• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

merak etmeyin eşime değil bana herkes ,salak , saf ,trajikomik dediler.
eşim yemek yapmayı bilmiyor,yapmıyor da.
sadece arada yerleri siliyor.
bu arada burası nasıl bir platformsa bir eşimi bu şekilde kabul ettiğim için bir de etmediğim için laf yiyorum.
psikolojim zaten bozuktu , iyice bozuldu.

HERKESE TEŞEKKÜRLER , AMA BEN ARTIK KONUYU TAKİP ETMEYECEĞİM. ŞUNU UNUTANLAR VAR ÖNCELİKLE
HAMİLEYİM BEN BU KADAR KIRICI YAZMANIZ NE KADAR DOĞRU.

Hayır ben yapıyor zannetmiştim. Bence konuya yazanların çoğu saçmalamış. Erkek evde mi olur çalışacak vs hangi devirde yaşıyoruz. Eşinizle konuşun. Hep evde mi kalacaksın diye. Eğer öyle yapacaksa ev işlerini de o yapacak. Çocuğa da o bakacak. Çamaşırları da o yıkayacak...

Hanimefendi tabi ki hamile bir insanin kirilip zuulmesini, gozyasi dokmesini kimse istemez.

Ama su da var ki, ben sizin psikolojinizi hic saglikli bulmadim. Adam calismiyor ve bence asalak, once ailesinden gecinmis sonra da sizden. tek basina kalsa hayatini idame ettiremez yani. Siz de bu adamin sizi somurmesine izin veriyorsunuz. hamile halinizle calisiyorsunuz, adam da yatip sizin paranizi yiyor. Esiniz asalak yani. Sizin psikolojinizi sagliksiz bulma sebebim de siz bu adama bagimlisiniz ya da genel olarak bu adamdan bagimsiz olarak kocasiz yasayamayan bagimli bir insansiniz. Ne yaptiginizi siz de bilmiyorsunuz, kafaniz karisik. Bir terapiste gidin, ya da oturun alin bir kagit kalem yazin BEN NE ISTIYORUM ARKADAS diye. Bu kafayla evlenseniz de bosansaniz da pisman olursunuz zaten.

Dışarıda çalışmayan ev hanımları da asalak mı? Koca parası yiyen sabahtan akşama kadar tv izleyen kadınlar da asalak mı?

Dışarıda çalışmayan ev hanımları da asalak mı? Koca parası yiyen sabahtan akşama kadar tv izleyen kadınlar da asalak mı?

Daha önce de yazmıştım. Adam evde hiçbir iş yapmıyormuş. Kalkıp karısı yokken kendine bir sandviç bile hazırlamayıp, karısının banka kartından hergün 25 TL civarı yemek ısmarlıyormuş dışarıdan. Adamın kadının kartından verdiği harçlıkla geçinmeye çalışıyordu kadıncağız.

Alakaya maydanoz dogramaya geldim.
Gidiyorum.
Cery'cim Allah sabır versin sana canım.

Ev hanımlarının koca parası yediğini ve sabahtan akşama kadar TV izlediğini mi düşünüyorsunuz?

evet beni terk edersen canıma kıyarım asla senden boşanmam diyor.
Niye boşansın ki? Adamın kafa çalışıyor. Ohh karın hamile haliyle çalışsın günlük 50tl harçlık bıraksın. Elinin altında tv telefon sigara. Dışardan yemek. Bütün gün yat. Bu adam biye boşansınki?

Merak etme parmağının ucunu bile kesemez.

Halamin eşi de öyleydi. Kadın hamilelikte 30 kilo almıştı, odem toplamis ayaklariyla ,varil gibi evden çıkar ise gider saatlerce çalışırdı, adam gocunmazdi bile.
Sonra çocuk oldu, adam evde olduğu halde ilgilenmedi çocukla, akraba evlerinde büyüdü cocuk.
En sonunda halam bosandi.
Adam da eşten para gelmeyince, ailesi yüzünü çevirince iyi kötü bir işe başladı,yedi yıldır aynı yerde çalışıyor.
Be dangalak, madem calisabiliyordun neden yuvanı dağıttın?
Halam da şimdi başka biriyle evli,oğlu da yanında. Adam nafaka vermiyor ama gölge yapıp baş da ağritmiyor.
...
Bu arada kuzey Avrupa'da bazen babalar doğum izni alıp 2 yıl çocukla ilgileniyorlarmis :)
Eğer boşanmak istemiyorsanız,eşinizin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorsanız kendinizi toplumsal cinsiyet rollerinden arindirabiliyorsaniz ev işi işbölümünü degisebilirsiniz. Yani o yemeği temizligi yapar, bebek doğunca bütün gün bebeğiyle ilgilenir, kreşe vs götürür, evde aktivite yapar... Bu şekilde yaşayabilisiniz.
İsveç prensesi charlotte'nin eşi de işten ayrılıp ev babası olmuştu birkaç sene :)
Türkiyede de erkek memurlar 2 yıl aylıksız doğum izni alabiliyorlar.

O Doğum yapan memurlar İçin olmasın?
Doğum yapan kadınlar doğumdan önce 8 sonra 8 hafta maaşlı izin, dilerse 24 ay maaşsız izin süresi isteğe bağlı. Eşi doğum yapan erkekte 5 veya 10 gündü sanırım maaşlı doğum izni, yine 24 aya kadar maaşsız izin.

Parazit herif ya utanmio da kene gibi yaşamaya. Yolla gitsin evden hic degilse 50 lira karin olur gunde sigara yemek falan 50 kira harciomus kiligina bakmadan. Ya sabir.

Baskasi deyince agirina gidio insanin ama bizim de canimiz sikilio hamile kadin calisirken eli ayagi tutan adamin yatmasina.

Ev hanımlarının koca parası yediğini ve sabahtan akşama kadar TV izlediğini mi düşünüyorsunuz?

Ben değil o öyle düşünüyor. Erkek bir işte çalışmıyorsa asalak mı oluyor? Belki ev işlerini o yapıyordur.

Ayrıca sabahtan akşama kadar tv izleyip, temizlik için temizlikçi çağıran, koca parayı yiyen hiçbir ev işini yapmayan "ev hanımları" da var. Asıl asalak bunlar. Ha bu adam çalışmıyor çalışmaya yanaşmıyor ama ev işlerini de yapmıyorsa evet bu da asalak.

Alakaya maydanoz dogramaya geldim.
Gidiyorum.
Cery'cim Allah sabır versin sana canım.

Size göre kadın çalışmasa da olur. Erkek eve bakmak zorunda dimi? Hangi devirde yaşıyoruz? Ondan sonra neden erkekler şiddet uyguluyor. Çünkü sizin gibiler kendilerini satın alınabilir mal yerine koyuyor birkaç bileziğe ya da birkaç çeyize.

Şu hayatta tahammül edemediğim insan tipi “tembel insanlar” herşeye tahammül ederim ama tembel ve sorumsuz insana tahammül edemiyorum. Etmiyorum.
Benimde böyle buna benzer bir sevgilim vardı. 5 sene ömrüm çürüdü. Okurken sürekli baba parası. Tatile gidelim onun bunun ücretini düşün hesapla et.
Aynı evde yaşayalım dedik evin sorumluluklarını bilmiyordu. Hepsini geçtim market alışverişinin nasıl yapıldığını bile bilmeyen insan...
Benim için güzel bir tecrübe oldu.

Ne diyeceğimi bilemedim. Böyle giderse boşanma yolları gözüküyor.

Size göre kadın çalışmasa da olur. Erkek eve bakmak zorunda dimi? Hangi devirde yaşıyoruz? Ondan sonra neden erkekler şiddet uyguluyor. Çünkü sizin gibiler kendilerini satın alınabilir mal yerine koyuyor birkaç bileziğe ya da birkaç çeyize.
Siz şiddeti mi savunuyorsunuz ?

Doğum yapan kadınlar doğumdan önce 8 sonra 8 hafta maaşlı izin, dilerse 24 ay maaşsız izin süresi isteğe bağlı. Eşi doğum yapan erkekte 5 veya 10 gündü sanırım maaşlı doğum izni, yine 24 aya kadar maaşsız izin.

Canım yönetmelikte eşi doğum yapan memur alabilir diye yazıyor.Sonucta adam devlet memuru anne ise izin alamayacak pozisyonda olabilir

Öyleymiş
Yeni öğrendim walla. Kaç yıllık memurum, hiç erkeklerde görmemiştim.

çok haklısınız çocuğuma bu durumu açıklamak çok acı.
üstelik şimdiden o kadar ilgisiz ki , doğum nerde olacak kaç para tutacak nasıl geçinicez, hiç gündeminde yok.
sanki tüm sinirleri alınmış gibi. ben de sonunda beynimi yedim sanırım sağlıklı düşünemiyorum.
Cocuk umrunda degil demek. :işsiz:Icini okusan düşük yapman icin dua ediyordur :KK12:

Hic para verme ailesinden alsin cocuk icin birikim yapiyorum de.

Back