İzledikleriniz korkularınızı tetikliyor sanırım haber almak istiyor olabilirsiniz en doğal hakkınız lakin izledikleriniz size kötü gelip gündelik hayatınızı etkiliyorsa sadece internet üzerinden sağlam kaynaklardan bilgi alın. Artçı deprem şurda şu şiddette oldu kayıp sayısı şu kadar vs diye. Televizyon yayınlarından bilhassa uzak durun. Hassas döneminizdesiniz. İçgüdüsel olarak isteseniz de istemeseniz de empati yapıyorsunuz.
Önceliğiniz kendi ruh sağlığınız olmalı ki evladınıza iyi geliverin. Bebekler annelerinin ruh hallerini çok açık şekilde hissedebiliyor.Kendiniz için olmasa bile evladınız için biraz medyadan uzak durmaniz iyi olur.
Bunları size bir anne olarak değil eski bir kaygı bozukluğu sorunu yaşayan hasta olarak yazıyorum. Kaygılı düşüncelere dikkat verip diğer insanlara bağımlı oldukça ve senaryolar arttıkça kurtulması çok çaba isteyen bir hastalık.Hepimiz üzgünüz ellerimizden dua ve küçük yardimlar dışında bir şey gelmiyor.
Kendinize korkulariniz üzerinden gorev verebilirsiniz. Mesela aklınıza oradaki insanlar geldiğinde onlar için şu duayı okuyacağım yada kendiniz ile alakalı olduğu zaman korkunuz ailem ve evim için şu duayı okuyacağım diye kendinize görev belirleyin. Okuyun. Okuduktan sonra yaptığınız işe geri donuvermeye çalışın hemen. Bilinçaltınız kendinizi korumaniz için ihtimal senaryolar üretir, korunaklı yerleri düşünür durursunuz ama bu ihtimallerin ve senaryoların sonu yok. Başta küçücük bir kaygı gibi görünen bir hastalık alıp başını gidebiliyor bugün bir deprem konusundan basliyor kaygı konusu ama sürekli sürekli düşünürseniz farklı konular meydana çıkar bir ay sonra farklı bir şeyden korkar ve ona siper olusturmaya çalışırsınız.
Hepimiz farklı insanlarız. Hepimizin kaldırabileceği acı,empati, üzüntü,endişe ve öfke miktarları farklı.Bugün sizi haberler izlememek vicdansız veya bencil yapmayacak.
Onun için kendinize iyi geleni seçin çünkü kendinizden ziyade küçük bir bebeğiniz var.
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın. Akıl vermek vs. olarak yazmadım ilerlemiş kaygı bozukluğu çok kötü bir hastalık olabiliyor sizin de ilerlemesin istedim sadece. Kendim uzerinden örnek verdim.
Allah tüm milletimizi görünen ve görünmeyen belalardan yarattığı tüm varlıkların en ufak kötü dusuncesinden dahi korusun.
Konu sahibinin yazdığı her şeyi noktası virgülüne yaşıyorum hatta konuyu ben açtım bile sandım.Konu sahibi yalnız değilsin bunu bil.Hassas kalpli insanlar demek ki daha çok ekileniyor.Depremi 2 kez hissettim Karadeniz'de olmama rağmen.2 sinde de evim beşik gibi sallandı.Hem çocuğum için endişeleniyorum hem de oradaki insanlar ne yapsın diyerek kendime kızıyorum.Surekli deprem oluyormus hissi yaşıyorum.Bu arkadaşın yazdıkları bana dahi iyi geldi.Ben de deneyeceğim.Insallah çıkış yolu bulabiliriz ,ferahlarız.