Hamilelikte naz niyaz

ayseayseli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
157
56
13
37
merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler

hyr tabiki yapmaya halin varken eşinden su istemek bence abartı. bende çok nazlı niyazlı değilim bu haftaya kadar çalıştım. bugun son gnum evde olduğum da mutlaka yemeğimi yaparım riskli ağrılı bi sorunum yoksa bende akşama kadar evde aytayım eşim işten gelsin yemek yapsın asla oyle bişey yapmam. şuan bile eve gttiğimizde eşim sen yat dinlen der ama yatamam yanında otururum mutfakta yıne otururum kıyamam. yemekten snra otururkende eşim kendiliğinden meyve alır getrirse yeriz ama kalk meyve getir demem. ağrılarım var yorgunum taşımak zor ama mutfaga gidemeyecek kadar deil =)) temizliğimi ble yaparım dinlene dinlene :))

Ben de son ayımdayım ama mecburen naz yaptım.
İlk ayları hiç hatırlamak bile istemiyorum. Gelip de 3 gün gitmeyen baş ağrıları, sürekli kusmalar, aç kalmalar falan mutfağın kapısından giremedim. Annem ve eşim yaptılar hep.
Arada iyiydim.
Şimdi de son 1 aydır sürekli belim ağrıyor, çabuk yoruluyorum ayakta kalamıyorum. Eşim de haftada bir ev süpürüyor ve akşam bulaşıkları topluyor. Ama benimki naz değil

Sen de abartıya kaçmadan ufak şeyler talep edebilirsin eşinden, gerçekten keyifli oluyor

Herkes kendi gibi olsun şu hayatta. DOĞAL olsun, en güzeli bu çünkü. Abartıya kaçmamak gerek.
İnanın eşiniz sizin için simdi, 'hamilelikte bile her işini kendi yaptı' diye düsünüyordur.

Ben yemegimi kendim yapıyorum fakat aksamları inanılmaz yorgun düsüyorum. O sıralarda eşim sağolsun yadımcı olur.

hamilelik bir hastalık değildir. Ayakta bir hamilelik geçirebilmişseniz bu size bir lütuftur.

nazla niyazla uğraşmak yerine karınlarındaki bebekleri için dua etmeye yoğunlaşsalar pek bir eyii olacak zannımca

Sagliginiz yerindeyse neden nazlanip hasta moduna gireceksiniz ki hamilelik çok dogal bir surec.
28 haftalik olana kadar kolumda 5 kiloluk laptop hatta bazen mini projektor canta dosyalar vs kosturdum durdum, tatillerimi de yaptim, gezdim de calistim da. Hic nazlanayim demedim ama 28 haftalikken bir sorun çıktı tam 10 hafta yatmak zorunda kaldim hayatimin en berbat donemiydi. O yuzden sagligi yerinde oldugu halde o gunlerin tadini çıkarmayan, kipirdamayan hamileleri hic anlamiyorum...

Canım ben de senin gibiydim. Bu biraz yapı meselesi. 9 ay boyunca ne yattım ne nazlandım sadece ilk aylar bulantım oluyodu o zaman biraz zorlandım ama onun dışında çok rahat bi hamilelik geçirdim. Doğumdan eve geldim yatamadım bile sürekli ayaktaydım, hatta hastaneden getirdiklerimi makinaya attım annemle kayınvalidem kızmıştı bana biz sana bakmaya geldik sen iş yapıyosn yat diye az azar işitmedim Yapmak gerekir mi bilmiyorum ben pişman olmadım, eşim her zaman söyler takdir eder beni.

Hamılelıklerımı yatarak gecırmek zorunda kalan bırı olarak o kadar sıkıntı cektım kı , camasırımı bıle kendım gıyemedım . Bır bardak suya muhtac oldum
gercekten bır sonrakı hayalım hamılelıgımın cok guzel ve sızın gıbı ayakta gecırmek

Galiba ben de sizin gibi olacagım, şu an için durumla böyle. :)

Yazık olmuş 8 ayına

Erkekler de bu sorumluluğu bi şeklide almalılar...başka türlü baba olduklarını idrak edemiyorlar...
Nazını yap elbette ama bıktırmadan,tatlı tatlı...hiç naz yapmayana madalya taktıklarını görmedim...
Zaten ilk bebekte yaptın yaptın bi daha asla yapamıyorsun...

Son bir ayında biraz çek kendini geri, kasma "Yapabilirim" diye.
Eşinle yardımlaşarak aranızdaki bağı bebiş öncesi biraz daha kuvvetlendirebilirsin, "Emek verdim ben de" hissini yaşasın, bırak.

Benim ilk aylar zorluydu, bulantı vs. olarak değil, riskli başladık bazı şeylere ve sağ olsun, bir kere "Üf" demeden her şeyime koştu eşim. Tıpkı benim de ihtiyacı olduğunda ona koşturduğum gibi. Şanslısın ki zorlanmıyorsun ne güzel.

Ama bunun haricinde nazımı da yapmadım mı? Yaptım, yapıyorum da, 3 ayım var daha, yapacağım da. Hatta o da gülüyor, espri gibi olmaya başladı artık.

Eziyet ile nazı ayır sadece. İşin şeyini çıkarmadan yap :)

Ne güzel ya maşallahh hamileliğiniz kolay geçmiş ben hala kusuyorum suyum fazla zaten karnım kocaman ayakkabı falan giymeyi bırak yere düşen birşeyi bile zor alıyorum tansiyonumda düşük Allah kimseye muhtaç etmesin diye çok ağladığımı biliyorum gün sayıyorum resmen keşke kendimi iyi hissetsem naz yapmak falan aklıma gelmezdi herhalde o yüzden tadını çıkarın çok şanslısınız

2 hamilelik gecirdim kimse bana 1 kere bile alayim sunu tasima yapma ben yapayim diyen olmadi. Bende zorlansamda ne annemi ne kayinvalidemi bi is icin filan cagirdim. Bide bi kac kere nadir canim biseyler cekti ama oyle ah oh naz yapma tarzinda degil. Hamilelik hastalik degil gobek sisikliginden ve hormonal dengesizlikten baska abartilcak bu durum yok. He riskli gebelik olabilir o baska o zaman yardim edilir ama nazlanma cok baska bisey cocukmuyuz yahu

ben iki gunde bir derin temizlik yapan bir hatundum kayinvalidemler gelecek ohh mis gibi diyecekler diye de sevinirdim.Sonra hamile kaldım ne kustum ne baska bir sorunum oldu sadice uyku... hala uyku devam da ama dusuk tehlikem oldu doktor uzanmak egilmek yok ayaklarını uzatacaksin su iceceksin ilk 4 ay zorda kalmadikca arabaya bile binmeyeceksin (sarsıntı ) dedi..ee noldu temizlik en aza indi annem geldi gecen hafta sagolsun ama oda belli hastalıklarla uğraşıyor. neyse gunum sabah uyanmaya çalışıp egilmeden ev supurup bulasiklari çamaşırları halledip basit yemekler yapip bazen de yapmayip uyumakla geciyor.
esim yemek yapma beraber hallederiz en olmadi corba yeter diyor.sağolsun asiri titiz bir esim var haliyle yeri de siliyor bazen bunun naz niyaz olduğunu düşünmüyorum.hayat ortak diyoruz bu boyle bir süreç ise anlayışlı olmasi cok normal degil mi? bence esi yardim eden esinden yardim alan kadini garipsemiyorum yardimci olmayan erkegi garipsiyorum.ve dip not hicbir sorunu olmaywn bir kadin bunlari yapıyorsa ben yine adami hatali görürüm demek ki omrunce kadınının ruhunu hic simartmamis ki kadin fırsatını bulunca degerlendiriyor.ömrünce 30 yillik bir evlilikte 9 ay naz yapmis cok mu? Koca da biraz sevdigi kadinin gönlünü edecek. . bak o zaman hic bi kadin rahatsiz degilse ne naz yapar ne niyaz.

elin ayağın tutuyorsa neden nazlanasın ki onun adı nazlanmak değil eziyet etmek olur ben son hafta baya ağırlaşmıştım ona rağmen doğuma boy aynamın tozunu alıp çıktım ilk üç ay aşırı bulantım varken eşim sağolsun her gün tost ve makarna yaptı bana başka bir şey yiyemedim ama ondan sonra elim ayağım tuttu şükür aşermedimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…