- 13 Temmuz 2018
- 1.789
- 3.635
- 35
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Eşinizin mesleği ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başka bir arkadaşta sormuş bu detayı vermek istemiyorum. Sadece üniversite mezunu olduğunu bir şirkette beyaz yakalı olduğunu söyleyeyim.Eşinizin mesleği ne?
Farklı bir konuyla ilgili cinnet bende geçirdim şuanda restleşme ve manipülasyonlara gelmeme faslındayız. Bende sabredemezdim buraya yazmak bir yerlere yazmak arkadaşlarımla konuşmak dizginledi beni. Sabırda tamam ama bu konuşulmayan bir hafta onda hiçbir farkındalık yaratmamış ya yanar yüreğim ona yanar.Konunun başında okuduğumda sinirlenip yazacaktım şifremi unutmuşum , sıfırlama falan derken olmadı . Çok naif ve mantıklı biri olarak canlandiniz her yorumuzunuzda; ama taa ki ama seviyorum seviliyorumu okuyana kadar 6 senelik evlilik ve öncesi bi o kadar arkadaş ve sevgililikle geçen bir beraberliğimiz var. Çok sevip sevildigim eşim , ilk çocuğumun doğumuyla beklenti ve eleştirilerini eksik etmedi. Başkalarının eşlerini örnek göstermeye başladı " onlar nasıl hem çocuk bakıp , ev işlerine yetişiyordu ?!" Tuvalete bile gidemez duruma gelmiştim , inanın abartı değil. Sonra noldu. Bir cinnet anı sonuna kadar restlesme , manipülasyonları fark edip kendime değer verme faslına geçtim. 2 . çocuğumuz oldu. Şimdi işten geldiginde direk çocukları alır , ben nefes almaya dışarı çıkarım . Kuaföre gidiyorsam cocuklari yedirir oynar uyutur , etrafı süpürür , toparlar. Bu akşam mesela kızımı beslerken kendisi çamaşırları astı. Çocuklarımı çok seviyorum ; ama onlara iyi bir anne olabilmek için mutlu bir birey olmalıyım eşim de artık bunun farkında . Seven insan gerçekten kıyamaz . Günlerce küsmek ne demek. İnanın ben sizin kadar sabredemezdim , ne hissettiriyorsa çat çat yüzüne söylerdim. Evlilikte ben buyum yok malesef. Ortak paydada anlaşmak var. O ev ikinizin ise tabii ki sorumluluk alması gerekiyor. Siz sonuna kadar haklısınız . Arkadaşların dediği gibi maddi olarak kendinizi çekin, arabanizin anahtarını da isteyin, bir hocayla anlastiginizi artık trafikte pratik yapacağınızi söyleyin. Bunu kendiniz için yapın gerçekten .
Ataerkil? Ahahahah güldürmeyin beni ayol, ataerkil mi görmedik sanki? Çakal bu çakal. Sırf etiket.Yo yo durumun temizlikten çıktığının farkındayım eğer konduramadığımı düşünüyorsanız. İnsan gibi konuşmamak, bir çözüm önerisi getlrmemek, bencilce davranılması, ataerkil kafa yapısı…
Ataerkillik bile yanında melek mi kalır diyorsunuzAtaerkil? Ahahahah güldürmeyin beni ayol, ataerkil mi görmedik sanki? Çakal bu çakal. Sırf etiket.
Keşke ataerkil olsa , paranız cebinizde kalırdı ayol en azından.Ataerkillik bile yanında melek mi kalır diyorsunuz
Sizinle konuşmuyor çünkü aklınca cezalandırıp sizi terbiye etmeye çalışıyor.Farklı bir konuyla ilgili cinnet bende geçirdim şuanda restleşme ve manipülasyonlara gelmeme faslındayız. Bende sabredemezdim buraya yazmak bir yerlere yazmak arkadaşlarımla konuşmak dizginledi beni. Sabırda tamam ama bu konuşulmayan bir hafta onda hiçbir farkındalık yaratmamış ya yanar yüreğim ona yanar.
Evlendiğimden beri o kadar değiştim ki bütün güzel huylarımı kaybettim. O böyle Kaya gibi dururken ben pasif agresif sürekli sinirlenen bir insana dönüştüm.Eşiniz sizin söylemlerinizle yola gelmeyecek belli ki; söyledikleri, hareketleri bunu gösteriyor. Elindeki tüm kozları kullanıyor. Bakın sizinle kaç gündür konuşmadı, yemek yemedi. Bu duruma dayanamayip siz konustunuz. Simdi de ev arkadaşı olalım diyor çünkü bu durumu sizin kabullenemeyip bir adim atacağınızı ya da kabul edeceğinizi biliyor.
Bir cinnet tüm olayı çözer. Resti çekin bu ince düşünceli, kibar halinizden eser kalmayınca geri adım atacaktır. Ha yine geri adım atmiyorsa sizi kaybetme korkusu yoktur.
Yanlış anlamanızı istemem doğrudan boşanmayı baz almamıştım.Boşanma bir çözüm değil bir sonuç bana göre. Ben sizin yazdıklarınızdan sizi biraz anladığımı varsayıyorum. Özellikle ilk mesajlarıma verdiğiniz tepkiler bunda etkili oldu, naif sakin empati yönü kuvvetli bir kadınsınız. Hayata iyimser bakmayı seviyorsunuz. Bakın eşinizle girdiğiniz bu mücadele eşinizin görmek istemeyeceğiniz ya da daha önce farkında olmadan göz ardı ettiğiniz olumsuz yönlerini ve tavırlarını görmenize sebep olabilir. Örnek olarak siz birkaç gün önce bu sorunu ilk yazdığınızda eşinizin tavırlarının sizi tercih edilen biri olarak gördüğüne yönelik yazdığım cevaba verdiğiniz tepkiyi bir okuyun. Hatta başka bir üye arkadaş eşinizi biraz mazur gören bir cevap verdiğinde ona sarılmış, eşinizle ilişkinizi bilemeyeceğimi , bu şekilde eşinizin duygularını sorgulamammın yanlış olduğunu ima etmiştiniz. Ancak aradan üç gün geçti ve şuan bana sizi birebir tanıyan bir arkadaşınızında benim gibi düşündüğünü hatta kendinizinde şuan için böyle gördüğünüzü söylüyorsunuz. Anlatmak istediğim buydu aslında; üç gün içinde sizin geçmişiniz, evlenme ve ilişki süreciniz değişmedi, ancak siz göz ardı ettiğiniz gerçeklerin ve eşinizin davranışlarının farkındaliğini yaşıyorsunuz sadece. Bu süreç uzadıkça bu gibi olumsuz farkındalıklarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz ve bunlar sizde ve evliliğinizde iz bırakabilir.Aslında buna verilebilecek bir net bir cevabım yok. Hiç ummadığım bir şey benim çok gururuma dokunabiliyor.
Boşanmayı gündemime almak istemiyorum ama eski halimize nasıl döneriz bunu bilmiyorum. Gündemime alırsam da bunun içim alırım. Çünkü nasıl bu sıkıntıları aşıp eş,aile ve biz bilincine ulaşırız bilemiyorum. Şuan farkındalığımın arttığı şeyler mesela sevilen değil tercih edilen olmak benim evliliğime bakışımı etkileyecektir.
İlk mesajınızı da hatırlıyorum o zamanda boşanmadan önce alıp karşıma konuşmamı olmazsa çift terapisini önermiştiniz. Boşanmayı ben şuan kendi fikrimce yazdım.Yanlış anlamanızı istemem doğrudan boşanmayı baz almamıştım.Boşanma bir çözüm değil bir sonuç bana göre. Ben sizin yazdıklarınızdan sizi biraz anladığımı varsayıyorum. Özellikle ilk mesajlarıma verdiğiniz tepkiler bunda etkili oldu, naif sakin empati yönü kuvvetli bir kadınsınız. Hayata iyimser bakmayı seviyorsunuz. Bakın eşinizle girdiğiniz bu mücadele eşinizin görmek istemeyeceğiniz ya da daha önce farkında olmadan göz ardı ettiğiniz olumsuz yönlerini ve tavırlarını görmenize sebep olabilir. Örnek olarak siz birkaç gün önce bu sorunu ilk yazdığınızda eşinizin tavırlarının sizi tercih edilen biri olarak gördüğüne yönelik yazdığım cevaba verdiğiniz tepkiyi bir okuyun. Hatta başka bir üye arkadaş eşinizi biraz mazur gören bir cevap verdiğinde ona sarılmış, eşinizle ilişkinizi bilemeyeceğimi , bu şekilde eşinizin duygularını sorgulamammın yanlış olduğunu ima etmiştiniz. Ancak aradan üç gün geçti ve şuan bana sizi birebir tanıyan bir arkadaşınızında benim gibi düşündüğünü hatta kendinizinde şuan için böyle gördüğünüzü söylüyorsunuz. Anlatmak istediğim buydu aslında; üç gün içinde sizin geçmişiniz, evlenme ve ilişki süreciniz değişmedi, ancak siz göz ardı ettiğiniz gerçeklerin ve eşinizin davranışlarının farkındaliğini yaşıyorsunuz sadece. Bu süreç uzadıkça bu gibi olumsuz farkındalıklarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz ve bunlar sizde ve evliliğinizde iz bırakabilir.
Bence öncelikle alın elinize bir kağıt kalem önce bu evlilikte ve birliktelikte bir tarafa eşinizin sizin için yaptığı fedakarlıkları ve verdiği tavizleri bir tarafada kendinizin yaptıklarını yazın. Bunu yaparken oldukça dürüst olmanız lazım. İkinci olarak nasıl bir evlilik istediğinizi ve bunun için hem eşinizin hemde sizin neler yapmanız gerektiğini yazın. Daha sonra eşinizin bu evlilikten beklentilerini yazın. Bu yazıklarınıız sizin yol haritalarınız ve ilişkinizin özeti aslında. Bunları ortaya koyunca kafanızdaki bazı şeyler oturacak. Sonrada alın eşinizi karşınıza konuşun ama bu konuşma ev işleri üzerine olmasın zira sizin sorunuz ev işleri de değil temelde. Sizin ilişkinizin temel sorunu empati yoksunluğu, merhametsizlik ve değersizlik hissi. Bence konuşmanız bu yönde olmalı. Bu noktada bir uzamndan yardım almayı teklif edebilirsiniz. Zira ilişkinizin objektif bir göze ihtiyacı var.
Eşiniz bu yönde hiçbir talebinize yanaşmıyorsa , onun restini görüp ev arkadaşlığı teklifini hayata geçirebilirsiniz. Ancak böyle yaptığınız taktirde ben eşinizin hatasını anlamaktan çok size daha çok hırslanacağını düşünüyorum.
Aslında evlilikler ortak fedakarlıklarla yürür, eşiniz eğer sizim istediğiniz gibi bir evlilik değilde şuanki düzenin devamını istiyorsa ve.evlenme motivasyonu buysa ; siz ona istediğini vermezseniz siz çıkarmasanızda eşiniz boşanma restimi ortaya koyar . Peki böyle bir ihtimale rağmen siz bu konuda kararlımısınız yoksa eşinizin böyle bir hamlesinde geri adım atarmısınız? Eğer geri adım atarım göze alamam diyorsanız yol yakınken vazgeçin. Zira bu konuda ilerde atacağınız her geri adım eşinizin başka alanlarda da üzerinizde baskı kurması ile sonuçlanır.
Ya bosverin takmayin yok gibi davranin. Evde durmayin mesela durdukca daha da kafaya takicaksiniz onun hal hareketlerini. Spora yuruyuse bir hobby kursuna falan gidin. Ya sadece amac olsun diye dil kursuna gidin ya. Kafanizda dil ögrenmek olsun mesela.Evlendiğimden beri o kadar değiştim ki bütün güzel huylarımı kaybettim. O böyle Kaya gibi dururken ben pasif agresif sürekli sinirlenen bir insana dönüştüm.
Sevme sevilme gercekten en büyük ihtiyacimiz, umarim esin senin sevgini anlar ve karsilik verir.İlk mesajınızı da hatırlıyorum o zamanda boşanmadan önce alıp karşıma konuşmamı olmazsa çift terapisini önermiştiniz. Boşanmayı ben şuan kendi fikrimce yazdım.
Evet o an yazdığınız yoruma içerlemiştim çünkü bir yorumla 6 yıllık ilişkim ve evliliğimin içi boşalmış ve elime tutuşturulmuş gibi hissettim. Bu tahmin edersiniz ki bu kadar fedakar, naif eşini seven ve sevildiğini düşünen biri için çok zor.
Daha önce bir terapist ile görüşmüştüm yani randevu için. kısaca bahsetmemi istemişti ilişkimizden. eşimin muhakkak tek de gelmesi gerektiğini bireysel sorunların çözümünün ardından evliliğe odaklanabileceğimizi söylemişti.
Boşanmak gibi bir rest çekerse maalesef hiç restlerde geri adım atan bir tarafım yoktur. Muhtemelen restine rest ile karşılık veririm. Ona bu kadar fayda getiren bir evliliği bitirmekte sakınca görmüyorsa benim için hiç bir sakıncası olmaz sanıyorum.
6 yıllık ilişkiniz ve evliliğiniz neden boşalsın? Hiç mi yüzünüz gülmedi bir gün bile, hayatınıza bir katkısı olmadı? Güzel şeyler de biter, hayat bu.İlk mesajınızı da hatırlıyorum o zamanda boşanmadan önce alıp karşıma konuşmamı olmazsa çift terapisini önermiştiniz. Boşanmayı ben şuan kendi fikrimce yazdım.
Evet o an yazdığınız yoruma içerlemiştim çünkü bir yorumla 6 yıllık ilişkim ve evliliğimin içi boşalmış ve elime tutuşturulmuş gibi hissettim. Bu tahmin edersiniz ki bu kadar fedakar, naif eşini seven ve sevildiğini düşünen biri için çok zor.
Daha önce bir terapist ile görüşmüştüm yani randevu için. kısaca bahsetmemi istemişti ilişkimizden. eşimin muhakkak tek de gelmesi gerektiğini bireysel sorunların çözümünün ardından evliliğe odaklanabileceğimizi söylemişti.
Boşanmak gibi bir rest çekerse maalesef hiç restlerde geri adım atan bir tarafım yoktur. Muhtemelen restine rest ile karşılık veririm. Ona bu kadar fayda getiren bir evliliği bitirmekte sakınca görmüyorsa benim için hiç bir sakıncası olmaz sanıyorum.
Eşinize bahsettiniz mi bu terapi isteğinizden? Eğer buna olumlu bakarsa bence en sağlıklısı bu olur. Zira eşinizin restleşerek sizi anlayacağını ve işlerin düzeleceğini zannetmiyorum. Çünkü bu olayda eşinizin sizi anlamadığını ya da olayın geleneksel ataerkil aile yapısı olduğunu düşünmüyorum. Zira eşiniz evin maddi yükünü paylaşmak konusunda gayet modern davranıyor. Olay özünde onun evlilikten beklediği konfor alanının bozulması ile ilgili. Bununla ilgili en makul yolda terapist gibi gözüküyor.İlk mesajınızı da hatırlıyorum o zamanda boşanmadan önce alıp karşıma konuşmamı olmazsa çift terapisini önermiştiniz. Boşanmayı ben şuan kendi fikrimce yazdım.
Eğer karşılıklı bir sevgi yoksa evlilikteli amaç motivasyonları maddi kaynaklarsa boşalmıştır benim için.6 yıllık ilişkiniz ve evliliğiniz neden boşalsın? Hiç mi yüzünüz gülmedi bir gün bile, hayatınıza bir katkısı olmadı? Güzel şeyler de biter, hayat bu.
Terapisten önceki tartışmamızda bahsetmiştim. Sonra seyahat planı yaptık bayram için. Ben ailemin yanında kalacaktım bir ay kadar. Terapist hiç bölmeyelim siz gidin dönün öyle randevu oluşturalım demişti.Eşinize bahsettiniz mi bu terapi isteğinizden? Eğer buna olumlu bakarsa bence en sağlıklısı bu olur. Zira eşinizin restleşerek sizi anlayacağını ve işlerin düzeleceğini zannetmiyorum. Çünkü bu olayda eşinizin sizi anlamadığını ya da olayın geleneksel ataerkil aile yapısı olduğunu düşünmüyorum. Zira eşiniz evin maddi yükünü paylaşmak konusunda gayet modern davranıyor. Olay özünde onun evlilikten beklediği konfor alanının bozulması ile ilgili. Bununla ilgili en makul yolda terapist gibi gözüküyor.