Hamileyim, eşim uykusunda istemsiz hareketlerde bulunuyor, bazen saldırganlaşıyor

Beş yaşında bikac belirti yakalanabilir
Sağolun bu bilgi yararlı oldu benim için. Benimde eşimde şizofreni belirtileri var ama çocuğumuzda var bu yüzden merak etmiştim. Çünkü erkenden varmı yokmu anlarsam erken tedavi çok iyi oluyor diye biliyorum. İnşallah yoktur tabiiki

Boşanmanız gerçekleşti mi surecinizi takip ediyordum.
Ailecek başka şehre gecmistiniz

Boşanmanız gerçekleşti mi surecinizi takip ediyordum.
Ailecek başka şehre gecmistiniz
Kısa bir süreliğine gitmiştik geri döndük iyi geldi çünkü kafamda dağılmıyordu sürekli kapıdan mı gelecek bacadan mı girecek diye. Tedirginliklerim dindi döndüğümde avukat tuttum. Anlaşmalı boşanmak için maddeler hazırladık avukatımla bunu bugünlerde karşı tarafa sunacak eğer kabul ederlerse imzaları atıp boşanacağız inşallah. Eğer orta yolu bulamazsak çekişmeli bir dava bizi bekliyor . İnşallah kabul ederde biter bu iş hani birde kabullenmesi gerek çekişmeli olursa ikimiz içinde çok yıpratıcı olur.

Birde daha olaylar tam net değil ama netleşince gelişme olarak yeni konu açacağım. Takip ediyorum demişsiniz o yüzden şu detayıda söylemek istiyorum. Eşimin ailesi anneannemlerin tarafıyla iletişime geçmişler bizi barıştırın çocukların evlilikleri devam etsin diye. Bu yüzden 3-5 güne bir dedem arıyor aranızdaki sorunu halledemezmisiniz barışın diye . Bundada annemi arayıp bunu söylüyor çünkü beni ararsa kükreyip telefonu kapatırım. Ama birdaha ararsa annemin elinden telefonu alıp bağırıp çağırıp kapatıcam çok şiştim. Barışmak şöyle dursun yüzlerini görmek istemiyorum inşallah en kısa sürede boşanırız.

Kizilbodur Konunuzun içine daldım çok özür dilerim konu sahibi. Sizin içinde çok üzgünüm böyle bir eşe sahip olmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Ancak ne kadar güzel siz tedavi ol dediğinizde tıpış tıpış gidiyor keşke her hasta sizin eşiniz gibi olsa. İnşallah en kısa sürede doktora giderseniz ilaçlarınıda kullanınca sakinleşir ve sizde rahat edersiniz. Ayrıca kesinlikle şizofren bir eşle evlilik yapan kişininde destek alması gerektiğini düşünüyorum. Baksanıza ne kadar zor zamanlar yaşamışsınız. Bende bir yılda çöktüm resmen. Sonuç olarak geçecek bu günler tabii ki destekle inşallah çok geçmiş olsun.

Üzülmeyin en doğru kararı verdiniz içiniz rahat olsun

Benim eşimde de var aynı durum. Hareketli uyur hep. Konuşur uykusunda. Bağırır bazen uykusunda. Bir kere yumruklayarak beni dövdü saçımdan çekerek ve o esnada uyuyordu. Benm çığlığımla uyandı , ruyasında bir adamı dövüyormus ama aslında beni dövdü.
Wc ye kalkarken hırsız sanıp kaç kere çığlıklar attı. Tüp bebekte transferim yeni olmuştu o çığlk attığında bende korktum haliyle nasıl ağladm korkudan ne oluyor diye. İkna etmeye çalıştım ama gitmedi doktora. Uyku bozuklukları bölümü varmış nörolojiye giriyor sanırım. İlaçlık oldugu kesin ama işte... Allah'tan seyrek oluyor insallah devam etmez

Hiç üzülme ayrı yatacağınız için
Bende hamile kaldığımdan beri eşim koltukta yatıyor
Tedirgin oluyor
Ki senin sebebin sağlıkla ilgili
İsteyerek ayırmıyorsun sonuçta yatakları
Sen doğurana kadar şnşallah eşinde alışır ilaçlara tekrar
Bu döbemde destek olman lazım ona
İlaçlar ağır gelecek
Depresif olabilir
Zaten yükün var bebeğin
Ama eşini de düşünmelisin biraz zor olacak senşn için ama gelecekte yavrularınızı sağlıklı bir ortamda büyütmek için şimdi güçlü olmalısın
Allah yardımcınız olsun
Allah şifa versin
Bebeğiniz sağlıkla gelsin yuvanıza inşallah

Mutlaka takviye terapi de almasını sağlayın çünkü zor şeyler atlatmış
Şizofren tanısı konduysa o ayrı bir boyut ilaçlarını asla aksatmamasi gerekir
Tedaviye yanaşması da çok güzel bence umarım duzeltebilrsiniz

Bilinç altı terapileri var onlara gidin çok üzüldüm geçmiş olsun dikkat et kendinize inşallah geçer tez zamanda

Sizi dahada korkutmak istemem ama ben öyle bir durumda yatağımı ayırdığım gibi birde odamın kapısını kilitlerdim sanırım. Ama ilaçlar işe yarar büyük ihtimal. Allah yardımcınız olsun.Eşiniz stresli olunca daha çok artıyor sanırım bu durumları.

Çok geçmiş olsun öncelikle
Biz de yaklaşık 6 yıl önce böyle bişey yaşadık çok şükür bi daha olmadı ama o gece ömrümün yarısı gitti sanırım çok korktum ve üzüldüm

Anneler günüydü biz de tam 8 yıldır çocuk istiyorduk her anneler gününde oturup ağlardım yine anne olamadım diye ama o akşam deli gibi saatlerce ağlamıştım hıçkıra hıçkıra eşim karşımda çaresiz gözlerle bana bakıyor sarılıyor teselli ediyor yok bitmiyor katlırcasına ağlıyorum

Neyse gece çok geç oldu artık eşim işe gidecek diye ona illa git yat dedim gitti
Ben de yaklaşık 1 saat sonra gittim

Tam uzanıcam eşim uyanıp bağırmaya başladı bana git burdan kimsin sen beni almaya geldiler oğluma gidicem diye sayıklamaya başladı (doğan ölen çocuğumuz falan yok)
Beni asla tanımıyor odadan çıkmaya çalışıyor
Odadan çıkarsa bana veya kendine zarar verecek diye korktum kapıyı üzerimize kilitledim (ki şuan düşününce bildiğin yaptığım şey deli cesareti o an bana bişey yapsa kaçamazdım da) neyse fotoğraflara kadar çıkardım yok hala tanımıyor beni

O arada ambulansı ve kardeşlerini de aradım geldiler bişey yapmadan gitti ambulans kardeşleri bizle kaldı

Sabah eşim uyandı hiçbir şey hatırlamıyordu psikiyatriye gitmeliyiz böyle böyle oldu dedim hayatta gelmem iyiyim dedi

Neyse ben gittim eşim adına görüştüm doktor “çok ağır bi depresyon sıkıntı anında rüya ile gerçek birbirine girmiş ondan olmuş bi daha tekrarlamaması için uzak dursun stresten üzüntüden falan” dedi

Bi daha çocuk için ağlamayacağıma söz verdim ona da kendime de
Elhamdulillah sonraki yıl anneler gününde anneydim

Bir daha da yaşamadık bence sizin de kalıcı bir durum değil ilaçlar ve sevgi dolu bir ortamla geçecektir inşallah

Göz yaşım pıt pıt çok sevindim onca sene sonra anne olmana çok geçmiş olsun tekrardan buradaki yazılanları hayal ettim gerçekten çok zor bı durum Allah hepinizin yardimcisi olsun

Sonu çok güzel sizin adınıza çook sevindim. Aynı durumları şu an yaşıyorum. 6 yıldır evlat hasretim var sebepsiz infertilite dolayısıyla. Eşim de son birkaç yıldır geceleri kabus gördüğünde gerçek sanıp tuhaf harketler yapıyor ve gerçekten korkutucu. İkimizde çocuğumuz olmadığı için çok stresliyiz. Tabi başka sebepler de var. İnşallah seneye bu zamanlar ben de anne olurum eşimin bu halleri de geçer. Benzer şeyler yaşayınca paylaşmak istedim. Yavrunuzun bahtı açık ömrü uzun olsun, Rabbim bana ve bekleyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Sevgiyle kalın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…