• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yaşam tarzı...

kuzen zaten hep sallamış bu olaydan ötürü..kadının kontrolu var..gelmesi şarttı..gecen ayda annem götürmüştü...off yaa.halamda arar durur beni...

iki farklı konu birbirine mi karıştı, yoksa biri diğerinin devamı mı fisfisfis :uhm:

Konuyu başından beri okuyorum,okudukça gerizekalı olduğuma kanaat getirdim.
Hiçbirşey anlamıyorum,anlayamıyorum,anlamlandıramıyorum...

eeee sana ne teyzenden
sana ne teyze kızından
herlesin kendi hayatı.
Beni ilgilendirmez desene

teyzem herşeyi öğrendi eski oturduğu eve gitmiş..ev arkadaşı kızım nerde demiş..kızlan kötü ayrıldığından evden kız herşeyi anlatmış..
Dün eniştem aradı..bende nasibimi aldım..bu denli kötü birşeyi nasıl bana anlatmazsın çocuk kızımlan resmen oynuyor..ya o evi bırakıp gelecek izmire yada evlatlıktan redetcek diyor..teyzemede kızını iyi yetiştiremedin sana evlat teslim ettim demiş..kısaca ortalık bayağı karıştı..dün oldu bu olaylar...bugünde arıyorlar..açmıyorum telefon falan..tatilime bakıcam..

Dediğiniz gibi herkesin kendi hayatı benim sucum kuzenimi çok sevmem..çocuk tarafından oynanmasını istememden dolayı oldu..aklım başıma geldi...kendi hayatıma bakıcam..sonuçta ailesi var...onlar ilgilensin..

Yorumlarınız çok teşekkürler arkadaşlarımm..

Aylin tutturmuşsun oynanıyor da oynanıyor diye. Kusura bakma ama kadınlar bu kadar aciz mi? Kadınlar beraber yaşayınca kullanılıyor oynanıyor mu? Resmen kadınları aşağıladınız topik boyunca o kıymetli hazineyi! , üstelik hiçbir çaba sarfetmeden doğuştan gelen zarı hayatınızın odak noktası yaparsanız evlenseniz de evlenmeseniz de onu kaybettiğiniz anda kendinizi değersiz hissedersiniz. Siz böyle hissedince karşınızdaki size değer verecek değil ya her şey evlilik mi bir kadın evlenmeden cinselliğini yaşayıp toplumda bir yer edinemez mi? Kadın sadece evlenince mi kullanılmıyor oluyor. Bir imza ile mi kadınlar değer görür oluyor. bir türküdür tutturulmuş gidiyor, aynı evde yaşarım ama o işi yapmam ya kime ne bana ne elaleme ne. Saygın olmak için bu toplumda illa evli mi olmak gerekiyor. Kadınlık cinsel birlikteliğin toplum nezdinde onaylanması ile mi gerçekleşmek zorunda. Aksi olmayınca saygısız değersiz bir et parçasından mı ibaret oluyoruz?

Aylin tutturmuşsun oynanıyor da oynanıyor diye. Kusura bakma ama kadınlar bu kadar aciz mi? Kadınlar beraber yaşayınca kullanılıyor oynanıyor mu? Resmen kadınları aşağıladınız topik boyunca o kıymetli hazineyi! , üstelik hiçbir çaba sarfetmeden doğuştan gelen zarı hayatınızın odak noktası yaparsanız evlenseniz de evlenmeseniz de onu kaybettiğiniz anda kendinizi değersiz hissedersiniz. Siz böyle hissedince karşınızdaki size değer verecek değil ya her şey evlilik mi bir kadın evlenmeden cinselliğini yaşayıp toplumda bir yer edinemez mi? Kadın sadece evlenince mi kullanılmıyor oluyor. Bir imza ile mi kadınlar değer görür oluyor. bir türküdür tutturulmuş gidiyor, aynı evde yaşarım ama o işi yapmam ya kime ne bana ne elaleme ne. Saygın olmak için bu toplumda illa evli mi olmak gerekiyor. Kadınlık cinsel birlikteliğin toplum nezdinde onaylanması ile mi gerçekleşmek zorunda. Aksi olmayınca saygısız değersiz bir et parçasından mı ibaret oluyoruz?

beraber yaşayanları ben niye aşalayım ki..herkesin kendi hayatı..evlenende kendine yaşayanda kendine..mutluluk iki kişi arasında saklı..ben sadece burda bu komuyu paylaştım bir gerçeği..toplum gerçeği..ters anlayanlar bana yuklendi..yani susmalaıyız dimi..burada paylaşmak istedim güzel arkadaşım ben..örnek o zaman niye eniştem böyle tepki verdi..pekii burdaki annelerinde düşüncesini öğrenmek istedim..
kısaca o zaman bu konu gizli kalsın...kimse konuşmasın..ben kuzenimi savunmak amaclı bu konuyu actım o çocuğa güvenmediğim için..her imkanları varken evlenmelerini istemek mi suc...annesi orda burda kalacağına kızının evine gitmesini istemek mi suc arkadaşım..

nasıl avukatsın anlamadım memlekette kadınların çoğu mesleksiz ve üni mezunu değil doğan çocukların hakları ve bunların bakımını kadın tek başına nasıl becerecek?resmi nikahsız erkek ile yaşadıysa ve erkek aşkım bitti deyip başka bayanın kollarında aşk tazeliyorsa?

nasıl avukatsın anlamadım memlekette kadınların çoğu mesleksiz ve üni mezunu değil doğan çocukların hakları ve bunların bakımını kadın tek başına nasıl becerecek?resmi nikahsız erkek ile yaşadıysa ve erkek aşkım bitti deyip başka bayanın kollarında aşk tazeliyorsa?

benim avukatlığım sizin üzerinize vazife değil öncelikle. nasıl avukat olduğum da sizi değil vekilliğini yaptığım kişileri ilgilendirir. ayrıca Türkiye kadınlarının durumunu gerek katıldığım çalışmalar gerekse yardım ettiğim - gerçek anlamda sanal ortamda değil- kadınlar sayesinde biliyorum ve bu durumun öncelikle kadınların kadınlara yaptıkları nedeniyle bu hale geldiğini de anlayabiliyorum. dikkat ederseniz ben herkes beraber yaşasın demedim. beraber yaşayanlara kullanılıyor gözüyle bakılmasına ve acımasızca eleştirilmesine karşı çıktım. erkek nikah olsa da aşkım bitti deyip başkasının kollarında aşk tazeler yani devletin beraber yaşayabilirsiniz demesiyle erkeklerin karakterleri sihirli değnek dokunmuş gibi değişmiyor. nafaka olayına lafı getirmeyelim nafaka ödemeyenlerin oranı ödeyenlerden çok daha fazla olduğu gibi ayda 300-400 lira ile kimse garanti altına alınmış olmuyor maalesef.
Aylin sen diyorsun ki kuzenimi savunmak için konu açtım. Bana öyle gelmedi yanlış anlama kıskandığını da düşünmüyorum ama kuzenini bize karşı mı savunacaksın. Yani biz kullanılıyor desek- ki çoğuna göre öyle- kuzeninin hakları mı korunacak? Neyse herkesin hayatı kendine.

benim avukatlığım sizin üzerinize vazife değil öncelikle. nasıl avukat olduğum da sizi değil vekilliğini yaptığım kişileri ilgilendirir. ayrıca Türkiye kadınlarının durumunu gerek katıldığım çalışmalar gerekse yardım ettiğim - gerçek anlamda sanal ortamda değil- kadınlar sayesinde biliyorum ve bu durumun öncelikle kadınların kadınlara yaptıkları nedeniyle bu hale geldiğini de anlayabiliyorum. dikkat ederseniz ben herkes beraber yaşasın demedim. beraber yaşayanlara kullanılıyor gözüyle bakılmasına ve acımasızca eleştirilmesine karşı çıktım. erkek nikah olsa da aşkım bitti deyip başkasının kollarında aşk tazeler yani devletin beraber yaşayabilirsiniz demesiyle erkeklerin karakterleri sihirli değnek dokunmuş gibi değişmiyor. nafaka olayına lafı getirmeyelim nafaka ödemeyenlerin oranı ödeyenlerden çok daha fazla olduğu gibi ayda 300-400 lira ile kimse garanti altına alınmış olmuyor maalesef.
Aylin sen diyorsun ki kuzenimi savunmak için konu açtım. Bana öyle gelmedi yanlış anlama kıskandığını da düşünmüyorum ama kuzenini bize karşı mı savunacaksın. Yani biz kullanılıyor desek- ki çoğuna göre öyle- kuzeninin hakları mı korunacak? Neyse herkesin hayatı kendine.

peki söyle bir şey diyim kuzen olduğum için kıskançlık söz konusu olduğu düşünülüyor.sizin için demedim..ben bir anne olarak bu konuyu acmış olsaydım kızım böyle birşey yapıyor..erkeğe pirim veriyor deseydim .acaba adım kötü anneye modern olmayan anneyemi çıkacaktı...bende bu şekilde düşünüyorum..benim istediğim bu konuda çocuğun ve kızın imkanı varken evlenmeleri..ne oluyor böyle denemekmiş..neyi deniyorlar...o zaman Atatürk nie resmi nikahı şart koydu..can sıkıntısınamı biz bayanları koruma altına almak için mi?

İsteyebilirsin elbette ben zaten tercih edilmemesine laf söylemiyorum ama bu kişiseldir diyorum. Biz kadınlar olarak yargılamayalım diyorum sen anne olsaydın diyebileceğim tek şey eve kapatsan da kızını bir yolunu bulup dilediklerini gerçekleştirecek o nedenle yakın ol bil yanında ol derdim en fazla. Duygularını değiştiremem ki kızının bunu istediğini söylerdim. Resmi nikah kadınları koruyan bir mekanizma değildir. Devlet resmi nikah var işte diyerek bir kenara çekilirse daha çok kadın kocası tarafından tecavüze uğrar, şiddet görür. Aldatmaktan korumak devletin de görevi değil zaten. Kadınların vücut bütünlüğünü korumak devletin görevi bunu da beceremiyor durum ortada evli olsan da olmasan da. Bence sen kuzeninin teyzene olan vurdumduymazlığını içerliyorsun sebebini ise erkek arkadaşı olarak görüyorsun, ama öyle değil bu karakter meselesi yani teyzene yapılanlara kuzeninin erkek arkadaşıyla beraber yaşaması sebep değil. o sadece vesile olmuş.

Resmi nikahın yanında , kadınlara boşanma hakkı, şahitlikte eşitlik, mirasta eşitlik, kadınların dilediği işte çalışabilmesi gibi kadınları korumaya yönelik inkilaplar da var unutmayalım.Ama zihniyet değişmediği sürece...

yav oynanmak diyosunuz eyvallah ben de aynı evde nikahsız yaşamam bi erkekle ama yahu evlilikle bütün haklarımızı alıyomuyuz sanki? "oynanmamak" için -ne demekse- evlenen kadınlar var sürüyle, onlar mutlu mu? bir çok erkek köprüyü geçene kadar canım cicim yapıyor, nikah kıyılınca karısına tezek kadar değer vermiyor. erkeğin sosyal statüsüne bu kadar mı muhtacız? oynanmak değil mesele ya bence. kendi başına 0 olanlar yanlarına bir 1 getirmeye çalışıyorlar değer kazanmak için. niye 0 olalım? niye kendi statümüz olmasın toplumda? erkek bu muhtaçlığı bildiği için karısına kötü davranıyor, sülalesine de köpek ediyor.

işin en sonunda ne istediğimi bilmiyoruz bence. para mı? aşk mı? sevgi mi? yoksa elalemin gözünde saygın bir evlilik mi? herkesin cevabı farklı. e farklıysa da o zaman saygı duymak lazım, çünkü o kişi tercihini o yönde kullanacaktır. konu sahibinin sorusuna da cevabımdır bu. anlık değil sonluk düşün bacım. sonunda ne olmak istiyorsun? "oynanmamış" bir kadın mı olmak istiyosun? yoksa sevgi mi istiyosun? yoksa hepsi beraber mi istiyosun? buna göre kendin karar ver hangi yaşam tarzını seçeceğine.

bu oynanma lafından zerre hazzetmedim ama sölemem lazım.

yaa kendime inannamıyorum bu konuyu baştan sona okudum belki değişik birşeyler yazıyordur kaçırmayayım diye.
o kadar uzuuunn şeyleri okuduysam şimdi de ben uzun uzuuuunn yazacağımdır.
maddeleyeyim de karışmasın bari..

- kocamla evlenmeden önce üniversitedeyken 3 sene birlikte yaşadım, annem de biliyordu bunu. Ne annem bana sordu evlenmiyor musunuz diye ne de ben sevgilime. Zaten aklımda evlenmek de yoktu öğrenciydik. Bribirimizi çok seviyorduk. Gece gündüz yanyana olmak istiyorduk. Aynı hayatı paylaşamak istiyorduk, kimilerine göre iki zındık olarak birlikte uyuyup uyanmak istiyorduk. Hee kullanılmakdan dem vuracak olanlar olursa; birlikte yaşamıyor da olsak birbirmizi kullanacak!! fırsatımız olurdu genede.
Dolayısıyla bana göre birlikte yaşamak yanlış değil, ters değil. Hatta güzel birşey. Mahalle baskısı adı altındaki baskı olmasa imzanın benim içinde önemi yoktu. Ne zaman çocuk sahibi olmaya karar verirdim o zaman imza atardım.

Kuzeninizde benim gibi düşünüyor demek ki. Onun bu düşüncesinden size ne? Oynanmak ne biçim kelime hem. Sizin gibi düşünmediği için oynanacak oyunca gibi görmeyin kimseyi. Kuzeninizin aklı, fikri yok mu? O düşünemiyor mu bunları da siz onun için endişeleniyorsunuz? Duyanda onu 15 sizi 20 yaşında sanır.
Aranızda 5 yaş var diye ablalık yapmanıza gerek yok. 28 yaşında koskoca kadından bahsediyoruz.

- Kuzeniniz aylardır görmediği annesine sırt çevirip sevgilisiyle bilmemnereye tırmanmaya gitti diye sizind e onu sokakta bırakmanız gerekmezdi. Ben bunu asla yapamam.
Kendi evladı onun ne olacağını düşünmememiş olabilir ama bu sizin de düşünmemenizi gerektirmezdi.
Kadının kapıda kalacağını bile bile tatile gitmek ister kızı olsun, ister yeğeni, isterse de el kızı herkes için vicdansızlıktır bence.
Kim kadının kapıda kalmasına neden olduysa hepsi de ayıp etmiştir.

-Kadınlar sakızmış he? Erkeler çiğneyip atıp yeni pakete bakacakmış?
İnanın kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmaz. Kendini basit bir sakız paketi olarak görülen zihniyet atılmaya mahkumdur; her türlü davranışa da layıktır

-Birlikte yaşarken kandırılıp karnına bebek koyulan zavallı zayıf kadınlar!! için hayıflanmayınız. Evli de olsalardı alacakları nafaka bebelerin bez parasına yetmez zaten. Neyse bu ayrı konu...

-Sayın konu sahibi. Herkes tornadan çıkmış gibi aynı düşüncelere fikirlere sahip olamaz. Kimseden sizin gibi düşünmesini beklemeyiniz.
Birine hem oynanıyor diye üzülüp hem de özgürlüğüne özenmekten bahsedip kendinizle çelişmeyiniz bence..

peki söyle bir şey diyim kuzen olduğum için kıskançlık söz konusu olduğu düşünülüyor.sizin için demedim..ben bir anne olarak bu konuyu acmış olsaydım kızım böyle birşey yapıyor..erkeğe pirim veriyor deseydim .acaba adım kötü anneye modern olmayan anneyemi çıkacaktı...bende bu şekilde düşünüyorum..benim istediğim bu konuda çocuğun ve kızın imkanı varken evlenmeleri..ne oluyor böyle denemekmiş..neyi deniyorlar...o zaman Atatürk nie resmi nikahı şart koydu..can sıkıntısınamı biz bayanları koruma altına almak için mi?

iyi de kuzeniniz ve birlikte yaşadığı insan kocaman insanlar...
sizin onları düşünmenize ne gerek var...
bu onların seçtiği yaşam tarzı... demekki ikisi de evlilik istemiyor... çocuk değil ki kuzeniniz arkasını kollayacaksınız...

Back