Hamilelikte naz niyaz

merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler
neden biliyor musun?
doğum sonrası çoğu şeye vakit bulunmuyor. koca milletini gebelikte hazırlamak gerekiyor çocuklu hayata.
hamileliğin güzel geçmiş çok iyi ama sen eşine sana yardım etmesi için ortam oluşturmazsan, doğum sonrası yardım istediğinde mırın kırın edebilir. karnında burnunda her şeye yetişirken, inmiş karınla şikayetçi olmanı anlayamaz.
bundan sonrası için en azından geceleri uyanıyorsan arada onu da uyandır, bir bardak su iste. arada ev işlerinde yardım iste ki doğum yapınca afallamasın adam.

37. haftama kadar calistim da evimin her isini de yaptim yapabildim cok şükür.allah var eşim zaten elimden aldi her şeyi iş bırakmadı bana çoğu zaman..şimdi de kizimiza bakarken yardimci oluyor ama daha cok oyalamak gibi keyifli taraflarinda.. :)

ben hıc naz yapmadım
naz yapacak halım bıle yoktu
cok agır bı hamılelık gecırdım zıra 38 cm kıstım varmıs megersem bıldıgın ıkız tasımısım gıbı :)

tum ısle kendım ılgılendım naz yapmadıgım ıcınde hıc pısman olmadım
sadece bıraz sinirlerım bozuktu bı ıkı defa benım herıfcanı hırpalamıs olabılırım sozlerımle :) sonra da gonlunu aldım

ben iki gunde bir derin temizlik yapan bir hatundum kayinvalidemler gelecek ohh mis gibi diyecekler diye de sevinirdim.Sonra hamile kaldım ne kustum ne baska bir sorunum oldu sadice uyku... hala uyku devam da ama dusuk tehlikem oldu doktor uzanmak egilmek yok ayaklarını uzatacaksin su iceceksin ilk 4 ay zorda kalmadikca arabaya bile binmeyeceksin (sarsıntı ) dedi..ee noldu temizlik en aza indi annem geldi gecen hafta sagolsun ama oda belli hastalıklarla uğraşıyor. neyse gunum sabah uyanmaya çalışıp egilmeden ev supurup bulasiklari çamaşırları halledip basit yemekler yapip bazen de yapmayip uyumakla geciyor.
esim yemek yapma beraber hallederiz en olmadi corba yeter diyor.sağolsun asiri titiz bir esim var haliyle yeri de siliyor bazen bunun naz niyaz olduğunu düşünmüyorum.hayat ortak diyoruz bu boyle bir süreç ise anlayışlı olmasi cok normal degil mi? bence esi yardim eden esinden yardim alan kadini garipsemiyorum yardimci olmayan erkegi garipsiyorum.ve dip not hicbir sorunu olmaywn bir kadin bunlari yapıyorsa ben yine adami hatali görürüm demek ki omrunce kadınının ruhunu hic simartmamis ki kadin fırsatını bulunca degerlendiriyor.ömrünce 30 yillik bir evlilikte 9 ay naz yapmis cok mu? Koca da biraz sevdigi kadinin gönlünü edecek. . bak o zaman hic bi kadin rahatsiz degilse ne naz yapar ne niyaz.
Ben de sizin gibi düşünüyorum evde iki bulaşık yıkamış iki ev süpürmüş bunları lütuf gibi gitmemeliyiz. Bunlar normal. Hatta bunun adı yardım etmek bile degil. Bu zaten yapılması gereken. Peygamber efendimiz bile her gün evde ev işi yaparmış hic kimse ona yap bile demeden. Yani bu naz değil normal olan. Ve bence de konu sahibesi zorlama kendini

Kk'da kendimi bazan Mahmut abi gibi hissediyorum.

Valla zaten Mahmut abilerden biri burada verilen taktikleri okuyorsa, sahiden hasta olan eşinin naz için rol yaptığını düşünebilir.

Yardımcı olan erkek her zaman yardımcıdır eşine, bunun hamileliği, lohusalığı ,hastalığı yoktur. Sorumlulukları bilen bir erkek eşine yardımcı olmak için hamile olmasını beklemez. Bende çok rahat bir hamilelik geçirdim, ki mide bulantım dahi olmadı.Çalışmaya devam ettim, gezmeye devam ettim. Doğumdan önceki akşam mutfağın camı unutulmuş diyerek cam siliyordum. Ne ekstra fazladan iş yaptım, ne gereksiz saçma nazlar. Eşimde normal hayatına devam etti, sırası geldi temizliğe yardım etti, sırası geldi yemek yapma dışarıda yiyelim dedi. Bunları zaten hamile kalmadan önce de yapıyordu. Annelik ve babalık hormonlarla ilgilidir, kadın bebeğini kendi içinde taşır, ilk günden hisseder anneliği, siz nazla kaprisle eşinizi babalığa hazırlamazsınız, aksine bıktırırsınız. Babalar, baba olduklarını tam olarak çocuğunuz 2 yaşına geldiğinde hissederlermiş. Ayrıca sağlık durumunuz yerindeyse, kimsenin size hizmet etme zorunluluğu yok. Sezaryen ile doğum yaptım, hastaneden çıktım evimde ev süpürdüm, bebeğim 20 günlüktü annem " ben sana bakmaya geldim ama sen yatmadın bile,ben gidiyorum" dedi. Gitti. Kendinizi zorla aciz göstermenin anlamı yok, ya da bana öyle görünüyor. Kimseye güçsüz ve muhtaç görünmekten hoşlanmam. Gerçekten hastaysam hastayımdır, değilsem rol yapmaya karşı tarafı kullanmaya gerek yok.

Sakın acıma tadını çıkar ben ikinci hamileliğin hayalini kuruyorum ilkinde anlamadım cılkını çıkarıcam nazın :KK12:

hersene dogurmyacaksan bırakta biraz naz yap yaniii

allahın sana bir lütfu , biraz ayaklarını uzat ve tadını çıkar , pişman olursun

Benim de ilk 7 ayım çok güzel geçti hamile olduğumu bile anlamadım herşeyi kendim yapıyordum ki 7. Ayda neredeyse erken doğum olacaktı sancım tuttu, 2 gün hastanede yattık çok şükür üstünden 3 hafta geçti o tehlikeyi atlattık... Bebek doğsaydı kendimi sakınmadığım için çok pişman olurdum, şimdi 3 haftadır prenses modundayım ama kendi işimi kendim görmeye alışmışım. şimdi birinden istemek çok ağır geliyor. Yine de bebeğim sağlıklı olsun diye buna da razı oldum :) sırf eşime eziyet olsun diye asla naz niyaz yapmazdım ama...

insan içinden gelmiyorsa neden millet dedi diye naz niyaz yapsın ki

yani gücün varsa yaparsın yemek yoksa yapmazsın

ya da ne bileyim benim ayakkabımı da yeri geldi eşim giydirdi yeri geldi kendim giydim ama bu naz ile ilgili değildi

bazılarını bağlamak kıyafet vs uygun olmadığı içindi

yani insan hamşilelikte naz yapmadım diye pişman olur mu

ben özel kimseye naz yapmadım aksine kimi zaman şikayetlenmedim bile esasen sıkıntım olduğu halde

zira eşim karşı olamsına rağmen son 3 haftaya kadar çalıştım

oğlum 6 yaşına geldi hiç de pişman olmadım

ayy ekstra naz yapsaydım nu bunu aldırsaydım vs demedim

tabii belki de ben ekstra naza ihtiyaç duymadım zira mesela biz ben hamile iken taşındık ama ben hiçbir şey yapmadım, belki de zaten naz yapsam da olacaklar yapıldığı için özellikle naz yapmamış olabilirim

Anlamıyorum ben hamileliği naz yapmak için fırsat bilen aman canım istemese de aldırayım yorulmasam da yaptırayım zihniyetini anlamıyorum. Sonuçta siz evdesiniz ne kadar işiniz olabilir ama bir de hamileyken çalışmak zorunda olanla var onlar ne yapsın onlar tamam yoruluyorum diyebilir ama siz evdeyken neden ay çok yoruldum diyeceksiniz ki hiçbir sorun yokken. Çok arkadaşım oldu çalışıp hamile olan uyuyamayan bir de evle ilgilenen hamilelik hastalık değil normal bir şey. Çok istiyorsan eşine bir meyve getirir misin çay koyabilir misin diyebilirsin ama eşin normalde kıymet bilen biriyse gerek yok yani.

Ne değişik düşünceler bunlar böyle... Gücünüz yerindeyse bile isteye eşinize normalde yaptıramayacağınız şeyleri çocuğu kullanarak yaptıracaksınız yani. Hiç anlamıyorum eşler arasındaki bu mesafe nasıl olur... Yani zordasınızdır, gücünüz yetmiyordur, eğilemiyorsunuzdur vs bunlar tamam eşinizden rica edersiniz ayakkabınızı da giydirir, çorabınızı da, yemeğinizi de yapar, bulaşığınızı da toplar. Ama hiç ihtiyacınız yokken bunları ay yapamıyorum deyip eşinize yaptırmak düpedüz yalan söylemektir, bu benim görüşüm. Gebeliğimde karnım o derece büyümüştü ki oturduğumda dizkapaklarıma geliyordu, ne eğilip çorap giyebildim ne ayakkabı, hatta yattığım yerden biri itmeden ya da elimden tutmadan kalkamıyordum. Bu durumlar haricinde eşimden ekstra bir beklentim olmadı yani adama niye eziyet edeyim durduk yere saçma değil mi?

Ayy rabim sağlık versin güzel gecsin hamileligin de naz şurda dursun:)9 ay fink ata ata hamile olmayi cok isterdim ama olmadi mecbur muhtac oldum eşime, bence seninde karnin kocaman olunca mecbur yardim istersin ondan.

Baskalari yapiyor ben de yapayim diye degil de, bebek olduktan sonraki uykusuz ve yorgun gunleri dusunup bol bol dinlenin.
Ben de hamileligim boyunca kimseden yardim almadim. Lakin bu oneriyi dikkate alip bol bol uyudum. İyi ki uyumusum 8 aydir uyumuyorum. Benim sipa sagolsun.

İyi de hamileyken kimse durduk yere eşine ayakkabı bağlatmıyor.
Evet benim hamileliğim çok zor geçti aşırı şiştim aldığım 23 kilonun 18'i vücudumdaki şişliklerdi. Doğumdan bir hafta sonra gitti.
Durum böyle olunca hamileyken hiçbir şey yapamadım, evet ayakkabımı da eşim bağladı çünkü eğilemiyordum ama evet senin gibi rahat bir hamileliğim olsaydı ilerde pişman olur muyum demezdim kendi işimi kendim yapardım.
Böyle saçma düşüncelere kapılmayın hamileliğinizin tadını çıkarın

Sadece bebeginiz dunyaya geldiginde keske dogumdan once daha cok uyusaydim dinlenseydim diyeceksin onun disinda bir pismanligin olmayacak. Genelde son ayda hamilelere ayri bir guc ve enerji gelir. Beni de biraksalardi doguma gidene kadar izne ayrilmayacaktim. Ama kizim dunyaya geldiginde uyumak icin ne kadar cok vaktim varmis keske bol bol uyusaydim derdim.

Bu arada naz niyaz kismina da gelince isteyerek esime is yaptirdigim olmadi ama zorda kaldigim zaman esim de yardim etmekten hic cekinmedi sgolsun. Istemememe ragmen ayakkabilari mi corabimi bile giydirdi.

yap tabii ya. azcık naz iyidir ona da sevimli gelir.burda da valla bir kesim var erkekler zaten yapmak zorunda oldukları şeyleri yapinca adami ilahllaştırıyorlar. e zaten yapmak zorunda adam.

Bende son aylardayim en basindan beri hamileligim riskliydi ve hic tadini cikaramadim hep yatmak zorundaydim hareketlerim hep kisitliydi su anda da malum agrilardan dolayi kisitli esim bakti bu aya kadar bana ama ben cok rahatsiz oldum bu durumdan kiyamadim ona hic bu size verilmis cok guzel bir lutuf Allah kimseye muhtac etmesin. Naz konusundada son ayda yapabilirsin bence ilerde keske dememek icin :)

Back
X