- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
peki söyle bir şey diyim kuzen olduğum için kıskançlık söz konusu olduğu düşünülüyor.sizin için demedim..ben bir anne olarak bu konuyu acmış olsaydım kızım böyle birşey yapıyor..erkeğe pirim veriyor deseydim .acaba adım kötü anneye modern olmayan anneyemi çıkacaktı...bende bu şekilde düşünüyorum..benim istediğim bu konuda çocuğun ve kızın imkanı varken evlenmeleri..ne oluyor böyle denemekmiş..neyi deniyorlar...o zaman Atatürk nie resmi nikahı şart koydu..can sıkıntısınamı biz bayanları koruma altına almak için mi?
yaa kendime inannamıyorum bu konuyu baştan sona okudum belki değişik birşeyler yazıyordur kaçırmayayım diye.
o kadar uzuuunn şeyleri okuduysam şimdi de ben uzun uzuuuunn yazacağımdır.
maddeleyeyim de karışmasın bari..
- kocamla evlenmeden önce üniversitedeyken 3 sene birlikte yaşadım, annem de biliyordu bunu. Ne annem bana sordu evlenmiyor musunuz diye ne de ben sevgilime. Zaten aklımda evlenmek de yoktu öğrenciydik. Bribirimizi çok seviyorduk. Gece gündüz yanyana olmak istiyorduk. Aynı hayatı paylaşamak istiyorduk, kimilerine göre iki zındık olarak birlikte uyuyup uyanmak istiyorduk. Hee kullanılmakdan dem vuracak olanlar olursa; birlikte yaşamıyor da olsak birbirmizi kullanacak!! fırsatımız olurdu genede.
Dolayısıyla bana göre birlikte yaşamak yanlış değil, ters değil. Hatta güzel birşey. Mahalle baskısı adı altındaki baskı olmasa imzanın benim içinde önemi yoktu. Ne zaman çocuk sahibi olmaya karar verirdim o zaman imza atardım.
Kuzeninizde benim gibi düşünüyor demek ki. Onun bu düşüncesinden size ne? Oynanmak ne biçim kelime hem. Sizin gibi düşünmediği için oynanacak oyunca gibi görmeyin kimseyi. Kuzeninizin aklı, fikri yok mu? O düşünemiyor mu bunları da siz onun için endişeleniyorsunuz? Duyanda onu 15 sizi 20 yaşında sanır.
Aranızda 5 yaş var diye ablalık yapmanıza gerek yok. 28 yaşında koskoca kadından bahsediyoruz.
- Kuzeniniz aylardır görmediği annesine sırt çevirip sevgilisiyle bilmemnereye tırmanmaya gitti diye sizind e onu sokakta bırakmanız gerekmezdi. Ben bunu asla yapamam.
Kendi evladı onun ne olacağını düşünmememiş olabilir ama bu sizin de düşünmemenizi gerektirmezdi.
Kadının kapıda kalacağını bile bile tatile gitmek ister kızı olsun, ister yeğeni, isterse de el kızı herkes için vicdansızlıktır bence.
Kim kadının kapıda kalmasına neden olduysa hepsi de ayıp etmiştir.
-Kadınlar sakızmış he? Erkeler çiğneyip atıp yeni pakete bakacakmış?
İnanın kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmaz. Kendini basit bir sakız paketi olarak görülen zihniyet atılmaya mahkumdur; her türlü davranışa da layıktır
-Birlikte yaşarken kandırılıp karnına bebek koyulan zavallı zayıf kadınlar!! için hayıflanmayınız. Evli de olsalardı alacakları nafaka bebelerin bez parasına yetmez zaten. Neyse bu ayrı konu...
-Sayın konu sahibi. Herkes tornadan çıkmış gibi aynı düşüncelere fikirlere sahip olamaz. Kimseden sizin gibi düşünmesini beklemeyiniz.
Birine hem oynanıyor diye üzülüp hem de özgürlüğüne özenmekten bahsedip kendinizle çelişmeyiniz bence..
sanırım tüm konumu okuduğunuzu söylemişiniz arkadaşım ama şimdi şunumu diyorsn bana aylin sen yıllık iznini bırakıp döneceksin istanbula teyzene sahip çıkacaksın..peki tatildede olsam teyzemi halamın evine sokakta kalmasın diyen ki..pekii ben kuzenimi arayıp bak biz yokuz ki gecen ay ben sahsen kendim doktora götürdüm teyzemi..kuzenimi arayıp kızım bu haftada dağa çıkma bak ben izindeyim sen git annene sahip çık demekmi KISKANÇLIK...
peki bunu gecelim..niye dün eniştem beni arayıp bana bir sürü laf söyleyip bana burda demicem ama dicem yaa ..çünkü bariz suclu duruma ben düştüm...enişetm aynen şu lafı söyledi...sinirimden ağladım ve şu andada gerçekten telefonumu kapadım artık kaldıramıyorum...annem bile bu duruma sen sebep oldun...çünkü doğru benn ilgilendim..ve karşılığında şu iğrenç kelimeyi duydum ENİŞTEMDEN...EKSİKSİZ Yazıyorum..bunu söyleyen kuzenimin öz babası...
"İstanbula kızımızı yolladık siz sahip çıkarsınız diye.(siz derken annem.annemde karışma bize düşmez dediği halde)
devamıda şu cümlenin...AMA SEN NE YAPTIN KIZIMIN SELPAKÇILIĞINI YAZIKLAR OLSUN SANA"
selpakçı ne demek yaa
sempatiksalakcinni
selpakçı ne demek yaa
sempatiksalakcinni
teyzen bu kadar dert olacaktı madem sana kuzenin yapmadığı fedakarlığı sen yapsaydin?
bende bunu anlayamadım?
bir sene de yıllık iznini teyzenle kullansaydın madem?
iyi anladık kuzenin iyi bir evlat değil..bu tarz ınsanlarda çok,bencil insan yani..
ben senin yerinde olsaydım,madem icime bu kadar oturdu,madem aklım teyzemde olacak,madem kuzenimi eleştiriyorum o zaman otururdum evimde teyzemle..teyze de anne yarısı değil mı?anneme yapacagım fedakarlığı teyzeme de yapardim..
öncelikle yazmımın hiçbir yerinde kıskançlıktan bahsetmedim ben, yani büyük büüyk harflerle yazmışsınız ya, üzerime alınmıyorum o yüzden.
bana göre kızının annesine yaptığı terbiyesizliğin daniskası zaten o ayrı konu. ama gene de teyze komşu kapısında kalmamalıydı.
eniştenin laflara gelince; kızının terbiyesiliğini hangi genlerinden almış olduğu belli işte.
Ben olsam; "madem kızınıza illa bi selpakçı gerektiğini düşünüyorsunuz, buyurup gelip kendiniz yapsaydınız derim"
cekhu sanırım risaliyeli konuştun..gerçek değil yanii..annem ankarada hastanede arkadaşının oğlunda tedavi görüyor..onu bırakıcam anne varken yarısı için.hatta senede aldığım 1 haftalık iznimi bırakıp teyzemin peşinde koşturcam..kızı mutlu olsun diye..ama genede diyorum hata bende çünkü en başında ben bu imkanları vermemş olsaydım..bu konuylan karşınıza çıkmak zorunda kalmıcaktım..eniştemin o lafını yemek zorunda kalmıcaktım...cekhucum zaten teyzem ayda biri gelir ben götürüm onu doktora..gene halamı aradım ben gene ben sokakta bırakmadm..
yoo gercek soyledım senın yerınde olsaydım yapacagımı soyledım...
yıllık ıznımı dedıgım gıbı bır sene de teyzem ıcın seve seve harcardım ben..
ama senınde annen hastaysa tabııkıde o zaman ısın rengı degısır..o zaman senınde kendı annenın yanında olman lazım..o ayrı..
ama yazdıgından anladıgım kadarıyla annenın degıl annenın arkdasının cocugu hastanede?
senin ne yapmak istediğini ben anlamadm
yahu aynı benim kuzenim gibisin
zerre sorumlluk almazlar
sonra çıkar teyzeme,dayıma sahip çıkın derler
fedakar yeğen rolüne bürünürler
ben bi şey anlamadmbayanssulusmile
delikafadulden
bızde de boyle ıste delikafadulden
kıllarını kıpırdatmazlar sonra ahkam keserler :roflol:
yalnız değilm değilim değilim:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
benim söylemeye çalıştığım su;
kuzeninin 2 seçeneği vardı;ya evinde oturup annesine bakacaktı ya da erkek arkadaşıyla takilacakti,o 2. seçti ve gitti..(doğru ya da yanlış bunu kesinlikle tartışmıyorum)
seninde 2 seçeneğin vardı;ya iznini teyzen için evde ona bakarak gecirecektin,ya da iznini kullanıp tatile gidecektin..sende 2. seçeneğini kullandın..
artık olan olmuş,secim yapılmış,herkes tatilini yapıyor..sende dahil..o zaman artık bunu dert etme diyorum..madem tatile gittin,tatile gitmeyi sectin(eleştirmiyorum kesinlikle) o zaman tatilin tadını çıkar,hakkını ver..kuzeninin yaptıgı gibi..
herkes vefalı hayırlı evlat olmuyor,olamıyor..iki kardes bile birbirinden farkliyken kuzeninle sen nasıl aynı olabilirsiniz?demek ki kuzenin bu..ondan fazlasını beklemek hiç bir ise yaramaz..
eskiden bende oyleydim,sevdiğim adam hayatımın merkeziydi..ne ailemi tanırdim ne arkadaslarımı..sonra yedim kazığı,ailemin kıymetini bildim..şimdi ailem herseyden herkezden önce gelir..
demek ki kuzeninde benim eski halim gibi..o yüzden onu böyle kabul edeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?