Hamilelikte naz niyaz

Ortada cidden yatmanizi gerektircek ciddi bir durum yoksa ve gercekten su alamicak durumda degilseniz yalandan böyle hareketler yapmak bana saçma geliyor.
Eşin ilgisi güzeldir bende severim ama hamilelik bir hastalik degildir nebileyim 2 ameliyat geçirdim ameliyatlardan sonra bile dünyanın nazını tribini yapmadim hiç. Ilgili eş ilgilenir zaten. Gerci çok kotuyum ağriyor ayy offf yapsam bile inanmaz heralde acı eşiğim cidden yüksektir :D Beni o hallere sokacak birsey varsa kesin hastanelik ciddi durumum vardır nazla geçmez. :D

Eğer eşin naz çekecek biriyse nazlan kuzum, son ay zaten insan çok yoruluyor, eşinden yardım iste, babalığa alışsın. Aa her işini kendi görüyor ne güçlü kadın falan diye düşünmüyor erkekler emin ol... Madalya yok yani ucunda.

Benim hayatımın en kötü dönemi hamilelik dönemiydi, sanma ki sorunlu gebelikti, eşim damgozun tekiydi, doğuma üç hafta kalaya kadar köy yollarında okula gittim haftada 30saat derse girdim ne oldu? Hiçbirşey! Benim de sinirim geçmemiş hala gördüğün gb...
Neyse
Sağlıkla kucağına al yavrunu ama naz yapmak da ayıp değil ;)

ilk hamileliğim o kadar iyi geçti ki,
son haftalarda bebek doğru pozisyona gelebilsin diye amuda bile kalkıyordum :)
hiç nazım niyazım olmadığı gibi ihtiyaç da duymadım.

2. hamileliğim ona göreceli olarak daha zor geçiyor ki bir dönemi baya feciydi. o zaman eşime çok yüklendiğimde ilkinden alışkın olan adam "goha sen bu hamilelik işini kullanıyorsun sanki" dedi, acaip sinirlendim ve fena patladım.

bilmiyorum ilkinde hata bende miydi, çok mu rahattı onun için, ikincide halimi anlaması için oklavayı çıkarmak zorunda kaldım çünkü :sinirli:

Ben yaptım valla hiçte utanmadım aylarca başımın etini yedi çocukta çocuk diye ceremesini çekmeliydi ayrıca çocuk sahibi olmanın ağır yükünü (hamilelik dönemi ve doğum ) ben almışım o lütfedip ihtyaçlarıma yardımcı olmuş çok mu bu arada benim hamileliğim zor geçti tmm bulantım falan olmadı ama aldığım 12 kg idi ama ikiz gebe gibi kocaman karnım vardı fıtık başlangıcı ve kansızlıkta vardı ileri derecede kısacası kendimi taşımaya mecalim yoktu hoş durumum böyle olmadaydıda yine aynı davranırdım net

Ben yaptım valla hiçte utanmadım aylarca başımın etini yedi çocukta çocuk diye ceremesini çekmeliydi ayrıca çocuk sahibi olmanın ağır yükünü (hamilelik dönemi ve doğum ) ben almışım o lütfedip ihtyaçlarıma yardımcı olmuş çok mu bu arada benim hamileliğim zor geçti tmm bulantım falan olmadı ama aldığım 12 kg idi ama ikiz gebe gibi kocaman karnım vardı fıtık başlangıcı ve kansızlıkta vardı ileri derecede kısacası kendimi taşımaya mecalim yoktu hoş durumum böyle olmadaydıda yine aynı davranırdım net

Vay be bi de hali oldugu halde naz yapan da mi varmis.
Ben gozumu zor aciyorum,nazdan falan degil yani. Yemek yapamadigim oluyo temizlik yapamadigim da.. bas dis agrilarindan bulantilardan kendime gelemiyorum ki.
Bence sizin sorunlariniz yoksa abartmayin yani. Ne biliyim numaradan olur mu. Keske halim olsa da her ise yetisebilsem. Agrilarim olmasa da,aglamak zirlamak yerine rahatca oturup kalksam is de yaparm ..

Benim de arasıra bel ağrıları dışında rahat geçiyor çok şükür. O yüzden ben yapabiliyorum işleri eşim de yardımcı oluyor ama nazlanma ve eziyet şekilde şeyler yapmıyorum. Gerektiğinde söylüyorum bir şey istediğimde.

merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler

Bu ne bicim bir kafa yaa , bence koskoca bir hamileligi ayakta saglikli eziyetsiz gecirdigine memnun olmalisin. Yoruluyorsan rahatsizsanda agzini ac kocana soyle oda yardim etsin sen karni burnunda yapma her isi sirf isten ayrildin diye.
Kocaya naz yaparak hamilelikte yardim ettirince eline ne geciyorki bu kadinlarin, bir kere basta akilli olup naz yapma sekilleri uzerine calisacaklarina, akilli vicdanli gorgulu beyinsiz ve hoduk olmayan bir adam secerlerse zaten cektikleri zorluklarin disinda extra naz yapmalarina gerek olacagini dusunmuyorum. Karisi hamile olan karisini seven vicdanli bir adam zaten elinden geldigince bu donemde karisini rahat ettirmek ona yardim etmek ister. Bunu adam kendinden yapmiyorsa nazla niyazla basinin etini yiyerek ancak o adam 9 ay is yaptirirsin dogumdan sonrada onun acisini sonsuza kadar o cocugun sorumlulugunu ustune atarak alir adam.
Bunlara kafa yormamak lazim dogru adami secmek lazim...

Eğer eşin naz çekecek biriyse nazlan kuzum, son ay zaten insan çok yoruluyor, eşinden yardım iste, babalığa alışsın. Aa her işini kendi görüyor ne güçlü kadın falan diye düşünmüyor erkekler emin ol... Madalya yok yani ucunda.

Benim hayatımın en kötü dönemi hamilelik dönemiydi, sanma ki sorunlu gebelikti, eşim damgozun tekiydi, doğuma üç hafta kalaya kadar köy yollarında okula gittim haftada 30saat derse girdim ne oldu? Hiçbirşey! Benim de sinirim geçmemiş hala gördüğün gb...
Neyse
Sağlıkla kucağına al yavrunu ama naz yapmak da ayıp değil ;)
Senin kocan apayrı bi embesil zaten canım ya

Hiçte naz yapıcam diye yatamam. Son güne kadar gezdim alışveriş yaptım. Yemek yapmadım yalan söylemem ramazandı zaten. Dışarda annesinde halletti.

Kocamdan laf olsun diye de gece kaldırıp şunu bunu istemem. Böyle yapan da kocasını sevmiyodur. NET.

Ben tahat bir hamilelik geçirdim tek sıkıntım uykuydu. Her gün işten geldiğimde 1 saat uyuyordum. Kibar eşim de o ara yemeklerimizi yapıyordu canım :nazar: sonra doğuma da girdi hala bana hayran doğum nedeniyle :KK200:

Aynı ben...
Bırakın naz niyaz yapmayı, kendi işimi görmeyi abartıp yapmamam gereken şeyleri yapıyorum.
Normal hayatımda ne yapıyorsam, aynı tas aynı hamam devam ediyorum.
Market alışverişi, ağır kaldırma, uzanma, gezme tozma, ev sorumlulukları vs.

Sonuç; 8 ayı doldurmama ramak kala hala bitmek bilmeyen misafir derdi, hamile olduğumu idrak edemeyen bir eş ve ailesi( hala izzet ikram beklerler, yemeğe gelirler), bir şey istediğimde 'sen yaparsın, maşallahın var' diye söylenen sinir bozucu cümleler, yoruldum desem 'otur 5dk sonra yaparsın' a kadar uzanan yüzsüzlük....

Bilseydim böyle olacağını, tüm çevrem gibi taa en başında naz niyazımı yapar, suyumu bile almaz, gittiğim yerde süs çiçeği gibi otururdum.
Evet, pişmanım!
Çünkü elinizden gelenin fazlasını yapmak, başkasına yük olmamak ya da kıyamamak adına ekstra yorulmayı göze almak meğer enayilikmiş, kıymeti bilinmiyormuş.
En ufacık serzenişte insanların surat yapmasına sebep oluyormuş!

Bende son ayimdaym 3 hafta kaldi dogumuma. Hamileligimn basindan beri cok sukir cok guzel hamilelik gecirdm ne midem bulandi ne tiksindim nede aşerdim. En basindan beri hergun duzenli olarak evimi temizlerim carsi ihtiyacm varsa cikar hallederim yemegimi yapar bulasigimi yikarim. Hic esime naz yapmadm yapmamda kendimi iyi hissediyorum. Susasam bile kendim gider alirim. Esim kizar her seferinde neden bana söylemiyosun diye ama napym hasta degilm sonucta hareket etmk istiyorum diyorum. Benimde cevremde nazlanan qrkadasm var hic is yapmaz falan. Ben düsünüyormda istesemde öyle olamam sanırım. Birazda insanların yapısından kaynakli. Esime naz yapmadgm icinde pismn olmam.

merhaba arkadaşlar hamileliğimin son ayındayım. İlk aylardaki bulantılar hariç hamileliğim kolay geçiyor çok şükür. Ne aşerdim gece eşimi bi yere gönderdim , ne elim ayağım şişti karnım bile 6 aylık kadar anca var. Uykulu ya da halsiz bile değilim. Kısacası etrafımdakilerin anlattığı gibi bir hamile olmadım. Dolayısıyla her işimi kendim yaptım. İşten ayrıldıktan sonra da yemek bulaşık her şey iyice üstüme kaldı. Canım meyve istediyse gittim soydum yedim kocamdan bişe istemedim.
Şimdi pişman olmaya başladım sanki. Herkes hamileyken naz yapmazsan pişman olursun ben senin yerinde olsam yayıla yayıla otururum yemek yapmam diyorlar ama benim içim rahat etmiyor eşim geldiğinde yapmadım halim yoktu diye nazlanmaya. Tabiki daha çabuk yoruluyorum ama dinlenince geçiyor. Diyeceğim şey ilerde pişman olur muyum ben niye yata yata bi hamilelik geçirmedim diye. Arkadaşım su için bile eşini kaldırıyodu ya da ayakkabı bağlatıyodu bunları yapmalı mıyım sizce tecrübeli kk hanımları. Son bi ayın kaldı:) teşekkürler

lohusalıkta yaparsın hem kasıtlı da olmaz..

Bende yapmadım hiç naz niyaz,sadece ilk hamile olduğumda ki ben bile hamile olduğumu bilmiyordum mor dondurma istemiştim ruyamda yediğimi gördüğüm için eşimde almıştı..
Benim zaman zaman kanamam olduğu halde doktor yorulmayacaksın dediği halde yatmadım her işimi yaptım bahar temizliği yaptım bitirdim ertesi gün gittim doğurdum ama kızım erken doğdu bedelini biraz agır ödedim..
Hamileler biraz canının kıymetini bilmeli azıcık naz yapmayıda hakediyor bencede..

Back
X