• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim çalışıyorum , eşim çalışmıyor , boşanmalı mıyım? çok endişeliyim...

takipteyiz S selincanoz82 umarım tavsiyeleri dikkate almışsındır
tavsiyeleri dikkate aldım ama bazıları çok kırıcıydı. salak ,saf bilmemne o gece hiç uyuyamadım ve panik atak geçirdim.
ertesi gün işe gidemedim. yapıcı olanları elbet dinledim. kartı elinden aldım ve bugün paraya ihtiyacı oldu ve beni aradı,
ben de babanı ara o zaman dedim ondan para al ve o şekilde halletti :(
evet eleştirilmeye çok açık bir konu ama ben de böyle olsun istemezdim.

Sizin 2 tane bebeğiniz olacak bu gidişle benek doğunca .

Hep mi böyleydi evlenirken işi vs yok muydu ?

Bu sorun varken bebek neden yaptınız ?

Siz işi bırakmayın eşinizin bu tutumuyla ilgili de ailesine açın konuyu ya da kendi ailenize

tavsiyeleri dikkate aldım ama bazıları çok kırıcıydı. salak ,saf bilmemne o gece hiç uyuyamadım ve panik atak geçirdim.
ertesi gün işe gidemedim. yapıcı olanları elbet dinledim. kartı elinden aldım ve bugün paraya ihtiyacı oldu ve beni aradı,
ben de babanı ara o zaman dedim ondan para al ve o şekilde halletti :KK43:
evet eleştirilmeye çok açık bir konu ama ben de böyle olsun istemezdim.
Bu tavrını sürdürmeye devam et. Zamanla kimse vermeyecek size hakaret edebilir tehditte edebilir inadı bırakmayın mecbur kalır çalışmaya. Yok çalışmam dersede son çareyi tüketmiş olursunuz. Umarım bebek iyidir.

Bu tavrını sürdürmeye devam et. Zamanla kimse vermeyecek size hakaret edebilir tehditte edebilir inadı bırakmayın mecbur kalır çalışmaya. Yok çalışmam dersede son çareyi tüketmiş olursunuz. Umarım bebek iyidir.
zavallı bebeğin ne suçu var bunca stres yaşadı karnımda.şuan iş yerindeyim ama kafam allak bullak.
artık sağlıklı düşünme yetimi de kaybettim.

Sizin 2 tane bebeğiniz olacak bu gidişle benek doğunca .

Hep mi böyleydi evlenirken işi vs yok muydu ?

Bu sorun varken bebek neden yaptınız ?

Siz işi bırakmayın eşinizin bu tutumuyla ilgili de ailesine açın konuyu ya da kendi ailenize
ailesi o kadar ilgisiz ki, bana sen adam edersin diye düşünmüştük dedi.
tamamen ihaleyi bana bıraktılar anlayacağınız.
evlenirken işi vardı 5:30 da çıkardı evden , ama ne olduysa tepe taklak oldu herşey sonrasında hep düzelir diye bekledim.
iki işe girdi ama işten çıkarıldı.
ben hayatım boyunca çalıştım ve hiç ailemden destek almadım o yüzden evleneyim kocam bana baksın diye de hiç düşünmedim. ama bu kadarı da fazla.
bebek olayına gelince de plansız bir bebekti ama detayları nasıl vereyim?

evlenirken işi vardı 5:30 da çıkardı evden , ama ne olduysa tepe taklak oldu herşey sonrasında hep düzelir diye bekledim.
ben hayatım boyunca çalıştım ve hiç ailemden destek almadım o yüzden evleneyim kocam bana baksın diye de hiç düşünmedim. ama bu kadarı da fazla.

Hanimefendi evlenirken de adam sorumsuzmus belli ki
Bile bile evlenmissiniz. O zaman calisiyordu yazmissiniz ama boyle tiplerde hicbir zaman calisma sevki olmuyor, eminim siz de fark etmissinizdir.
Bebek de varken bosanayim mi demek bana abes geliyor, adamin mayasi belli cunku
Bosanmayacaksaniz da hayatboyu bu adami sirtinizda tasirsiniz.
Bilemedim.

Detay vermenize gerek yok anladım ben .
Peki sizin aileniz destek mi ?
Eğer öyleyse Babanız abiniz vs çıkıp onun anlayacağı bir dilden konuşabilir . Hatta iş bulsa burada çalışacaksın da diyebilirler.

Ya da son çare ayrılmak

Kesinlikle esas çocuk İçin boşanmalısın. Git baba evine Orda da iş bulursun. Hayatını sıfırdan kurarsın. Bunu benim annem yaptı zamanında. Aynen babam eşiniz gibi bir adamdı. Benim yüzümden annem ortaokula kadar boşanmadı.böyle bir babanız olunca kesinlikle ona zerre saygı ve sevgi duymuyorsunuz onu söyleyim. Annem evi geçindirdiği için babamdan nefret ederdim. Gözümde sadece asalaktı. Ayrılırsanız en azından babasının ne kadar kalitesiz boş beleş bir insan müsveddesi olduğunu görmez çocuğunuz böylece belki ona saygı duyar
çok haklısınız çocuğuma bu durumu açıklamak çok acı.
üstelik şimdiden o kadar ilgisiz ki , doğum nerde olacak kaç para tutacak nasıl geçinicez, hiç gündeminde yok.
sanki tüm sinirleri alınmış gibi. ben de sonunda beynimi yedim sanırım sağlıklı düşünemiyorum.

çok haklısınız çocuğuma bu durumu açıklamak çok acı.
üstelik şimdiden o kadar ilgisiz ki , doğum nerde olacak kaç para tutacak nasıl geçinicez, hiç gündeminde yok.
sanki tüm sinirleri alınmış gibi. ben de sonunda beynimi yedim sanırım sağlıklı düşünemiyorum.
Geleceğiniz için bu adamdan kurtulun

Sizinkinde çalışma şevkii yok
Gider markette ürün tartar manada çalışır ama Mesleğim yok deyip karı parası yemez
Şimdi bebek yok doğunca nolcak eksikler hiç bitmiyor taam çalışmıyorsa evde yemek yapsın temizlik yapısı. Çocuğa baksın oda yok
O zaman sen kocayı napıcaksın

Halamin eşi de öyleydi. Kadın hamilelikte 30 kilo almıştı, odem toplamis ayaklariyla ,varil gibi evden çıkar ise gider saatlerce çalışırdı, adam gocunmazdi bile.
Sonra çocuk oldu, adam evde olduğu halde ilgilenmedi çocukla, akraba evlerinde büyüdü cocuk.
En sonunda halam bosandi.
Adam da eşten para gelmeyince, ailesi yüzünü çevirince iyi kötü bir işe başladı,yedi yıldır aynı yerde çalışıyor.
Be dangalak, madem calisabiliyordun neden yuvanı dağıttın?
Halam da şimdi başka biriyle evli,oğlu da yanında. Adam nafaka vermiyor ama gölge yapıp baş da ağritmiyor.
...
Bu arada kuzey Avrupa'da bazen babalar doğum izni alıp 2 yıl çocukla ilgileniyorlarmis :)
Eğer boşanmak istemiyorsanız,eşinizin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorsanız kendinizi toplumsal cinsiyet rollerinden arindirabiliyorsaniz ev işi işbölümünü degisebilirsiniz. Yani o yemeği temizligi yapar, bebek doğunca bütün gün bebeğiyle ilgilenir, kreşe vs götürür, evde aktivite yapar... Bu şekilde yaşayabilisiniz.
İsveç prensesi charlotte'nin eşi de işten ayrılıp ev babası olmuştu birkaç sene :)

Adam bulmuş sömürecek birini asalak gibi yapışmış. Bence acilen psikolojik destek almalısınız. Sorun eşinizde değil sizde. Maaş kartı elinde yiyip içip yatıyor. Ne diye iş bulsun ? Bir de yemek yapmayı bilmiyor diye kendinizi kandırmanız çok komik.

Kocanız ev işleri yapıyor mu peki? Yemek, temizlik vs? Eğer yapıyorsa burada eşinize nasıl asalak vs denmesine izin verebiliyorsunuz?

Halamin eşi de öyleydi. Kadın hamilelikte 30 kilo almıştı, odem toplamis ayaklariyla ,varil gibi evden çıkar ise gider saatlerce çalışırdı, adam gocunmazdi bile.
Sonra çocuk oldu, adam evde olduğu halde ilgilenmedi çocukla, akraba evlerinde büyüdü cocuk.
En sonunda halam bosandi.
Adam da eşten para gelmeyince, ailesi yüzünü çevirince iyi kötü bir işe başladı,yedi yıldır aynı yerde çalışıyor.
Be dangalak, madem calisabiliyordun neden yuvanı dağıttın?
Halam da şimdi başka biriyle evli,oğlu da yanında. Adam nafaka vermiyor ama gölge yapıp baş da ağritmiyor.
...
Bu arada kuzey Avrupa'da bazen babalar doğum izni alıp 2 yıl çocukla ilgileniyorlarmis :)
Eğer boşanmak istemiyorsanız,eşinizin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorsanız kendinizi toplumsal cinsiyet rollerinden arindirabiliyorsaniz ev işi işbölümünü degisebilirsiniz. Yani o yemeği temizligi yapar, bebek doğunca bütün gün bebeğiyle ilgilenir, kreşe vs götürür, evde aktivite yapar... Bu şekilde yaşayabilisiniz.
İsveç prensesi charlotte'nin eşi de işten ayrılıp ev babası olmuştu birkaç sene :)
evet insanlar demek ki zorda kalmayınca kıllarını kıpırdatmıyorlar.
başta bir şekilde sabır gösterebiliyordum ama hamilelikle beraber sabrımın sonuna geldim
isveç prensesi charlotte'nin eşi örneği de çok güzelmiş : ) teşekküler

Kocanız ev işleri yapıyor mu peki? Yemek, temizlik vs? Eğer yapıyorsa burada eşinize nasıl asalak vs denmesine izin verebiliyorsunuz?
merak etmeyin eşime değil bana herkes ,salak , saf ,trajikomik dediler.
eşim yemek yapmayı bilmiyor,yapmıyor da.
sadece arada yerleri siliyor.
bu arada burası nasıl bir platformsa bir eşimi bu şekilde kabul ettiğim için bir de etmediğim için laf yiyorum.
psikolojim zaten bozuktu , iyice bozuldu.

HERKESE TEŞEKKÜRLER , AMA BEN ARTIK KONUYU TAKİP ETMEYECEĞİM. ŞUNU UNUTANLAR VAR ÖNCELİKLE
HAMİLEYİM BEN BU KADAR KIRICI YAZMANIZ NE KADAR DOĞRU.

merak etmeyin eşime değil bana herkes ,salak , saf ,trajikomik dediler.
eşim yemek yapmayı bilmiyor,yapmıyor da.
sadece arada yerleri siliyor.
bu arada burası nasıl bir platformsa bir eşimi bu şekilde kabul ettiğim için bir de etmediğim için laf yiyorum.
psikolojim zaten bozuktu , iyice bozuldu.

HERKESE TEŞEKKÜRLER , AMA BEN ARTIK KONUYU TAKİP ETMEYECEĞİM. ŞUNU UNUTANLAR VAR ÖNCELİKLE
HAMİLEYİM BEN BU KADAR KIRICI YAZMANIZ NE KADAR DOĞRU.

Hanimefendi tabi ki hamile bir insanin kirilip zuulmesini, gozyasi dokmesini kimse istemez.

Ama su da var ki, ben sizin psikolojinizi hic saglikli bulmadim. Adam calismiyor ve bence asalak, once ailesinden gecinmis sonra da sizden. tek basina kalsa hayatini idame ettiremez yani. Siz de bu adamin sizi somurmesine izin veriyorsunuz. hamile halinizle calisiyorsunuz, adam da yatip sizin paranizi yiyor. Esiniz asalak yani. Sizin psikolojinizi sagliksiz bulma sebebim de siz bu adama bagimlisiniz ya da genel olarak bu adamdan bagimsiz olarak kocasiz yasayamayan bagimli bir insansiniz. Ne yaptiginizi siz de bilmiyorsunuz, kafaniz karisik. Bir terapiste gidin, ya da oturun alin bir kagit kalem yazin BEN NE ISTIYORUM ARKADAS diye. Bu kafayla evlenseniz de bosansaniz da pisman olursunuz zaten.

Esimi bu sekilde kabul ettigim icin saf, salak yazdilar demissiniz. Kabul etseydiniz buraya gelip bu konuyu acmazdiniz, bosanmayi dusunmezdiniz zaten. Siz calismamasindan yakinmissiniz, insanlar da bu ne yahu diyince adami savunmaya gecmissiniz birden. Once bir oturun adami kabul ettiniz mi, etmediniz mi onu anlayin kafanizi bir toplayin.

Son düzenleme:
Back