hamilelikte organik saç boyaları

kızar hamilelik süresince kaç kere detarjan çamaşır suyu vb. ürünlere temas ediyor ellerimiz ki bunlar kozmetik ürünler değil! Saç boyası kozmetik bir ürün. Ben 20 haftalık hamileyim boyadım yine boyatırım. Zaten mantıklı bir tarafı ayrıca kanıtlanmış zararlı bir sonucuda yok! Streste zararlı ve ozaman stresede girmeyin hadı bakalım mumkun mu :)

benim dr um hamile olduğumu bana ilk söylediğine hemen kurallar getirmişti. bu kuralların ilki kesinlikle saç boyası kullanmamaktı. son haftalardayım, boyamadım. alıştım da bu halime :) bebeğim doğunca organik boya kullanırım tabi dr um onaylarsa...

benim dr um hamile olduğumu bana ilk söylediğine hemen kurallar getirmişti. bu kuralların ilki kesinlikle saç boyası kullanmamaktı. son haftalardayım, boyamadım. alıştım da bu halime :) bebeğim doğunca boya kullanırım tabi dr um onaylarsa... boya derken organik boyadan bahsediyorum. zaten diğer boyalardan kullanmadım hiç...

merhaba her doktor ayrı telden çalıyor sanırım.doktorum hamileliğin 3, ayından sonra saç boyayabilrsin demişti.ve ben 4, ayda boyamıştım.bebeğim maaşallah 9 aylık ve sağlıklı...bilemem yani:KK59:

Dün buranın en büyük eczanelerinden birine girdim.Ordan bir boya aldım.İthal organik.Satan kız kemoterapi alanlar bile kullanıyo dedi.35tl .Boyadım valla Zaten 20 haftalık olddum.Bide doğuma yakın boyarım tamam.:KK49:

Dün buranın en büyük eczanelerinden birine girdim.Ordan bir boya aldım.İthal organik.Satan kız kemoterapi alanlar bile kullanıyo dedi.35tl .Boyadım valla Zaten 20 haftalık olddum.Bide doğuma yakın boyarım tamam.:KK49:

Aldığınız organik boyanın adı nedir acaba paylaşırsanız sevinirim bende 15 haftalık hamileyim doktorum artık saçını boyatabilirsin dedi tabi o boya kokularını solumadan camları açtırarak serbest dedi.

merhaba

bu boyanin adini yazabiir misiniz.bebegim var, emziriyorum ve zararsiz bir boya ariyorum.

bende merak içindeyim çünkü saç rimeli kullanmaktan bıktım ama karar da veremedim ikiz bebek bekliyorum acaba zararı olurmu bebeklerime...

Ben tek doktora bağlı kalmadım, ilk gittiğim doktor "asla boyatma" dedi, bir diğeri "3. aydan sonra boyatabilirsin". Netten çok araştırma yaptım ve kanıtlanmış hiçbir zararlı etkisi olmadığını savunuyor tüm doktorlar. Bunun yanında kimyasal kavramından ötürü "kullanmamakta fayda var" diyorlar.

Ben hamileliğimin 2. haftasında birer hafta arayla 2 kez orealle saçımı açtırdım. Çevreden aldığım duyumlar beni öyle bir hale getirdi ki; ("Naaptın, hem de oreal mi kullandın, hem de ilk haftalarda, hem de 2 kez?") rüyalarımda bebeğimle ilgili kabuslar görmeye başladım, ağlamak istedim ve ağlayamadım, psikolojimi çok kötü yaptılar.

Şu an 3 aylık hamileyim ve psikolojik sıkıntıların bebeğe daha fazla zarar vereceği kanaatindeyim. Kaldı ki çok sağlıklı besleniyorum, mümkün olduğunca doğal besinler kullanıyorum, çok su içiyorum; çok şükür ki yaptırdığım testlerde bebeğim çok sağlıklı görünüyor. Umarım doğduktan sonra da benim özel ilgim ve bakımımla sağlıklı kalmaya devam edecek.

Bana sorarsanız hanımlar, şu an yaşamımızda ne kimyasallardan, ne radyasyondan, ne stresten uzak kalmak fazla mümkün değil. Önemli olan bunları vücudumuzdan atabilmek; dengeli beden beslenmesi, ruh beslenmesi bizi de bebeğimizi de sağlıklı yapar diye düşünüyorum.

Saçında hiç beyaz olmayıp, hamile de olmadığı halde burada ahkam kesen bayanları bizim durumumuzda olduklarında görmek istiyorum. Şu anki kadar kesin hükümlü olmayacaklarına adım gibi eminim, çünkü söz konusu kendi görünüşleri olacak. Kaldı ki tv dünyasında bunca ünlü kadın doğum yapana kadar son derece bakımlı ve şıklar; hangisinin çocuğu anormal doğdu? Bence bazı söylemleri ve fikirleri fazla abartıyoruz. Duyduğumuz her şeyi mantığımızla tartıp kendimize göre şekillendirirsek, bize neyin iyi neyin kötü geldiğini düşünüp uygularsak hem ruhen hem de bedenen biz de bizden sonraki nesil de daha sağlıklı oluruz düşüncesindeyim.

tam anlamıyla bitkisel boya yoktur...içerisinde az miktarda da olsa mutlaka kimyasal var...bir çok yerde saç boyatmanını ilk 3 aydan sonra bebeğe zararı olmayacağı söyleniyor...ben sonuna geldim inanılmaz beyazım var fakat en ufak şüphe bile uzak kalmama yetti..hem saçımı dinlendirdim bir 9 ay hemde olası zararları önlemiş oldum...hatta organik denen bir boya aldım hala duruyor doğumdan sonra boyayacağım....kokusu bile çok fazla rahatsız ediyor zararsız olduğunu düşünmüyorum açıkçası .... şimdi beyaz saçla dolaşmayı tercih ettim, doğumdan sonra kiloları atıp, saçımı boyayıp tamamen yenilenmiş olacağım....

Arkadaşlar mrb herkeze, doğal bi saç markası ararken arama motorından başlığı gördüm ve cvp vermek istedim.şuan hamile değilim.ama 8 aylık bebeğim var benim bebeğimi 25 günlüklen farkettik haberimiz yoktu kilolu bi bayanım karnımdan dolayıda h anlamadık.neyse ben 20 günlükken hamileliğime saçımı boyartım hemde kimyasal boyayla organik faşanda değil kuaförde.çocuğum 8 aylık öaşallah süphanallah taş gibi hiçbişeyi yok normal bebeklere görede önde gidiyo her açıdan.görünümde zekada.çok abartıldığını düşünüyorum ben.bunlarla psikolojinizi boMaktansa beyaz saçlarla boyalı kendine güvenen mutlu bir kadının paikolojisi çocuğa yansıycağından bu daha önemli.tabi herkesin kendi görüşü kendi bileceği bişey.başımdan geçmiş bi olay konu hakkında bilgi arıyanlara cvp olaun diye yazdım.iyi günler

doktorum kesinlikle boya yasak hatta kına yasak diyor.esimde doktorla aynı düsünüyor.saçım oldu 5 renk.hiç abartmıyorum.calışıyorum.kararsızım

Bugün aktardan organik saç boyası aldım, kuaförüme götürmek için. Ama içim rahat olmadığı için üretici firmayı aradım. "%100 organik saç boyasının olmadığı, bebek beklediğim için de kullanmamam gerektiğini" söylediler. Saçlarım renk farkından dolayı kötü görünüyor. Ama ne yapsam bilemiyorum. Firma bile bekleyin dedi. :KK43:(

ben 20 yada 21 haftalıkken boyattım içinde kesinlikle amonyak ve paraben yoktu %100 dü sordum araştırdım doktorada 3. aydan sonra çok diplere değmeden yap dedi zaten saçım kestane diplere değirmeden koyu renge boyadım iyikide boyadım yoksa her aynaya baktığımda sinir krizi geçiriyodum ayrıca hergün deterjana değmiyomuyuz yada koklamıyomuyuz yada parfüm yada tv teelfon bilgisayar radyasyon hepsi zarar hepsini hayatımızdan çıkaralım o zaman

kızar hamilelik süresince kaç kere detarjan çamaşır suyu vb. ürünlere temas ediyor ellerimiz ki bunlar kozmetik ürünler değil! Saç boyası kozmetik bir ürün. Ben 20 haftalık hamileyim boyadım yine boyatırım. Zaten mantıklı bir tarafı ayrıca kanıtlanmış zararlı bir sonucuda yok! Streste zararlı ve ozaman stresede girmeyin hadı bakalım mumkun mu :)

normal boya ile mi boyadınız yoksa bitkisellemi?ben diplere sürmeden sadece gölge yaptırdım ama çok korkuyorum şimdi acaba bi sorun olurmu diye 24.haftamda boyamıştım

kızlar son haftamdayım daha yeni boyattım saçımı.. bütün hamileliqim süresince de toplam 4 kez boyattım saçımı.. düşük tehlikeniz yoksa bi sorun olmuyomuş dr.um öyle demişti

kızlar merhaba;
benimde acayip beyazlarım vardı araştırdım netten,kozmoya diye bir site var amonyaksız loreal inoa aldım tam 13 + 2 idim boyattığımda, doktorumla konuştum kokusuz ve amonyaksız dedim gerçekten kokusu çok az ve rahatsız etmiyor ,ilk trimester bitti dedim boyatabilirsin dedi,hemen boyattım ayrıca doktorum da tıp fakültesi hastanesinde doçent ,güveniyorum bilgisine,bende bi koşu gittim kuaföre boyattım beyazları ayrıca çok iyi kapattı boyatalı 10 gün oldu hala aynı parlaklıkta ve de akmıyor. Çalışan bi anne adayı olarak ,konuşurken insanların saçlarıma bakmalarından usanmıştım şimdi şükür rahatım inş.bebeğim de sağlıklı bir şekilde doğar.tabiiki hepinizinki de inş.

Bence mevzu en azından tercih edebileceğimiz zararlılardan uzak durmak, abartmaya da gerek yok, savsaklamaya da...
Konuştuğum bir kuaför (boya konusunda meşhurdur) "kuaför bitkisel diyor ama boyayı sürüp bırakıyorsa yalan söylüyordur, boya ısı ile fikse olur (sabitlenir), ya boyanın içinde bunu yapacak bir kimyasal olmalı ya da boya işleminden sonra mizampli makinesinde ısı uygulanmalı" dedi. Aklınızda olsun, bu durumda evde uygulanabilen ve kendine organik diyen her marka güvenilirliğini yitirir.
Bu detaya dikkat ederseniz içiniz daha rahat olabilir. Benim şahsi fikrim ilk üç ay her açıdan kritik, sonraki dönemlerde bir-iki kez güvenilir bir kuaförle boyama yapılmasında sakınca yoktur. Neticede annenin psikolojisi de önemli :KK49:

merhaba kızlar uzun süredir foruma bakmıyordum organic sça boyalarını ararken google'dan foruma aktım yine çokta iyi oldu sizlerin yorumlarını okumak beni çok mutlu etti.

öncelikle şunu söylemek istiyorum kimi anne adayları vardır bir elinde sigara, diğer elinde kola kutusu saçları iki kat boyalı röfleli babalar gibi perma da yaptırmış. ama bazı anne adayları da vardır ki kendisinden once bebeği gelmiş saçlarındaki beyazlar umrunda ble olmamış bebeği için, bebeğini düşündüğü için sigarayı bırakmış, gazlı ve asitli içecekler içmemiş. neden? çünkü önceliği yaradanın emaneti olan bebeğine vermiş, bencillik etmemiş, o minicik masum ve ona muhtaç, o ne yaparsa ona razı o zavallı yavru once gelmiş. YERDEKİLERE MERHAMET EDİN Kİ; ZAMANI GELNCE GÖKTEKİLER DE SİZE MERHAMET ETSİN uyarısına kulaklarını tıkamamış ve yavrusuna merhamet ederek onu göz gore gore kimyasala maruz bırakıp üstüne birde ABARTMAYIN ALTI ÜSTÜ BOYA dememiş.

evet arkadaşlar bence anne adayları bu şekilde ikiye ayrılıyor.. isteyen üzerine alabilir o zavallı minik bebeği düşünmeyen anne adaylarını karşıma almaya hazırım..

ben 9 ay boyunca 30 yaşın altında olmama ragmen saçlarımı basan beyazları görmezden gelmeye çalıştım. kocamın beni daha güzel görmesi bile umrumda olmadı ki ben buna çok önem veririm bakımlı kadını seven bir kocam olduğundan ve içimden geldiğinden ona süslenmeyi seven biriyim. bebeğim once geldi çok şükür sigara içerken hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez sigarayı da bıraktım ve artık içmiyorum onun sayesinde ne kola ne sigara. emzirme dönemimdeyim bebeğim 11 aylık ancak hala organic bile olsa boya yaptırmadım.

bir arkadaş 2 sayfa öncesindeydi sanırım loraelin kokmayan bir boyasından bahsetmiş organikmiş gibi. ah benim canım ah benim güzelim o boya kokmuyor çünkü sadece amonyak içermiyor. geri kalanı kimyasaldır, organic morganik değildir. lorael tam bir ticari sömürücüdür bunu unutmayın, loraelin sahibi olan kadın bile kendi ürettiği ürünleri kullanmıyor ama biz maşallah bebeğimiz karnımızdayken bile çekinmeden kullanabiliyoruz lorael ürünlerini!!

şimdi sadede geleyim arkadaşlar ben sağlık bakanlığının denetiminden geçmiş tam organic -yarı organic denenler organic değildir bunu asla unutmayın- bir boya arıyorum artık yaptırmak istiyorum ama dediğim gibi doğal yağ özleri içeren ve full organic olduğuna emin olduğum bir boya olmalı, asıl amacım beyazlarımın kapanması ama 2-3 ton kadar renk değişimi de istiyorum. bana mesaj atarsanız sevinirim sorumla ilgili.

Son düzenleme:
ben bitkisel boyayla boyattım saçımı yalnız çok araştırdım çünkü tüm bitkisel denilenler maalesef %100 bitkisel değil.Bazılarının içinde %2 amonyak peroksit falan oluyor boyanın tutması için.Bitkisel boya normal boya gibi çok iyi tutmuyor kına kokusundan rahatsız olmasam onu tercih ederdim ama kokular malum çoğumuz için sorun.Benim boyattığım boya Fransız markasıydı tamamen bitkisel eczacı hanım da kullanmış.Saçımda bu kadar beyazım olmasa boyatmazdım ama beyazlarım çok üstelik çalışıyorum moralim çok bozuluyordu.Yine de kokudan etkilenmeyecekseniz doğal kınayı tercih edin derim.

Merhaba!Kullandığınız saç boyasının adını yazabilir misiniz?

X