• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

Balığı herkes yer asıl mesele balık tutmakta. Eşin balıksız kalıp balık tutmayı öğrenmeli yoksa olmaz o iş kartını al kesinlikle 1kuruş bile verme ne hali varsa görsün. Kendine değer ver kullandırma kendini.

Hadi siz safsiniz onu anladik da aileniz bu duruma nasil ses cikarmiyo?benim annem benim beynimi yerdi sen bu halinle calisiyon o yatiyo diye...elinizde maas kartiniz yok peki bebegin ihtiyaclari,dogum , doktor parasi gibi giderleri nasil karsiliyorsunuz?hamile insan 5 kurussuz nasil disari cikar? Disarda caniniz bisi ister,rahatsiz olursunuz taksi parasi,doktor parasi lazim olur...maas kartini eve birakmak gercekten aklim almiyo..ayrica bu kadar sakin olmaniz ve hala burda bu kadar insanin yazdiklarina ragmen
bisey yapmamaniz inanilir gibi degil
Br de başlık o kadar trajikomikki,sanki diyor ki"eşim başını şiddetle yere çarptı,o zamandan beri tuhaf davranıyor,çok endişeliyim"
Bu şaşkınlık ani gelişen durumlara karşı olur,konu sahibi yaşaya yaşaya gelmiş,ne olduysa birden dank etmiş:)

O yaptığına pişman değilse yarın çocuğuna yapılacak olanlarada üzülmeyecek birinin ahı almışsa çocuğuna dahi yansıyacak pişman olmaması üzücü
Çocuk aldırma olayında korkunç

bende işten çıkardım şimdi napıcan derdim mecbur çalışırdı
he hala aynı mı boşanıp çocuğumla yoluma bakardım maaşımla
en azında kendime ve oğluma bakmış olur mükemmel şekilde de yaşardım.

Üzücü. İnsan bir amacı olmadan sadece yatarak nasıl yaşar? Üstelik hamile bir kadının üstüne yüklenerek. Benim abimde çalışmıyor çalışmayı doğru bulmuyormuş maalesef değişmedi yaş otuzu geçti hiçbir yerde artık alıp eğitmek istemiyor. Gerçekten böyle insanlara çok üzülüyorum.
Benim sağlık durumum beni çok zorlamasına rağmen yıllardır birşeyler için didindim ve başardım. Umarım eşinize hidayet verir yaradan. Kim isterki yuvası yıkılsın. Üstelik bebek var. Yapacağınız tek şey maaş kartını almak ve düzelene kadar bu evliliğe ara vermek. Gerekirse gidin pansiyonda kalın öğrenci apartı bulun ama onu sahiplenmekten vazgeçin. Başka türlü imkansız. 10 aydır bütün maaşı yedirmişsiniz. Koca araba parası.

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,

Sen 4.ay çalışmaya başlarsın esin de evde bebek bakar. Roller her zaman bize dayatildigi şekilde olmak zorunda degil.

Sizde geleceğimi gördüm sanki. Ben sevgili olduğumuz halde bile bu haline çıldırırken sizi düşünemiyorum. Allah yardımcınız olsun. Ben burdaki ablalarımı kardeşlerimi dinledim ayrıldım şimdi bi nebze kafam rahat. Umarım siz de vereceğiniz karardan mutlu olursunuz

Çalışmayan kadınların kocaları da öyle yapsın o zaman.

Çalışmayan kadınlar ev işi yapıyor. Konu sahibinin kocası ev işi de yapmıyormuş. Evdeyken de bir sandviç olsun yapmayıp, konu sahibinin banka kartıyla 25 TL civarı yemek ısmarlıyormuş. El koyduğu karttan konu sahibine az harçlık veriyor olmalı ki konu sahibi parası yetsin diye uğraşıyormuş.

Ben nasıl tanıştığınızı merak ettim.Ne kadar süre flört nişanlılık dönemi oldu?o süre boyunca çalışıyormuydu?görüştüğünüzde hesabı kim ödüyordu?hiç konuşmadınızmı iş hayatını,maddi durumlarını evlenmeden önce

Üzücü. İnsan bir amacı olmadan sadece yatarak nasıl yaşar? Üstelik hamile bir kadının üstüne yüklenerek. Benim abimde çalışmıyor çalışmayı doğru bulmuyormuş maalesef değişmedi yaş otuzu geçti hiçbir yerde artık alıp eğitmek istemiyor. Gerçekten böyle insanlara çok üzülüyorum.
Benim sağlık durumum beni çok zorlamasına rağmen yıllardır birşeyler için didindim ve başardım. Umarım eşinize hidayet verir yaradan. Kim isterki yuvası yıkılsın. Üstelik bebek var. Yapacağınız tek şey maaş kartını almak ve düzelene kadar bu evliliğe ara vermek. Gerekirse gidin pansiyonda kalın öğrenci apartı bulun ama onu sahiplenmekten vazgeçin. Başka türlü imkansız. 10 aydır bütün maaşı yedirmişsiniz. Koca araba parası.

Ev onun yalnız eşyalara varana kadar. Ondan en güzeli konuşup belirli bir müddet vermesi ve bu süre zarfında evden çıkartıp evin kilidini de değiştirmesi. Aklını başını alıp psikoloğa gider, eşim çocuklarım için diyip çalışırsa anca o zaman geri döner yok ben yatarım bananeye dönerse o zaman ayrılır. Valla abla bi zamanlar amcam da öyle bi adamdı yan gelir yatardı kızları okumak'da istemedi babaya çektiler diye mi ne. Kızları, karısı, oğlu çalışırdı o g.tünü devirir yatardı üstüne fakirim diye de kendine yardım da alıyordu. Emekliliğini dahi doldurmadan sigara içe içe kanser oldu sonra da öldü. Kanser olduğu zaman da kızının hamile olduğu zamanlar kontrol parasını dahi ödeyemediği için (damadı da bir halta yaramazdı) hep diğer amcalarım o babam olacak adam öderdi. Bilmiyorum yani ailesinden dolayı büyük depresyonda olabilir, belki ailesinden bıktı da evlendi ama şu var eşiniz kendine çeki düzen vermezse elinde sonunda kenarda köşede yaptıklarına ağayarak ömrü geçecek ve kafasını çok taşlara vuracak

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp
suçluluk duyuyorum.

:oha: cami avlusuna bırakın suçluluk duyuyorsanız.
Koskoca adam hayatta kalma becerilerinden yoksunsa boşanacaksınız. Bebek ne olacak demişsiniz de onun da sorumluluğu size kalacak zaten. Hamallık yapmayın, bari kocayı atın sırtınızdan.

O yaptığına pişman değilse yarın çocuğuna yapılacak olanlarada üzülmeyecek birinin ahı almışsa çocuğuna dahi yansıyacak pişman olmaması üzücü
Çocuk aldırma olayında korkunç
Evet bakıldıgında iyi bişey diyemeyiz ama bin nasihat bir musibetten iyidir. Kadın ayrılmayı düşünüyor hem bakacak baktıracak kimsesi yok, hem babasız büyüyecek bir cocuk düşününce kusura bakmayın ama ben sizin kadar duygusal düşünemiyorum. İlerde kadın belki evlencek güzel bi yuva kurcak ama o cocuk maddi manevi hep ayak bagı olcak. Brn olsam aldırırdım aklımı peynir ekmekle yemedim mantıklı düşünüyorum. Tabi o aşamayı geçmediyse. Ama konu sahibi biraz saf onu zaten yapamaz vur kafasına al lokmasını tarzı yaşamaya alışmış.

Kesinlikle esas çocuk İçin boşanmalısın. Git baba evine Orda da iş bulursun. Hayatını sıfırdan kurarsın. Bunu benim annem yaptı zamanında. Aynen babam eşiniz gibi bir adamdı. Benim yüzümden annem ortaokula kadar boşanmadı.böyle bir babanız olunca kesinlikle ona zerre saygı ve sevgi duymuyorsunuz onu söyleyim. Annem evi geçindirdiği için babamdan nefret ederdim. Gözümde sadece asalaktı. Ayrılırsanız en azından babasının ne kadar kalitesiz boş beleş bir insan müsveddesi olduğunu görmez çocuğunuz böylece belki ona saygı duyar

Yanlış anlaşılma olmasın ama sizi çantada keklik olarak görüyor... Ben sizin yerinizde olsam gözdağı veriririm ona... Eşyalarımı toplar, ben babamın evine gidiyorum sen kendi çarene bak mahkemede görüşürüz der aklı başına gelmesini beklerdim... Tamam çocuğunuzu düşünüyorsunuz ama onunda düşünmesi lazım hep sizden bazı şeyleri beklememesi lazım.

Back