-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Evet öyle oluyor.Kayınvalidemlerde yan yana oturunca farkettim. Fiziksel olarak öldürmüyor ama duygularım evliliğim çok yara aldı. Tamam bunu o istedi ve haketti ama beni de etkiliyor işte. Umarım yeniden bir biz bilinci oluşturabiliriz.
Şuna da çok katılıyorum. Korktukça daha kötü oluyor maalesef.Korktukça taviz vermeye devam ediyor insan sırf sevsin geçinelim diye. Karşındaki de verdikçe versin istiyor.
Evet artık ilgisizliği yalnız bırakması bir ceza evde olması iyi bir durum bir lutüf değil. Halbuki önceden nasılda beklerdim yollarını. Şimdi bir önemi kalmadı. Kendisiyle beni cezalandıramayacağını anlaması zaman alacak.Biz de eşimle sizin gibi bir dönemden geçiyoruz. Umarım savaşı kazanirız ve eski halimize döneriz. Ben de çok yara aldım duygusal olarak. Çok seviyorum seviyesinden bırakıo gitse alışırım seviyesine geldim. Çok acı bir durum üzücü
Canimbenim özlemissin demek ki ,onunla muhabbet etmeyi sakalasmayi. Umarim bir an önce düzelirsiniz.Ay aklıma ne geldi. Bu akşam uzun zamandır eşimin yüzüne yakından bakmadığımı farkettim. Halbuki akşam birlikte yatıyoruz. Ama sanki yıllardır böyleymişiz gibi.
Bosanirsaniz da o arabanın yarısına konacak paşa beyHer zerrem isyanda inanın o kadar normal söylüyor ki sanki bende bir sorun var. Şimdi benim altınlarım ve bekarken birikmiş param ile alınan araba ile çekip çekip gidiyor bir yerlere bende çıkacağım şimdi otobüsle gidiyorum. O kadar erkeksen binme mesela. İki gün sonra ayın 15 i hiç mi utanmayacaksın ödemeler için para isterken. Ben hala söyleme utanacağım şimdiden stres olmuşum
Zahmet edip hepsini okuyup cevaplamıssınız teşekkür ediyorum. Mesajınıza cevap vermeden geçmek istemedim ama değindiğiniz konular sıcağı sıcağına konuştuğumuz şeyler. Bir çoğuna hepimiz aynı tepkileri verdik. Bende çok yoruldum akışta ne olacağını hep beraber göreceğiz.Kk da ilk kez bı konuyu baştan sona okudum galiba.
Aslında balık baştan kokar derler ya araba mevzusu benim çok midemi bulandirdi.
Yani kaç yıllık ilişki yasamissiniz ciddi bir ilişki olduğu ortada düğün eşyalar borçla alınmış öyle anlıyorum.
Bu adam bu yaşına kadar napmis allasen ?
Ne araba ne ev ne birikim hiçbiri yok anlaşılan ?
İlk yıllarınız borç ödemekle geçmiş yazık.
Bir de üstüne arabayı kendi üstüne almış başta utanmadan.
Gerçekten ataerkil maço dediğimiz bir adam su hareketi yapmaz utanır mesela .
Ayrıca eski konularınızi göremedim ama sanırım arkadaş mevzuları yüzünden de sizi çok yıpratmis malesef bu ilgi alaka bakımından da iyi bir tablo cizmiyor bu adam.
Bu mevzuda da siz derdinizi çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim elimden geleni yapacağım deyip resmen psikolojik sidddet uyguluyor.
Elinden geleni yapmak bu mu?
Eşiniz çok sinsi çok içten pazarlıklı geldi bana.
Yani kiyamayan seven değer veren insan dayanamaz gelir öper sarılır bunca zaman.
Ev işlerinde karım yoruluyor der ya en basiti mevzuyu bu kadar uzatmaz.
Pasamiz eve karnı tok gelip iştahım yok diyerek bak yemek de yemiyorum diyerek psikolojik şiddetin alasını yapıyor aslında.
Eşinize karşı da sizi iyice doldurmak istemiyorum da bu adamla ömür nasıl geçer bilemedim.
Oturup karicim seni özledim sen çok önemlisin benim için gel su sorunu çözelim demek çok zor değil yetişkin olmak böyle bir şey.
Bı de utanmadan sadece kendi çamaşırlarını atmış makineye.
Ulan kadın bı senedir yıkılıyo ama senin donlarini orda bile içten pazarlıklı.
Eşinizin bunu tahmin etmesi ve bir nevi malını tanıması ne kadar kötü hissettirdi bana anlatamam.Dün eşimle işlerden konuşurken sizin konunuzu anlatmaya başladım. İşte başta herşey iyimis sözler verilmiş evlenmeden önce dedim, peşine hemen eşim pis pis gülerek yapmamış dimi dedi. Köprüyü geçene kadar atıp tutmuş dedi. Madem ev arkadaşı olacak öyle senin benim olmaz biri supururken diğeri siler aynı anda iş bölümü olur hadi giderler de alman usulü olsun buna amenna dedi. Yok benim çamaşırım , benim tabağım bunlar çirkin dedi. Erkek gözüyle bile irite ediyor gelişen olaylar.
Kafana takmamaya calis kendine odaklan, istersen günlük tut caninin acisini yazabildigin kadar yaz yaz icini oraya dök. Sonucta iyi günleriniz daha fazladir diye dusunuyorum. Hala ortada sevgi var o da seviyor seni. Ama sevgi dilini ailesinde farkli gormus farkli gelistirmis olabilir. Senin sevgi dilin farkli olabilir. Hayallerini gelecege dair umutlarini yaz. Yazi olur dua olur bakarsin gercek olur. Olumsuz dusunme iyi olacak diye dusun.Eşinizin bunu tahmin etmesi ve bir nevi malını tanıması ne kadar kötü hissettirdi bana anlatamam.
Hangi erkeğin gözüne göre olduğu da değişiyor demek ki. Ben madem ayrı gayrı var(ev geçimi ve ev işi) o zaman bende ayrı gayrı yaptım. O da şimdi kendince yapıyor. İyi olan kazansın.
İyi günlerimi hatırlamıyorum desem. Gerçekten çoğunlukla kötü geçti bu yıl.Kafana takmamaya calis kendine odaklan, istersen günlük tut caninin acisini yazabildigin kadar yaz yaz icini oraya dök. Sonucta iyi günleriniz daha fazladir diye dusunuyorum. Hala ortada sevgi var o da seviyor seni. Ama sevgi dilini ailesinde farkli gormus farkli gelistirmis olabilir. Senin sevgi dilin farkli olabilir. Hayallerini gelecege dair umutlarini yaz. Yazi olur dua olur bakarsin gercek olur. Olumsuz dusunme iyi olacak diye dusun.
Aslında yapmak isteyen yapar , ben bilmiyorum ya da erkeğim bahaneleri saçma. Şimdi eşim size hak veriyor ama önceden anlattığım gibi lohusaligimda üst katimda 4 . Çocuğu olan komşumu da örnek gösterip durmuştu , çünkü niye cirpiniyordum salak gibi herşeye el atmaya çalışıyordum. Şimdi ona sorumluluk vere vere aslında bu işlerin ne kadar yorucu olduğunu yaşatarak öğrettim. Misal iki çocukla hem iş yapip, öz bakimlarini sağlıyorum , sezarin hakkını sezara veriyor artık . Ha ne var yine unuttuğu veya onemsemedigi anlar mı var foto çekip atıyorumEşinizin bunu tahmin etmesi ve bir nevi malını tanıması ne kadar kötü hissettirdi bana anlatamam.
Hangi erkeğin gözüne göre olduğu da değişiyor demek ki. Ben madem ayrı gayrı var(ev geçimi ve ev işi) o zaman bende ayrı gayrı yaptım. O da şimdi kendince yapıyor. İyi olan kazansın.
Yok yok, emojiledim geçtimyenGEnC arkadaşım eski konumu hortlatma gözünü seveyim bilmeyenlere yeni gibi yorum yapanlara birde oradan yazmak lazım gelir. İki cephede savaşamam
Artık o zamana göre daha az çıkıyor tartışmalıyız çık git mesela yok. Evde hayalet gibi dolanıyoruz.Yok yok, emojiledim geçtim
Okudukça da uyuz oldum ama, daha 5. ayında şöyle bir şey demişsin;
"Benim için evlilik parmakta bir yüzük, bol bol ütü ve ödenmesi gereken bir yığın borç. Bana kattığı bir şey yok. "
okurken kalbim kırıldı
ne hayallerle evleniyorsun, adam haftanin yarısında yok. Naif bir insansın, "kişisel alanına saygı duyayım" diye ses etmiyorsun. Kocanla ilk ramazaninda sahurunu bile kendi başına yapacak hale geliyorsunSesini çıkarttığın anda 'beni erkek gibi hissettirmiyorsun, saygınlık vermiyorsun' diyor.
oysa bilmiyor ki erkek olmak sorumluluk almak demek. Bu hareketleri, her gece pişpirik oynamaya kaçması, eline is almamasi falan erkek olmak değil, ergen olmak...
Çok üzücü gerçekten. İnsan ne hayallerle evleniyor, nelerle karşılaşıyor.
eski konuları okuduktan sonra şey düşündüm ama, adamın belki de canına minnet olmuştur senden gelen tepki (para hariç).
çünkü zaten bıraksan haftanın günü eş dosta gidecek biriymis. Kavgayla triple haftanın çoğunda evde kalıyormuş, onda da "belli ki gitmek istiyor,zorla evde oturuyor gibi hissediyorum" demissin. Şimdi hazır kavgalisiniz, adam tam da hayal ettiği gibi her akşam pişpirik masasında , okey muhabberinde , kahvehanede takılıyor.
geçen senelerde annemle bir büyük kavga etmiştik, beni evlatlıktan reddetmişti () . O zaman ben de evi otel gibi kullanırdım. Şansıma sevgilim şehrime taşınmıştı o kavgadan bir süre sonra. İş çıkışı rahat rahat çocukla takılırdim. Normalde 11 olmadan arayıp darlayan annem küs olduğu için arayamazdi da. Evde hiç konuşmazdik, yemeğimi de çocukla yerdim, annem 'nereden boyle' de diyemezdi. Cidden canıma minnet olmuştu yani.
sizin adam da bence benim o zamanki hislerimi besliyor olabilir. Canına minnet, zaten gidesi vardı.
eski konulara bakınca gerçekten de bu adamı etkileyecek tek şeyin maaşın olduğuna emin oldum. Ne trip, ne kavga, ne uzulmen ona hiç etki etmezmis.
Bir de seye uyuz oldum. 'sen böyle yaptığın için kahveye gidesim geliyor' demiş , sizi suçlamış.
Demek ki kahvehane evden kaçma yeri onun için.
E o zaman senin o her gittiğinde kötü hissetmen çok normal, çünkü "demek ki benden kaçıyor" diye düşüneceksin. Belki de o cümleyi kurmasa 'seni seviyorum ama arkadaşlara çok alıştım, ısrar ediyorlar. Zaten iki el oynayıp dönüyorum, kafam dağılıyor is sorunlarini atıyorum. Yoksa evimi sevmememle hiç ilgisi yok' falan dese en azından 'genclik alışkanlığı' der, daha az sinir olursun. Acık acık evden kaçtığı yer olduğunu söylemiş...
Gel de boğma. Vallahi çok sabırlısın. İnsanüstü bir sabır :)
Ne?????Artık o zamana göre daha az çıkıyor tartışmalıyız çık git mesela yok. Evde hayalet gibi dolanıyoruz.
Uzaktan bakınca durduk yere rahatımı kaçırmışım gibi duruyor dimi? Hatta belki öyledir.
Bacım rahat o yaşadığın hayatın neresindeydiArtık o zamana göre daha az çıkıyor tartışmalıyız çık git mesela yok. Evde hayalet gibi dolanıyoruz.
Uzaktan bakınca durduk yere rahatımı kaçırmışım gibi duruyor dimi? Hatta belki öyledir.
Bu adam çok manipülatif, içten pazarlıkçı, kendini haklı çıkarmak için konu sahibini ezer geçer. Ne sevgi ne saygı görür gözü. Eski konulardan ve bu konulardan ortaya çıkanYok yok, emojiledim geçtim
Okudukça da uyuz oldum ama, daha 5. ayında şöyle bir şey demişsin;
"Benim için evlilik parmakta bir yüzük, bol bol ütü ve ödenmesi gereken bir yığın borç. Bana kattığı bir şey yok. "
okurken kalbim kırıldı
ne hayallerle evleniyorsun, adam haftanin yarısında yok. Naif bir insansın, "kişisel alanına saygı duyayım" diye ses etmiyorsun. Kocanla ilk ramazaninda sahurunu bile kendi başına yapacak hale geliyorsunSesini çıkarttığın anda 'beni erkek gibi hissettirmiyorsun, saygınlık vermiyorsun' diyor.
oysa bilmiyor ki erkek olmak sorumluluk almak demek. Bu hareketleri, her gece pişpirik oynamaya kaçması, eline is almamasi falan erkek olmak değil, ergen olmak...
Çok üzücü gerçekten. İnsan ne hayallerle evleniyor, nelerle karşılaşıyor.
eski konuları okuduktan sonra şey düşündüm ama, adamın belki de canına minnet olmuştur senden gelen tepki (para hariç).
çünkü zaten bıraksan haftanın günü eş dosta gidecek biriymis. Kavgayla triple haftanın çoğunda evde kalıyormuş, onda da "belli ki gitmek istiyor,zorla evde oturuyor gibi hissediyorum" demissin. Şimdi hazır kavgalisiniz, adam tam da hayal ettiği gibi her akşam pişpirik masasında , okey muhabberinde , kahvehanede takılıyor.
geçen senelerde annemle bir büyük kavga etmiştik, beni evlatlıktan reddetmişti () . O zaman ben de evi otel gibi kullanırdım. Şansıma sevgilim şehrime taşınmıştı o kavgadan bir süre sonra. İş çıkışı rahat rahat çocukla takılırdim. Normalde 11 olmadan arayıp darlayan annem küs olduğu için arayamazdi da. Evde hiç konuşmazdik, yemeğimi de çocukla yerdim, annem 'nereden boyle' de diyemezdi. Cidden canıma minnet olmuştu yani.
sizin adam da bence benim o zamanki hislerimi besliyor olabilir. Canına minnet, zaten gidesi vardı.
eski konulara bakınca gerçekten de bu adamı etkileyecek tek şeyin maaşın olduğuna emin oldum. Ne trip, ne kavga, ne uzulmen ona hiç etki etmezmis.
Bir de seye uyuz oldum. 'sen böyle yaptığın için kahveye gidesim geliyor' demiş , sizi suçlamış.
Demek ki kahvehane evden kaçma yeri onun için.
E o zaman senin o her gittiğinde kötü hissetmen çok normal, çünkü "demek ki benden kaçıyor" diye düşüneceksin. Belki de o cümleyi kurmasa 'seni seviyorum ama arkadaşlara çok alıştım, ısrar ediyorlar. Zaten iki el oynayıp dönüyorum, kafam dağılıyor is sorunlarini atıyorum. Yoksa evimi sevmememle hiç ilgisi yok' falan dese en azından 'genclik alışkanlığı' der, daha az sinir olursun. Acık acık evden kaçtığı yer olduğunu söylemiş...
Gel de boğma. Vallahi çok sabırlısın. İnsanüstü bir sabır :)
Biri çok güzel bir yorum yapmış eski konusuna. Adam kendi normalini yasiyor aslında, kendince kötü biri/kötü koca değil. Ne gördüyse ,bildiyse onu yapıyor. Ama konu sahibi birey olduğunu farkında olduğu için bu hayata gelemiyor. Belki konu sahibi yerine kendi çevresinden, okey arkadaşlarının eşi gibi (tencere aldım iki ay karışmaz benim hanım,diyorlarmış) birini secseydi kadın seve seve evde onu bekler, "bagirmasi-cagirmasi- kötü aliskanligi yok. Kadına mi gidiyor sanki, arkadaşına gidiyor . Evimin nafakasını eksik etmiyor" diye düşünüp güler yüzle evliliğini yüz sene sürdürebilirdi. Ama kendini seven, hayatı sorgulayan bir kadın bu evliliğe bu şartlar altında katlanamaz . İyi bile dayanmış bunca zaman sakinceBu adam çok manipülatif, içten pazarlıkçı, kendini haklı çıkarmak için konu sahibini ezer geçer. Ne sevgi ne saygı görür gözü. Eski konulardan ve bu konulardan ortaya çıkan
Yok evlenerek rahatımı kaçırmışım gibi demek istedimBacım rahat o yaşadığın hayatın neresindeydihem tüm evi çekip çevirip hem adamın donunu utuleyip hem gece yolunu gözlüyor,dizini tek başına izliyordun. Tüm evin sorumlulugunu tek başına sirtlanip bir de maaşını aldığın gibi evin masrflarina yolluyordun
Koca konuda tek rahatı bozulan kişi koca kişisiadamın rahatlık da değil, bir nevi krallığı sallandı. Onun rahatı kaçsın asıl.