hamişlerr bekliyorum hafta hafta gelişmelerinizi paylaşın buyrun..

İyi bari kanla ilgili bi sıkıntı varsa oda çıkar o arada ) Hastanedeki dr uma karışıyolar da Allahtan aile hekimi deiştirilmiyo Allahtan burdaki dr ve ebe çok iyi ilgili☺

evet çıkıyor canım.. benim her ay orda oluyor kontrolüm. sonuçları da doktora götürüyorum eksikk bir şey olursa tekrar yaptırmamı söylüyor ya da orda yapılamayacak olanlar hastanede yapılıyor. şeker yüklemesi gibi mesela :) 29unda gideceğim bakalım. aman aman iyi olsun. benimki de çok tatlı bi ebe :) ilgili oluyorlar valla.. ayyy bi zahmet karışmasınlar yani ona daaaa

Ay iyi bari içim rahatladı şeker yüklesine sıcak bakmıyolar ama bilmiyorum nasıl bişey :)sağlık ocağna gittiğimi haber bile vermedim hiçgerek yok herşeyden haberdar olmalarına:)

cnm peki iki gebeliğindede aynı şeylerimi yasıyorsun yasadın yani Allahım eairgesin ikisinide peki ayrıntılı ultrasyona ek ücret ödedin mi???

Ay iyi bari içim rahatladı şeker yüklesine sıcak bakmıyolar ama bilmiyorum nasıl bişey :)sağlık ocağna gittiğimi haber bile vermedim hiçgerek yok herşeyden haberdar olmalarına:)

valla istedi doktorum yapılacak artık :) aman aman bence de gerek yok

cnm peki iki gebeliğindede aynı şeylerimi yasıyorsun yasadın yani Allahım eairgesin ikisinide peki ayrıntılı ultrasyona ek ücret ödedin mi???

canım ilkinde gittiğim doktor ayrtınlıyı geçtim ikili test falan bile yapmadı. bu kez başka doktordayım her şey yapılıyor. Aynı şeyleri yaşamıyorum o yüzden. belki de kendi ultrason cihazı son modeldi gerek duymadı bilemiyorum. kendisi bakmıştı organlarına bebeğin o zaman. ayrıntılı balcalı da selim bey de oldu sadece 122 TL muayene ücreti verdim o kadar. doçent kendisi. memnun kaldım şirin bi doktordu. ayrıca doktorumun bulunduğu yerde de girdim radyolojide ona da ek 30 tl ödedim muayene ücretine. ama kalpte sıkıntı varaa tanıyı radyoloji koyamaz diye balcalıya gönderdi perinatoloji bölümü yani.

yok ben aynı seylerimi yaşadın ben mesela kızımda ilk üç ay boyunca çıkardım bunda çok şüküf mide bulantısı bile yaşamadım sadece batmalarım oldu gecen haftalarda oda bitti çok şükürr bu gibi şeyler yani bahsettiğim

Ya bişey sorcam ben bi arkadaşla konuşurken duş meselesi geçti ona da yeni hamileyken sağlık ocağndaki ebesi demiş. Duş alıcam dedim sıcak suyla oturarak yapma banyonu bebeğin düşük tehlikesi olur sıcak suyla vücut gevşeyip rahimde kasılma oluyomuş bende duşa girmek istiyorum ama korktum biraz napmalıyım bana bi yol gösterin?

Sıcak bir banyo sizi rahatlatır ama… Sıcak banyolar, genelde stres atmak ve rahatlamak için çok tercih edilen ortamlardır. Hamilelik döneminde aşırı sıcak ortamlar ve sıcak duşlardan uzak durulması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, anne adaylarını önerilerde bulundu. Kadınlar bu tür rahatlamalara çoğu dönem gereksinim duyabilmektedir. Özellikle hamilelik öncesi hamam, sauna, kaplıca ve sıcak suyun vermiş olduğu rahatlıktan çok faydalanan, bu ortamlara alışkın olan kadınlar hamilelik süreçlerinde de bu alışkanlıklarını sürdürüp sürmemek hakkında merakta kalmaktadırlar. Ne yazık ki hamilelik dönemlerinde hamam ve kaplıca gibi sıcak su ortamlarında bulunmak sakıncalı olabilmektedir. Sıcak sulu ortamlar özellikle gebeliğin ilk 3 aylık dönemleri arasında bebeğin organ gelişiminde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Ilık su ile duş alın Anne adayı mümkün oldukça banyosunu ılık su ile yapmalıdır ve çok buhar olan yerlerden bir dönem kaçınmalıdır. Ayrıca vücut sıcaklığının artmasına neden olabilecek türlü faktörlerden de mümkün oldukça uzak durmalıdır. Nedeni ise bebeğin üzerinde potansiyel zararlara meyil vermesidir. Bilhassa sıcaklık ayarının gereğinden fazla olması annenin beynine kan gitmesini azaltacağı için bayılmalara da neden olabilir. Hem bebeğin hem de annenin sağlığı için hamilelik dönemlerinde bu tür yerden uzak durmak alınacak en güzel önlemdir.

Evet bayanlar ufak bi araştırma yaptım gerçeklik payı varmış ben ılık suyla duş alama normalde yanmicam kadar kaynar suyu severim hatta banyonun buhar dolmasına da bayılırım ama sanırım bundan sonra öyle olmicak☺☺

alakası yok benceee

Bekleyebileceğimi sanmıyorum canm zaten ödüm kopuyo bebeğim gidecek diye o yüzfen haftaya giderim ben yine 6 dakika sonra 3+6olucaz bizde ne kadar küçüğüz daha bu değer ultrasona göre değişir mi?
Aaa canım önceki topiclerden hatırladım seni. Hamile olmana çok sevindim, hepimiz sıra sıra geliyoruz. Rabbim kucaklarımıza almayı da nasip eylesin, bebek isteyenlerinde tez göbüşlerini doldursun inşallah.

hııı anladım canım pardon :) ilk hamileliğimde 2 kere sabah çıkardım sonrasında taştan ufağını yedim diyebilirim 30a yakın kilo aldım.. bir tek çikolatadan tiksindim onda.. onun dışında yaşamadım bir şey. bundaysa mide bulantıları öldürdü beni.. sabaha kadar çıkardım doktor hemen ilaç verdi bulansa da çıkarma olmadı en azından.. hala ara ara bulantım oluyor.. bazen peynir ekmekle yetiniyorum. o derece kötü olabiliyorum.

canım kesinlikle haklı.. oturma kısmı haricinde. sıcak su rahatlatır evet ama erken doğuma bile sebep olabilir. bana oğlumdaki doktorum demişti. asla sıcak suyla banyo yok diye. ılık suyla al duşunu :)

Aaa canım önceki topiclerden hatırladım seni. Hamile olmana çok sevindim, hepimiz sıra sıra geliyoruz. Rabbim kucaklarımıza almayı da nasip eylesin, bebek isteyenlerinde tez göbüşlerini doldursun inşallah.
Bende hatırladım eski içimin parçalandığı topiklerimi Saol canm Allah hepimize isteyen herkese nasip etsin

canım kesinlikle haklı.. oturma kısmı haricinde. sıcak su rahatlatır evet ama erken doğuma bile sebep olabilir. bana oğlumdaki doktorum demişti. asla sıcak suyla banyo yok diye. ılık suyla al duşunu :)
Ayy Allahtan bu duş mevzusu açılmış o zaman haşlicaktım yoksa bebişimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…