• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik yolunda hep birlikte ilerleyelim..

Peynir ve yogurtta daha fazla kalsiyum var onları yiyosa sikinti olmaz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili. anne-babalar. daha. önce. “Süt. içmeyenlerin boyu. uzamaz. mı”. diye. çarpıcı. bir. yazı. yazmıştım.. Ve. doğada süt ve süt. ürünleri. yerine. geçebilecek. birçok. gıda. olduğundan. bahsetmiştim.. Şimdi. bu. konuyu. biraz. daha. detaylı. olarak. irdelemek istiyorum.. Besinlerin kalsiyum. içerikleri. hakkında. .size. bilgiler. verdikten. sonra,. süt. içmeyen. çocuklar. için. bazı. önerilerde. bulunacağım..Bir. besinin. ne. kadar. iyi. bir. kalsiyum kaynağı olduğuna. karar. verirken. sadece. 100 g’ında. ne. kadar. kalsiyum. içerdiğine. bakmak. yetmez, kaynağın. iyi. olduğuna karar. verirken. .emilmeyi etkileyen etmenlerin de birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Kalsiyumun en iyi kaynakları, emilebilen kalsiyumu en çok içeren besinlerdir.Bu yönden besinlerimizi. kalsiyumun en iyi, iyi, orta ve zayıf kaynakları olarak 4 ana sınıfa. ayırabiliriz. Özetle. söylemek. gerekirseEn iyi kaynaklar:..Süt ve süt ürünleri (Yoğurt, peynir v.s)İyi kaynaklar:.Pekmez, susam, fındık, fıstık .ve benzeri yağlı tohumlar,yeşil yapraklı sebzeler,kuru baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir.Orta derecede kaynaklar:.Yeşil sebzeler , yumurta, portakal, mandalina, limon,çilek .gibi besinlerdir.Zayıf kaynaklar:.Tahıllar, diğer sebze-meyveler ve etlerdir.Küçük balıklar. kılçığı ile birlikte yenildiğinde kalsiyumdan zenginleşir. Kemikler kırılıp sirke ile kaynatıldığında,kalsiyum kemiğin suyuna geçer ve bu kemik suyu yemeklerde kullanılarak yine kalsiyumdan yararlanılabilir.Süt. sevmeyen,. belki. de. hiç. süt ürünü. tüketmeyen. çocuğunuza. uygun. menüler. hazırlayabilmeniz. için. farklı. oranlarda. kalsiyum. içeren. gıdaların. 100 g’ında. kaç. mg. kalsiyum. içerdiğini gösteren. aşağıdaki. listeye. göz. atmanızda. da. büyük. fayda. görüyorum.En iyi kaynaklarİnek sütü (Yağsız).................. 123............... Beyaz peynir-urfa................. .338İnek sütü(Yarım yağlı) .......... 122................ İnek Sütü (Yağlı).................... 119.................Kars tipi............................... . 731............... Cheddar................................. 721Yoğurt (Yarım yağlı).............. 120........ ....... Kaşar peyniri......................... 700Yoğurt (Yağlı).........................111................ Rokfor ................................... .662Beyaz peynir(Yağsız)............. 96................ Çökelek kuru.......................... 505Beyaz peynir(Yağlı)...............162......... ...... Otlu peynir.............................. 497.İyi kaynaklarPekmez(Üzüm)...................... 400............... .Roka............................. ......... 205Badem................................... .234.................Maydonoz (taze).................... 203Fındık...................................... 209.................Nane (taze)................. ........... 200Antep fıstığı............................ 131.................Madımak................... ............. 166Ayçiçek çekirdeği..................120............... Pancar yaprak.. ............. ....... 119Susam.................................... 110................Lahana kara........................... 116Ceviz........................................ 99.................Pazı................................... ..... 114Yer fıstığı (iç kavrulmuş)......... 72..................Ispanak................... ................. 93Soya fasulyesi...................... 226................. Bamya taze........................... .. 92Nohut.....................................150................. .Kıvırcık...................................... 81Kuru fasulye(Beyaz).............144.................. Pırasa...................................... 52Barbunya...............................135.................. Soğan yeşil............................. 51İç bakla..................................102.................. Kivi........................................ 100Mertcimek.............................. 79...................Erik pestil................................90Börülce................................... 74...................Kayısı pestil............................ 86Bamya kurutulmu................. 678................. Kuru incir.............................. 126Fasulye kurutulmuş.............. 480................. Kuru kayısı............................. 67Patlıcan kurutulmuş.............. 137................. Kuru üzüm............................. 62Biber kurutulmuş.................. 120................. Kuru erik............................... .51Asma yaprağı........................ 392.................Tarhana............................... 685Ebegümeci............................ 249.Orta derecede zenginYumurta................................ 56.................. . Taze biber kırmızı................ 29Portakal................................ 41................... Sarımsak baş...................... 29Mandalina............................. 40................... Kabak yaz............................28Greyfurt............................ .... 16................... Taze börülce........................27Taze incir.............................. 36................... Soğan kuru..........................27Böğürtlen.............................. 32................... Bezelye iç............................26Kiraz-Vişne.......................... 22................... Hıyar soyulmamış.............. .25Çilek..................................... 21................... Hıyar soyulmuş................... 17Lahana beyaz..................... 49................... Kuşkonmaz.......................... 22Lahana bürüksel................. 49................... Kabak kış............................. 21Taze bakla.......................... 43................... Karnabahar.......................... 25Kereviz................................ 43................... Lahana kırmızı...................... 42........Yukarıdaki. listeye. bakarak. ben. sizin. için. birkaç. örnek. menü sunmak. istiyorum. Daha. sonra. siz de. bu. listelere. bakarak. farklı. menü. seçenekleri oluşturabilirsiniz.Hiç. süt. içmeyen. bir. çocuk. kahvaltıda. 15-20 g. kaşar. peynir. yediği takdirde. 1. bardak. süte. eşdeğer. kalsiyum alır.. Diyelim. ki. bu. çocuk. peyniri. de. ağzına. sürmüyor. 25’er. g. yaklaşık 2’şer. tatlı. kaşığı pekmez. ve. tahini. karıştırdığınız. takirde yine. 1. bardak. süte. eşdeğer kalsiyum alınmış. oluyor, buna. 1. de. haşlanmış. yumurta eklerseniz,. ya da. karışık. sebzeli. bir. omlet. yaparsanız,. daha. sabahtan. 1. bardak. sütü. bile. geçmiş. olursunuz.. Unutmayın. ki. yeşil. yapraklı. sebzeler. kalsiyumun. iyi. kaynaklarındandır.........Yine. hiç. süt. içmeyen,. ağzına. yoğurt peynir sürmeyen. bir. çocuğa. öğlen. ya. da. akşam için. nasıl. bir. menü. hazırlasak?. Barbunya,. nohut, kuru. fasülye,. bamya. gibi birçok klasik. yemekten. tek. 1. tabak. yedirerek. (150-200 g) .en. az 1. bardak. süt. içirmiş kadar. kalsiyum. verebilirsiniz.......... Daha mı az. yedi,. yanında. kalsiyumdan. zengin yeşilliklerle. yapılmış. bir. salata,. gün. içinde. 3-4 adet. kuru. meyve,. 1. adet. kivi, işte. yine. sınırı. geçtik..Yalnız menü. hazırlarken. kuruyemişlere dikkat !. Nasıla. bol kalsiyum. var. diye. devamlı. aşırı. kuruyemiş yedirirseniz. bu. sefer. de diyetteki. yağ. miktarı. artacağı. için kilo. sorunu. yaşayabilirsiniz. Özetle. sağlıklı. ve. dengeli. beslenen. birinin. kalsiyumsuz. kalması. imkansız,. hesaba. kitaba. bile. gerek. yok,. ama. ben. sizleri. rahatlatmak. için. biraz da. kanıtlar. sunmak. istedim.....Sağlıcakla. kalın.. .alintidir

Melisacik gördüğün gibi 100 gram sutte 123 mg kalsiyum varken peynirde338 mg kalsiyum var

Bide inek sutu gunde 500 gr dan fazla si kansızlık yapiyo bunuda goz onunde bulundur

Elifimmm Napiyon

Elifimmm Napiyon

Ne yapiyim moonum alisi uyuttum oturuyorum sen ne yapiyosun melisamla sohbet ettik biraz bemde sutu gunduzde veriyosum moonum kansizlik yapiyo diye birde istahini kesmesin diye gece veriyorum sadece yatmadanda yogurt peynor desen her sabah kesintisiz cok sukur aut rahatlik cunku emmeyi birakinca ali kurtulusim oldu sacma sapan mamalara kalmadim cok cok sukur verdigim zaman bile icim ezilerek veriyodun

Ben hala emziriyorum cnm gunde bire dustu kescem iki yasinda inşallah. Y

Ayy koca dana nasilda guzel oliyodur emmesi kuzim yaa iki yasina geliyo yaa eylul 13 muydu moonum unutmamisimdir ins

Ayy koca dana nasilda guzel oliyodur emmesi kuzim yaa iki yasina geliyo yaa eylul 13 muydu moonum unutmamisimdir ins

Evet cnm eylul 13 :) kuzum iki yasina gircek Rabbi mm yavrularimiz i korusun

Evet cnm eylul 13 :) kuzum iki yasina gircek Rabbi mm yavrularimiz i korusun

Amin canim amin daha dundu hersey ama kokaca iki yil omurde gwldi gitti rabbim can sagligi versin cumlemize

Ya bugun oglum ne yapiyo bana ellerini yanaklarima koyuyor tatlim diyo :)

Kızlar selam, Ben bebek kıyafetlerini yıkamak için Dalin'in hipoalerjenik deterjanını ve yumuşatıcısını aldım.

Duyduğum kadarıyla, ilk 6 ay yumuşatıcı kullanmayın diyolar. Sadece seçtiğiniz deterjan yeterli diyorlar, doğru mudur sizce ?

Siz naaptınız bu konuda ?

Ben ikisinide kullandim cnm

Kızlar selam, Ben bebek kıyafetlerini yıkamak için Dalin'in hipoalerjenik deterjanını ve yumuşatıcısını aldım.

Duyduğum kadarıyla, ilk 6 ay yumuşatıcı kullanmayın diyolar. Sadece seçtiğiniz deterjan yeterli diyorlar, doğru mudur sizce ?

Siz naaptınız bu konuda ?

Canim bende ikisini kullandim ama her camasir bitjmine ek durulama yaotirdim ve corabina carana kadar utuledim oyle yaparsan sjkinti olmaz rabbim sahlikla almani nasio etsin kucagina hayirli kolay dogum olsun uns:nazar:

Ya bugun oglum ne yapiyo bana ellerini yanaklarima koyuyor tatlim diyo :)

Onun o minnak ellerini yerim hele o dilini ham ham yerjm kuzum benim buyumusde annesini seviyi hee bal yaa:55:

Alide oyun oynarken bi bakmisin gelmis dudagimdan opuyo srailiyo ellerini doluyo boynjma yanagjni ooyuyo yanagima kimikdamadan duruyo eleriyle cici cici yapiyo oylr hassas dokunuyoki kurbsn olurjm verene oksarken gozumun icine o gulen gozleriyle bakisi var omrume omur katiyo kuzu bunlar kuzu verene olurum rabbime emanet hepside

Alide oyun oynarken bi bakmisin gelmis dudagimdan opuyo srailiyo ellerini doluyo boynjma yanagjni ooyuyo yanagima kimikdamadan duruyo eleriyle cici cici yapiyo oylr hassas dokunuyoki kurbsn olurjm verene oksarken gozumun icine o gulen gozleriyle bakisi var omrume omur katiyo kuzu bunlar kuzu verene olurum rabbime emanet hepside

Aminnnn cnm rabbim hic bozmasin. He sen demistinya eltinin bebegi dogunca soyle cinsiyet i kiz cnm oğlan istiyodu ama güzel bir kız maşallah

Aminnnn cnm rabbim hic bozmasin. He sen demistinya eltinin bebegi dogunca soyle cinsiyet i kiz cnm oğlan istiyodu ama güzel bir kız maşallah

Anammmmdogdumu kiz hadi gozleri aydin olsun Allah anali babali buyitsun nasillar peki moralleri ayirim yapiyolarmi doguncada yapabiliyolarmi yani saglikli bebis ayy insan yapasi geliyoda gozum korkuyo

Canim bende ikisini kullandim ama her camasir bitjmine ek durulama yaotirdim ve corabina carana kadar utuledim oyle yaparsan sjkinti olmaz rabbim sahlikla almani nasio etsin kucagina hayirli kolay dogum olsun uns:nazar:

Canım, Allah razı olsun amiin inş isteyen, bekleyen kim varsa Allah yardımcısı olsun.
Cevabın için de tşk ederim, kafam karışık çünkü bu konuda :)

Canım, Allah razı olsun amiin inş isteyen, bekleyen kim varsa Allah yardımcısı olsun.
Cevabın için de tşk ederim, kafam karışık çünkü bu konuda :)

Rica ederim canim cok iyi anliorum bizde o donemlerden gectik heyecanini e tedirginligini anliyorjm yani yumusatici kimi yanidiysam kullandi kullanmayanda var evet ama ek durulama yapinca kalinti olmjyo ve cok guzel kokjyo

Rica ederim canim cok iyi anliorum bizde o donemlerden gectik heyecanini e tedirginligini anliyorjm yani yumusatici kimi yanidiysam kullandi kullanmayanda var evet ama ek durulama yapinca kalinti olmjyo ve cok guzel kokjyo

Tamamdır :34:
Kullanıcam yumuşatıcıyı, çok güzel kokuyo gerçekten. Daha deterjanı kutusundan çıkarırken bebek koktu her yer :16:

Acaba şimdiden yıkasam, ütülesem erken mi olur ? 30 Ağustos'ta doğum Allah'ın izniyle inş.

Back