Hani Hayat Müşterekti?

Okul açılana kadar “karılık” yapmaya karar verdim Kocalık yapmadan. Sonrasında anlaşamazsak temizlik için bir abla ve robot süpürge planını devreye sokacağım( teşekkürler ZemheriPoyraz ZemheriPoyraz )
Robot süpürge, cam silme robotu, airfriyer... Benim sırtımdan büyüüük bir yükü aldılar. Temizlikçi çağırmadan da robot süpürge şart bence. Bir an önce almaya bakın.

Halbuki bir eksik varsa kapatması gerekir. Koca sınıfta sadece bir öğrencinin derste eksiği varsa bu öğretmenin suçu mudur? Yapan insanlar erkekler nasıl yapıyor.

İşin garibi eniştesi her işi yapar ablası gezerken herkes ona alkış tutar. Eşimde demez ki bu da koca mı? İkiyüzlülük
Bana bu hikayeyi anımsattı 😁

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!..

"Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı,

“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…

Ha şöyle, bunlara iyi niyet yaramıyor. İyi oldukça fazlasını istiyorlar. Deveyi diken insanı... Diye bir laf var af buyur ama erkek milleti tam öyle
Ya sormayın evliliğin ilk yılı ben biraz üstüne düştüm şımarttım ayrı yada soğuk duramıyorum. Ya çok sıcak ya çok soğuk arası yok bende. Ama erkekler kesinlikle yüz vermeyince peşinden koşan bir cinsiyet.

Ya sormayın evliliğin ilk yılı ben biraz üstüne düştüm şımarttım ayrı yada soğuk duramıyorum. Ya çok sıcak ya çok soğuk arası yok bende. Ama erkekler kesinlikle yüz vermeyince peşinden koşan bir cinsiyet.
bugün 5.gün sanki, maaşın üstünden de 2 gün geçmiş olmalı ,para göndermediniz değil mi ?

Bir adamın ev işi yapmasıyla karısının çalışıp çalışmasının bir alakası olmamalı ya kesinlikle. Karılık beklemek falan ne demek iyice saçmalamış eşiniz. O zaman ben kocama hiç karılık yapmıyorum herhalde 😁😁 Çalışmıyorum çocuklarımıza bakıyorum tabiki iş yapıyorum ama eşimde baya yardım ediyor evde oldukça sağ olsun. Ne eksikse onu tamamlar yani diğer türlü ne anlamı var zaten.

Bir adamın ev işi yapmasıyla karısının çalışıp çalışmasının bir alakası olmamalı ya kesinlikle. Karılık beklemek falan ne demek iyice saçmalamış eşiniz. O zaman ben kocama hiç karılık yapmıyorum herhalde 😁😁 Çalışmıyorum çocuklarımıza bakıyorum tabiki iş yapıyorum ama eşimde baya yardım ediyor evde oldukça sağ olsun. Ne eksikse onu tamamlar yani diğer türlü ne anlamı var zaten.
Bunu anlatırken çok afedersiniz göbeğimiz çatlıyor ilk cümlenizi anlatmak için ne yapmamız gerekir düşünmek bile istemiyorum.

Erkeğin ev işi yapmasını yardım olarak nitelersek, ev işlerinin kadının görevi olduğunu kabul etmiş oluyoruz. O yüzden evdeki görevleri net çizmek daha sağlıklı oluyor. Kendiliğinden yapmadıklarını kabul etmekle birlikte, şahsen sürekli şunu şunu yap diye yönlendirmeye okim :)

Bunu anlatırken çok afedersiniz göbeğimiz çatlıyor ilk cümlenizi anlatmak için ne yapmamız gerekir düşünmek bile istemiyorum.
Adamın içinde olmalı ya gerisi boş. Beyfendiye bak karılık bekliyormusta beklemekle hata etmiş. Ne güzel iş iki kişi çalışsın ama eve geldi mi onu da karım yapsın.

Güncelleme: geldi yine sordum yemek yemedi ve uyuyor.

Düşünebiliyor musunuz sadece rahatından ödün vermek istemediği için bir haftadır böyle saçma sapan bir şeyin içindeyiz. Haftasonu evlilik yıldönümümüz ne güzel planlarımız vardı şimdi sıradan bir şekilde geçip gidecek.
Bir yerden patlaması lazım, pasif direnişte, senin cinnet geçirmeni sağlamaya çalışıyor. Böylece haklıyken haksız duruma düşeceksin. Evlilik yıldönümünü falan boşver, sakın beklentiye girme, rahatından ödün vermemek için böyle direnen adamın hep aynı kalma potansiyeli yüksektir. Yolunu belirlemeye başla, hatta istersen bir kaç gün gidip annenlerde falan kal, az uzaklaşmış olırsun.

X