hamilelikte organik saç boyaları

Banan

Eşine Sırılsıklam Aşık..!
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2008
580
3
arkadaşlar hamileyim saçlarımı boyatmak istiyorum boyalar kimyasal diye vazgeçmiştim bu fikrimden ama kuaför bir arkadaşım organik yanii bitkisel boyaların hamilelikte bebeğime ve bana bir zarar vermeyeceğini söyledi sizce bu fikir doğru mudur ve hamile iken aranızda bitkisel boya ile saçlarını boyatan arkadaşlarım var mı merak ettim doğrusu...a.s.

İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyesi biyo kimya profesörü Prof. Dr. Hulusi Barlas bir doğal ürün firmasının tanıtımı nedeniyle geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, şifalı bitkilerle başlayan, ardından kozmetiğe ve özellikle de saç boylarına sıçrayan "organik" trendini, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi koşuluyla desteklediğini belirtti.

Gıdadan kozmetiğe ve konfeksiyona kadar ham maddesi organik olan tüm ürünlerin insan sağlığına ve çevreye önemli katkılarının tartışılmaz olduğuna işaret eden Prof. Dr. Barlas, "Ancak, oluşan büyük pazarda fırsatçılara yer verilmemeli" dedi.

Prof. Dr. Barlas, "ambalajında ’organik’ yazan her boyanın organik ya da bitkisel olmadığını, bu durumun özellikle, kimyasal saç boyası kullanmaları yasak olan kadınlar için büyük tehlike yarattığını" savunarak, şunları söyledi: "Kadınların, organik sandıkları kimyasal katkılı boyaları kullanmasının bebeğe vereceği zarar telafi edilemez. Piyasada satışa sunulan tüm ürünler Sağlık Bakanlığının izniyle satışa sunulur. Ambalajın üzerinde tüm ürünlerin katkı maddelerinin tek tek yazılması, oluşabilecek yan etkilerin tüketiciye bildirilmesi zorunludur.

Ticari kaygı güden bazı firmaların, bu yasal zorunluluğu yasak savma şeklinde yerine getirdiğine tanık oluyoruz. Bu firmalar, ürünlerindeki katkı maddelerini tüketicinin anlamadığı teknik terimlerle, üstelik karınca duasını andıran büyüklükteki yazılarla etiketliyor. Ürünün, vücutta oluşturabileceği yan etkiler ise ambalajın hiç görünmeyen en alt tabanına yapıştırılıyor."

Prof. Dr. Barlas, her şeye rağmen geçmişten günümüze kullanılan kına ve türevlerinin, en doğal saç boyası olma özelliğini koruduğuna dikkati çekerek, "Kına gibi hiçbir kimyasal katkı maddesi içermeyen doğal saç boyaları piyasada var, ancak bunların kimyasal boya kadar etkili olduğunu söylemek doğru olmaz. Buna karşın, kişinin beklentilerine cevap verebilir" dedi.

Doğal olanla olmayanı ayırt edin!

Prof. Dr. Barlas, doğal kozmetiğin, doğadaki etken maddeler yardımıyla insan vücudunun bakımı ve güzelliğini amaçladığını, bunların cilde ve çevreye dost ham maddelerle sağlanabileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Doğal olduğu iddia edilen ürünlerde BDIH (kontrol edilmiş doğal kozmetik) sertifikası aranmalı. Sentetik koku, renk ve konserve edici madde parafin ve diğer petrol kökenli maddeler içermemeli."

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke ise hamilelik sırasında annenin aldığı kimyasalların bebeği doğrudan etkilediğini bildirdi. Prof. Dr. Evrüke, gebelikte kimyasal katkılı boyalarla saç boyanması veya perma ve röfle işlemlerinde uygulanan kimyasal ilaçları önermediklerini, bu maddelerin, saç derisinden emilip kana karışabileceğini, bunun da bebekte çeşitli doğumsal anomaliye yol açabileceğini kaydetti.

ben de boyatmak istioyrum.ama henüz araştırıyorum organik boyaların zararlı olup olmadığını?
yoksa kına mı yaksam?

ben de boyatmak istioyrum.ama henüz araştırıyorum organik boyaların zararlı olup olmadığını?
yoksa kına mı yaksam saçlarıma..

aynı dertten müzdaribim.saçlarımda çok beyaz var,boyamadan asla 9 ay duramam,daha da 2,5 aylık hamileyim,şimdiden sırıtmaya başladı beyazlar.lütfen saçını boyayan biri varsa yardım etsin.bi akıl verin!!!

açıkçası ben olsam
saçlarım tamiyle bembeyazda olsa hiç bir şekilde bu tarz şeyleri uygulamam
piysada organik deniler ürünlerin çoğu kimyasal ve ticari amaç güdülerek yapılan şeyler.
şahsen ben boyatmam kestirmem içeriğine güvenmediğim kremi bile elime yüzüme sürmem
fondoten kullanmam ruj bile sürmem
hepsi kimyasal çünkü
ve hiçbirşey bebeğimden daha kıymetli olmazdı

tabii bu benim bakış açım....

bende beyaz falan yok ama olsa boyardım. bence o kadar ayrıntılı düşünmeye gerek yok. neticede doğduğunda yediği içtiği mamalar bile tam anlamıyla sağlıklı değil. kaldı ki hadi mama vermeyecem kendim emzirecem diyenler var onların da nasıl beslendiği yediği içtiğinin ne kadar doğal olduğu tartışılır. neticede boya maddesi ne kadar kana süte karışıyorsa yediğimiz sağlıksız şeylerdeki maddeler de karışıyor. yani bunun önüne geçilmiyor. tabi elimizden geleni yapmamız gerekir. ama anne psikolojisi de bebek sağlığı için önemli. anne kendini beyaz saçlarla mutlu hissetmezse bebeğine de iyi bakamaz. vs vs vs herkes kararında özgür tabi. ama bence çok abartmayın.

9 ay boyamasanız, ne değişir? sonuçta organik de deseler bitkisel de deseler kimyasal madde içeriyor.

Son düzenleme:
ben bitkisel boyayla boyattım saçımı yalnız çok araştırdım çünkü tüm bitkisel denilenler maalesef %100 bitkisel değil.Bazılarının içinde %2 amonyak peroksit falan oluyor boyanın tutması için.Bitkisel boya normal boya gibi çok iyi tutmuyor kına kokusundan rahatsız olmasam onu tercih ederdim ama kokular malum çoğumuz için sorun.Benim boyattığım boya Fransız markasıydı tamamen bitkisel eczacı hanım da kullanmış.Saçımda bu kadar beyazım olmasa boyatmazdım ama beyazlarım çok üstelik çalışıyorum moralim çok bozuluyordu.Yine de kokudan etkilenmeyecekseniz doğal kınayı tercih edin derim.

bu konuları okurken şunu düşünmeye başladım.Bazı arkadaşlar boyatma,9 ay dayan,herşey bebeğim için vs.yazmışlar.Bunları yazanların saçı her ay beyazlıyor mu?Dolayısıyla saçlarının rengi soluoyr mu?Aynaya bakmaktan nefret ediyorlar mı?ve herhangi bir işte çalışıyorlar mı?
Ne yazık ki saçım her ay beyazlıyor ve düzenli olarak bitkisel boyayla boyatıyorum.şu günlerde hamile kalabilirim ve yine boyatıcam.çünkü bu beyaz saç olayını yaşamayan bilemez ve her şeyden önce hatta bebğimden önce ben olmalıyım.ben iyi olursam bebeğim iyi olur.benim psikolojim düzgün olursa bebğim de daha mutlu olur.şu sıralar bile saçım beyazladığı için ister istemez kendimi huzursuz hissediyorum. uzun lafın kısası arkadaşlar önce kendimiz iyi olmalıyız.sonra bebeğimiz.

benim doktorum 3 aydan sonra izin verdi. su an 4,5 aylık hamileyim,bitkisel boya ile 1 kere boyattım.. herhalde her ay olmasa da 1 2 kere daha boyatırım. zararı oldugunu dusunmuyorum.. zaten bir kuruluş açıklama da yaptı sac boyatmanın zararı yokturn diye ... ama herkesin içi nasıl rahat ediyorsa.

hangi boyayla boyattınız saçlarınızı bende boyatacam. ben 16 haftalığım doktorum 3 aydan sonra boyatabilirsin demişti ama içimi rahatlatmam lazım zararsız olduğu konusunda...kına yap diyenlerde var kararsızım..yardımcı olursan sevinirim.

merhabalar
6 aylık hamileyim. Saçlarımda beyaz çok ..kararsızım boyasam mı diye..
Marka önerisi olan var mı ? Bitkisel,, organik..vs

13 haftalık hamileyim. Doktorum bitkisel boyalarla saçımı boyatabileceğimi söyledi. İçinde açıcı yani oriel olmamasına dikkat ettiğin sürece boyatabilirsin dedi. Bende Tints Of Nature markalı organik bir boya aldım yarın boyatacağım saçımı.

benim doktorum kesinlikle boyatmanı önermiorum dedi ama beyazlarım çok dedim hiç önemli deil dedi kesinlikle itiraz etti bende boyatmama kararı aldım

Boya işinin bende bukadar abartılmasından yana değilim loreal INOA Diye bir boyası var organik araştırın hiç kokmuyor.
Çok başarılı en fazla 30 dk kalıyor sacta .dip boya 80tl civarı .ben boyatıcam 10 haftalık hamileyim.lütfen sigara içilenortamlarda bulunuyoruz.Nereye neler karışıyor.
Bana deodarnt bile sıkma diyenler oldu .Bence bukadarıda iyi değil

Ben de 3 ayımı doldurduktan sonra boyatmak istiyorum. Bu markada amonyak yokmuş ve kokusu falan da yokmuş. Alerjik bünyesi olan bir tanıdığım da yaptırdı bu markadan ve çok memnun kalmış.

kızlar merhaba, ben de bır arastırma yurutuyorum bu konuda, kına ıle organık boya arasında kalmıstım . artık kararım boyadan yana kınayı sonra sactan cıkarmak ımkansız..

gelelım organık boya konusuna vıvasan dıye bır markanın sanontın sac boyaları var.. su an onu dusunuyorum yarı dogal 0.1 kımyasal madde içerdiğini belirtiyor az miktar oldugunu ve amonyak ve parabensiz oldugunu yazıoyr.. İsvicre markasıdır. kullanan var ise yorumlarınızı bekliyorum
Loreal Inoa yeni duydum fakat 100% dogal yazdıklarına inanmayın hele de pıyasalarda olan malların pek cogu az da olsa kimyasal madde içeriyordur.. arastıralım.. cevaplarınızı bekliyorum

yani ben bu kadar abartılmasından yana değilim...
neler yiyoruz içiyoruz...
hangisi yüzde yüz doğalki...
sigaradan egzoza hertürlü dumanı pisliği bile soluyoruz...
kimyasal olmayan boyalar kullanılmalı bence...
hastanede çalışıyorum ve burdaki gebe hastalar boyuyorlar saçlarını....
bende hamile olsam boyardım....

15 haftalık hamileyim doktorum 3 aydan sonra boyatabilirsin demişti.Ben zaten bi önceki saç boyamı da 5 ay önce yaptırmıştım.Saçım o kadar yavaş uzuyor ki bi dahakini de ancak doğumdan sonra yaparım herhalde:)Organik boya ile boyatıcam.Kuaförlerde Organics diye bi marka var.Daha öncede hep onunla boyatıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…