Hamileyim kürtaj olucam cok üzülerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi sağlık ocağı ucretsiz veriyor? Yillar olmadi mi bu uygulama biteli?
Sağlık ocakları prezervatif de veriyor hap da. Yalnız ben bebeğimi aşıya götürürken biri sordu ve hapların sayılı geldiğini gelince isim yazdırılıp alınması gerektiğini söyledi hemşire.
Veriyorlar yani.

Cok acimasizsiniz gercekten. Baska diycek biseyim yok

Bebegin giydigi haram diye giysi almiyorsunuz da kurtaja para verecegimize cocuga bir parca birsey aliriz diye neden dusunmuyorsunuz?

Adana'da, üşümesinler diye ellerine saç kurutma makinesi verilen, yan odada anneleri intihar eden çocuklara kefil değil miydi Allah?

Allah'ı böyle işlere karıştırmayın.
Bu habere çok üzüldüm yaa.
Bende kürtaja karşıyım çok çok zor bir karar.
Fakat hiçbir cocugqda kıyamıyorum.
Şimdi bu çocuklar gözümde canlandı üzüldüm.
Onların hic üzülmesin.
Onların anne babalarını seçme şansı yok hassaslar.
Onlar aslında herşeyin en iyisine layık.
Keşke hepsi çok mutlu olsa

Kurtaja verdiginiz ve vereceginiz parayla cocuga alisveris yapabilirdiniz.

Prezervatif parasını da küçümsemeyin. Kalitelisini alıyorlarmış malum. 20'li ürün fiyatı 180 - 200 tl ( googledan baktım ) fiyat aralığındaki ürünleri tercih ediyorlarsa ; o parayla da çocuğa alışveriş yapabilirler , nasılsa ürünü de olması gerektiği gibi kullanmayıp, çıkarıp atıyorlarmış.

Bebegin giydigi haram diye giysi almiyorsunuz da kurtaja para verecegimize cocuga bir parca birsey aliriz diye neden dusunmuyorsunuz?
Bak belirttm gene anlatayim. Oglum egzama hastasi burda bilenler bilir. Bin teleyi gecen bezi vs haric sadece krem masrafi var . Ogluma feda olsun sorun o degil. Biz hep cevremde ben birine veririm birileri bana kuculenleri. Cokta temiz az kullanilmis olarak. Ama harici olarak tabikide monttur ayakkabidir eksik kalan kiyafetyir aliyorum

İyi de hadi 2. De aldırdın ya sonra sen anlamak istemiyorsun heralde bizim kocaların canı yok mu 1 bucuk yıldır öyle korunuyoruz bunun sonu nereye varacak peki kocam prezervatif takmaz sen hap içemezsin eee ne dememizi bekliyosunuz yine kazara hamile kalıp alırsam mı diyeceksin hadi bana göre asla değil de aldırdın bununda senin canın yok mu nereye kadar böyle insanların da pat diye çocuğu oluyor ya benim aklım bununda almıyo

Ay sacma sapan cevaplar veriyor. E bebekte bir sweatshirt 70tlydi, alirsin 2 tane giydirirsin. Bebegim olmasa inanacagim konu sahibine, tutarsiz tutarsiz konusuyor

Sizi aileniz nasil buyuttu hicmi kuzeninizin ablanizin kuculenini giymediniz anlamiyorum. Bebek bu bebek ozel masrafalri olan giydigi hemen kuculen bir bebek surekli her mevsim dolap yenileyebilmek icin iyi bir gelir lazim bu bakamamk degil olagan sartlarda bakmaktir.

Hayir esim bosalmadigini soyluyor. Hepsinin disari zamaninda ciktigini soyluyor. Emziriyorum diye hap icme taraftari olmadim hic ama hemen kalkip yikiyorum. Emzirirken kullanilabilirmi o haplar
Adamakıllı bir doktora gidip, aile hekiminiz de olur, aile planlaması hakkında bilgi almak istiyorum deseydiniz, emzirirken de kullanılan OK lerin olduğunu öğrenirdiniz!! Hem hiç uğraşma, önlem alma, hem de kendi kendine bilimsel veri uydur ( emzirirken kullanamam yazmışsınız bir üstteki yorumda) hem de kazara oldu de.

Ha bir de vajinal duş yapıyormuş , nasıl etkili bir korunma yöntemi.

Eşinizdeki gamsızlık da ayrı bir korkunç. Zevkinden ödün verme, sonra kürtaja randevu al. Gerçekten midem bulandı konudan.

Benim çocuğum yok o yüzden sizi belki çok anlayamam ama yine de yorum yapmak istedim. Öncelikle sakin olmaya calisin, kendinizi bu denli yipratmanizin hiç kimseye faydası yok. Bence de aldirmaniz mantıklı görünüyor, maddi imkansizlikla bu devirde çok zor, sizin de bebek doğurup bakmak dışında başka bir aktiviteniz olmalı, 2.bebek de gelirse tamamen kendinizi adamaniz lazım, bu da mutluluk getirir mi bilemem. Karninizdaki bebeği hayal etmeyin, bir yumurta olarak düşünün, tabi umarım hamileliğiniz ilerlemiştir. Pek empati yapamasam da umarım en doğru kararı verirsiniz . Dualarım sizinle olacak.

Ay sacma sapan cevaplar veriyor. E bebekte bir sweatshirt 70tlydi, alirsin 2 tane giydirirsin. Bebegim olmasa inanacagim konu sahibine, tutarsiz tutarsiz konusuyor
Ben alamiyorum arkadasim. Oglumun bir egzama kremine her ay 380 tle verdigim icin bir egzama sampuanina 140 tle odedigim icin alamiyotum seninde bu masraflarin yok mesela

Sizin bir bebeğe bakmaktan anladığınız onu aç bırakmamak falan galiba. Adım gibi eminim çocuğun 1 tane bile oyuncağı yoktur. İleride de ortaokula kadar gönderip sonra kızsa evde oturtup erkekse de çıraklığa falan göndereceksiniz. Çünkü sizin gibiler için hayat bundan ibaret. 18 yaşında da evlendirirsiniz artık.

Üstteki mesajımı yeniden okuyun. Eşinizle kullanmadığınız bir ürüne para harcamanıza da gerek yok ; onu da çocuklarınıza harcayabilirsiniz diyorum.

Ben alamiyorum arkadasim. Oglumun bir egzama kremine her ay 380 tle verdigim icin bir egzama sampuanina 140 tle odedigim icin alamiyotum seninde bu masraflarin yok mesela

Hanimefendi 9 aylik bebegim var. Egzamasi var. Deterjani ayri, sampuani bilmem ne marka, kremi var, genital bolgesinde egzama ciktigi icin birkez çiş yaptiginda altini degistiriyorum gunde 7 8 bebek bezine tekabül ediyor. Bebegin aylik masrafi 4000tl benim icin. Cocuga gecen ay kuruyemis aldik, agzima bir tane badem attiysam surdan suraya gitmek nasip olmasin. Nereden biliyorsunuz masrafinin olmadigini? Benim aksam ne yedigimi nereden biliyorsunuz? Gecen ay cocuga menenjit asisi yapildi, mutfak masrafindan kistik. Makarnayla, kahvaltiyla gecistirdik. Hayatimi biliyor musunuz da konusuyorsunuz? Bugun bir kurtaj 2000tl olsa, bir sene eder toplam 4000tl. Bu parayla cocuga alisveris yapabilirdiniz diyorum anliyor musunuz?

Kullandigim deterjani islak mendili bile ozel cocugumun her mevsim dolap yenilemeye gucum yetmiyor . Arkadaslarjmin bebegine kuculenleri aliyorum. Bende kuculenleri basklarina veriyorum. Kimse gocunmuyor kompleks yapmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…