Ama bi iş yap hemen ağırlık çöküyo ya sende de öyle olmuş muyduGebeliğin riskli değildi kimseyi dinlemedim temizliğimi de yemeğine de yaptip yorulunca oturdum bazen canım istemedi hiç yapmadım nasıl hissettiğime bağlı olarak rutinim belirledim. Ağırlık kaldirmadim bu kadar
Bundan sonra dikkat edeyim bari(geç kaldim ama olsunBana doktorum kullanma kimyasal zararlı dedi.
Aman dikkat et küvet diyosun bi de orayi yapmamaya çalışEşim yerleri süpürdü büyük makinayla tamam.Kedim var mama dökmüş mutfağa çöp suyu banyo batık.yerleri sildim biraz wc lavobo kuvet fircala bittim onceki gibi değil ama kim yapicak..esimin yaptığıyla olmuyor yuzeysel kalıyor.Bende dip bucak yapmıyorum ama söylediğim şeyler mecburi..13 haftada böyleyse sonra ne olur acaba
Küvet düşerim diye mi dedin canım bugün yoruldum yattım ondan sonra birde B12 iğnesi olunca böyle halsiz oluyorumAman dikkat et küvet diyosun bi de orayi yapmamaya çalış
Küvet düşerim diye mi dedin canım bugün yoruldum yattım ondan sonra birde B12 iğnesi olunca böyle halsiz oluyorum
Evet canım o yüzden dikkat etKüvet düşerim diye mi dedin canım bugün yoruldum yattım ondan sonra birde B12 iğnesi olunca böyle halsiz oluyorum
Uzun fırça aldım siz öyle yazınca onunla yapıyorum egilmiyorumEvet canım o yüzden dikkat et
Sizde iş yapmışsınız benim gibi napiyim eşim süpürdü onunla bitmiyor temizlikçi tutamam robot şuan alamam annem kv gelip ev temizlemez yapabildiğim kadar yapıyorum zorlanıyorum Allah yardımcımız olsunKişiden kişiye değişir. Riskli bi gebelik geçiriyorsanız macera aramaya gerek yok yardım almak gerekir(eş, anne, kv, temizlikçi vs.)
Normal bi gebelik ise ağır kaldırmadan kendine yüklenmeden günlere bölerek parça parça yapılabilir.
Eskiye nazaran tabiki daha uzun aralıklarla yapmaya başlıyor insan(eskiden haftada 1 süpür, sil, toz al, wc banyo temizle şeklindeyse gebelik ilerleyip ağırlaştıkça bu mesafe uzuyor yani)
Ama bunu kendine stres haline getirmemek gerek.
Ben dün koridor ve yatak odasına robotu çalıştırdım mesela, mutfak ve oturma odasını kendim süpürdüm(koltukları falan kaldırmadim ama ittirdim altlarini da almak için) wc temizledim, çamaşır katladım, bulaşık işleri falan derken zorlandım yani. Kendinde enerji hissetse de hareketleri kısıtlı olduğu için eskisi gibi yapamıyor insan
Tabiki mevcut durumu değerlendirip bir şeyler yapıyoruz mecburen ama kendi sağlığımızı da ihmal etmeden, kendimizi zorlamadan yapalım, ev illaki temizlenir ama kendimize zarar verirsek Allah korusun geri dönüşü olmayabilir. Canımız sag olsun amaaanSizde iş yapmışsınız benim gibi napiyim eşim süpürdü onunla bitmiyor temizlikçi tutamam robot şuan alamam annem kv gelip ev temizlemez yapabildiğim kadar yapıyorum zorlanıyorum Allah yardımcımız olsun
İyi yapmışsınızUzun fırça aldım siz öyle yazınca onunla yapıyorum egilmiyorum
Dinlene dinlene yapıyoruz canım. Ağrım veya bulantım fazla olduğunda yemek bile yapamıyorum ama diger vakitlerde yavaş yavaş yapılıyor. Çok aşırı kollamiyorum ben kendimi sadece eskisi kadar dayanıklı değilim çabuk yoruluyorum. Hamileligin başında ilk defa misafir öncesi yetiştiremedim çok zorlandım bilmiyordum o zaman hamile olduğumu neler yaptım nelerHamiş hanımlar siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Evi bile süpüremiyorum ben tozla bitmiyor iş. makine belini ağrıtır ağır kaldırma diyolar korkuyorum ama takıntılıgım var o temizliği yapmasam icim rahat etmiyor. Sizler nasıl geçirdiniz ve ya geciriyosunuz bu donemi?
Bulantılar kaçıncı ay da bitiyor ya şuan icin en zoru bu sanırımDinlene dinlene yapıyoruz canım. Ağrım veya bulantım fazla olduğunda yemek bile yapamıyorum ama diger vakitlerde yavaş yavaş yapılıyor. Çok aşırı kollamiyorum ben kendimi sadece eskisi kadar dayanıklı değilim çabuk yoruluyorum. Hamileligin başında ilk defa misafir öncesi yetiştiremedim çok zorlandım bilmiyordum o zaman hamile olduğumu neler yaptım nelerağrıyı falan da adetim gecikti, yorgunluktan falan diye düşündüm. Şimdi de bulantılar zorluyor. Camlar, koltuk arkalari gibi yerleri eşin varken yap o çeksin sen süpür. Uzanilacak yeri o silsin. Hem biraz görmüş olur. Çok anlamıyorlar kolay sanıyorlar ev işini. Çocuktan sonra da ihtiyacın olacak zor zamanda. Bence alistirmaya bak. Arada o süpürsun kibarca söyle eksik olan yeri. Tam olsun diye bakma bosver. Sonra kontrol et caktirmadan bazen sen yap eksik olan yeri. İşleri biriktirmemek gerekiyor bu dönemde iyi oldukça yapmak lazım artık eski gücüm yok benim. 4.aydan sonra biraz daha iyi olurum diye düşünüyorum inşallah bulantıların bittiği dönemi bekliyorum.
12-14. Haftalarda inşallah. Benim 10ile 11 arası çok aşırı artmıştı. Iki gün once ilk defa agiz tadiyla yemek yemeye basladim. Şimdi yine devam ediyor. Bitti sanmistim o ara ama bitmemiş meger. Elhamdülillah eskisi gibi degil şu an. Bugun doluyor 12.hafta. Bakalim gecer artık inşallah tamamen. Bulantim yokken seve seve yaptim ev işini ama simdi yine zorlanıyorumBulantılar kaçıncı ay da bitiyor ya şuan icin en zoru bu sanırım
Neden yardımı bıraktı sizede yazıkİlk 3 ay hem bulantım çoktu, hem de sürekli uykum vardı. Yataktan çıkamadım. Eşim başlarda yardım etti.
Şimdi 6. aya girdim. Benim şikayetlerim azaldı bu seferde koca göbeğimi sığdıracak yer bulamıyorum. Eşimde Çöp üstüne Çöp koymuyor. Kendim elimden geldiğince ufak ufak yapıyorum. Doğumdan önce detaylı temizlik yapması için kadın çağırmayı düşünüyorum
Sorma gümüş. Çıldırtıyor beni.Neden yardımı bıraktı sizede yazık
Makina çalıştırmayı bilmediği için mi evlenmiş karşınıza alın konuşun hayat ortak işler ortak hemen sinirle karar vermeyin umarım herşey yoluna girerSorma gümüş. Çıldırtıyor beni.
Başta bir kaç kere temizliğe yardım etti sonra yine oturan boğa moduna geri döndü. Neymiş bilmiyormuş. Çamaşır makinası, bulaşık makinası çalıştırmanın, bulaşıkları makinayı dizlerimin nesi bilinecek. Bilseymiş evlenir miymiş? Sanki bende evlenirken hizmetçilik yaparım diye söz verdim. Bir de eşim pandemiden beri işsiz. Evi ben geçindiriyorum. Çocuk olduktan sonra da bu kadar sorumsuz davranırsa bizimde evliliğimiz çok uzun sürmez gibi geliyor.