• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

evlendikten 2 ay sonra biraktiysa neden cocuk yaptinizki boyle birinden.valla kadinlari da anlamak zor.benim esim boyle yapsa asla kabul etmem.diyelim ki işe girdi az maasi var o zaman ses etmezdim.sizin esiniz oturmaya alismis.yazik siz hamile halinizle calisin o evde totosunu buyutsun

Bence kendisini annesinin evine postalayin. Eski duzeninizde devam edin. Ne zaman düzenli işin olursa o zaman gel deyin. Baktiniz düzelmiyor ayrilin gitsin. Benim eniştem böyle idi. Halam 3 çocuk büyüttü ayriyetten kira derdi. Eniştem evde yatiyordu sadece. Cocuklari da cok gencken oldu. O zaman calisiyordu enistem. Halam bosandi en sonunda hakli olarak. Sabah yatip aksam kahveye giden bir kocayi kim ister ki

Bence kendisini annesinin evine postalayin. Eski duzeninizde devam edin. Ne zaman düzenli işin olursa o zaman gel deyin. Baktiniz düzelmiyor ayrilin gitsin. Benim eniştem böyle idi. Halam 3 çocuk büyüttü ayriyetten kira derdi. Eniştem evde yatiyordu sadece. Cocuklari da cok gencken oldu. O zaman calisiyordu enistem. Halam bosandi en sonunda hakli olarak. Sabah yatip aksam kahveye giden bir kocayi kim ister ki

Çok merak ettim, halanız boşanınca enişteniz ne yaptı, çalıştı mı? Halanız ne yaptı, mutlu oldu mu?

Çok merak ettim, halanız boşanınca enişteniz ne yaptı, çalıştı mı? Halanız ne yaptı, mutlu oldu mu?
Halam başkasıyla evlendi ve çok mutlu şuan. Aslinda çok riskli bir karar aldi çünkü tüm ailesi sirtini döndü. Biz görüşüyoruz. Çok iyi şuan... eniştem hala çalışmıyor. Çocuklari bakiyor. Yani cocuklar calisiyor o yatma mesaisine devam ediyor....

Canım aynı durumdayız hem hsmileyim hem çalışıyorum benimki de evde yatıyor bulamıyorum diyor asgari ücrete çalışmam diyor her gün evde her gün kavga bir de çocuğum var hep şahit bıktım yani hiçbir yere de gitmiyor benim bir farkı ailesi yardım ediyor ama çakışmaması tembelliği sıktı çok yıprandım evde her şeye de karışıyor evi toplayamıyorum biley söylesem yapmıyor giderim deyince git diyor çok rahat :KK1:stresli bir hamilelik geçiriyorum

İş işten geçmiş zorluycaksın şartları öyle hemen boşanmayı düşünme. Ama o korkuyu ver ona. Muhasebe bilmiyorsa kurslara gitsin öğrensin. Hiçmi utanması yok karısı çalışırken evde yatmaya. Yada ailesi falandamı laf etmiyo. Evde boş vakit geçirmesine izin verme ismek e falan gitsin.

Canım aynı durumdayız hem hsmileyim hem çalışıyorum benimki de evde yatıyor bulamıyorum diyor asgari ücrete çalışmam diyor her gün evde her gün kavga bir de çocuğum var hep şahit bıktım yani hiçbir yere de gitmiyor benim bir farkı ailesi yardım ediyor ama çakışmaması tembelliği sıktı çok yıprandım evde her şeye de karışıyor evi toplayamıyorum biley söylesem yapmıyor giderim deyince git diyor çok rahat :KK1:stresli bir hamilelik geçiriyorum
Allah yardımcın olsun da arkadaşım demezlermi 2. Yi niye yaptın diye.

bi de üstüne 2.cocuk, hiç şikayetçi bir haliniz de yok gibi. büyük konuşmak istemiyorum ama enteresan hayatlar

Allah yardımcın olsun da arkadaşım demezlermi 2. Yi niye yaptın diye.
Bir senedir işsiz eşim çok iyi mevkide bir işi vardı çıkarıldı aslında eşimin ailesi destek hep aynı işten bulmaya çalışıyor ama yok işte

merhaba,

konuyu çok uzatmak istemiyorum.

hamileyim ve çok yoğun olarak çalışıyorum.

eşim iyi biri ama çok pasif bir yapısı var. muhasebe okumuş ama muhasebe bilmiyorum diyor.

mesleğim yok diyor.

evin her işi, geçimi bende ve hergün işe gidiyorum. o evde. geçen ay işe girdi ben yine çıldırınca ama 1 hafta

sonra işten çıkarıldı , hiç hevesli görmedik seni demişler.

gelecek ile ilgili çok endişeleniyorum ama o benim kadar endişelenmiyor.

benim ondan büyük maddi belentilerim yok, asgari ücret bir işe girsin en azından kirayı ödesin.

sürekli bu konuyu konuşuyoruz , ama ortam kötü, mesleğim yok gibi şeyler söylüyor merak etme

herşey hallolur diyor. ben iş buluyorum ona görüşemeye gidip ben muhasebe programlarını bilmiyorum

demiş.ben olsam bilmiyorum ama öğrenmek için elimden geleni yaparım derdim.

bunları yazarken bile karnıma ağrılar giriyor işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

çoğu zaman kasıklarımda ağrı oluyor servise bile zor yürüyorum ama mecburum.

bazen boşanmayı da düşünüyorum ama bebek ne olacak , eşim bensiz ne yapacak bunları düşünüp

suçluluk duyuyorum.

önerilerinizi bekliyorum , teşekkürler,
Konuyu okudum ve hikayemi sizlerle paylaşmak istedim.Öncelikle eşiniz ikna olup bir psikiyatriste gitse keşke.Eşimden yaklaşık bir ay önce ayrıldım.İki buçuk yıllık bir evlilik ve bir yılda sevgililik dönemini sayarsak üç buçuk yıllık bir ilişkiyi bitirdim.Eşimin psikolojik bir rahatsızlığı vardı,evlenirken bunu biliyordum(sebep asla bu hastalık değil,şimdiden yargılayacak arkadaşlara duyuruyorum).Aynı zamanda eşimde korkunç bir atalet duygusu,tembellik,üşengeçlik vardı.DüZeleceğim dedi,ben de inandım.Çünkü çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden mezundu.Hayatımın her alanında mücadele eden biri olarak bu konuda da mücadele ettim.Çalışırız hallederiz dedim ama olmadı.Eşime defalarca söylememe rağmen işi konusunda kendini hiç geliştirmedi ve benim evlilik öncesi birikimim ve düğündeki altınlarım da suyunu çekti.SonuçtA dayanamadım ve boşandım.Çocuğum olmadığı için boşanma kararını almak daha kolay oldu.insan üzülmüyor mu derseniz üzülüyor ama geleceğinizi görememek daha da üzüleceğim günleri doğuracaktı.Evlenecek arkadaşlara demem o ki değiştiririm demeyin değişmiyor bu adamlar ve Allah herkesi tembel erkekten korusun.

Benimki de gece gunduz calisiyor ek isler de yapıyor ama eve giren para artmıyor. Hep bosandigi ilk ailesine .neymiş onlar yalnız senin yanında ben varım nede olsa diyor. Ne yapicaksam artık kendisini. Tasarrufdan çöpe gircem nerdeyse. Doğursam da çalışsam

biliyor musunuz maaş kartım onda ben 5 parasız işe gidip geliyorum.
o da 12 tl'ye sigara alıyor.
25 tl civarı dışardan yemek söylüyor.
bir de eve su mu öte beri alıyor 50 tl yaklaşık hergün kesin gidiyor.

Siz ciddi misiniz gercekten? Maas kartinizin evde yatan adamda isi ne? Siz ise bes kurussuz niye gidiyorsunuz hamile halinizle? Bunu kendinize neden yapiyorsunuz?

başka para yok ortada çünkü ben işteyken zaten bişey lazım olmuyor.
evde onu 5 parasız mı bırakayım mı?
ya da giderken 10 tl mi vereyim ne yapayım.
zaten günde 1 paket sigara içiyor İÇME dediğim halde sadece o 12 tl zaten,yemek yapmayı da bilmiyor.
maaşım yatmadığı zaman evde malzem olsa da açlıktan ölür bişey yapmaz.
,sonra baş ağrısı krizleri gelir vs. vs.... :KK43:((((((((((

Kendi ozbakimlarini saglayamayan biriyle neden ve nasil evlendiniz? Iki eli , iki ayagi ve bir beyni olan herkes ama herkes yemek yapabilir. Yemek yapamamak gibi bir durum soz konusu degil. Esinizin isine gelmiyor yemek yapmak ama her gun 25tlye yemek soylemesine nasil izin verirsiniz??? Gercekten su an sosyal deney yapiyor oldugunuzu umuyorum bu gercek olamaz.

Ben karsilikli karar alinirsa erkeklerin stay-at-home-dad olabilecegine inaniyorum. Yani erkek de kariyerine ara verip evde cocuk ve ev isi sorumlulugu alabilir. Kadinin kadar erkegin de calismak konusunda secim hakki olmali. Ancak kilit nokta karsilikli anlasmada gecerli. Sizin esinizin size degil dunyaya bir faydasi yok, yalnizca oksijen tuketiyor farkinda misiniz? Butun gun yatip 50tl harcayan, hicbir ev isi yapmayan adamin isini hamile halinizle gormeyi nasil icinize sindirebiliyorsunuz? Sizi aileniz bunun icin mi yetistirdi?

Tek yapmaniz gereken temel ihtiyaclar haric hic para vermeyin. Sigara inanilmaz bir luks istiyorsa calissin alsin. Yemegini de yapsin bir zahmet calisan insanlar gunluk 25tlye yemek yemiyor ya ne munasebet. Gunluk gorevler verin bugun yeri supur sil, yarin banyoyu temizle falan. Bakin bakalim beni bosarsan kendimi oldururum diyen adam sizden nasil kacip bosanmak istiyor. Sizi degil maas kartinizi, yan gelip yatmayi ve ihtiyaclarinin karsilanmasini ve karsiliginda sizin ses cikarmamanizi seviyor emin olun.

Maalesef deismez esin.cevremde var boyle calismayi sevmeyen erkek.ama aileleri yardim ediyo o sekilde geciniyolar.butun hayatin yukunu sen goguslicek gibi duruyosun.yapabilirim diosan devam et.ben aslaa yapamazdim.evde oturan erkekten nefret ederim.yarin bi gun doguracaksin kim bakacak eve.bunlarida iyice dusun
Benim eşim home ofis calisiyor evde çalışıyor ama bütün gun evde tepemde nefret ediyorum bazen bu durumdan evin gecimini o saglamasina ragmen adamin evde calismasi bana batıyor uffff yaaaaaa oturuyor uzaniyoelr koltukta mutfaga giriyor ya sanki evde 2 kadin var gibi hahahahaha

Back