- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
arıyor kadına sehir dışındayım diyor..teyzemde doktor için gelmiş...halam aradı verdim kuzenin nosunu arasınlar...halam sasmış kalmış..
eeee sana ne teyzenden
sana ne teyze kızından
herlesin kendi hayatı.
Beni ilgilendirmez desene
Aylin tutturmuşsun oynanıyor da oynanıyor diye. Kusura bakma ama kadınlar bu kadar aciz mi? Kadınlar beraber yaşayınca kullanılıyor oynanıyor mu? Resmen kadınları aşağıladınız topik boyunca o kıymetli hazineyi! , üstelik hiçbir çaba sarfetmeden doğuştan gelen zarı hayatınızın odak noktası yaparsanız evlenseniz de evlenmeseniz de onu kaybettiğiniz anda kendinizi değersiz hissedersiniz. Siz böyle hissedince karşınızdaki size değer verecek değil ya her şey evlilik mi bir kadın evlenmeden cinselliğini yaşayıp toplumda bir yer edinemez mi? Kadın sadece evlenince mi kullanılmıyor oluyor. Bir imza ile mi kadınlar değer görür oluyor. bir türküdür tutturulmuş gidiyor, aynı evde yaşarım ama o işi yapmam ya kime ne bana ne elaleme ne. Saygın olmak için bu toplumda illa evli mi olmak gerekiyor. Kadınlık cinsel birlikteliğin toplum nezdinde onaylanması ile mi gerçekleşmek zorunda. Aksi olmayınca saygısız değersiz bir et parçasından mı ibaret oluyoruz?
Aylin tutturmuşsun oynanıyor da oynanıyor diye. Kusura bakma ama kadınlar bu kadar aciz mi? Kadınlar beraber yaşayınca kullanılıyor oynanıyor mu? Resmen kadınları aşağıladınız topik boyunca o kıymetli hazineyi! , üstelik hiçbir çaba sarfetmeden doğuştan gelen zarı hayatınızın odak noktası yaparsanız evlenseniz de evlenmeseniz de onu kaybettiğiniz anda kendinizi değersiz hissedersiniz. Siz böyle hissedince karşınızdaki size değer verecek değil ya her şey evlilik mi bir kadın evlenmeden cinselliğini yaşayıp toplumda bir yer edinemez mi? Kadın sadece evlenince mi kullanılmıyor oluyor. Bir imza ile mi kadınlar değer görür oluyor. bir türküdür tutturulmuş gidiyor, aynı evde yaşarım ama o işi yapmam ya kime ne bana ne elaleme ne. Saygın olmak için bu toplumda illa evli mi olmak gerekiyor. Kadınlık cinsel birlikteliğin toplum nezdinde onaylanması ile mi gerçekleşmek zorunda. Aksi olmayınca saygısız değersiz bir et parçasından mı ibaret oluyoruz?
Konuyu başından beri okuyorum,okudukça gerizekalı olduğuma kanaat getirdim.
Hiçbirşey anlamıyorum,anlayamıyorum,anlamlandıramıyorum...
nasıl avukatsın anlamadım memlekette kadınların çoğu mesleksiz ve üni mezunu değil doğan çocukların hakları ve bunların bakımını kadın tek başına nasıl becerecek?resmi nikahsız erkek ile yaşadıysa ve erkek aşkım bitti deyip başka bayanın kollarında aşk tazeliyorsa?
benim avukatlığım sizin üzerinize vazife değil öncelikle. nasıl avukat olduğum da sizi değil vekilliğini yaptığım kişileri ilgilendirir. ayrıca Türkiye kadınlarının durumunu gerek katıldığım çalışmalar gerekse yardım ettiğim - gerçek anlamda sanal ortamda değil- kadınlar sayesinde biliyorum ve bu durumun öncelikle kadınların kadınlara yaptıkları nedeniyle bu hale geldiğini de anlayabiliyorum. dikkat ederseniz ben herkes beraber yaşasın demedim. beraber yaşayanlara kullanılıyor gözüyle bakılmasına ve acımasızca eleştirilmesine karşı çıktım. erkek nikah olsa da aşkım bitti deyip başkasının kollarında aşk tazeler yani devletin beraber yaşayabilirsiniz demesiyle erkeklerin karakterleri sihirli değnek dokunmuş gibi değişmiyor. nafaka olayına lafı getirmeyelim nafaka ödemeyenlerin oranı ödeyenlerden çok daha fazla olduğu gibi ayda 300-400 lira ile kimse garanti altına alınmış olmuyor maalesef.
Aylin sen diyorsun ki kuzenimi savunmak için konu açtım. Bana öyle gelmedi yanlış anlama kıskandığını da düşünmüyorum ama kuzenini bize karşı mı savunacaksın. Yani biz kullanılıyor desek- ki çoğuna göre öyle- kuzeninin hakları mı korunacak? Neyse herkesin hayatı kendine.
peki söyle bir şey diyim kuzen olduğum için kıskançlık söz konusu olduğu düşünülüyor.sizin için demedim..ben bir anne olarak bu konuyu acmış olsaydım kızım böyle birşey yapıyor..erkeğe pirim veriyor deseydim .acaba adım kötü anneye modern olmayan anneyemi çıkacaktı...bende bu şekilde düşünüyorum..benim istediğim bu konuda çocuğun ve kızın imkanı varken evlenmeleri..ne oluyor böyle denemekmiş..neyi deniyorlar...o zaman Atatürk nie resmi nikahı şart koydu..can sıkıntısınamı biz bayanları koruma altına almak için mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?