Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Hiçbiriniz yazmiyotsunuz diye acikcasi kirginim size. Asıl şimdilerde daha çok paylasima ihtiyacimiz var diye düşünüyorum.
Nazli benim oğlumda ayni geceleri sürekli kalkmaktan bir gece yatmadim artik yat kalk serseme döndüm. Resmen 15 dk'da bir kalkiyorum bazı geceler. Bu yüzden dua ediyorum calismiyorum diye yoksa benim sistemim hepten çökerdi.Bazı günler resmen ayakta sallaniyorym uykusuzluktan. Benim oglumda birde su var gece kalkiyor diyelim ama gözler kapalı babası alıyor kucagina onda asla durmuyor nasıl ağlamak kıyameti kopariyor. İlla beni istiyor ya bana geldi mi susuyor bu da beni iyice yoruyor. Eşime gitse geceleri azıcık uyuyacagım ama yok sıpa kokudan hemen anlıyor.
Birde ben adet düzensizliği için doktora gitmistim. Doktor muayene etti birşey yok emzirme döneminde gördüğümüz birşey bu dedi. İçim rahatladı. Bizden haberler boyle

Canım ben üst üste birkaç mesaj yazdım ve bugün bakıp durdum nihayet sen yazmıssın. Ben de aynı seyi düşünüyorum o hamilelikteki işler hiçbişeymiş asıl şimdi ihtiyacımız var.... ve benim oğlan da aynı seninki gibi gözler kapalı bagırıyor aglıyor ve bende usuyor yaaa!! Gecmiş olsun bişeycıkmammasına sevindimmm bende de adetr süznsizliği var ama dr a gitmedim oluyor bu dönemde diye. Benimki yine emmiyor bu arada. sürekli anı kısır döngüde boguluyorum...

Canım ben yazmiyorsunuz diye bakmiyordum artik ondan yani.
Nasılsin canim? Ben çok yorgunum ve de uykusuz. Evde dünya kadar is var ama oğluşum sağolsun beni hic bırakmiyor oyun oynamak için bile beni istiyor yaninda. Ütü dağ kadar oldu artik ne giyeceksek sadece onu ütülüyorum.
Nazlicim birşey sorucam. 9. aydan sonra yapilacak olan menenjit aşısı varmis özel. Biraz arastirdimda iki doz vuruluyormus rotavirusu gibi. Ancak 9. ayda kizamik aşısı var saglik ocaginin yapacagi bazı doktorlar menenjit asinin 10. ayda yapilmasi daha iyi olur diyor bazılarida 9. ayda yapilmali diyor. Kafam karisti sen bununla ilgili birşey duydum mu?

kizlar ben yine bir rahatsizlik sureci gecirdim anlatacak cok sey birikti teshis asamasi zorlu gecti daha sonuc cikmadi ama tekrarladi ayni rahatsizlk bakalim ne cikacak gunlerce bas agrisi cektim cocukta sizinkiler gibi gece gozler kapali aglayip durdu bir suredir de onunla ugrasiyorum ins sadece dis sikintisidir tekrar yazicam agliyor suanda

Canım ben yazmiyorsunuz diye bakmiyordum artik ondan yani.
Nasılsin canim? Ben çok yorgunum ve de uykusuz. Evde dünya kadar is var ama oğluşum sağolsun beni hic bırakmiyor oyun oynamak için bile beni istiyor yaninda. Ütü dağ kadar oldu artik ne giyeceksek sadece onu ütülüyorum.
Nazlicim birşey sorucam. 9. aydan sonra yapilacak olan menenjit aşısı varmis özel. Biraz arastirdimda iki doz vuruluyormus rotavirusu gibi. Ancak 9. ayda kizamik aşısı var saglik ocaginin yapacagi bazı doktorlar menenjit asinin 10. ayda yapilmasi daha iyi olur diyor bazılarida 9. ayda yapilmali diyor. Kafam karisti sen bununla ilgili birşey duydum mu?
Merhabacancazım. Ben cok yorgunummmmmm:( Günlerdir uyumuyorum :( Ütü nedir? :D Sadecegiyilecek bişey varsa o an o ütüleniyor bizde de. Ki ben genelde ütülenmeyecek tarzda bişeyler giymeye calısıyorumm bi de calısıyorummm gecen gömlek giyecektim sırf ütülememek icin gittim bluz cıkardım bi tane. Ay of yaaa bak ben tamamen unutmuşum o asıyı. birazdan arastırmaya baslıcam netten. doktor konrtolümüz 7 marttı bizim bakalım o ne dicek. Sağlık ocagından sogudum hatta cok kzıyorum onlara gecen yazdıgım seyden dolayı. Güvenemiyorum yani. :S Ay aklım karıstı simdi yaa

Eşimle cok fena tartıştıkyine. birbirimze girdk resmen. bağrıstık hatta ben onu ittirdim o beni ittirdi falan. o derece düşünün. Hee birde bebek deli gibi aglamam krizine girdi tabi bu durumda. sonra iç çekti hep uyurken. Psikolojim bozuldu.

Nazlıcım hayırdir ne oldu? Neden tartistiniz? Esin çok ayip etmis yazik ya. Bu arada annen şahit oldu mu bu duruma? Umarim olnamistir yazik kadincagiz çok üzülmüştür. Oğluna çok üzüldüm ooooffff ooooffff olan kuzucuklara oluyor hep.

Esracim geçmiş olsun canim. Simdi nasılsin peki? Sonuç ne zaman cikicak? Valla canım bizim hep aynı huzursuzluğu bir dişi patladi ikincisi yolda ama hic değişmedi. Dun gecede 20 defa kalkmisimdir. Bugün oğlum çok huysuz beni göremediği anda basiyor cigligi. Sürekli kucagimda resmen yapisik ikiz gibiyiz bu ara. Simdi uyududa ondan girebildim bende.

Ruh halim bunalım. 2. ayım dolmak üzere. Hiçb memnun değilim kendimin bu halini beğenmiyorum.Ben böyle değildim. hayattan cok zevk alan, gezmeyi yaşamayı herseyi seven hayat dolu biriydim...

Hiçbişey yapmak istemiyorum, herşeyden sıkılıyorum... Eşim gezmeye hava almaya cıkalım diyor istemiyorum filmden sıkılıyorum oyundan vs vs herseyden. Dua okuyorum bol bol. İçim çok çok sıkılıyor. Sanki boğazımı sıkıyorlar hiç bişeyden zevk alamıyorum...

Hamilelikten kaynaklandığını bilsem de geçmeyecek gibi gelmesi kötü oluyor. Evin içinde sürekli mutsuz içi daralan sıkılan biri olarak dolanıyorum. Üstelik bulantı illetiyle ve yiyememe ile uğraşıyorum.

Daha önce hiç bu kadar kötü bir can sıkıntısı yaşamamıştım. Bu durumu yaşayanlar sizler neler yaparak atlatmaya çalışıyorsunuz?
Canım inanki bende seninle aynı durumdayım benimde 2.ay yeni doldu kendimi beğenmiyorum herşeyden herkesten sinir kapıyorum aynada kendime baktıkça ağlıyorum eşim diyor şunu yapalım bunu yapalım istemiyorum yapsam bile hiç zevk almıyorum ama sabır geçcek biliyorum şu 3.ayıda atlatırsak biliyorum düzelcek sende inan canım

Canım inanki bende seninle aynı durumdayım benimde 2.ay yeni doldu kendimi beğenmiyorum herşeyden herkesten sinir kapıyorum aynada kendime baktıkça ağlıyorum eşim diyor şunu yapalım bunu yapalım istemiyorum yapsam bile hiç zevk almıyorum ama sabır geçcek biliyorum şu 3.ayıda atlatırsak biliyorum düzelcek sende inan canım
Merhabalar inşallah hayırlısıyla kucagınıza alırsınız yavrunuzu. Benim oğlum şimdi 9 aylık oldu :) Emekliyor :)

Merhabalar inşallah hayırlısıyla kucagınıza alırsınız yavrunuzu. Benim oğlum şimdi 9 aylık oldu :) Emekliyor :)
Oo ben iyce uçmuşum :) canım kusura bakma ya kendimle ilgili bi konu görünce hemen içimi döktüm tarihe felan bakmak aklıma bile gelmedi

Nazlıcım hayırdir ne oldu? Neden tartistiniz? Esin çok ayip etmis yazik ya. Bu arada annen şahit oldu mu bu duruma? Umarim olnamistir yazik kadincagiz çok üzülmüştür. Oğluna çok üzüldüm ooooffff ooooffff olan kuzucuklara oluyor hep.

Ne biliyormusun konu da cok lüzumsuz bişey. Ben cocuk kucagımdayken uyuyordu kucagımda gece kalktıgımızda. Ondan su istedim. bu anlamadı. Bende işaret ettim gene anlamadı bu kez ben cok sinirlendim cocuk uyanıvercek diye konuşmak istemiyorum. Sessizce söledim su diye. gene anlamyınca bagırdım bende. of of falan dedim sölendim o ara cocuk uyandı zaten sonra al işte cocuk uyandı diye bi basladım tabi sölenmeye bagrınmaya o da susmadı. eskiden susardı. o da bagırdı ben bagırdım hadi cocuk aglama krizine girdi... bu kez dahacok birbirimize girdik. Düşünebiliyormusun tartısma sebebini alahaskına. sakin kafayla düşününce ilk tepkiyi kenidimn cok fazla verdiğini farkediyorum anlıyorum ama ben de kötü niyetle degil cocuk uyanmasın diye sinirlendim. hee sonuçta cok kötü oldu... Allahan annem sadece cocugun aglmamasını duymuş. yoksa kadın nasıl tedirgin olurdu ya... Aynı evde yaşamak bu yüzden cokzor birileriyle.
Sizin aranız nasıl?Umarım eskisine göre cok daha iyidir

kizlar ben yine bir rahatsizlik sureci gecirdim anlatacak cok sey birikti teshis asamasi zorlu gecti daha sonuc cikmadi ama tekrarladi ayni rahatsizlk bakalim ne cikacak gunlerce bas agrisi cektim cocukta sizinkiler gibi gece gozler kapali aglayip durdu bir suredir de onunla ugrasiyorum ins sadece dis sikintisidir tekrar yazicam agliyor suanda

Canımmm ben senemin yorumundan sonra farkettim özür dilerimm. Cok gecmiş olsun, hemen moralini bozma bakalm öyle.Cocuklkarın su gözü kapalı aglamave bin defa kalkma huyu üçüümzde de var sanırım...
Esracım sonuçlar cıktımı

Senemcim ve Nazlicim eminim sizde ayni durumdasiniz her is bitecek bebek uyuyacakki bize zaman kalsin cogunlukla bende o artik daldiginda uyuyakaliyorum.Cok farkli kurumlarda ogretmenlik yaptim hicbirindebu kadar yoruldugumu hatirlamiyorum.Bu aralar esimindeisleri cok yogun bebek hepten bana kaldi gece gunduz yapisik ikiz gibiyiz,arada insan nefes almak istiyor birde yurtdisinda olunca insan istiyorki biri on dk tutsunda az nefes alayim.Sonuclar cikmadi hala bekliyoruz ama ikinci kesde duzeldim doctor istirahat diyor ama nerede ve nasil yapacaksinki elimde resmenbir atom karinca var emeklemeden ayaga kalkti dusup duruyor heran onu takip etmekten telef oldum birde evin ne kadar tehlikeli kosesi varsa oralara gidiyor,mama yedirirken alt degistirirken done dolasa yata kalka yapiyoruz bir saniye durmuyor cocuk ben zaten minion biriyim hal kalmadi tas devrindeki bambam vardi hatirlarsiniz onun gibi hic durmak istemiyor aman saglikli olsunlarda gerisi onemli degil ama hani arada da dinlensek hic fena olmayacak.

Benimkide geceleri gozu kapali aglayarak uyaniyor dun gece kac kere uyandim bilmiyorum.Genelde sabirliyim ama inanin bazen cidden gucumun tukendigini hissediyorum.Yazdiklarinizi cok dikkatle okuyorum bazen olmadik yerlerde benimde patlamalarim cikislarim oluyor ama bu bizim elimizde degil gercekten butun sabri cocuga verince geriye birsey kalmiyor.Belki guleceksiniz bebegi uyuttum geldim esim sakiz cigniyor patlatti diye kiziyorum zaten zor uyuttum napiyorsun ya diyere:) Kalmadi baciciklarim ne guc ne sinir ne hal hicbirsey kalmadi ucumuzde cok nazli buyutulmusuz ucumuzde narin yapidayiz anladigim kadariyla,daha fazla anlayisa biraz yardima ve huzura ihtiyac duyuyoruz.

Bu birkac gun regl donemindeyim normalde fazla oluyor her bisey yorgunluktanmidir nedir baya kansiz kaldim o fazla sinir ve gerginlik yapiyor daha cabuk yoruluyorum.ahh kizlar millet ucu besi nasil yapiyor biztek cocukla pert olduk.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr durumlar nasıl???
Senemcim Türkiyede cok pis gripvar dikkat edin. Ögretmen arladaslardan ikisi hastanede yatıyor! diger ikisi 10 gündürraporlu baska türlü bi gripmiş ayaga kaldırmıyormuş. cok korkuyorum inşallah bulasmaz.. Esracım senin durumun ne oldu????
Bebişler nasıl? Benimki tam mod huysuzluga devammm. yeni mod: aksam 10a kadar aglamaca....

Biz bugün dr kontrolünden geldik. Menenjit asısının 2 türü varmış biri tek doz olan. onu 13. ayda tavsiye ediyorum dedi digeri 2dozmuş ilki 10ç ayda yapılıyormuş. Bize ikisi de olur ama tek doz yapıyorum genelde dedi. bizde tamam dedik. 13. ayında dedi. Birde kan testi yapıldı sonuçları aldık pek sınırda deger yok ya yuksek ya düşük.... doktora henüz gösteremedik. şöle bi netten baktım kendim ama moralim bozuldu... Hele demiri düşük... :(

Nazlıcım bu hafta ara ara girip vaktim ama inan yazamadım. Oğlum iyice bana bagimli oldu. Babasinda bile zor duruyor artik. Geceleri 15 d'da bir kalkmaya başladı. Aksamlari o uyuyunca bende yaninda uyuyorum. Gündüzleri devamlı kucagimda. Ondan bir fitsat bulup yazamadim.
İlk önce kavga nedeniniz gerçekten büyük birşey değilmiş ama seni çok iyi anliyorum. Uykusuzluk ve yorgunluk tan bende herşeye hırlıyorum. Esinin yaptigida ayip yani azicik anlayisli olup alttan alsa ne olur sanki. Simdi nasılsınız peki? Valla biz bir iyi bir kotu iste sürdürmeye calisiyoruz evliliği. Gecen gün mesela bizde misafir kavgasi yaptik. Ev sahipleri gelicez demişler eşime o da gelin demiş. Tabi ben gece hic uyumadim migrenim tuttu gözümden uyku akiyor. Bagirdim artik insan bir sorar gelsinler mi diye benim inadima yapıyorsun dedim. Anlamiyor adam ya valla bıktım artik.
Canım demir düşüklüğü için pekmez versen. Özellikle harnup pekmezi. Oğlum uyandi yine yazarim

Canlarim merhaba bir sure konuya baktim yazmamistiniz sonar takip edemedim.Test sonuclarim temiz cikti duzeldim insaallah.Turkiyeye geldim ve cok berbat bir salgin varmis ikimizde yakalandik oglusumla acile gittik igne ilaclar iyilesmeye calisiyoruz benimki grip ama doctor ogluma alerjik astim dedi cok uzuldum hava veriyoruz gunde dort defa cok sarsildik ikimizde ve bu arada da guzel bir haber aldik esim iyi bir uniyle anlasti ankaraya tasiniyoruz kizlar artik insaallah eylulden itibaren Turkiyedeyim.

Kizlar benim oglanda gece cok sik uyaniyor gece uyanip uyumaktan gunduzleri sarhos gibi oluyorum.Daha disimiz cikmadi ama onun skintisida var bakalim oyle ugrasiyoruz bu aralar.

Back
X