Hamilelikte naz niyaz

Bende son ayimdaym 3 hafta kaldi dogumuma. Hamileligimn basindan beri cok sukir cok guzel hamilelik gecirdm ne midem bulandi ne tiksindim nede aşerdim. En basindan beri hergun duzenli olarak evimi temizlerim carsi ihtiyacm varsa cikar hallederim yemegimi yapar bulasigimi yikarim. Hic esime naz yapmadm yapmamda kendimi iyi hissediyorum. Susasam bile kendim gider alirim. Esim kizar her seferinde neden bana söylemiyosun diye ama napym hasta degilm sonucta hareket etmk istiyorum diyorum. Benimde cevremde nazlanan qrkadasm var hic is yapmaz falan. Ben düsünüyormda istesemde öyle olamam sanırım. Birazda insanların yapısından kaynakli. Esime naz yapmadgm icinde pismn olmam.

Gercekten cok sanslisiniz böyle bir hamilelik gecirdiginiz icin.. normalde bile mide bulantisi bu kadar cok olan biri olarak hamileligimden korkar oldum.
inşallah pisman olmazsiniz. Allah saglikla sihhatle kucaginiza almayi nasip etsin..esinizin size destek olacagi dahabcok zaman var önünüzde; )

Ne yapıyosunuz mesela aklıma bişe gelmiyor ki. Eşim geç geliyor o saaten sonra gelip yemek yapmaz dışardan söyler o zaman da sağlıksız beslenen ben olucam.
Valla ben nazın alasını yapıyorum.hiçte acımıyorum.son 1 ayın bence iyi değerlendir.

Evet öyle oluyor malesef eşim de sen çok zorlanmıyosun ki yapıyosun diyor yani diğer iş yemek yapmayanları yapamıyor olarak görüyor ama napiyim tüm gün de evde geçmiyor ki bişe yapmadan. Sen yaparsın lafına ben de uyuz oluyorum

Sonrası ne olur bilmiyorum ama hamile kaldığımdan beri sürekli yatmak zorunda kaldım, önce bel Ağrısı, sonra bulantı kusmadan. Allah razı olsun annem geldi baktı, gündüz annemden akşam eşimden istemek zorunda kaldım her şeyi. Keşke böyle olmasaydı da ben de her işimi kendim görüp naz niyaz yapmayı düşünecek durumda olsaydım. Allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin, muhtaçlık çok zor

Tezcanlı bi yapım var yerimde duramıyorum pek şimdi eşimi çağırcam da gelicek de vericek de diye düşünene kadar kendim alıyorum. Ne yaptırabilirim acaba naz olarak taktik alayım biraz

Galiba ben de sizin gibi olacagım, şu an için durumla böyle. :)
Bunu zorlanarak yada mecburiyetten de yapmadım. Eşim yardımcı olur istesem 9 ay yatar her işimi yaptırıcak birini de bulurdum ama yapı meselesi işte. Biri benim için bişey yaparken 10 dakika duramam kalkarım. Kurtluyum biraz Doğuma yakın beraber temizlemiştik evi, camları dolapları sildirmiştim ona zorlanıyorum diye tek nazım o oldu heralde

Tezcanlı bi yapım var yerimde duramıyorum pek şimdi eşimi çağırcam da gelicek de vericek de diye düşünene kadar kendim alıyorum. Ne yaptırabilirim acaba naz olarak taktik alayım biraz
Mesela ev işlerinde yardım isteyebilirsin ben kocaman karnım yüzünden dezgaha yaklaşamadığım için bulaşıklar eşimin elini öpüyordu:) çamaşır asamıyozum ihale yine ona kalıyodu bunun gibi şeyler işte

İşte tam da bu sebeple pişmanım.
Diğer herkese dinlenmek, yatmak, bir şeyler istemek mübah ama bize gelince şımarıklık olarak adlediliyor.
Biz yapabildiğimiz için değil, yapmayı istediğimiz ve tercih ettiğimiz için yapıyoruz.
Dolayısıyla eşim böyle davrandığı için, ailesi de beni hala normal görüyor.
Buna sinirleniyorum zaten...

Kendi ailem su almama müsade etmez, babam ayağıma hizmet eder ama karşı tarafta tam tersi...
Hala görümcem yatılı kalmaya gelir sağolsun bardağını kaldırmaz, onlara gittiğimizde herkes işten elini ayağını çeker 1 saat 10 kişilik bulaşık yıkarım, çay servislerini yaparım, meyvesi tatlısı derken canım çıkar.
Bir Allahın kulu da demez ki 'kızım sen yoruldun, otur'.
Aksine yapmayınca surat yaparlar, eşim de gık çıkarmaz.
Millet evine kimseyi davet etmez ama arkadaş çevremiz bize gelir akşamları oturmaya.
Çünkü eşim benim hamile olduğumun farkında değil, sebebi bu!
Karnım burnumda hala araba sürüyorum, beyimiz gelip alamadığı için.
Kimse madalya takmıyor daha fazla yorulduk diye, aksine iyi olduğumuz için yapmamız bekleniyor zaten.
Eğer eşime yapsaydım nazımı, birkaç kere iş yaptırsaydım ne ailesi ne eşimiz dostumuz böyle olmazdı.
Kocası umursamıyorsa, bize ne diyorlardır kendilerince.

Benim ki zor bi hamilelik sanırım o yüzden naz yaptığımı düşünmüyorum ama annemler çok nazlısın derler :))
Hamileliğin ilk aylarında zaten bulantılardan gözümü açamadım
Yemek yapmıyorum ya annemlere yemeğe gidiyoruz ya da eşim dışarıdan söylüyor son 1 aydır da tamamen temizliği bıraktım hafta sonları eşim yapıyordu son iki haftadırda temizlikçi abla geliyor.
Şuanda da abla içeriiş yapıyor ben pilates topu üstünde zıplıyorum :))
Ama bence birazda olsa naz iyidir ya

İşte benim karnım hiç kocaman değil bazen anlaşılmıyor bile hamile olduğum ilginç bi şekilde. Her şeyi yapabildiğimi görüyor:) ev işleri yaptır diyosunuz yani:)

Naz yapmaya gerek yok, ancak fazla güclü olmayada gerek yok. Evlilik hayati paylasmak demektir. Yani elbette esin seni evde yardim etmesi lazim.

Bebis dogduktan sonrada yardima ihtiyacin olacak, esin bare simdiden alismis olur.

Çok haklsınız sömürmüşler resmen. Bizim akrabalar şehir dışında o yüzden öyle bi davranışları olmadı ama kv kalmaya geldi kızına hiç bi iş yaptırmıyodu hamileyken, benim yapabildiğimi görünce o da yardım teklif etmemeye başladı. Az zamanımız kaldı ama bundan sonra yapalım bari naz ne kadar inandırıcı olur bilmem ama

İşte benim karnım hiç kocaman değil bazen anlaşılmıyor bile hamile olduğum ilginç bi şekilde. Her şeyi yapabildiğimi görüyor:) ev işleri yaptır diyosunuz yani:)
Ay maşallah imrendim kız sana şimdi çok zorlandım ben gerçekten aslında hiç unutmam sezaryen için hastanede tahilil vs için koşuşturuyoruz eşimle (acilden aldılar beni) yaşlı bi teyze vardı orada bi görsen bastonuyla ayakta durmaya mecali yok kaltı o haliyle bana yer verdi utancımdan yerin dibine girmek istedim hemde ağladım yani o dereceydi düşün :) ama sen fırsat buldukça yap nazını bugunler bi daha geri gelmiyor dikkat ettim biçok uye mesaja hamileliğimde hiç yatmadım şunu bunu yaptım diye sıralamış ama mesajlar keşke yapsaydımla bitmiş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…