Hamilelikte ev temizligii?

Mila1402_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2021
65
28
25
Hamiş hanımlar siz nasıl temizlik yapıyorsunuz? Evi bile süpüremiyorum ben tozla bitmiyor iş. makine belini ağrıtır ağır kaldırma diyolar korkuyorum ama takıntılıgım var o temizliği yapmasam icim rahat etmiyor. Sizler nasıl geçirdiniz ve ya geciriyosunuz bu donemi?

Robit supurgem var isimi gayet hafifletiyor. Ama dedigin gibi camasir var cam var mutfak dolaplari var. Var da var. Elimden geldikce kendime cok yuklenmeden yapiyorum. Tabi esim de Allah'tan yardim ediyor. Yoksa tek basina zor. Hamilelik bi hastalik degil. Annelerimiz ne sartlarda bizleri dogurmuslar. Yani bebek saglikliysa, hormon degerleriniz normal seviyedeyse ev isi yapmakla bisey olmaz. Yine de dikkatli olmakta fayda var.

Hamilelik ağır iş yapmamak kaydıyla hiçbir temizliğe engel değildir.. Hamile oluyoruz hasta olmuyoruz sonuçta..Ama tabi koltukları kaldırıp arkalarını süpürme, cam silme gibi tehlikeli hareketlerden kendinizi sakının.. Sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah

Bugün 6 haftalık olduk.. iki haftadan fazladır temizlik yapmiyordum dikkat etmek için. Eşim pazar gunu yardimci oldu başladık temizlemeye ama süpürge tutmasini begenmedim aldim elinden butun evi süpürdüm tabi belim karnım kırılmış gibi ağrıdı. Allah korusun bişey olirsa değdi mi mal gerizekali diye kendime hakaretler edicem

Teşekkür ederim

Bünyem biraz zayıf olduğu icin tedirgin oluyorum dediğiniz gibi agır işlerde eşim ve annem yardım ediyor ama onlar yokken de mecbur yapıyosun.

Ya o agrilar iş yapınca bende de oluyo ama egilip kalkmayın durmadan olduğu kadar diyip geçin sonucta bebişlerimiz den onemli değil bu arada benim de bugün 6 haftalık oldu

10 gündür evi süpürmedim tozlar yumak olmuş. Bugün kv gelcek sağolsun kocam yaparım yaparım dedi yapmadı. 3 gündür karnım ağrıyor kasılıyor. Sabah makineyi boşalttım yine kasığıma sancı girdi.

hamileligi kalca nekrozu ile gecirdigim icin wcye bile zor gittim onun icinde herne kadar titizlik olsada evi b。。。goturdu cogu zmn

Kişiden kişiye değişir. Riskli bi gebelik geçiriyorsanız macera aramaya gerek yok yardım almak gerekir(eş, anne, kv, temizlikçi vs.)
Normal bi gebelik ise ağır kaldırmadan kendine yüklenmeden günlere bölerek parça parça yapılabilir.
Eskiye nazaran tabiki daha uzun aralıklarla yapmaya başlıyor insan(eskiden haftada 1 süpür, sil, toz al, wc banyo temizle şeklindeyse gebelik ilerleyip ağırlaştıkça bu mesafe uzuyor yani)
Ama bunu kendine stres haline getirmemek gerek.
Ben dün koridor ve yatak odasına robotu çalıştırdım mesela, mutfak ve oturma odasını kendim süpürdüm(koltukları falan kaldırmadim ama ittirdim altlarini da almak için) wc temizledim, çamaşır katladım, bulaşık işleri falan derken zorlandım yani. Kendinde enerji hissetse de hareketleri kısıtlı olduğu için eskisi gibi yapamıyor insan

Bünyem biraz zayıf olduğu icin tedirgin oluyorum dediğiniz gibi agır işlerde eşim ve annem yardım ediyor ama onlar yokken de mecbur yapıyosun.
Benim bunyr normalde de dayanikli o yuzden cok sorun olmuyor sansli kesimdenim sanirim ev isi bitmez, gunluk temizlik yapilmasi sart maalesef. Dip koseyi de anneniz yapar. Benim ki coook uzaklarda. Siz sanslisiniz yine.

Bende çok az işler yapıyorum makineyi doldurup boşaltıyorum yemek hazırlıyorum . Haftada belki 1-2 kere ancak evleri süpürüyorum eşim de kızıyor süpürme diye. Ama benim hamilelikte kanamalarım olduğu için. Kardeşim hamileyken tarlada bile çalıştı her işi yaptı ama benim hamilelik ilk olduğu için hassasız sanırım

İlk haftalarda o agrilar normal oluyor ama ilerlediyse dikkat edin aman bol bol dinlenin

Benim bunyr normalde de dayanikli o yuzden cok sorun olmuyor sansli kesimdenim sanirim ev isi bitmez, gunluk temizlik yapilmasi sart maalesef. Dip koseyi de anneniz yapar. Benim ki coook uzaklarda. Siz sanslisiniz yine.
Ay da bi gelebiliyo ne yazık ki ama mecbur yapmamız gerek kocişler zaten yoruluyo yazık

Ay da bi gelebiliyo ne yazık ki ama mecbur yapmamız gerek kocişler zaten yoruluyo yazık
Ben de calisiyorum bana da yazik tabi evden calistigim icin daha rahatim ama olsun 8 saat o bilgisayarin acik olmasi bile bi stres. Allahtan havalar biraz serinledi. Cok cam acmayin ev daha da tozlanmasin. Yazin tum camlar acik daha cok tozlaniyordu.

İlkler daha zor oluyo ya bi tecrübemiz bile yok ben şimdi den doğumun sonrasını düşünüyorum

Inanin dusundukce hassaslasiyor insan. Bi laf var ya sakinan goze batar diye. Valla annem 3.hamileligi kazayla olmus ama aldirmamis. Fakat ne isler yapmis kendisi dussun diye. Ki o zamanlar boyle bollukta yok ve 2 kucuk cocuk daha var evde. Ustune kayinvalide. Her isini yapmis etmis, daha da ekstra kendini yormus bebek kendisi dussun diye ama dusurmeyen Allah dusurmuyor..

Sadece camı silmiyorum onu da temiz bir mop beziyle temizliyorum robot süpürge var neredeyse iki güne bir çalıştırıyorum haftada bir gün de temizlik yapıyorum makineyi kaldırıyorum sorun olmaz o kadar sakınma kendini.

Benim görümcem gibi ol kocana yaptır resmen fırsata çevirdi kadın işi hiç bişeye elini sürmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…