- 28 Mart 2020
- 21.318
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.708
- 548
- Konu Sahibi Nurpoyraz55
-
Bu durumda korunmamak harika bir karar. Maşallah kocanıza da. Çok iyi adammış gerçekten. Bulunmaz böylesi.Ben bebegime kiyafet almiyorum. Cevremde insanlar var ben ona o bana kuculenleri gonderiyotuz. Haa cok acildir alirim donu yoktur alirim kazagi eksiktir alirim. Ayrica oglum egzama hastasi . Aylik krem losyon sampuan detarjan derken bin tleyi gecen bir masrafi var ozel olarak. Daha bir bebek tek mevsim giycegi bir kac parca icin para verecek gucum yok . Boyle idare ettim bizde boyle buyuduk . Bebegin yedigi helal giydigi haramdir.
Senin aklin sana yetmiyor birde baskalarinami tavsiye veriyorsun ajsgsjsgsus, ee korunsaydin bir zahmet, cek simdi vicdan azabini. Üstelik bile bile 4. Kez hamile kalmissin normalde boyle demem ama bile bile yaptığın icin benim gözümde baya katilsin sen. Gece gece basim agridi sinirimdenEe korunsaydiniz o zaman bi zahmet. Bebek dogmus 4 aylik olmus . Ne yapicaksiniz baska birunemi vericeksiniz ?? Cami avlusunami terkediceksiniz ??? Oyle bi anlatmissinizki insann aklina baka bisey gelmiyor. Madem dogurdunuz bakicaksiniz. sükredinki saglikli bir bebek cesit cesit hastaliklarla dogup maddi manevi cok masraflari olan ailelerde var .
Ben bu gec farkettim aldiramadimada inanmiyorum. Neden aldirmadin diye soranlara bahane olarak verilen bi cevap bu. Ustelik ikinci gebeliginiz illaki bir gebelik belirtisi farkedersiniz . Ya korunucaktiniz yada zananinda aldiricaktiniz.bi an heycanlanip Allah rizkini verir bebek bereketiyle gelir diye dusunup dogurmadiysaniz tabi.
Biz mi acımasızız yoksa şeyinin keyfine düşkün kocan ve ona hayır demeyi beceremeyip senede 3 kez kürtaj olmaya meyilli olan sen mi?Cok acimasizsiniz gercekten. Baska diycek biseyim yok
Gecmis olsun . Benim bebegimin sac dipleri yara ayak parmak uclarjna kadar egzma bolge bolge de degil. Butun vucudunda var .Cok masrafli ve cok detayli . Hepsini aliyorum. Haklisiniz sizde zorlaniyosunuzdur. Ama ben gerwkte duymuyorum gocunmuyorum gelen kiyafetler lekeli eski pusku olmuyor giydiriyorum. Yeni seylerde aliyorum tabi ama her mevsim dolabi yenileyemem sonucta cabuk kuculuyorHanimefendi 9 aylik bebegim var. Egzamasi var. Deterjani ayri, sampuani bilmem ne marka, kremi var, genital bolgesinde egzama ciktigi icin birkez çiş yaptiginda altini degistiriyorum gunde 7 8 bebek bezine tekabül ediyor. Bebegin aylik masrafi 4000tl benim icin. Cocuga gecen ay kuruyemis aldik, agzima bir tane badem attiysam surdan suraya gitmek nasip olmasin. Nereden biliyorsunuz masrafinin olmadigini? Benim aksam ne yedigimi nereden biliyorsunuz? Gecen ay cocuga menenjit asisi yapildi, mutfak masrafindan kistik. Makarnayla, kahvaltiyla gecistirdik. Hayatimi biliyor musunuz da konusuyorsunuz? Bugun bir kurtaj 2000tl olsa, bir sene eder toplam 4000tl. Bu parayla cocuga alisveris yapabilirdiniz diyorum anliyor musunuz?
Çocuk çok büyük ve ciddi bir sorumluluk. Daha yaşın başın ne sen kendin cahil bir çocuksun. Okula gidecek yaştasın, kucağında bir bebek, bir düşük hikâyen var, altı ayda ikinci kürtajı irdeliyorsun ve korunma konusunda bunlara rağmen çok bilgisizsin; ders de almıyorsun.Ben bebegime kiyafet almiyorum. Cevremde insanlar var ben ona o bana kuculenleri gonderiyotuz. Haa cok acildir alirim donu yoktur alirim kazagi eksiktir alirim. Ayrica oglum egzama hastasi . Aylik krem losyon sampuan detarjan derken bin tleyi gecen bir masrafi var ozel olarak. Daha bir bebek tek mevsim giycegi bir kac parca icin para verecek gucum yok . Boyle idare ettim bizde boyle buyuduk . Bebegin yedigi helal giydigi haramdir.
Hala anlamıyorsunuz. Mesele doğurup doğurmamanız değil. İlk çocuğa da kazayla gebe kalıp ısrarla doğru önlemleri almamanız. Sanki bu ilk gebeliğiniz de haklısınız doğru yöntemleri kullanmadık diyorsunuz. Hata 1 olur 2 olur. Siz hiç korunmayıp sürekli hamile kalıp hop kürtaj yaptırıyorsunuz. Bu nasıl bir cehalet ben gerçekten anlamıyorum kan beynime sıçradı. Bu kadarı çok fazla.Arkadaslar sakin olun . Neden bu kadar buyuk tepkiler veriyosunuz ? Illede Dogurucam demedim. Bakamiycagimin yanlis korunma yontemleri uyguladaigimizin bende farkindayim ve kabul ediyorum. Lutfen bu kadar acimasiz olmayin . Aldirma dusuncesi beni yeterince yipratiyorken . Derdimi anlayacak insanlarla dertlesmek isterken topluca lincliyorsunuz . Ne cahilligim kaldi ne korlugum . Bunlar sadece benim basima gelmiyor. Lutfen daha kirmadan yorumlar yapin inanin hepinize yetisemiyotum.
Bu sadece bir örnek. Daha nicesi var. Kürtaja karşı olmak bu hayatlara göz yummaktır. Bir yanda hepsi çok mutlu olsun isterken bir yanda da kürtaja karşı olamazsınız.Bu habere çok üzüldüm yaa.
Bende kürtaja karşıyım çok çok zor bir karar.
Fakat hiçbir cocugqda kıyamıyorum.
Şimdi bu çocuklar gözümde canlandı üzüldüm.
Onların hic üzülmesin.
Onların anne babalarını seçme şansı yok hassaslar.
Onlar aslında herşeyin en iyisine layık.
Keşke hepsi çok mutlu olsa
Problem baskalarinin küçülenlerini giydirmeniz degil. Bende daha cocuga 2 tane pantolondam baska birsey alamadim. Akrabalarimi tembihliyorum oyuncaklarini, giysilerini saklayin diye. Bundan gocunmuyorum da. Hatta kendi bebeklik giysilerimi bile giydirdim. Kizimin kuculenlerinide sakladim. Benim vurguladigim sey bu degil amaGecmis olsun . Benim bebegimin sac dipleri yara ayak parmak uclarjna kadar egzma bolge bolge de degil. Butun vucudunda var .Cok masrafli ve cok detayli . Hepsini aliyorum. Haklisiniz sizde zorlaniyosunuzdur. Ama ben gerwkte duymuyorum gocunmuyorum gelen kiyafetler lekeli eski pusku olmuyor giydiriyorum. Yeni seylerde aliyorum tabi ama her mevsim dolabi yenileyemem sonucta cabuk kuculuyor
Cok insafsizsiniz . Senjn akljn sana yetmiyot ne demek bir kere nasil bir uslup umarjm bamlanirsiniz . Katil felan kurtaj olmak katillikmi . Dogurup bakamamak ne oluyor. Baakamdigim icin uzule uzule aldirdigimi soyluyorum. Korunma yonteminin yanlis oldugunuda kabul ediyorum .ama boule insafsiz ve agir yorumlar alacagimi bilsem hic yazmazdm kadin kadinin dusmani gercekten burada cok agir psikolojik siddet var dert acmaya gelmezSenin aklin sana yetmiyor birde baskalarinami tavsiye veriyorsun ajsgsjsgsus, ee korunsaydin bir zahmet, cek simdi vicdan azabini. Üstelik bile bile 4. Kez hamile kalmissin normalde boyle demem ama bile bile yaptığın icin benim gözümde baya katilsin sen. Gece gece basim agridi sinirimden
Ablacım öncelikle doğan çocuğunu Allah sana bağışlasın, senin kararına karışmak istemem, abimde haklı olarak nasıl geçineceğinizi düşünüyor belli yani sizi ele ya da başkasına muhtaç etmek istemiyor, ekonomik olarak mamasıydı beziydi gerçektende çok masraflı. Yeni bir bebek hayat kalitesinden feragat demek ama şunu da söylemek istiyorum benim annemde bir bebeğini ekonomik sıkıntıdan dolayı aldırmak zorunda kalmış, hala aklına geldiğinde oturur ağlar. Sana tutunmuş olabilir ama kendini gerçekten buna hazır hissetmiyor isen herkes için en doğru kararı vermelisin. Ben böyle durumlarda artı ve eksi tablosu yapar bir kağıda not alırım. Neden yapmalıyım ya da neden yapmamalıyım gibi sende dene, bir can için mantıksız gelebilir ama aklındaki sorulara cevap bulmak için gerçekten çok işe yarıyor. En önemlisi verdiğin karardan pişman olmaman, maddi durumun olsa doğar ama olmuyorsa da vardır bir hayır. Bundan sonrasında lütfen korun ama.Kizlar herkeze meraba dertlesmek istiyorum. Evliyim 14 aylik bir bebegim var . Bugun surpriz bir sekilde hamile oldugumu ogrendim. Aslinda belirtiler vardi supheleniyordum. Ama alacagim pozitif sonuctan korktugum icin ancak test yapabildim. Ama korktugum basima geldi.
Herneyse kendi ogluma cok düşkünüm genel anlamda cocuklari cok seviyorum ve asla kiyamam. Ama bebegimi aldirmak durumundayim .Bir tarafim karninda ki bir can oraya düştü ve tutunmaya calisiyor kiyma ona sen onunda annesisin artik diyor . Diger tarafim ekonomik durumumuz hali hazirda bir oglum onun masraflari denk geldigimiz devrin kotulugu bunlari dusunuyor . Esiminde benimde destekci ailemiz yok esim tek calisiyor bende hep tek baktim bebegime. Boyle iyi kotu gecinip gidiyoruz. Esimde istemiyor. Evimiz kira degil askeri ucretin ustunde bir maasi var. Ama maddi manevi cok zorlanacagmizi o dogdugunda oglumuzun da cok ilgiye ihtiyaci olacagini ve tek basimiza basa cikamiycamizi soyluyor. Biliyorum cok haklida. Ama ben kiyamiyorum aldircagimi dusunmek ellerimle onu oldurmek gibi geliyor bana ve dusuncesi bile sabahtan beri beni aglatiyor. Esim hemen cumaya randevu aldi hastaneden aldiralim bakamayiz Sen iki bebekle tek kalican ben tek maasla nasil yetisicem diyip duruyor. Bense nasil yapicam nasil kiyicam nefesini kesicekmisim gibi dusunup agliyorum . Hakli olan esim mantikli olan onun soyledikleri . Ama vijdanim susmuyo. belki kiymetli yorumlariniz duygularimi kenara birakip mantigimla dusunememe yardimci olabilir . Okuyup yorumlayanlara Tesekkur ederim simdiden.
3 kez kurtaj olmadim bir kez oldum bir dusuk yaptim istemsizce oglumdan onceBiz mi acımasızız yoksa şeyinin keyfine düşkün kocan ve ona hayır demeyi beceremeyip senede 3 kez kürtaj olmaya meyilli olan sen mi?
Sen daha kotulerini hakediyorsun, ilk degil bu yaptığın. Hata degil tercih. Pirt pirt cocuk aldir sonra insafsiz de, aynen oyleyim. Banlanirsamda banlanirim icimde kalmadi ohCok insafsizsiniz . Senjn akljn sana yetmiyot ne demek bir kere nasil bir uslup umarjm bamlanirsiniz . Katil felan kurtaj olmak katillikmi . Dogurup bakamamak ne oluyor. Baakamdigim icin uzule uzule aldirdigimi soyluyorum. Korunma yonteminin yanlis oldugunuda kabul ediyorum .ama boule insafsiz ve agir yorumlar alacagimi bilsem hic yazmazdm kadin kadinin dusmani gercekten burada cok agir psikolojik siddet var dert acmaya gelmez
Keşke vajinal duş yapsa. Bir parça daha mantıklı. Tabii ki çok sağlıksız ama ben vajinal duş değil taharet gibi yıkadığını düşünüyorum.Adamakıllı bir doktora gidip, aile hekiminiz de olur, aile planlaması hakkında bilgi almak istiyorum deseydiniz, emzirirken de kullanılan OK lerin olduğunu öğrenirdiniz!! Hem hiç uğraşma, önlem alma, hem de kendi kendine bilimsel veri uydur ( emzirirken kullanamam yazmışsınız bir üstteki yorumda) hem de kazara oldu de.
Ha bir de vajinal duş yapıyormuş , nasıl etkili bir korunma yöntemi.
Eşinizdeki gamsızlık da ayrı bir korkunç. Zevkinden ödün verme, sonra kürtaja randevu al. Gerçekten midem bulandı konudan.
E durum buyken korunmamakta niye ısrar ediyorsunuz? 1 kez bile çabalamamışsınız. Çocuğunuzun aşılarında sağlık ocağına gitmiyor musunuz? Hiç mi sormak gelmedi akliniza?Ben alamiyorum arkadasim. Oglumun bir egzama kremine her ay 380 tle verdigim icin bir egzama sampuanina 140 tle odedigim icin alamiyotum seninde bu masraflarin yok mesela
Tesekkur ederim almak istedigim boyle yorumlardi ama cok agir ithamlarda hakarete girecek sozlerde bulunuluyor. Bende kabul ediyorum korunma yknteminin yanlis oldugunu . Sadece anne oldugum icin duygusal yaklasiyorum. Aldirmaya uzuluyorum aldirmasam imkansizliklar var . Bunu anlatip bu psikolojiden nasjl kurtulurum bu sartlarda hangisi daha dogru olur bunun cevabini istemistim sadeceAblacım öncelikle doğan çocuğunu Allah sana bağışlasın, senin kararına karışmak istemem, abimde haklı olarak nasıl geçineceğinizi düşünüyor belli yani sizi ele ya da başkasına muhtaç etmek istemiyor, ekonomik olarak mamasıydı beziydi gerçektende çok masraflı. Yeni bir bebek hayat kalitesinden feragat demek ama şunu da söylemek istiyorum benim annemde bir bebeğini ekonomik sıkıntıdan dolayı aldırmak zorunda kalmış, hala aklına geldiğinde oturur ağlar. Sana tutunmuş olabilir ama kendini gerçekten buna hazır hissetmiyor isen herkes için en doğru kararı vermelisin. Ben böyle durumlarda artı ve eksi tablosu yapar bir kağıda not alırım. Neden yapmalıyım ya da neden yapmamalıyım gibi sende dene, bir can için mantıksız gelebilir ama aklındaki sorulara cevap bulmak için gerçekten çok işe yarıyor. En önemlisi verdiğin karardan pişman olmaman, maddi durumun olsa doğar ama olmuyorsa da vardır bir hayır. Bundan sonrasında lütfen korun ama.
Ben inanın konu sahhibinede kızmıyorum.herkes kendi dünyasında kendini haklı görüyor.ama olan çocuklara oluyor.iyi korunup bu duruma düşmeye çekti çok zor karar.masum bebeklere ve masum çocuklara oluyormbakamayacak çocuğu yapmamalı kimse tabiki.onun herşeye ihtiyacı var.Bu sadece bir örnek. Daha nicesi var. Kürtaja karşı olmak bu hayatlara göz yummaktır. Bir yanda hepsi çok mutlu olsun isterken bir yanda da kürtaja karşı olamazsınız.
Cehaletin bu kadarı. Sex yapmayı biliyorsunuz nasıl korunacağınızı bilmiyorsunuz. Doğum kontrol hapı emzirirken de kullanılır. Bir zararı yoktur.Hayir esim bosalmadigini soyluyor. Hepsinin disari zamaninda ciktigini soyluyor. Emziriyorum diye hap icme taraftari olmadim hic ama hemen kalkip yikiyorum. Emzirirken kullanilabilirmi o haplar
Bu yorumu pazar günü kendi de hamile olduğundan şüphelenirken yapmış aaaa.Senin aklin sana yetmiyor birde baskalarinami tavsiye veriyorsun ajsgsjsgsus, ee korunsaydin bir zahmet, cek simdi vicdan azabini. Üstelik bile bile 4. Kez hamile kalmissin normalde boyle demem ama bile bile yaptığın icin benim gözümde baya katilsin sen. Gece gece basim agridi sinirimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?