hamileyim ve boşanma aşamasındayım:(

nstle

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
75
26
hanımlar iyi günler benim bir sorunum var yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 32 haftalık hamileyim eşim düğün öncesinden beri ailemle anlaşamıyor.Zaten neredeyse hiç görüşmüyorlardı.Bi süre benim de onlarla görüşmeme izin vermiyordu ama ben bu duruma dayanamayınca izin verdi fakat bu kez de her görüştüğümde aşırı kavga çıkardı.Bu duruma rağmen çok istediğim için hamile kaldım Biliyorum evliliğim düzene girmeden yapmam yanlıştı ama bebeğimi çok seviyorum Şimdi ise araları iyice bozuldu eşim anneme karşı çok saygısızca laflar etti annem de ona hakaret etti bu halimle günlerdir ağlıyorum çok çaresizim.Doğumdan sonra boşanmak istiyorum artık dayanamıyorum ama cesaretim yok.Aslında çok iyi bir işim arkamda destek olacak ailem ve arkadaşlarım var ama yine de çok korkuyorum Ne yapmalıyım doğumu nerde yapıcam eşim ailen gelemez onların aldıklarını da giydirmem diyor ama benim anneme çok ihtiyacım var

Doğumdan sonra düşünün bence. Bir de aileler yüzünden niye boşanıyorsunuz anlamadım.
gerçi kimse ailesine laf söyletmez o ayrı bir dava.
Neyse bence doğumdan sonra düşünün.

eşin ailen gelemez deme hakkını nerden buluyor ?
öyle diyen adamın kendi ailesi gelebiliyor mu ? seninde aynı şeyi deme hakkın varmı yani ?
çocuk için doğru bi zamanlama olmamış ama, Allah bağışlasın günahsızı..
işiniz var ve aileniz arkanızdaysa, daha fazla ezdirmeyin kendinizi..
doğumdan sonra boşanmayı düşünün..

senin ailenle gorusmeni istemeyen bu adam, kendi ailesinin de avucundan agzindan cikmiyordur, yaniliyormuyum?

Nelere tahammül edemiyor esin bu kadar kafaya takmış peki?
Ailenin hatalari var mı gerçekten?

Bak ailen arkandaymış durumunda iyiymiş korkma

senden bin beter haldekiler korkmuyor gözünü karartıyor bu meselelerde.

Durduk yere böyle olmadılar heralde? Sebep nedir ne yaşandı? Eşinin tepkisni çok fazla buldum ama bi sebebi vardır heralde? ?

Esinin ailenle sorunu ne peki? Yani belli bir sebebi var mi? Esiniz bahsetti mi hic?
Muhakkak vardir bir sebebi.. bence su an sakin olmaya calis uzme kendini, bebisine de stres yasatma yazik bebise.. sen en azinsan annecigine makul bir dille anlatmaya calis en azindan doguma kadar ortaligin sakin olmasi icin anlayis gosterecektir diye umuyorum canim.. bebis gelince belki durumlar degisir

Cok daraliyorsan git bir sure ailende kal. Aman ha esine kus al bavulu git demiyoru. Her hamile kadinin yapabilecegi dinlenme amacli bi ziyaretten bahsediyorum. Toparlanip don cunku bu kadar kendini bogarak bebegine de zarar veriyorsun o yuzden en azindan bebek dogana kadar bencil olmanda fayda var. Sonra dusunursun.

Esinle aranizdaki sorunlar sadece ailen kaynakli mi? öyleyse aynisini sende onun ailesine yap.
Bebisi dogurduktan sonra belki tavri degisebilir ailene karsi.

eşin çok anlayışsız diyeceğim ama ailen eşine bişey yaptı mı?
benim eşim de ailemle anlaşamaz bayramda falan gelmemeye çalışır, ama babamın eşimi hiç istememesi ve sevmemesi yüzünden yani. tabi kavga gürültü olması çok kötü.
eşinle konuş doğumda anneme ihtiyacım var ama sizi bir araya getirmeyeceğim olabildiğince
onları da uyaracağım sana karşı hassas olacaklar sen de benim ve bebeğin için idare et de,. ona da mı yok der!

biraz eksik anlatmışsın konuyu sanki arkadaşım ya ? fakat bu süreçte bebeğine zarar verecek her duygudan uzak dur,hele hele loğusalıkta daha da zihninin gerisine at ,çok zor biliyorum fakat çocuğu kucağına alıp özellikle fiziken kendini toparlayana kadar gerekiyorsa ailenle de sadece telefonda görüş ,bebeğin doğduğunda loğusalık dönemini burnundan getirmeye kalkarsa valizini topladığın gibi başka eve ,bana kalırsa madem maddi gücün var ,baba evi değil,kendin için tutabileceğin küçük huzur dolu bir eve ,bu saatten sonra ne kocan ne ailen önemli,senin canndan beslenen bir sabi var hayatında ,ikinize zarar verecek herkes kapı dışına yallah ..

Esinle aranizdaki sorunlar sadece ailen kaynakli mi? öyleyse aynisini sende onun ailesine yap.
Bebisi dogurduktan sonra belki tavri degisebilir ailene karsi.
özür dilerim ama ben evliliklerde bu yarıştırma işini anlamıyorum ya, sen yaptın ben de yaparım diye gerçekten seviyor isek ve belki de dünya iyisi insanlarsa niye olay çıkaralım.

sadece siz görüşün ailenizle eşinizi muhatap etmeyin, yani tartışıyorlarsa demekki denk getiriyorsunuz onları, eşiniz saygısızca davranmış gerçekten çok ayıp etmiş,nedeni ne bilmiyorum gerçi ama çok iyi düşünün

özür dilerim ama ben evliliklerde bu yarıştırma işini anlamıyorum ya, sen yaptın ben de yaparım diye gerçekten seviyor isek ve belki de dünya iyisi insanlarsa niye olay çıkaralım.
Bende yaristirma olaylarini sevmem. Ama eger tek tarafli hep onun ailesi eziliyorsa karsilik vermek amacli deneyebilir bence. Benim ailem gelmiyorsa senin ailende gelmesin gibi gibi. Nasil bi durum oldugunu o da anlasin belki boylelikle sorun halolur.

Şu ailenizi istememe sebebini bir bilsek de ona göre fikir beyan etsek size..
Eğer çok çok önemli değilse boşanmayı beklemezdim ben.
Derhal ayrılırdım...
Betleyecek bişi yok çünkü..

bu yöntem hep sarpa sarmış ve ilk fırsatta karşıdakini de sidik yarıştırmaya itmiştir. meseleleri şahsileştirmek bu noktada önemli bence. eğer eşimin benim ailemle bir sorunu varsa bunu ailemle ya da benimle çözebilir ben onun ailesini tehdit amaçlı kullanarak çözemem.
ya da böyle düşünmek konusunda fazla sabit fikirliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…