Hamileyim kürtaj olucam cok üzülerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nurpoyraz55

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2022
167
-235
11
Kizlar herkeze meraba dertlesmek istiyorum. Evliyim 14 aylik bir bebegim var . Bugun surpriz bir sekilde hamile oldugumu ogrendim. Aslinda belirtiler vardi supheleniyordum. Ama alacagim pozitif sonuctan korktugum icin ancak test yapabildim. Ama korktugum basima geldi.
Herneyse kendi ogluma cok düşkünüm genel anlamda cocuklari cok seviyorum ve asla kiyamam. Ama bebegimi aldirmak durumundayim .Bir tarafim karninda ki bir can oraya düştü ve tutunmaya calisiyor kiyma ona sen onunda annesisin artik diyor . Diger tarafim ekonomik durumumuz hali hazirda bir oglum onun masraflari denk geldigimiz devrin kotulugu bunlari dusunuyor . Esiminde benimde destekci ailemiz yok esim tek calisiyor bende hep tek baktim bebegime. Boyle iyi kotu gecinip gidiyoruz. Esimde istemiyor. Evimiz kira degil askeri ucretin ustunde bir maasi var. Ama maddi manevi cok zorlanacagmizi o dogdugunda oglumuzun da cok ilgiye ihtiyaci olacagini ve tek basimiza basa cikamiycamizi soyluyor. Biliyorum cok haklida. Ama ben kiyamiyorum aldircagimi dusunmek ellerimle onu oldurmek gibi geliyor bana ve dusuncesi bile sabahtan beri beni aglatiyor. Esim hemen cumaya randevu aldi hastaneden aldiralim bakamayiz Sen iki bebekle tek kalican ben tek maasla nasil yetisicem diyip duruyor. Bense nasil yapicam nasil kiyicam nefesini kesicekmisim gibi dusunup agliyorum . Hakli olan esim mantikli olan onun soyledikleri . Ama vijdanim susmuyo. belki kiymetli yorumlariniz duygularimi kenara birakip mantigimla dusunememe yardimci olabilir . Okuyup yorumlayanlara Tesekkur ederim simdiden.

Üzgünüm ama bu vebale ortak olamam sana ne doğur diyebilirim ne de aldır.. keşke iyi korunsaydın

Allah rizkina kefil. Aldırmayın kıymayın bu cana . Ben anne ve babanın en son 6 numaralı çocuğuyum . Annem hep iyiki der çocuk sayısına . Rabbim sen doğduğunda bize ne kapılar açtı bı bilsen der hep. Ne olur esinize söyleyin. Milyon tane insan tüp bebek kuyruklarinda. Allah'ımin size hediyesi. Bizim bir karşı komşumuz sizin ile aynı sebeplerden 2. Evladını aldırdı. bana hep rizklarinin nasıl daraldigini anlattı. Allah'a dayanın. siz direnin Allah size ne nimetler verecektir. Yıllar sonra maddi durumunuz olur bu sefer çocuk istersiniz Allah vermeyebilir ki böyle tanıdığım insanlarda var . Keşke demeyin iyi ki deyin . Allah'a dua edin. Allah sizlerin kaplerinize sevgisini düşürsun. Kucağınıza almayı hayırlı bir evlat olmayı hanenize mutluluk huzur bereket sevinç getirmeyi nasip etsin.

Kürtaj kararı önce kadının ve tabi ki babanın vereceği bir karar ve bu sebeple bir kadının yargılanması, yadırganması ve kötülenmesine çok karşıyım. Umarım konuya kırıcı yorumlar yapılmaz çünkü yasal çerçevede ve tamamen sizi ilgilendiren bir durum.
Gerekçelerinizi en iyi siz bilirsiniz mantık çerçevesinde de haklısınız. Teoride hep konuştuğumuz şeyler bunlar. Bir çocuğa maddi ve manevi yetme durumu önemli.
Bir anne olarak size tek tavsiyem eğer süre varsa lütfen aceleye getirmeyin enine boyuna düşünün. Maddi gerekçeleri düzenleyecek önlemleri ve alternatifleri düşünün. Maddiyatı çözseniz bile küçük bebeğiniz olduğu için psikolojik olarak hazır olup olmamanız da çok önemli. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım en iyi kararı verirsiniz. Umarım hiç ummadığınız yerden bir kapı açılır bir destek gelir. Tüm kalbimle diliyorum.

Aldırırsın aldırmazsın o burada bizlerin verebileceği bir karar değil.
Eşinizle ölçüp tartıp bir karar .

Hayat pahalı , tek maaşla yetebilecek misiniz ? Sizin çalışma durumunuz olur mu ? Maddi sıkıntılar başlayınca evde de huzur kalmayacak. Bu işin bir de manevi boyutu var.
Var da var yani..

Eşinizle oturup enine boyuna konusun.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşinizle tekrar gözden geçirin durumu burda cevap bulamazsınız kimse günahınıza ortak olmak istemiyecek haliyle acele karar vermeyin inanıyorsanız dini boyutunu da bir gözden geçirin

Evet tek maaşla 2 çocuk büyütmek kolay değil Allah isteyene versin. Fakat madem bunun bilincindesiniz keşke düzgün korunsaydiniz da bı masumun kanına girmeseydiniz

Rızkıyla gelir falan gibi mitolojik hikayelere sığınmak yerine mantıklı çözümler arayın. Bu bebeği aldırmak istemiyorsanız eşinizin yapabileceği bir ek iş, sizin çocuklara bakarken yapabileceğiniz evden bir iş vb. araştırın. Bu yükü omuzlayabilecekseniz, ekstra efor sarf edebilecekseniz aldırmayın.

Canim benim.. kiymetli yorumun ve guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Rabbim isteyen tup bebekle bir umut bekleyen herkeze nasip etsin . Gercekten annelik babalik yapabilcek kimsenin kucagini bos birakmasin. Bi tarafta bekleyen cok istyen insanlari gorunce nankorluk ediyormusum gibi ama dogurupta bakamamaktan iki coxuguma yeterli ilgiyi veremeyip ihtiyclarini karsilyamamaktan korkuyoruz esimle. Hakkimizda hayirlisi sagol tekrardan

İlerleyen zamanda 2.çocuk fikriniz var mı ? Varsa aldırmayın , bundan sonrasında alacağınız korunma tedbirleri üzerine yoğunlaşın.

Lafla değirmen dönmüyor, kimse de rızkıyla gelmiyor, öyle olsa Yemen’de açlıktan ölen çocuklar olmazdı.

Bu devirde tek maaşla geçim çok zor. Eşiniz haklı, olan olmuş, bundan sonra eşiniz de siz de korunma konusunu ciddiye almalısınız. Ben şahsen aldırırdım, sizin kararınızı da siz vereceksiniz.

Evet tek maaşla 2 çocuk büyütmek kolay değil Allah isteyene versin. Fakat madem bunun bilincindesiniz keşke düzgün korunsaydiniz da bı masumun kanına girmeseydiniz
Keske.. kazayla oldu diyenlere inanmazdim. Oluyormus demekki . Bir kere daha anlamis olduk geri cekme bir korunma yontemi degilmis.

Ben sizin yerinde olsam arkamda saglam bir koca varsa o bebegi dogururdum..yeterki adam adam olsun maddiyat da onemli tabiki ama karnina dusmus bir kere ..dogurur tuplerimi baglatirdim..ve sizin eviniz kirada degilmis..nice kirada oturan insanlar bile 2 3 4 cocuga bakabiliyor..Haaa gebe kalmis olmasaydiniz boyle pis bir dunyaya bebek getirmeyin her yonden hayat zor derdim .Ama karniniza yerlesmis bebecik bence mutluysanizda bir kez daha dusunun..esinizde istemiyormus ama doguncada iyiki aldirmamis diyecektir bence..cok sevecek belkide...Bir kez daha dusunun derim..Tabi siz bilirsiniz yinede bu benim fikrim.hayirlisi olsun hakkinizda.

3 yas alti 2 tane cocuga bakip bir de evden is yapmak mi insan cisini yapabilirse kendini iyi hissediyor cocukla

3 yas alti 2 tane cocuga bakip bir de evden is yapmak mi insan cisini yapabilirse kendini iyi hissediyor cocukla
Yapacak bir şey yok, madem aldırmak istemiyor bir çözüm bulmak zorunda. Ya da yok ben yapamam, bir çözüm bulamam diyor ise aldırıp doğru düzgün bir korunma yöntemi kullanmak zorunda.

Bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum yine bir aile böyle ikilemde kalmıştı. Bir evladı var birde hamile idi kadın. Doktoru madem hamilesin büyüğü öldür küçük doğana kadar birikim yaparsın demişti. Bu konularda hep aklıma gelir, unutamam. Doğmayanı katletmek kolay, eşiniz onunda bir can oldupunu unutmasın. Veren allah almasını da bilir. Bir çocuğunuz var, hiç olmayacağının garantisi var mı? Çocuksuz kalacağınızın?

Onu rahminize düşüren yaradan rızkını da verir. Cana kıymayın kıydırtmayın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…