• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yaşam tarzı...

zaten toplumun normal diye gördüğü şey eğer bana tersse bu beni bağlamaz ki...
toplum normal diye gördüğü seyleri yaşayanlar da ortada..
anneler kızlarını yamamaya çalışıyor demeye getiriyorsun benim anladığım?
bu düşünceyi neye dayatarak söylüyorsun?
bir anne kızının erkek arkadaşıyla yasamasına göz yumuyorsa,bu kızını basından atmak içindir yani?
enterasan..
her birey toplumun öngördüğü dogruları yasamak zorunda mı peki?
toplumun bizler için öngördüğü dogrular çok mu doğru sizce?
kendi sorularıma kendim cevap verecek olursam eğer;toplumun bazı dogrularını kabul ediyorum ve o dogrular çerçevesinde yasamaya çalışıyorum ama kabul etmediğim taraflarda var..bu yüzden de birey olarak kendi dogrularını yasıyorum..bunları yasarkende kimseye bir zararım dokunduğunu sanmıyorum?eh zararım da dokunmuyorsa madem o zaman o toplum niye bana karışıyor?ben onlara karismazken?
toplum toplum dediğiniz şeyi zaten bizler oluşturmuyor muyuz?
yani bu toplumun dogruları dediğiniz seyler kimlere göre ayarlamıyor ve bir karara bağlanıyor?
kimin ya da kimlerin doğrusunu yasamak zorunda bırakılıyoruz?

Ben de eğer atanırsam atandiğim yere sevgilim de gelecek orda iş Bulacak BeraBer yaşayacaz. evlilik şart değil sevdiğim adamla BeraBer yaşamam için. ama inşallah o da olur. Ben evliliğe de karşı değilim..sevdiğim adamın soyadını taşımak isterim.. ama şuan evlenmek için para lazım.. anca 2-3 seneye kadar evleneBiliriz.. ama dediğim giBi atanırsam Başka Bi şehirde yalnız yaşayacağim sevgilim Beni yalnız Bırakmak istemiyor, o da Benle gelecek.. herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.. herkes kendi doğrusunu yaşasın.. 33 yaşında Bi kadın da annesinin dizi diBinde yaşayaBilir, öyle doğru geliyodur ona, çelişmesin doğrusuyla..

Herkes nasıl istiyorsa yaşasın tabii ki kim ne diyebilir?
Yalnız konu sahibinin kuzeni gibi aileden gizli saklı yaşanırsa huzurlu bir beraberlik olacağına inanmıyorum.
Her an duyulacak korkusu ile yaşayacağıma evlenmek 2 şahit bir imza.
Boşanmak da aynı şekilde.
Zaten eninde sonunda onunla evleneceksem neden şimdi evlenmiyorum?
Bu da benim zihniyetim.

dediklerimi yanlış anlamakta ısrar edenler var.

şu an işsizliğin, parasızlığın gırla gittiği, bir yandan da nüfusun patladığı, geri kalmışlıkların düşünsel olarak fazlasıyla yaşandığı, erkeklerin kadını birey olarak değil, cinsel tatmin aracı olarak gördüğü ülkemizde, beraber yaşamaların çoğu sağlıklı eş seçimi amacıyla yapılmamaktadır.

bunu anlamak istemeyenler modernlik, kıskançlık vs gibi türküler çağırmaya devam edebilirler.

dediklerimi yanlış anlamakta ısrar edenler var.

şu an işsizliğin, parasızlığın gırla gittiği, bir yandan da nüfusun patladığı, geri kalmışlıkların düşünsel olarak fazlasıyla yaşandığı, erkeklerin kadını birey olarak değil, cinsel tatmin aracı olarak gördüğü ülkemizde, beraber yaşamaların çoğu sağlıklı eş seçimi amacıyla yapılmamaktadır.

bunu anlamak istemeyenler modernlik, kıskançlık vs gibi türküler çağırmaya devam edebilirler.
benimde anlatmak istedim buydu bayanların, hiç bir konuda ezilmesini yıpranmasını istemiyorum özellikle aşk,sevgi kelimesini erkeklerin kullanarak kadınları istismar etmeleri

Arkadaşlar morelim çok bozuk ben şu anda senelik iznim için amcama antalyaya geldim..beni komşumuz aradı teyzem gelmiş ve kapıda kalmış..kuzenimi aradım bana biz tırmanışa gittik 2 gün sonra çıksaydın izne hani teyzeni çok seviyordun dedi...annemde ankarada şeker tedavisi için oğlu doktor olan arkadaşında kalıyor.bana zaten ben hastayım gelemiyorum niye sen böyle yapıyorsn..ben ne yaptığım yaptığım teyzeme hayır gelme istemiyorz seni mi demek mi?yılda bir iznim var zamanımı onlamı haracamakmı?kızı 3 gün veremiyor annesine...şimdi halamı aradım ?eşinden izin alırsa yanına alcak..en çok sinir olduğum acıp kuzeninin bana niye annemi bırakıp gittin tatile...OLAYA bakarmısınız?

Arkadaşlar morelim çok bozuk ben şu anda senelik iznim için amcama antalyaya geldim..beni komşumuz aradı teyzem gelmiş ve kapıda kalmış..kuzenimi aradım bana biz tırmanışa gittik 2 gün sonra çıksaydın izne hani teyzeni çok seviyordun dedi...annemde ankarada şeker tedavisi için oğlu doktor olan arkadaşında kalıyor.bana zaten ben hastayım gelemiyorum niye sen böyle yapıyorsn..ben ne yaptığım yaptığım teyzeme hayır gelme istemiyorz seni mi demek mi?yılda bir iznim var zamanımı onlamı haracamakmı?kızı 3 gün veremiyor annesine...şimdi halamı aradım ?eşinden izin alırsa yanına alcak..en çok sinir olduğum acıp kuzeninin bana niye annemi bırakıp gittin tatile...OLAYA bakarmısınız?

olayı anlasaydım bakardım ama ben hiçbir şey anlamadım akannehir biraz daha net olsaymış anlatım keşke...

geçmiş konularda yazıyordu..kuzenim erkek arkadaşıylan ayrı eve çıktı..annesinden gizli..şimdi teyzem geldi..istanbula bizde kalmak istiyordu..biz yokuz komuşuya gelmiş..ve kuzen erkek arkadaşıyla dağa tırmnaışa gitmişler..bana söyleniyor hani teyzeni çok seviyordun gittin tatile die..kısaca kadıncağız istanbula geldi ve bizim komşumuzda...kızı varken ben mi koşturcam..iznimi bırakıp gelcem bakıcam...

kuzenine söyle tırmandığı yerden insin.

ya neyi tartışıyoruz ki. bu pembe mi güzel kırmzı mı yı tartışmak kadar saçma. herkesin yaşam tarzı doğruları farklı. at gözlüklerile bakmayalm lütfen. benim erkekle el sıkışmayı günah sayan arkadaşımda oldu gecelik ilişki yaşayanı da oldu.üniversitede oda arkadaşıma ailesi baskı yapıyordu erkek arkadaşnla eve çık diye. çünkü kız sık sk hasta oluyordu çocukta annesi gibi ilgilenirdi.şimdi evliler hem de çocuk evlenebilmek için kendini paraladı. şimdi bu kıza kim namussuz diyebilir. ya da erkeklerle tokalaşmayı dahi günah sayan birine kim geri kafalı diyebilir. bu da onun doğrusu

geçmiş konularda yazıyordu..kuzenim erkek arkadaşıylan ayrı eve çıktı..annesinden gizli..şimdi teyzem geldi..istanbula bizde kalmak istiyordu..biz yokuz komuşuya gelmiş..ve kuzen erkek arkadaşıyla dağa tırmnaışa gitmişler..bana söyleniyor hani teyzeni çok seviyordun gittin tatile die..kısaca kadıncağız istanbula geldi ve bizim komşumuzda...kızı varken ben mi koşturcam..iznimi bırakıp gelcem bakıcam...

Ne demek teyzeni sevmiyor musun?
Kendi annesini sevmiyor o zaman sırtından atacağı yük gibi, engel gibi görüyor.

Teyze de siz yokken neden size gelmiş haberleşemediniz mi?
Gelme biz yokuz demek gelip de komşuda filan kalmaktan iyidir.

Ne demek teyzeni sevmiyor musun?
Kendi annesini sevmiyor o zaman sırtından atacağı yük gibi, engel gibi görüyor.

Teyze de siz yokken neden size gelmiş haberleşemediniz mi?
Gelme biz yokuz demek gelip de komşuda filan kalmaktan iyidir.

dedim canım..daha evvelde dedik o bizim öylesine dedğimizi dşünerek dedik.şu an halamlarda.orda kalacak .annem kuzeni aradı ..kızmış ona hiçmi anne sevgin yok senin demiş.oda demişki sende kardeş sevgisi olsaydı ankara gitmezdin...anneme sölemiştim erkek arkadaşla yaşadığını genede annem susmuş..çocuk dahamı kıymetli annenden diyememiş..azıcık vicdanı varsa gelir alır annesini ..erkek kardeşim evde eğer eşini bırakırsa bizde kalırlar..benden bu kadar..kardeşim bile kızıyor bana...sen bu duruma getirdin diyor.zamanında verdiğin tavizlerden olmuş..ama tezyemin ne sucu var işte

dedim canım..daha evvelde dedik o bizim öylesine dedğimizi dşünerek dedik.şu an halamlarda.orda kalacak .annem kuzeni aradı ..kızmış ona hiçmi anne sevgin yok senin demiş.oda demişki sende kardeş sevgisi olsaydı ankara gitmezdin...anneme sölemiştim erkek arkadaşla yaşadığını genede annem susmuş..çocuk dahamı kıymetli annenden diyememiş..azıcık vicdanı varsa gelir alır annesini ..erkek kardeşim evde eğer eşini bırakırsa bizde kalırlar..benden bu kadar..kardeşim bile kızıyor bana...sen bu duruma getirdin diyor.zamanında verdiğin tavizlerden olmuş..ama tezyemin ne sucu var işte

teyzeniz kızıyla neden konuşmuyor herşeyi siz söylüyorsunuz ???

Kızım için konuşuyorum,hem özgür olacak hemde olmayacak..
Erkek arkadaşla yaşama fikri bizden çok uzak,bizim örf adetlerimize göre imkansız.İçinde de olmasın inşallah böyle şeyler.

beraber yaşamaların çoğu sağlıklı eş seçimi amacıyla yapılmamaktadır falan denmiş ama evlilikler niye yapılıyor kimse söylememiş ayrıca sağlıklı eş seçimi ne ya. beraber yaşamak isteyen beraber yaşar. iyi bir nedene ihtiyacı yok.
art niyet aranacaksa beraber yaşayanlardan çok imam nikahı kıyan, her akşam yemeğim olsun diye evlenen adamların beraber yaşayanlardan daha artniyetli oldukları üstelik de başarılı bir şekilde karşısındaki kadnı kullandıkları aşikar.
beraber yaşayanlara özgürlük. size ne, diyerek bitiriyorum.
ha kuzeninin kendi öz annesine yaptıklarına gelince, senin kendini kötü hissetmene gerek yok konu sahibi arkadaşım. onu sorumluluklarını yerine getirmeye mecbur bırakmazsan zaten alışmış, asla değişmez. tatilini falan erteleme. kuzenine söyle. senin görevin öncelikle, benim teyzemse senin annen diye.

Back