Hamileyken boşanmak...

Bence bu adamdan çocuk yapman en başta hata boşanıcam diye tehdit eden bebek olmaz senden diyen adamın çocuğuna sahip çıkacağına asla inanmıyorum bu adamla barıssan boşanmasan bile ilerde ya seni döver ya çocuğunu şiddette meyilli olduğu çok açık 1.500 tl nafaka kabul etmende ayrı bir saçmalık üstelik hamile iken boşanıyorsun o nafaka en az 5.000 tl ye çıkarılır direnirsen maddi durumum yok diyorsun ama o bebeği doğurup büyütmek çok zor çok masraflı üzgünüm ama senin için en mantıklı karar bebeği aldırıp o kocayı boşayıp bir işe girip yeni bir hayat kurmak diğer türlü kendi ellerinle hayatını mahfediyorsun gibi

Yorumları baştan sona okudum ve aynı durumda olsaydım ben ne yapardım diye düşündüm. Çocuk zaten düşmüş, hayırlısı olsun demişsin hayırlısı buymuş yani doğmamasıymış o yüzden hiç üzülme. Bir süredir çocuk sahibi olmak istediğim için hassas bir konu benim için ama dünyaya bir çocuk getireceksem bu çocuk için bir yetişkin olarak sağlıklı kararlar vermek benim sorumluluğum buna maddi konular, sağlıklı bir aile hayatı ,çocuğum için seçtiğim partnerim yani babası, bunlar çok önemli konular. Çocuğum babasını seçemez ama ben bir yetişkin olarak onu doğurarak onun hayatını etkileyecek bu kararı mantıklı bir şekilde vermek zorundayım. Babasız büyümek veya kötü bir baba ile büyümesi ömür boyu sürecek bir travma. Yani kendi seçimlerimin çocuğumun canını yakmasını asla istemezdim ve bu durumda tek başıma çalışarak çok rahat bir çocuk büyütecek durumda olmama rağmen doğurmazdım. Zaten doğmuş bir çocuk için bunu değiştiremezdim ama o durumda bunun zararlarını minimuma düşürmek için elimden geleni yapardım. Ve bende kendi hayatımı düzgün bir şekilde yaşardım. Çünkü bir çocuk için, kendisi için hayatından vazgeçmiş bir ebeveyn görmek te acı verici. Senin durumuna gelecek olursak, karşına gerçekten acımasız insanlar çıkmış ve sana çok acı dersler vermişler ama bu durumun içinden alman gerekenleri, öğrenmen gerekenleri al ve bugün artık değiştiremeyeceğin şeylere odaklanma. Bu insanın hayatında esamesi kalmasın ve ders vermek istiyorsan veya mutsuz olmasını istiyorsan bunu hayatına ne kadar güzel devam ettiğini göstererek yap. Kendini ileride doğacak olacak çocukların için sağlıklı ve bütün bir ebeveyn olmaya hazırla. Önce kendi depolarını doldur ki verebilesin. Kendini sev, kendini mutlu et, kendi ayakların üstünde sağlam bir şekilde dur ver özgüvenini tekrar kazan, hiç kimse senin için senden daha değerli olmamalı. İşte o zaman biri sana haksızlık yaptığında dur diyebilirsin çünkü güçlüsün. Ve korkarım acımasız insanlar köpek gibi korkunun kokusunu alıyorlar ve kime yüklenebileceklerini, kimi ezebileceklerini biliyorlar. Bu fırsatı bir daha kimseye verme. Ve herşeyden önce böyle bir ebeveyn olmayı ileride doğacak çocuklarına borçlusun, güçlü olmasısın ama içi dolu dolu bir güç.

Yarısını okudum. Kusura bakmayın ama sırf bebek için böyle değişik yapıdaki ailelere dayanmayı yanlış buluyorum. Üstüne üstün bebek geldikten sonra da hiç bir şey düzelmicek ve siz bunun farkında değilsiniz. Ben olsam bebeği aldırırdım.
Böyle birini baba yapmazdım.

Asıl o bebeği böyle bir hayatın içinde büyütmeye çalışman günah olur. Mutsuz bir annesi, sorunlu bir babası mı olsun istiyorsun? Tercih senin güzel kardeşim.
Eşin haklı onun gibi asalak eş ve annesi gibi çirkef kaynana bulamazsın.
Onlar kendi mutsuzluğunda boğulurken seni de aşağıya çekmek istiyorlar. Gayette mutlu olursun yeyer ki bunlardan kurtul.

Yorumu okudum teşekkür ederim KK'da okuduğum en güzel yorum. Buraya bir şey yazsam linç yemekten korkuyordum ama bu yorum bana hala ümit verici şeyler olduğunu gösterdi. Ne zamandır konuyu takip etmediğimden yeni gördüm kusura bakmayın.

İşte hamile kalininca olan böyle kadına oluyor erkek mutlu tabi mutlu olur taşıyan o değil doğuran değil , bakan değil sadece yapmış işte onun için bir zevkten ibaret. Yeni bir evlilik maddi manevi çocuğa hazır olmadan hamile kalmak sadece cahil cesareti kusura bakmayın ama . Ve çocuk büyütmek gerçekten zor bir iş bu devirde dediğiniz gibi aldırmak büyük günah o yüzden işte karnindaki bebegin bile hakkı oluyor ama baba üstüne . Olan olmuş bir kere bu adamdan kurtuldugunuz için sevinin bence ilk olarak çocuk doğunca herşey daha kötü olacakti inanın. Aileniz destekse eğer hiçte öyle çocuklu adamla falan evlenmenize gerek yok ki evlenedebilirsiniz sizinde çocuğunuz olacak. Arkadaşım bir çocuğuyla boşandı ve bekar bir adamla evlendi. Çok çok mutlu şuanda .

Hiç şaşırmadım bu tiplerden beklenir boşanmada tam bir Şam şeytanına dönüşürler

İşe basladiktan sonra psikolojik destek alın lütfen. Yasadiginiz travmayı az çok anlayabiliyorum. Ben de boşanma sürecindeyim. Doktor stresten düştü demiş ya hani, bunu raporlayip dava edebilirsiniz eski eşinizi. Eğer kanitlariniz da varsa. Babanız o adamın beş kuruşunu istemiyorum demiş ya, sizin gibi iyi insanların gururu kötüleri sevindirir ancak. Ben olsam babamı dinlemez 500 bin tazminat, en az 10 bin nafaka talep ederdim. Babanıza da ben o parayı kullanmayacağım, durumu olmayan insanlara sadaka vereceğim o parayla deseydiniz. Çok geçmiş olsun, inşallah bundan sonraki hayatınız yaşadığınız kötü anıları unutturur size

Hangimizin evliligi dörtdortluk artık ben Gercekten bize bunlari yapanların Allahımın adeletile cezaların bulmasını istiyorum Bu kaynanalar gercekten dehşet bişey özlleilkle bazıları benim kaynanamda herkezin icinde kurban gelinim der kapı arkasındanda demedigini bırakmaz cadı pislık bişey

Tek bir olay yüzünden mi bu kadar aniden boşanmaya gitti olay ? Öncesi yok mu

Hepsini okumamışım sizin için hayırlısı olmuş

Son düzenleme:
Nasıl bir aç gözlü pislik masum bir bebeğin babası olacak ya. Allah yardımcın

Çocuğu aldırmaman boşanmaman en büyük hatalardan biri bunlar nasıl aile ya bir eş nasıl kendi canını kanını istemez Allah belasını verecek ama

Ay yazamadım
Çok uzun ama gece 4 de odaya girsin
Gerekirse sevişip durun görsün
O rahatsız olsun
Böyle rahatsız edin bunlar o dilden anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…