• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve evliliğim can çekişiyor

Evliligimin 6.ayinda senin dusuncenle hamile kalip 9.ayinda butun iliskilerimiz bitip cocugumu dogurursam belki degisir dusuncesiyle bekleyen herseye goz yuman hamileligimde birkez olsun doktora gelmeyi birak bi rahatsizligin varmi demeyen habire kole gibi ev isleri yapan butun hakaretlere maruz kalan ve cocugum dogduktan 6ay sonraayrilan biri olarak yaziyorum.
en guzel sey oncellikle Allaha sigin o sana yardim edecektir sonra bebegine odaklan saglikli dunyaya getirmek icin ve hala hala devam ederse ayril demeden baska bisey diyemem bu benim dusuncem ve yasadiklarim ama baska cikar yolun varsa Allah yardimcin olsun kardesim

Yeni evlilere ya da evlenecekler büyüklerden tavsiyeler:
1- Asla ama asla yolunda gitmeyen evliliği hamile kalarak düzeltmeye çalışmayın, bebek sahibi ol düzelir, bebek yuvaya mutluluk verir, doğur birtane kocan eve bağlanır gibi sözlere itibar etmeyin.

Bebekler sağlıklı ve mutlu giden evliliklerde mutluluğu pekiştirmek için birbirini seven iki insanın ortak kararıyla aşkla dünyaya getirilmelidir.

2- Eşinizden şiddet görüyorsanız, bu şiddetin artarak devam edeceğini unutmayın, sana vurdum çünkü yemek soğuktu, sana vurdum çünkü beni sinirlendirdin gibi bahanelerin arkasına sığınan eşlerinize karşı bak görüyor musun adam bana vurmayacaktı ama tüm suç bendeymiş psikolojisine girmeyin, size vurmanın bir hata olduğunu ona öğretin.

3- Olur olmadık herşeyde evi terk edip terk edip sonra eve dönmeyin lakin evinizi bırakıp gidecek kadar kötü şeyler yaşadığınızda da hemen yelkenleri suya indirip hiçbir şey olmamış gibi davranmayın.

4- Karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirmeyin, saygı bittiğinde evliliğe son vermesini bilecek kadar da kararlı bir yapıya sahip olun.

Aslınd

hani derler ya basiretim bağlandı diye öyle bi psikoloji ile yaptım çocuğu. Gırtlağımı sıkmasından sonra bi kere daha üstüme yürüdü o zaman baya şiddetliydi elim kolum çizik mor ısırık izleri filan. O zaman hamile değildim çıkmıştım evdende sonra onun ailesi devreye girdi bi daha olmaz diye affettim keşke kararlı olup dönmeseydim. Çünkü değişmez bi gerçrk bir kere yapan hep yapıyor
En azından değişmediğini gördünüz.kadının ilgiye ve sevgiye en fazla ihtiyaç duyduğü dönemdir hamilelik haydi onu geçtim siz onun çocuğunu taşiyosunuz size gelecek bir zarar bebeğide etkileyecek onu bile düşünmüyor adam

hanfendi hamile kalma kararı alarak çok büyük hata yapmışınız ve bu hatayı devam ettirmek istemiyosanız en kısa zamanda boşanın. çünkü siz yıllarca çocuk için katlansanız da o çocuk bu kavgalara illaki şahit olup psikolojisi normal olmicak.
size şiddet uygulayan çocuğunuza hayli hayli uygular. psikilojik destek alın acil biz burdan size o kadar da yardımcı olamayız

Evet çok suçluyum çok, yani bu boktan durumları yaşayacağımın sinyallari vardı evliliğimizin başından belliydi ama gerizekalı gibi düzelir belki, evliliğin ilk zamanları olurmuş, alışma süreciymiş cartmış curtmuş diyerek geldim bu zamana. Ama yok kardeşim balık baştan kokar düzelir belkiyle filan olmuyo işler daha da sarpa sarıyor. Haklısın suçluyum bile bile hayatımın üstüne kumar oynadım
ayni kumari bende oynadim ve kaybettim malesef bakalim sinden sonra neler olcak Rabbim hayirlisini nasip etsin ne diyelim

hamile kadına boğazına sarılan kişi..çoçuğunada iyi bir baba olamaz diye düşünüyorum..nasıl bir adam yaa..hamile kadına böyle nasıl davranır..bu adam adam değil gibime geliyor..:mad:

Yeni evlilere ya da evlenecekler büyüklerden tavsiyeler:
1- Asla ama asla yolunda gitmeyen evliliği hamile kalarak düzeltmeye çalışmayın, bebek sahibi ol düzelir, bebek yuvaya mutluluk verir, doğur birtane kocan eve bağlanır gibi sözlere itibar etmeyin.

Bebekler sağlıklı ve mutlu giden evliliklerde mutluluğu pekiştirmek için birbirini seven iki insanın ortak kararıyla aşkla dünyaya getirilmelidir.

2- Eşinizden şiddet görüyorsanız, bu şiddetin artarak devam edeceğini unutmayın, sana vurdum çünkü yemek soğuktu, sana vurdum çünkü beni sinirlendirdin gibi bahanelerin arkasına sığınan eşlerinize karşı bak görüyor musun adam bana vurmayacaktı ama tüm suç bendeymiş psikolojisine girmeyin, size vurmanın bir hata olduğunu ona öğretin.

3- Olur olmadık herşeyde evi terk edip terk edip sonra eve dönmeyin lakin evinizi bırakıp gidecek kadar kötü şeyler yaşadığınızda da hemen yelkenleri suya indirip hiçbir şey olmamış gibi davranmayın.

4- Karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirmeyin, saygı bittiğinde evliliğe son vermesini bilecek kadar da kararlı bir yapıya sahip olun.
Doğru söze ne denir, keşke bunu evlenmedem önce okumuş olsaydım arkadaşım

Doğru söze ne denir, keşke bunu evlenmedem önce okumuş olsaydım arkadaşım

Ama hala sizin için geç değil, ne karar verirsiniz bilemem, direkt boşanında diyemem zira belli ki eşinizden şiddet görsenizde kafanız karışık.

Öncelikle evlilikten beklentilerinizi, eşinizin olumlu-olumsuz yanlarını, kendi olumlu ve olumsuz tavırlarınızı bir ölçüp tartın, neyi ne kadar affedebilirsiniz, tolerans sınırınız nedir, ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz ve beklentilerinize ne derece ulaşabilirsiniz bunlar önemli, herşeyi analiz ettikten sonra da bir karar verip kararınızı uygulayın.

Sen şu aşamada bebeğini en çok düşünen kişisin doğal olarak. Normalde eşinin de üstüne titremesi gerekir. Ama bebek eşinin umrunda bile değil.

Hamileyken sana şiddet uygulayan, hakaret eden bir adamın yanında bebek nasıl büyütülür gözünün önüne getirebiliyor musun?
Daha hamileliğin zor evreleri var, lohusalık dönemi gibi zorlu bir süreç var.

Anlamadığım nokta annen de mutsuz bir evlilik sürdürmüş. Kızım benim gibi çekmesin diye daha fazla destek olması gerekmez mi?

Bence abini ara ve kurtar kendini o adamdan.

Değer değmez her konudan tartışabiliyoruz ama en çok onun alınganlığından çıkar bide benim kıskançlık krizlerim var. Onun. Kaldıramadığı bekadinrtışırken karşısında car car konuşan kadın istemiyormuş, beni iyi tanıyan insanlarla konuşuyorum sen mi car car konuşacak insansın diyorlar normalde çok konuşmayı sevmem, ama bende insanım be kardeşim bi yerde sinirlerim kaldırmıyor. Karşılıklı olarak tartışıyoruz ki hiç bir şekilde bu konuda vicdanım çok rahat ne saygısız bi kelime ne hakaret ne aşağılayıcı bi söz kullandım.

İnsanlik hali her evde tartisma oluyor bizdede inan esim sayar sayar bir kelime dahi etmem o an cok sabirliyimdir aslinda iyimi kotumu yapiyorum bilmiyorum. Kiskanclk meselesine gelince kiskanc kadina erkekler katlanamiyor aslinda dusunursen cok hos bir durum degil keske bu konuda kendine engel olabilsen

Benim esimin ilk zevceside cok cok asiri kiskancmis esim migren hastasi onun yuzunden bunun yani sira evliligmde benim minnacik bir kiskancliga hakkim olmuyor.
Hakkinda hayirlisi olsun arkadasim en dogrusu neyse onu yap hayat senin hayatin

En buyuk hatan cocuk evliligi duzeltir bakis acin...
Sen bosanirsin kurtulursun ama o cocuk omur boyu ceremesini cekecek bunun hesabini nasil vereceksiniz esinle..
Uzuldum ama bu evliligin oluru yok gibime geliyor boyle kotu bir adamla..
Hamile karisini milletin icinde girtlaklamak ne demek ya sok icerisindeyim..
Kurtulmalisin bi an once canim :(

Kendisi ile konuş yasal hak geçmeden de çocuğu aldırırsin . ..değişmeyecek blof yap vs kadın aklını kullan ama değişmeyecek ise de çocuğu aldır yolunu değiştir ellerin lafına yaptığına bakma ezik yada sahipsiz değilsin...bizde kavga ediyoruz etmiyoruz diyen yok ama ilk yıllarda öyle sorunlar oluyor eşinin sevgisinden sana olan ilgisinden emin olana kadar böyle geçiyor ama senin eşinde angutmus yahu hamile kadına el kalkar mi

İnsanlik hali her evde tartisma oluyor bizdede inan esim sayar sayar bir kelime dahi etmem o an cok sabirliyimdir aslinda iyimi kotumu yapiyorum bilmiyorum. Kiskanclk meselesine gelince kiskanc kadina erkekler katlanamiyor aslinda dusunursen cok hos bir durum degil keske bu konuda kendine engel olabilsen

Benim esimin ilk zevceside cok cok asiri kiskancmis esim migren hastasi onun yuzunden bunun yani sira evliligmde benim minnacik bir kiskancliga hakkim olmuyor.
Hakkinda hayirlisi olsun arkadasim en dogrusu neyse onu yap hayat senin hayatin
İnanın bu yönümü hiç sevmiyorum. Çünkü bazen bu konuda ayarı kaçırıp psikopata bağladığım oluyor. Ondan önce kendim için bu huyumdan vazgeçmek istiyorum zira kendimi sinirsel olarak harap ediyorum o durumlarda. Ha bide işin şu boyutu var evli olduğum insan sıcak kanlı yani kadın erkek ayırt etmeden herkese yakın davranır yani bunu art niyetli olarak yapmıyo ama yine de bu beni daha da tetikliyor

En buyuk hatan cocuk evliligi duzeltir bakis acin...
Sen bosanirsin kurtulursun ama o cocuk omur boyu ceremesini cekecek bunun hesabini nasil vereceksiniz esinle..
Uzuldum ama bu evliligin oluru yok gibime geliyor boyle kotu bir adamla..
Hamile karisini milletin icinde girtlaklamak ne demek ya sok icerisindeyim..
Kurtulmalisin bi an once canim :KK43:
Evet günahını alıyoruz masum yavrunun en çok buna ğzülüyorum zaten. Bise şunu söylim olayı iş yerinde yaşadık ama yanımızda kimse yoktu, sesimizi duyan olduysa onu bilmiyorum. Bunu da şunun için belirttim olaya fazladan bişi katmmadan olduğu gibi anlatayım diye.

İnanın bu yönümü hiç sevmiyorum. Çünkü bazen bu konuda ayarı kaçırıp psikopata bağladığım oluyor. Ondan önce kendim için bu huyumdan vazgeçmek istiyorum zira kendimi sinirsel olarak harap ediyorum o durumlarda. Ha bide işin şu boyutu var evli olduğum insan sıcak kanlı yani kadın erkek ayırt etmeden herkese yakın davranır yani bunu art niyetli olarak yapmıyo ama yine de bu beni daha da tetikliyor
Benim esimde dedigin gibi sicak kanli ve bayan arkadas yada akraba farketmez hayatim canim vs. Konusur bu basit birsey
Her ne olursa olsun bogazina yapismasi affedilir gibi degil. Bu adam cocuguna babalik yapamaz hic sanmiyorum cok cok dogru kararlar vermelisin

Seni kaybetme korkusu yaşat ya da eşin kimin düşüncelerine önem verir dinler? O kişiyle konuş rica et kocanla gorussun bu da bir fikir!!!
Degismezse ömür geçmez allah dogru yola iletsin

2,5aylık hamile ve 1 yıllık evliyim. Evliliğim sorunlu ilerliyordu yani sürekli tartışmalarımız oluyordu ve şiddet de gördüm. Sonra pişman olduğunu söyledi ve etrafında gazına gelip ( çocuk mutluluk getirir, çocuk olunca ona odaklanırsınız vs.) çocuk yapmaya karar verdik. Gebe kaldığımdan sonrada tartışmalar bitmedi, her zaman yaptığımız gibi her hafta tartışmaya devam ettik. Ve bugün yine kavga ettik adam en son bana seni def ederim gidersin dedi ki ben hiç şekilde ne hakaret çıktı ağZımdan ne saygısız bişey. Def ederim deyince bende sözünün arkasında duracaksın o zaman etmezsen en adisin dedim. Yine üstüme yürüdü gırtlağıma yapıştı ve bütün bunlar iş yerinde gerçekleştiği için daha dazla rezil olmamak için elinden sıyrıldım dışarı çıktım. Bu evliliğin artık yürümeyeceğini düşünüyorum ama hamileyken buda çok zor bi karar. Bu kadar onurumu zedelediği için ve ilerde çocuğumun sağlıklı ve huzurlu bi ortamda büyümesi için bu evliliği bitirmek istiyorum. Fevri hareket edip yanlış yapmadan doğru karara ulaşmak için napmalıyım
suskun kalmayı, ters cevap vermemeyi, görmemezlikten gelmeyi deneyin , naz yapın biraz daha olumlu davranın , eşim de bazen anormal sinirli oluyor bana gözüm seni görmesin filan deyince kimi görecek lan gözün oyarım seni diyorum ve kahkaha kopuyor :KK70: tartışmaları kavgaya dönüştürmek yerine mizaha çevirin

Kendisi ile konuş yasal hak geçmeden de çocuğu aldırırsin . ..değişmeyecek blof yap vs kadın aklını kullan ama değişmeyecek ise de çocuğu aldır yolunu değiştir ellerin lafına yaptığına bakma ezik yada sahipsiz değilsin...bizde kavga ediyoruz etmiyoruz diyen yok ama ilk yıllarda öyle sorunlar oluyor eşinin sevgisinden sana olan ilgisinden emin olana kadar böyle geçiyor ama senin eşinde angutmus yahu hamile kadına el kalkar mi
Cocuk aldirmkda ne ya? Senin cocugun olsa bosansan oldurecekmisin. Allahin verdigi cani Allahdan baska kimse alamaz..

Back