Hani Hayat Müşterekti?

Evlilikte inatlaşarak hiçbir şey daha iyiye gitmiyor. Zaman geçtikçe erkekler alıştıkları yaşantılarından pek ödün vermedikleri için daha az yıpranıyor.
Aldatılıp yalnızlaştırılınca karar vermek, doğruları kendine itiraf edebilmek daha zor oluyor. siz eşinizin erkekliğine laf etseydiniz bir daha düzgün bir karı koca ilişkisine sahip olamayacağınızı biliyorken, onun bilmediğini düşünmeyin
Beni bu davranışlarım onun erkekliğine saldırı gibi geliyor.

Karılığımı eleştirmiyor her zaman karılık yapmaya devam etmemi istiyor aynı zamanda maddi desteğimi de istiyor.

Yemek yemeyerek kendi çapında tepki gösteriyor. Bunu benim esimde baska bir meseleden dolayi bana yapmisti. Sebebini sordugumda ettigin onca lafın ustune yemek yiyerek minnet ediyormusum gibi hissetmek istemedim demisti.
İnsan olun da laf işitmeyin o zaman...Hem evliya gibi kadınları bile delirtip söylettiriyorlar , hem "sin bini lıf siylidin, minnit itmik istimiyirim" diye pişirdiğin yemeğe küsüp trip atıyorlar...aklı sıra ders verecek b.k yiyesiceler...Ay ben niye bu kadar yukseldim şu anda bilmiyorum.Ben iyi değilim bugün siz devam edin

Son düzenleme:
Beni bu davranışlarım onun erkekliğine saldırı gibi geliyor.

Karılığımı eleştirmiyor her zaman karılık yapmaya devam etmemi istiyor aynı zamanda maddi desteğimi de istiyor.
Toksik bir davranış ve değişmesi mümkün değil. Bilinçli yapılan bir şey çünkü bu. Hayatında yetersiz kaldığı şeyler bir şekilde sizin suçunuz oluverir. oysa minnet duyması gerekli insanın, kadın veya erkek fark etmeksizin hayatı devam ettirecek maddi geliri sağlamak ve bu yükün çoğunluğunu üzerine almak da yorucu ve stresli...

İnsan olun da laf işitmeyin o zaman...Hem insanı delirtip söylettiriyorlar hem pişirdiğin yemeğe küsüp trip atıyorlar...aklı sıra ders verecek b.k yiyesiceler...Ay ben niye bu kadar yukseldim şu anda bilmiyorum.
Banada bazen geliyorlar boyle 🤣 Halbuki sofraya küsülmez, ustelik oda yiyecek diye emek verip yemek yapmisim, yemeyecegini bilsem kendim peynir ekmek yer gecistirirdim. evde yemek olmasa kesin ona da takilirdi. 2 yas sendromundaki cocuk gibiler.

Banada bazen geliyorlar boyle 🤣 Halbuki sofraya küsülmez, ustelik oda yiyecek diye emek verip yemek yapmisim, yemeyecegini bilsem kendim peynir ekmek yer gecistirirdim. evde yemek olmasa kesin ona da takilirdi. 2 yas sendromundaki cocuk gibiler.
Aynen...2 bak , 2 buçuk, 3 değil....tam 2 yaş....emzir, uyut, altını temizle, ne isterse ver senden iyisi yok...

4. günden güncelleme yine yemek yemedi ve uyuyor birazdan ben ve arkadaşımı bir yere bırakacak 👀
Güzel, afiyetle yemeğini ye, arkadaşınla gezmene git, üzüldüğünü de sakın belli etme. Daha çok uyur o kazma, kocalık yapsın, azıcık taşısın seni arabayla, makam şoförünün keyfini çıkar sen de 😘

İnsan olun da laf işitmeyin o zaman...Hem evliya gibi kadınları bile delirtip söylettiriyorlar , hem "sin bini lıf siylidin, minnit itmik istimiyirim" diye pişirdiğin yemeğe küsüp trip atıyorlar...aklı sıra ders verecek b.k yiyesiceler...Ay ben niye bu kadar yukseldim şu anda bilmiyorum.Ben iyi değilim bugün siz devam edin
Bu konu sadece konu sahibine değil bize de gaz oldu, adamın yapmayı unuttukları bile gözüme batıyor bu ara

Ya inanın tek bir fire vermedi geçende bir gönderimde de yazdım evlerine bohça götürmeye gittik çay servisi yaptı daha neler diyeyim ben size ama evlenince ne oldu anlamadım. Mesela böyle bir erkeğin hesap ödetmemesini falan beklersiniz dimi? Çoğunlukla ben ödediğimi biliyorum.Zaman zaman bekarken işsiz kalmıştı. İşte o gün gocunsa anlardım ben bu zihniyetini. Yeri geldi kazak alacak parası olmadı yeri geldi benim görev yaptığım yere gelecek uçak parası olmadı yine ben inanmış para gönderdim ne önemi var yeter ki görüşmek olsun diye. Hadi o buralarda belli etmedi kendini ben anlamadım diyelim. e be adam sen beni anlamadın mı ? Bu kadın benimle kendini bir tutuyor her şeye dahil oluyor elini her taşın altına sokuyor yarında benden bekler demedin mi? Eski konularımdan birinin başlığı dik başlılık sorunu(benim öyle olduğumu söyler)Ne olacağını sanmıştı ki. O da biliyor benim gibisini bulamayacağını. He belki boyun eğer diye uğraşıyor işte.

Geriden geliyorum biraz ama yazmadan gecemedim. Herkes her harekete ayni anlamlari yuklemiyor işte. Ben adamin hesabini ödemeyi biletine varana kadar almayi "ben kendimi seninle bir tutuyorum" demek olarak gormuyorum mesela, adam da oyle gormemiştir.
Eşimin parasi olmasa ve ben altini ciziyorum "devamli" ödesem gayet rahatsiz olurdu mesela, hatta bundan 7-8 sene evvel maddi sikinti durumunda baya uzuldugunu hatirliyorum.

Ama asla 8 senelik evlilikte kendini ustun tuttugunu, elini bir işe surmedigini ya da iş buyurdugunu bilmem kendi de yapar. Bir şey istiyorsa rica eder, yemek yaptiysam eline saglik der , iş yaptiysam tesekkur eder.

Kadina her şeyi ödedip ses cikartmayanlar kendiyle eşit gordugunden degil parayi yemek iyi geldiginden ses cikartmiyor cogunlukla.

Bir ara benim eşime de ekmek al diyorum adam gidip ekmeğin yanında simit alıp yiye geliyordu. Bu bir oldu ili oldu. Dedim ben bu yemeği kime yapıyorum sen tok geleceksen.🤦🏻‍♀️

Geriden geliyorum biraz ama yazmadan gecemedim. Herkes her harekete ayni anlamlari yuklemiyor işte. Ben adamin hesabini ödemeyi biletine varana kadar almayi "ben kendimi seninle bir tutuyorum" demek olarak gormuyorum mesela, adam da oyle gormemiştir.
Eşimin parasi olmasa ve ben altini ciziyorum "devamli" ödesem gayet rahatsiz olurdu mesela, hatta bundan 7-8 sene evvel maddi sikinti durumunda baya uzuldugunu hatirliyorum.

Ama asla 8 senelik evlilikte kendini ustun tuttugunu, elini bir işe surmedigini ya da iş buyurdugunu bilmem kendi de yapar. Bir şey istiyorsa rica eder, yemek yaptiysam eline saglik der , iş yaptiysam tesekkur eder.

Kadina her şeyi ödedip ses cikartmayanlar kendiyle eşit gordugunden degil parayi yemek iyi geldiginden ses cikartmiyor cogunlukla.
Benim niyetinde ha sen ha ben farketmez amaç bizim mutluluğumuz idi. Ama onun işin farkediyormuş. Para yemek olarak değerlendirmedim hiç. Çünkü öyle biri olduğunu düşünmedim hala da düşünmem benden asla parasını esirgemez. Bir şey alacaksam bile haber vermemi gerekli görmez.

Toksik bir davranış ve değişmesi mümkün değil. Bilinçli yapılan bir şey çünkü bu. Hayatında yetersiz kaldığı şeyler bir şekilde sizin suçunuz oluverir. oysa minnet duyması gerekli insanın, kadın veya erkek fark etmeksizin hayatı devam ettirecek maddi geliri sağlamak ve bu yükün çoğunluğunu üzerine almak da yorucu ve stresli...
Halbuki bir eksik varsa kapatması gerekir. Koca sınıfta sadece bir öğrencinin derste eksiği varsa bu öğretmenin suçu mudur? Yapan insanlar erkekler nasıl yapıyor.

İşin garibi eniştesi her işi yapar ablası gezerken herkes ona alkış tutar. Eşimde demez ki bu da koca mı? İkiyüzlülük

Azami ölçüde konuşuyoruz ama hiç mi konuşmamak lazım
Hayır hayır, durumu bütün hayata yansıtma bence, sorun ev işleri ve para şu anki taktikte küslük gerekmiyor. Aksine normal davranacaksın, emin ol böylesi daha çok koyar. Çünkü senin için her şey normal, adama "karılık" yapıyorusn

Benim niyetinde ha sen ha ben farketmez amaç bizim mutluluğumuz idi. Ama onun işin farkediyormuş. Para yemek olarak değerlendirmedim hiç. Çünkü öyle biri olduğunu düşünmedim hala da düşünmem benden asla parasını esirgemez. Bir şey alacaksam bile haber vermemi gerekli görmez.

Eşinizi bilmem genel olarak yiyici adamlar da kadinin ödemesine ses cikartmaz, rahatsiz olmaz. Yani bu davranişi ben olsam "eşitlikçi adam" olarak değerlendirmezdim direkt.
Evlilikte senin benim olayi olmaz ama evlilik öncesi devamli benim bir şeyleri ödememden en ufak rahatsizlik duymayan adami siz olumlu gorurken, ben acayip huylanirdim mesela yani demek istedigim herkes her şeye ayni anlami yuklemedigi için birbirinizi anlamamişsiniz. 🤷

Tepkiniz çok yerinde olmuş, yemek yememesi sizi vicdanen rahatsız etmek için asla geri adım atmayın.
Madem karilik bekliyor biraz erkeklik yapsın da görelim.
Yok öyle maaşıni al evi temizlet yemeği yaptır, sen ne işe yariyorsun derler.
Harikasınız, dediğine diyeceğine pişman olmuştur şimdiden

X