Benm eşimde hemen hemen aynı. Geçen diyor ki markette hamile kadın su damacanasını omuzladı. Sen bir tencere almaya uzanmıyosun diyor. Valla cevabını verdim. Eskiden benmki de yardım ediyodu şimdi o da bıraktı. Rica edip yalvarırsam yapıyorSorma gümüş. Çıldırtıyor beni.
Başta bir kaç kere temizliğe yardım etti sonra yine oturan boğa moduna geri döndü. Neymiş bilmiyormuş. Çamaşır makinası, bulaşık makinası çalıştırmanın, bulaşıkları makinayı dizlerimin nesi bilinecek. Bilseymiş evlenir miymiş? Sanki bende evlenirken hizmetçilik yaparım diye söz verdim. Bir de eşim pandemiden beri işsiz. Evi ben geçindiriyorum. Çocuk olduktan sonra da bu kadar sorumsuz davranırsa bizimde evliliğimiz çok uzun sürmez gibi geliyor.
afedersin gazlamak hoş değil de tutamıcam kendimi parayı sen kazanıyorsun? çocugu sen yapıyorsun? acıları ağrıları sen çekiyorsun? temizliği sen yapıyorsun? kocan bey neye yarıyor...Sorma gümüş. Çıldırtıyor beni.
Başta bir kaç kere temizliğe yardım etti sonra yine oturan boğa moduna geri döndü. Neymiş bilmiyormuş. Çamaşır makinası, bulaşık makinası çalıştırmanın, bulaşıkları makinayı dizlerimin nesi bilinecek. Bilseymiş evlenir miymiş? Sanki bende evlenirken hizmetçilik yaparım diye söz verdim. Bir de eşim pandemiden beri işsiz. Evi ben geçindiriyorum. Çocuk olduktan sonra da bu kadar sorumsuz davranırsa bizimde evliliğimiz çok uzun sürmez gibi geliyor.
Haklısın ilaydacım gerçekten çok asabım bozuluyor. Kendi tüm gün geziyor, tozuyor. Keyfinden asla ödün vermiyor. Sigarasına kadar benim maaşımdan alıyor. Yazın il dışından iş teklifi geldi. "Aklım sende kalır" diye gitmedi. İyi de çocuğumuz olunca masraflarımızda artacak. Ben tek başıma kalkamam üzerinden.afedersin gazlamak hoş değil de tutamıcam kendimi parayı sen kazanıyorsun? çocugu sen yapıyorsun? acıları ağrıları sen çekiyorsun? temizliği sen yapıyorsun? kocan bey neye yarıyor...
Gerçekten bu kadar düşüncesiz olmaları benim çok canımı sıkıyor. Hayatımda ilk defa hamile kalıyorum. Karnım burnuma kadar şişti. Zor hareket ediyorum. Dışarda çalıştığım yetmezmiş gibi, evde de ırgat gibi çalışıyorum.Benm eşimde hemen hemen aynı. Geçen diyor ki markette hamile kadın su damacanasını omuzladı. Sen bir tencere almaya uzanmıyosun diyor. Valla cevabını verdim. Eskiden benmki de yardım ediyodu şimdi o da bıraktı. Rica edip yalvarırsam yapıyor
eşinin ailesi onunla hiç konuşmuyor mu ya da senin ailen? gerçekten bi evlilikte erkek için en önemli şey merhamet duygusu ve çalışkanlığı. seni bu kadar yıpratmaya hakkı yok bebek de senin duygularnı hissedip gergin bir bebek olabilir. gezip tozmak ne demek ay valla sinir oldum biri onunla konussunHaklısın ilaydacım gerçekten çok asabım bozuluyor. Kendi tüm gün geziyor, tozuyor. Keyfinden asla ödün vermiyor. Sigarasına kadar benim maaşımdan alıyor. Yazın il dışından iş teklifi geldi. "Aklım sende kalır" diye gitmedi. İyi de çocuğumuz olunca masraflarımızda artacak. Ben tek başıma kalkamam üzerinden.
Gerçekten bu kadar düşüncesiz olmaları benim çok canımı sıkıyor. Hayatımda ilk defa hamile kalıyorum. Karnım burnuma kadar şişti. Zor hareket ediyorum. Dışarda çalıştığım yetmezmiş gibi, evde de ırgat gibi çalışıyorum.
Ben noktayı çalışmamakta koydum. Sizin gibi çalışıp birde eve haldır haldır gelip yemek yetiştiriyordum. Kıymet bilindimi hayır. Direk çıktım işten. Kendi evi geçindiriyor şimdi.o kadar ezdiremem kendimi. Hamileykende çalışırdım ama biliyorum olacakları. Burada büyük haksızlık var dediğiniz gibi, hem çalışıp hem hamile halinizle ev işimi yaapcaksınız. Sert kurallar koyun. Ben çalışmadğm halde yapmıyorum zor ev işleriniHaklısın ilaydacım gerçekten çok asabım bozuluyor. Kendi tüm gün geziyor, tozuyor. Keyfinden asla ödün vermiyor. Sigarasına kadar benim maaşımdan alıyor. Yazın il dışından iş teklifi geldi. "Aklım sende kalır" diye gitmedi. İyi de çocuğumuz olunca masraflarımızda artacak. Ben tek başıma kalkamam üzerinden.
Gerçekten bu kadar düşüncesiz olmaları benim çok canımı sıkıyor. Hayatımda ilk defa hamile kalıyorum. Karnım burnuma kadar şişti. Zor hareket ediyorum. Dışarda çalıştığım yetmezmiş gibi, evde de ırgat gibi çalışıyorum.
Kendi çalışsa bile evi geçindiremez canım. En azından bana yük olmasın, eve katkıda bulunsun. Hem koltukta oturup, hem bana "şunu getir, gömleğimi ütüle, çorabımın teki nerde " dedikçe boğasım geliyor.Ben noktayı çalışmamakta koydum. Sizin gibi çalışıp birde eve haldır haldır gelip yemek yetiştiriyordum. Kıymet bilindimi hayır. Direk çıktım işten. Kendi evi geçindiriyor şimdi.o kadar ezdiremem kendimi. Hamileykende çalışırdım ama biliyorum olacakları. Burada büyük haksızlık var dediğiniz gibi, hem çalışıp hem hamile halinizle ev işimi yaapcaksınız. Sert kurallar koyun. Ben çalışmadğm halde yapmıyorum zor ev işlerini
Kendi ailesiyle konuşmuyor. Annesi geçenlerde vefat etti. Küstüler. Babası 3 yaşındayken gitmiş. Görüşmemisler. Benim annem biraz ikaz etti, anneme düşman oldu. Bencil bir adam ama bende onu taşımaktan gerçekten bezdim.eşinin ailesi onunla hiç konuşmuyor mu ya da senin ailen? gerçekten bi evlilikte erkek için en önemli şey merhamet duygusu ve çalışkanlığı. seni bu kadar yıpratmaya hakkı yok bebek de senin duygularnı hissedip gergin bir bebek olabilir. gezip tozmak ne demek ay valla sinir oldum biri onunla konussun
çok doğru bir karar olmuş bende 6. ayımı bitirdim hala çaılışıyorum ama eşim her konuda yardımcı oluyor saolsun, son 1 aya kadar evdeki her işi o yapıyordu yeni yeni ben yapmaya başladım yapamadığım yerde yine o yapıyor, ama bende doğum sonrası çalışmayı düşünmüyorum akşama kadar çalışıp, eve geçince bebekle, ev işleriyle ilgilenip, sabaha kadar uykusuz kalıp işe gitmeye cesaret edemiyorum kendime bu kadar yüklenemem.Ben noktayı çalışmamakta koydum. Sizin gibi çalışıp birde eve haldır haldır gelip yemek yetiştiriyordum. Kıymet bilindimi hayır. Direk çıktım işten. Kendi evi geçindiriyor şimdi.o kadar ezdiremem kendimi. Hamileykende çalışırdım ama biliyorum olacakları. Burada büyük haksızlık var dediğiniz gibi, hem çalışıp hem hamile halinizle ev işimi yaapcaksınız. Sert kurallar koyun. Ben çalışmadğm halde yapmıyorum zor ev işlerini
çok üzüldüm sizin için sizi kendine hizmetçi olarak tutmuş galiba, hem çalışma, hem bir işe destek olma, hemde bedavadan baba ol şam babasıKendi çalışsa bile evi geçindiremez canım. En azından bana yük olmasın, eve katkıda bulunsun. Hem koltukta oturup, hem bana "şunu getir, gömleğimi ütüle, çorabımın teki nerde " dedikçe boğasım geliyor.
Kendi ailesiyle konuşmuyor. Annesi geçenlerde vefat etti. Küstüler. Babası 3 yaşındayken gitmiş. Görüşmemisler. Benim annem biraz ikaz etti, anneme düşman oldu. Bencil bir adam ama bende onu taşımaktan gerçekten bezdim.
En iyisini yapıyorsunuz. Kendimize haksızlık oluyor bi yerden sonra. Ve artı bebeğimizden uzak kalıyoruz bir anne için çok büyük bir fedakarlık. Eğer geçinebiliyorsanız 3 yaşına kadar çalışmayın . Ben öyle yapacağımçok doğru bir karar olmuş bende 6. ayımı bitirdim hala çaılışıyorum ama eşim her konuda yardımcı oluyor saolsun, son 1 aya kadar evdeki her işi o yapıyordu yeni yeni ben yapmaya başladım yapamadığım yerde yine o yapıyor, ama bende doğum sonrası çalışmayı düşünmüyorum akşama kadar çalışıp, eve geçince bebekle, ev işleriyle ilgilenip, sabaha kadar uykusuz kalıp işe gitmeye cesaret edemiyorum kendime bu kadar yüklenemem.
Ailesi olsa ne olur canım, benimkinin var da ne oluyor. Bi kere konusu açıldı bizim kardeşimiz böyle dediler görümcemler. En basından kabul etmeseydin tarzı konustular. Sanki nerden bilecektim ben evlendikten sonra bu kadar öküz olacağınıKendi çalışsa bile evi geçindiremez canım. En azından bana yük olmasın, eve katkıda bulunsun. Hem koltukta oturup, hem bana "şunu getir, gömleğimi ütüle, çorabımın teki nerde " dedikçe boğasım geliyor.
Kendi ailesiyle konuşmuyor. Annesi geçenlerde vefat etti. Küstüler. Babası 3 yaşındayken gitmiş. Görüşmemisler. Benim annem biraz ikaz etti, anneme düşman oldu. Bencil bir adam ama bende onu taşımaktan gerçekten bezdim.
geçim konusunda tabiki bir miktar sıkıntılarımız olacak sonuçta tek maaşla geçinmek zor bu dönemde ama ben zaten tüp bebekle gebe kaldım belki bir daha anneliği yaşayamayacağım birazda o yüzden tüm enerjimi bebeğime ayırmak istiyorum, evladımı büyütmek maddiyattan daha ağır basıyor.En iyisini yapıyorsunuz. Kendimize haksızlık oluyor bi yerden sonra. Ve artı bebeğimizden uzak kalıyoruz bir anne için çok büyük bir fedakarlık. Eğer geçinebiliyorsanız 3 yaşına kadar çalışmayın . Ben öyle yapacağım
baba olmak ev geçindirmek nasıl olur bilmiyor.. o yüzden siz yaptıkça daha da fazlasını isteyecek. temizlik yapmayı bırakınKendi çalışsa bile evi geçindiremez canım. En azından bana yük olmasın, eve katkıda bulunsun. Hem koltukta oturup, hem bana "şunu getir, gömleğimi ütüle, çorabımın teki nerde " dedikçe boğasım geliyor.
Aynıyız ben de tüp bebek ile gebe kaldım. Çokta masraf yaptık. Ucu ucuna yetştireceğiz herseyi maddi anlamda. Riskli bir hamileliğimde var. Aynı düşüncedeyim seninle. Sırf gebeliğim biraz daha rahat geçsin diye robot süpürge bile aldım kendi birikimimle. Ve bebek olduktan sonrası için rahatlık olsun diye de. Belki tüp bebek olmasaydı bu kadar önemsemezdim ama işler değişiyor işte. Sağlıkla doğsunlarda insallahgeçim konusunda tabiki bir miktar sıkıntılarımız olacak sonuçta tek maaşla geçinmek zor bu dönemde ama ben zaten tüp bebekle gebe kaldım belki bir daha anneliği yaşayamayacağım birazda o yüzden tüm enerjimi bebeğime ayırmak istiyorum, evladımı büyütmek maddiyattan daha ağır basıyor.
kesinlikle maddi olarak çift maaşla idare ediyorduk, hem bebek tedavisi çok masraflı zaten hali hazırdada ev borcumuz var 2 kişi çalışınca zorlanmıyorduk, işten ayrılmadan en azından bebeğimin bütün ihtiyaçlarını almayı planlıyorum 9 aya kadar kıyafetlerini falan alıcam işten çıkıncada bir şekilde idare edicez artık.Aynıyız ben de tüp bebek ile gebe kaldım. Çokta masraf yaptık. Ucu ucuna yetştireceğiz herseyi maddi anlamda. Riskli bir hamileliğimde var. Aynı düşüncedeyim seninle. Sırf gebeliğim biraz daha rahat geçsin diye robot süpürge bile aldım kendi birikimimle. Ve bebek olduktan sonrası için rahatlık olsun diye de. Belki tüp bebek olmasaydı bu kadar önemsemezdim ama işler değişiyor işte. Sağlıkla doğsunlarda insallah
Allah yardımcınız olsun sağlıkla gelsin de gerisi hallolurkesinlikle maddi olarak çift maaşla idare ediyorduk, hem bebek tedavisi çok masraflı zaten hali hazırdada ev borcumuz var 2 kişi çalışınca zorlanmıyorduk, işten ayrılmadan en azından bebeğimin bütün ihtiyaçlarını almayı planlıyorum 9 aya kadar kıyafetlerini falan alıcam işten çıkıncada bir şekilde idare edicez artık.
Amin inşAllah çok uğraştık sağlıkla kucağımıza alalım inşAllahAllah yardımcınız olsun sağlıkla gelsin de gerisi hallolur
Türkiye’de mi dünya da mı bilmem ama erkekler temizliğe ev işinden hep kaçıyorlar benim eşimden kokudan etkilenirdim arada yardım ettti yemeğe falan yaptı sonda çıktı işinden çalışmıyordum evde idim ama ilk zaman zor hamilelik geçirdim eşim yardım edeyim ben yapayım demediİlk 3 ay hem bulantım çoktu, hem de sürekli uykum vardı. Yataktan çıkamadım. Eşim başlarda yardım etti.
Şimdi 6. aya girdim. Benim şikayetlerim azaldı bu seferde koca göbeğimi sığdıracak yer bulamıyorum. Eşimde Çöp üstüne Çöp koymuyor. Kendim elimden geldiğince ufak ufak yapıyorum. Doğumdan önce detaylı temizlik yapması için kadın çağırmayı düşünüyorum
Türkiye'de böyle canım. Erkek anaları oğullarına hiç ev işi öğretmiyor. Onlarda evlilikte ev işini kadına yüklüyor.Türkiye’de mi dünya da mı bilmem ama erkekler temizliğe ev işinden hep kaçıyorlar benim eşimden kokudan etkilenirdim arada yardım ettti yemeğe falan yaptı sonda çıktı işinden çalışmıyordum evde idim ama ilk zaman zor hamilelik geçirdim eşim yardım edeyim ben yapayım demedi
Evlenirken elini kolunu sallayarak geldi. Benim kurulu düzenim vardı. Kendi bir tane iğne almamıştır. Tamam maddi bir yardımın yok, en azından şu dönemde evde de ırgat gibi çalıştırma beni.çok üzüldüm sizin için sizi kendine hizmetçi olarak tutmuş galiba, hem çalışma, hem bir işe destek olma, hemde bedavadan baba ol şam babası
Aynen. Ben ne zaman bir konuda eleştirsem "ben evlenmeden önce de böyleydim, sana yalan mı söyledim" diyor. Mesela salonda, arabada sigara içiyor. Bende bebek etkilenir diye kavga ediyorum. "Ben evlenmeden önce de sigara içiyordum. Seni mı kandırdım diyor.Ailesi olsa ne olur canım, benimkinin var da ne oluyor. Bi kere konusu açıldı bizim kardeşimiz böyle dediler görümcemler. En basından kabul etmeseydin tarzı konustular. Sanki nerden bilecektim ben evlendikten sonra bu kadar öküz olacağınızaten bunları yetiştiren kendi aileleri. Ne olacak oğullarına fırçamı atacaklar peh..