Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Kızlar merhabalar. Nasılsınz? oğullar eşlernasıl? Biz iyiyiz şükür. Oğluşlar artık 1 yaşında.. Senemcimnasıldı dogumgününüz?? inşallahistediginiz gibi olmuştur. Biz de yaptık harika oldu. Çok yoruldum ama degdi.Bir okadar da masraflı oldu tabiki. konsepte uygun alınca herseyi. Birde şekeer hamurlu kurabiye bile yaptım şekilli oğlumiçin. çok iyiydi herşey.
oğlum büyüdüama huysuzlukları arttı... Diş sayımız 10. azıları bile cıkarıyor o da bizi mahvediyor. cok erkn cok :(
Uykumuz hala düzenli değil ve gece hala cok sık kalkıyor dün delirdik. ne yapmam lazım bielmiyorum artık...
Beslenme kötü diyemem ama bazenelinle cıkarıyoragzından deli oluyorum.
Yürüyor hatta koşuyor. Artık sürekli peşindeyiz cok tehlikeli bir dönemdeyiz...istedigi olmadı mı yıkıyor ortalıgı .
Ben buaralar aşırı yorgunum. hiç halim yok yine.
Buarada eşimin tayini çıktı ev aldık kısmetse taşınacagız 1 aya. Ama tonla kredi borcuna girdik Allah kolaylık versin :/
Burada son günlerimiz diye tadını cıkarmaya calısıyoruz son gezmeler dostlarla son buluşmalar ama bir o kadar da yorucu oluyor. Taşınma aşamasını düşünmek dahi istemiyroummmmm
Ramazının mübarek olsun kızlar. BEn tutamıyorum emziriyorum diye. Gerçi sütüm iyice azaldı artık. Oğlum da tekgöğüs içiyor. bEnim meşhur sorunlu göğsümü almıyor.
Senemcm evlilik terapistine gittinizmi? Nasılsınız peki şimdi. İnşallahherşey olumludur.
Esracım sendedurumlar nasıl?
Sizleri seviyorum...

Nazlıcım iyiyiz canım şükür sizinde iyi olmanıza çok sevindim.
Oluşumun d.günü çok güzel geçti kalabalıktık baya ve bende com Yoruldum ama oğluna feda olsun. Allah tan annemler buradaydı onların sayesinde yetiştirebilir herşeyi. Allahım şanslarını açık etsin.
Eviniz hayırlı olsun canım com sevindim iyi günlerde oturun. Bizimkide kısmetse temmuzda biticek o zaman tasinicaz. Taşınma işi gerçekten zor çocuklarla daha da zor olacak kesin. Allah yardımcımız olsun.
Bizimde 8. disimizi patladi. Çok huysuz gece uykusu hala düzene girmedi sürekli kalkıyor.
Bizde hala tek başına yürüme olayı yok.
Terapist gidemediklerinden bir turlu. Düzeleceğini de sanmıyorum ama neyse

Nazlıcım iyiyiz canım şükür sizinde iyi olmanıza çok sevindim.
Oluşumun d.günü çok güzel geçti kalabalıktık baya ve bende com Yoruldum ama oğluna feda olsun. Allah tan annemler buradaydı onların sayesinde yetiştirebilir herşeyi. Allahım şanslarını açık etsin.
Eviniz hayırlı olsun canım com sevindim iyi günlerde oturun. Bizimkide kısmetse temmuzda biticek o zaman tasinicaz. Taşınma işi gerçekten zor çocuklarla daha da zor olacak kesin. Allah yardımcımız olsun.
Bizimde 8. disimizi patladi. Çok huysuz gece uykusu hala düzene girmedi sürekli kalkıyor.
Bizde hala tek başına yürüme olayı yok.
Terapist gidemediklerinden bir turlu. Düzeleceğini de sanmıyorum ama neyse

Ya yazdığımdan beri hergünbaktım sayfaya ama neden göremedim bilmiyorum. Bugün göürdüm. Ne güzel oğullarımızın şansı bahtı güel olsun dediğin gibi inşallah. Offf taşınmayı düşününce olmayan uykularım da gidiyor. Hala gece uykusu sorunlu bizde. Birde odasını ayırdım iki üç gün oldu. Bakalım nasıl olcak. Göğsümün de tekini emiyor. Sorunlu olanı emmiyor. Kaldı o öyle. Hala şiş. ARtık yoruldum.doktora gidip durmaktan sıkıldım gitmiyorum.
Yürür tek basına da canm kısa zaman sonra. heryere gidiyor karıstırıyor..saklambac oynuyoruz yani biz saklanıyoruz ona sesleniyoruyz o gelip buluyo bi de seviniyo.
Ama şu var.ARtık tek basına bakmak iyice zor oldu. Tayin işlemleri için eşimsabahtan okula gitti sistemde sorun varmış taa 4buçukta geldi. o arada deliiryorum sandım.bin kere aradım noldu halloldu mu gelcen mi diye. tuvalete dahi gidilmiyor...
Terapiste niçin gidemediniz peki arkadasım?

offfff kızlar ya sıcaktan mıdır nedir bi rehavet var üzerimde. hiiiiç bişey yapasım yok. oglanı alıp alısverisegidiyo esim hergün. pide alıyolar hiç degilse hergün. bende onlar gidnce öyle hemen uzanıyorum valla. evde iş de olsa yemek de yoksa umrumda olmuyo artık dinlenmeye cok ihtiyacım var gibi geliyo. dinleniyorum hiç de bu istek gitmiyo içimden

Çok kötüyüm. Dünden beri ağlıyorum sevincimgitti. göğsümdeki bitmek bilmeyen sorun için yine doktora gittim. bu kez ultrasonagirdim. Göğsümde bir sürü ödem, doku deformasyonları ve 2 tane apse çıktı.. çok geç kalmışsınız dedi doktor. neden bu hle geldi dedi. ben de o kadar cok doktora gittim ki hep antibiyotik verdiler dedim.yarıp almak lazım apseleri ama cok derindeler dedi....
1 hafta buz koycakmısım ve sagcakmısım. eğer küçülme oluyosa ona göre bi durumugöreyim dedi.. antibiyotk çok içmişsin şimdi içme dedi.apsenin uç vermesi lazım yakınlasmasılazım almak için dedi... yani büyümesinimi beklicek bilemiyorum ama cok kötü olmuş gögsün dedi. o kadar moralim bozuk ki bütüngün agladım. artık gögsümdeki yanmadan agırlıktan bezdim. o tarafa yatamıyorum bile. ameliyat olacaksam da napıcam?? tasınmamız lazım. ev işi nolacak esya toplama tasınma yerlesme... annem yardım etse bile bmm de yapacagım çok sey oalcak.. cok moralsizim hayattan sogudum

Arkadaslar mrb.araniza yeni katildim.mide bulantisi ve ic sikintisindan bende muzdaribim.5+3 gunluk hamileyim.ama sikintilarim 5 gun once basladi.napcam bilmiyorum.sizleri okuyunca yalniz olmadigimi anladim.

2. ayım bitti 3. ayımın içindeyim ama Allahın gücüne geçmesin ama cehennem gibi günler yaşıyorum. daha sevinemedim hamile olduguma. zaten kaygılı bi kişiliğim vardı. sanırım hamilelik hormonlarıyla birlikte iyice coştu. nasıl yaparım nasıl dayanırım bilemiyorum sanki bu hamileliği beceremeyecekmişim gibi hissediyorum. evin içinde dua ede ede dolaşıyprum. mide yanması hiç geçmiyor. kalbim boğazımda atıyor yüreğim fırlayacakmış gibi geliyor yere göğe sığamıyorum. hatta ben depresyondamıyım diye düşünüyordum ama sizleri okuyunca anladım ki bu gerçekten hamilelikten ama gecer mi diye hep kaygılıyım. yani bu dönem bitincwe geçer mi diye endişeliyim. hatta doğum sonrasında da devam ederse diye korkuyorum. yardım edin arkadaşlar akıl verin. artık huzursuzluktan uyuyamıyorum, yiyemiyorum, mide bulantılarım artıyor, oturamıyorum kalkamıyorum. siz nasıl dayanıyorsunuz neler yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz. içimde bu sdıkıntı ile nasıl vakit geçireceğimi günün nasıl biteceğini bilemiyorum o bile kaygı nedeni oluyor. siz neler yapıyorsunuz
Bende aynı senın gıbıyım.senınle dertleşmek isterim.cunku gerçekten kaygı hat safha yaptı bende.cok korkuyorum.

Nazlıcım çok geçmiş olsun nasıl oldun? Umarım doktorun uyguladığı tedavi ise yaramıştır.
Bizde de taşınma telaşı başladı ufaktan. Evin bitmesine az kaldı ama oğlundan ha deyince tasinamayacagimiz için şimdiden kolilere başladık. Annemlerle geldi yardıma. Allah yardımcımız olsun zor iş hele ki çocukla daha da zor.
Evlilik terapisine gidemeden yine boşanmanın eşiğinden dönduk. Bu defa ailelerde işin içine girdi baya bir karistik. Yine baristirdilar ama nereye kadar böyle gideriz bilemiyorum. Onun ailesi yüzünden bu kaçıncı oldu artık suratlarina bakmak istemiyorum. Yoruldum,tukendim bıktım valla. Çocuktan sonra ailesi daha bir kıymete bindi adamın neden böyle olduğunu da bilmiyorum.
Oğlum da felaket meraklı herşeyi gormek, tutmak incelemek istiyor. Ama tek başımıza yürümeye geldigi zaman iş korkaklık yapıyor. Ne zaman kendi kendine yürüyecek bu çocuk ya. Derdini anlatıyor artık birçok kelimeyi söylüyor. Ama yemek ve uyku problemini hâlâ devam ediyor. Bu uyku ne zaman düzene girecek ya. Sizde nasıl durumlar?

Nazlıcım çok geçmiş olsun nasıl oldun? Umarım doktorun uyguladığı tedavi ise yaramıştır.
Bizde de taşınma telaşı başladı ufaktan. Evin bitmesine az kaldı ama oğlundan ha deyince tasinamayacagimiz için şimdiden kolilere başladık. Annemlerle geldi yardıma. Allah yardımcımız olsun zor iş hele ki çocukla daha da zor.
Evlilik terapisine gidemeden yine boşanmanın eşiğinden dönduk. Bu defa ailelerde işin içine girdi baya bir karistik. Yine baristirdilar ama nereye kadar böyle gideriz bilemiyorum. Onun ailesi yüzünden bu kaçıncı oldu artık suratlarina bakmak istemiyorum. Yoruldum,tukendim bıktım valla. Çocuktan sonra ailesi daha bir kıymete bindi adamın neden böyle olduğunu da bilmiyorum.
Oğlum da felaket meraklı herşeyi gormek, tutmak incelemek istiyor. Ama tek başımıza yürümeye geldigi zaman iş korkaklık yapıyor. Ne zaman kendi kendine yürüyecek bu çocuk ya. Derdini anlatıyor artık birçok kelimeyi söylüyor. Ama yemek ve uyku problemini hâlâ devam ediyor. Bu uyku ne zaman düzene girecek ya. Sizde nasıl durumlar?

Proftan randevu aldım o da ultrasona gönderdi. ayın28inde o da. o zamanakadar hala antibiyortik alıcam.... İşler o kadar sıkıştı ki anlatamam. benim eş durumu tayinlerim başlıyor ve o da ayın 28inde. Ve 1 eylül biliyorsun okullar başlıyor. ev daha bitmedi deli oluyoruz......... sıkıştırıp duruyoruz. saırım yani inşallah!!! bi 15 gün içinde taşınıcaz.
ve geldim asıl soruna................. o kadar psikolojim bozuldu ki şu son 1 haftadır. bugüntavan yaptı. aglıyorum sürekli. oglum o kadar uykusuz ki. artık hem yoruldum hem takıntı yaptım hemde okudugum kadarı ilegelişimini etkiliyormuş az uyku kaygı yaptım. bir bebek gecede 11 12 saat uyumalıymış. evet sıkı dur. bizimki MAKSİMUM 6saat uyuyor.... o da delik deşik. enaz bi 7 8 kerekalkıyoruz. bazen 20 dk da bir bile oluyor. bunları düşünüce uyku egitim şartdedim. arsatırdım uyku melegi ve my kundak sitesi çıktıkarsıma. pınar sibirsky kadının adı. aksam 7 8 arası yatıp sabah 7de kalıyormuş cocuklar pınar hnmın egitimnden sonra. 750 tl. görüstük. ama diyorki aglatmalı bir yöntem olacakhazır olun. oyle deyince 3 4 gün once bi kendim deniyim dedim yani dün.... cocuk 1 saat delicesine agladı o kadar cok ki.... almıcaksın kucaga düşün yada alıp koycaksın. yok anam. durmuyor cocuk bende aglamaya basladım. basında eşim durdu ama yok odaya öyle bir girdim ki oglumla aglasıyoruz...aldım emzridim ama nasıl iç çekiyor hıçkırıyor....... sonra sakinleşti. indi kucagımdan yaktık ışıkları. baslarım egitime böyle egitme tüküreyim dedim.... bir saat kadar oynadı sonra emerek uyudugene. gece tabiki kalktı 5 defa. ama oaglamasından sonra kıyamadım....... bu akşam yine emzirdim tam dalmadan yatırdım pışpışlıyorum vs baktım kalktı yine bikaç defa yatrıdm agladı aldım emzirip uyuttum..... yanlışsa yalnış napayım....

psikolojimi düzeltmem lazım. pınar hanımla egitim işini askıya aldım. drumu aradım gelişimini etkiler mi az uyku dedim etkileyebilir dedi. ama aglata bagıra bebekte travma yarata yarata uyutmak istemiyorum.... meme olmadan sallanma olmadan uyutmayı ogretiyormuş pınar hsanım. ama ben anladım ki hazır değilim hemdehiç... bi incele bakalım my kundak sitenin adı. sen ne yaptın uyku işini?????????????????????????
eşin ile yenden bir olay yaşayıp düzelmişsiniz inşallah bir süre sonra aklı iyice basına gelecek ben buna eminim senemcmi göreceksin. cocuk biraz büyüsün tam oalrak diyecek ki evet bnm ailembu. buna inan. onun ailesine de mesafeli ol. pislikler. nasıl oglunun hzurunu kacırıyor da rahat oluyorlar anlamıyorum.... sabır arkadasım. seni seviyorum haberlerini beklyiroum. ben psikolojimi düzeltmeye calıdıyorum 7 24 aglakım

Arkadaşım merhaba. Ben de 5+3 hamileyim. ama bir iki haftadır bunalımdayım.
bebeği bu kadar çok isterken sevinemedim bile.
eşim sürekli onu yapma bunu yeme bunu bırak bunu al sürekli çocuk gibi azarlıyor beni.
neyi iştahlı yesem laf sözle bıraktırıyor ağlatıyor. en son dedim kilomdan rahatsızsan boşan zayıfını bul evlen dedim. o raddeye getirdi artık.
sürekli üstüme geliyor.
ne yapsam olmuyor.
bu foruma da girmemi istemiyor.
bebeğe bişey almak istedim bütün gece laf etti
ben bittim tükendim.
ne yapacağımı bilmiyorum

eşim sürekli onu yapma bunu yeme bunu bırak bunu al sürekli çocuk gibi azarlıyor beni.
neyi iştahlı yesem laf sözle bıraktırıyor ağlatıyor. en son dedim kilomdan rahatsızsan boşan zayıfını bul evlen dedim. o raddeye getirdi artık.
sürekli üstüme geliyor.
ne yapsam olmuyor.
ben bittim tükendim.
ne yapacağımı bilmiyorum

bu erkekler yokmu bende senin gibi 5+3 hamleyim daha bulantım başlamadı ve iştahim çok açık kilomda çokk fazla 100e dayandı diyeyim. eşimle hergun bi tartışma tek sorun kilo kilo olmuyor işte versemde hemen geri alıyorum ömür boyu diyet yapmam gerek.ben zaten çöktüm psikolojik olarak oda devamlı üzerime geliyor.daha kötü yapıyor beni..

bu erkekler yokmu bende senin gibi 5+3 hamleyim daha bulantım başlamadı ve iştahim çok açık kilomda çokk fazla 100e dayandı diyeyim. eşimle hergun bi tartışma tek sorun kilo kilo olmuyor işte versemde hemen geri alıyorum ömür boyu diyet yapmam gerek.ben zaten çöktüm psikolojik olarak oda devamlı üzerime geliyor.daha kötü yapıyor beni..
ben de 92 kiloyum canım. ayağım kırıldı 1 ayda 10 kilo aldım onu veremeden hamile kaldım.
sağlıklı bi diyetim vardı ona devam ediyorum ama özellikle patates kızartmasına çok düşkün oldum.
evde yapmam ama dışarda yemek yerken karşıma geldi mi dayanamıyorum yiyorum. iki üç tane yedim mi eşim başlıyo laf etmeye. ben de tabağımı öylece bırakıp karnım aç şekilde ağlayarak kalkıyorum masadan.
kendi önüne ne gelse hüpletiyo ona laf yok. sanki onun kilosu yok.
kadinlar kulubüne girme diyor. her dk ordasın diyor. sanane diyemiyorum. ağlıyorum.
bişey alalım bebeğe dedim,biliyorum erken ama yurtdışından siparişi olcaktı ona ekleyelim fırsat varken dedim.sabaha kadar onun gereksizliğini dinledim azar işittim.
ne yeme hevesim kaldı. ne bebeğe bişey alma hevesim kaldı. buraya da belki girmem yada seyrekleştiririm. ne neşem kaldı. eşimle görüşmek bile istemiyorum şuan :KK61:

tam bu dönemde en anlayış beklediğimiz dönem ama destek olacağı yerde köstek oluyorlar.sen böyle kalırsın artık ben kabullendim yok yeme içme vs vs..insan aartık bi yerde patlıyor dün gece boyu sinirden ağladım.
bu arada canım sen bebeğin kesesini gördün mü ben hala gitmedim kadın doğuma gitmekten bile soğudum.yarın gideceğim artık

tam bu dönemde en anlayış beklediğimiz dönem ama destek olacağı yerde köstek oluyorlar.sen böyle kalırsın artık ben kabullendim yok yeme içme vs vs..insan aartık bi yerde patlıyor dün gece boyu sinirden ağladım.
bu arada canım sen bebeğin kesesini gördün mü ben hala gitmedim kadın doğuma gitmekten bile soğudum.yarın gideceğim artık
ben de dün gece hep ağladım bıktım artık konuşcam eşimle. gerekirse bebek doğana kadar benden uzak dursun. üzmesin de naparsa yapsın çok bunaldım.
keseyi 5+0 da karından gördük içi boştu. doktorum izne çıkçakmış 6+6 da gel dedi kalp atışı vs için. sen yarın karından keseyi görürsün ama diğerlerini bilmiyorum.

sürekli üstüme geliyor.
ne yapsam olmuyor.
ben bittim tükendim.
ne yapacağımı bilmiyorum

Arkadaslar sizi cok iyi anliyorum. Ben de 91 ile hamile kaldim. Suan 94 um. Yani bu is 100 u bulacak belli.

Benim esim de zaman zaman kilo yapici seyler yememem konusunda bana laf aoylese de genel olarak daha iyi.

Yalniz benim esimin 2 evresi var. Dr a gitmeden once ve gittikten sonra.

Devlet hastanesine gidiyorsaniz esler iceri giremiyor. Ozelde esinizle birlikte girebiliyorsunuz. Benim esim dr a birlikte gitmeden once " herkes hamile bi sen mi varsin,herkes doguruyor,ne bu tavirlar" vs vs... Cok uzuyordu beni. Hic ilgi alaka yoktu.

Ta ki ilk onunla ozele gittik. Kalp atislarini duydu. Hayatta agladigini gormedigim adami aglarken gordum. Simdi yatakta donerken bile uyanip kolumu tutuyor,yavas don,dusme diye. Yavas hareket et,yataktan yavas kalk.

Devlete de gitseniz,mutlaka 1 kere o kalp atisi icin ozele gidkn eslerinizle. Hersey cok farkli olacak.

Kiyafet falan konusuna cok takilmayin,erkekler pek onemsemiyor bu tur seyleri. Benimki yeni yeni,besik bakalim,zibin bakalim,bebek arabasi bakalim moduna girdi...

Sizin icin daha cok erken. Esleriniz daha baba olma bilincine sahip degil. Hele o kalp atislarini duysun,hele o ultrasonda minicik fasulyesini gorsun,siz o zaman gorun degisimi.

Ben yedigime ictigime pek dikkat etmiyorum.yani onceden ne yiyorsan simdi de aynisi. Fakat miktarlarini azalttim. Simdi farkinda degilainiz belki ama bebeginiz karninizda buyudukce yukari baski yapiyor. Bu da carpinti,kalbin daha hizli atmasi,asiri yorulma,nefes alamama,mide siakinligi,mide yanmasi gibi durumlara yol aciyor. Nefes alamamak ve carpinti cok kotu birsey. Onu cekmektense,midemi daha az doldurmayi,daha az yemeyi tercih ediyorum.

Kizartma falan yememeye calisin. Hem gercekten cok kilo yapiyor hem de bebege yarari yok,zarari var.hele de disaridaki kizartmalar. Kimbilir ne kadar zamandir kullaniyorlardir o simsiyah yaglari...

91 ile hamile kaldim. 94 um suan. Son 2-3 ayda ne kadar alirim bilmiyorum. Asil kilolar o zaman aliniyormus. O yuzden simdi almamaya calisin. Zaten bebek suan siz hic yiyemeseniz de kordon bagindan kan yoluyla besleniyor. Cunku dusunun,bircok hamile var. Yedigi yemegi,ictigi suyuna kadar istifra edip cikaranlar var. Onlarin bebekleri bile buyuyor gelisiyor.

Bu yuzden merak etmeyin,suan yemeseniz bile bebege birsey olmaz. Sizin suan yemeniz gerekenler abur cubur vs degil. Ceviz findik badem sut balik... He ben yiyebiliyor muyum,hayir ben tembelligimden yemiyorum. Aklima gelmiyor,sut zaten sevmiyorum. Ama siz yiyin.

Sonra zaten cocuk 5-6 aylik olunca artik aizin yediklerinizden beslenecegi icin,saglam beslenmeniz gerekir. Yani suan gerek yok.

Su donemde kilo almamaya bakin. Ne kadar kilo almazsaniz o kadar yarariniza. İlerleyen aylarda fazla zorlanmazsiniz. Ben dikkat ettim yediklerimme,3 kilo aldim,7. Ayimdayim. Cok iyi gidiyorum kilo olarak ama 91 kiloyla hamile kalmak zaten berbat bir kilo oldugu icin ona bile sevinemiyorum.

Simdi ne cekiyorum bir bilseniz. Mide problemi,solunum problemi,odemler vs vs...

Zayif hamile kalmis olsaydim,cok iyi bir hamilelik gecirebilirdim.

Yani diyecegim o ki;

Esleriniz de hakli. Daha fazla kilo almaniz hem sizin sagliginiz acisindan,hem de dogumdan sonraki gorselligimiz acisindan onlar icin onemli. Benim esim de sizinkiler gibi dusunuyordur eminim her ne kadar belli etmese de.

Kizartma,hamburger,cikolata,biskuvi,cips kola... Bunlardan uzak durun. Sabah kahvaltiniz cok iyi olsun,oglen az,aksam yogurtla meyveyle falan gecistirin. Aksam yemek yerseniz ekmeksiz ve kucuk porsiyon olsun.

Eslerinizin cocuk kiyafeti falan almak istememesini anlayisla karsilayin. Cunku suan gercekten baba olma bilincine sahip degiller. Biraz zaman gecsin,hele cinsiyeti bir ogrenin,ondan sonra gorun degisimi. Bir de siz de zaten en az 4-5 aylik olmadan hicbirsey almayin. Ben 6. Ayimda almaya basladim. Allah koruaun ne olur ne olmaz.

Kensinizi uzmeyin,aglamayin. Siz ne hissederseniz bebeginiz de aynisini hissediyor unutmayin...

çok güzel anlatmışsın canım ayrıntılı.ben başladım artık dikkatli yemeye içmeye inşallah almam ama ilk 3 ayda veririm diyorum.ayrıca bebeğin kalp atışının babanın duyması meselesini iyiki dedin bende öyle yapacağım.yardımların için çok tesekkür ederim @DerinDeniz834

çok güzel anlatmışsın canım ayrıntılı.ben başladım artık dikkatli yemeye içmeye inşallah almam ama ilk 3 ayda veririm diyorum.ayrıca bebeğin kalp atışının babanın duyması meselesini iyiki dedin bende öyle yapacağım.yardımların için çok tesekkür ederim @DerinDeniz834

Canim inan ki cok degisiyorlar. Ben baslarda devlete gidiyordum, disarda bekliyordu esim. Anlattigim kadarini anliyordu...

Sonra ara ara ozele gotursum onu mahsus. Agrim var dedim, karnima biseyler oluyo dedim,ozele gidelim bi de orda baktiralim dedim, 1-2 kere goturdum,zaten o bile yetiyor. İlk etap o kalp atisi,sonra kucucuk bi kafa ve beden,hatta bazen omuriligi gorunuyo. O anda zaten bi sok oluyolar. O zaman kesin olarak ogreniyolar ki evet ben baba oluyorum. Evet karimin karninda bir can var. Benim cocugum var bilinci oluauyor.
Anne oyle degil,sen suan o kucuk olaa bile hissediyorsun. Duygusalligin var,bulantilatin var,uykun var,asabiligin var... Ben burdayim diyor bebegin,hissettiriyor kendini. Ama onlar hissedemiyor. Ancak boyle goturmen lazim. Gozleriyle gormesi lazim idrak etmesi icin.

O zaman hersey degisiyor emin ol. Ben simdi ozele gidiyorum,dr ultrasonu bitiriyor, hocam yzunu gosterebilir misjniz,fotograf vermeyecek misiniz diye kendi soruyor. Ve benden cok soru soruyor.

Mutlaka goturun eslerinizu. En azindan 2-3 kere gidin ozele. Bi kalp atisi icin gidin. Bi 3 lu tarama zamani gidin,o zaman da gayet guzel gorunuyor. Bir de detayli ultrasonunuzu eger imkaniniz varsa keainlikle diaarda ozelde yaptirin.

Detayli ultrasonda cocugun herseyi belli oluyor,dr ayak parmaklarini el parmaklarini falan sayiyor,yuzu belli,kolu bacaklari hersey belli oluyor.

Ve esleriniz mutlaka yaninizda olsun.

canım bende şimdi ilk defa doktora gideceğim için devlet hastanesinden randevu aldım.bir bakacağım eğer hiç memnun kalmazsam özel hastane arayışına gireceğim.daha kan tahlili yaptırmadım bir tıp merkezine bugün yaptırayım dedim sırf tahlil 40 lira dedi.sen doğumu özel demi devlettemi yapmayı düşünüyorsun @DerinDeniz834

Back
X