• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik yolunda hep birlikte ilerleyelim..

slm kızlar ben geldmm kmseckler yok bnde hamillelikle ilgili netten bişeyler paylaşıyım

ANNE OLUNCA HAYATINIZDA OLAN 24 DEĞİŞİKLİK :)

Acaba anne olunca insanın hayatınızda neler değişiyor? Şüphesiz ki cevabınız ”çok şey” olacaktır. İşte, bu ”çokları” maddelendirildi veee o uzun liste ;)

1) Artık çiçek koklamamaya başlarsınız. Bunun yerine bebeğinizi koklamaya başlarsınız,
2) Hiçbir şeyden korkmadığınızı düşündüğünüz anda yepyeni korkuların sahibi olmaya başlarsınız,
3) Nihayet kendi vücudunuza saygı göstermeye başlarsınız,
4) Anne-babanıza daha fazla saygı göstermeye başlarsınız,
5) Bebeğinizin ağrılarının, sizin kendi ağrılarınızdan daha yaralayıcı olduğunu hissedersiniz,
6) Kalbinizin daha kolay kırıldığını görmeye başlarsınız,
7) Hayatınızın yeni anlamını günde ”bir milyon kez” düşündüğünüz olur,
8 ) Her yeni günün size yeni bir sürpriz getirebileceğini görürsünüz,
9) Aynaya bakarken kendinize değil de, kucağınızdaki mucizeye baktığınızı farkedersiniz,
10) Sabahın erken saatleri olduğunu da keşfedersiniz(!),
11) İşlere nasıl yetiştiğinize kendiniz dahi şaşırıp kalırsınız,
12) Cumartesi akşamı saat 21.00′de de uykuya dalınabileceğini öğrenirsiniz,
13) İşlerinizi saate göre değil, bebeğinizin programına göre ayarlamaya başlarsınız,
14) İşe geç kalacağınızı bilseniz de küçücük bir öpücük için zaman harcarsınız,
15) Dünyayı değiştirme istekliliğinizdeki güce, inanamazsınız,
16) Göğüslerinizin asıl anlamının ne olduğunu en sonunda anlarsınız,
17) Çocuğunuza baktıkça ”ne büyük iş başarıyorum, Allahım” diye haykırmak istersiniz,
18) Bebeğinize daha iyi bakmak için kendinize daha iyi baktığınızı görürsünüz (Emziren annelerin kocaman bir helva tabakasını mideye bir seferde indirmeleri gibi!)
19) Sorumluluklarınızın artışına şaşırırsınız,
20) Günlerce uykusuz da yaşayabildiğinizi öğrenirsiniz,
21) Her şeye bir de çocukların gözüyle bakmaya başlarsınız, örneğin balonların ne kadar eğlenceli olabileceğini yeniden anlarsınız,
22) Çocuğunuz, göğsünüzde uyuyunca çift değil, tek bir yürek sesi duyarsınız,
23) İçgüdünün ne olduğunu anlarsınız,
24) Sevginin aslında sınırı olmadığını öğrenirsiniz..

kevserim çok güzel vallaha duygulandım bacım yaaa süper birşey bunlarr:43:

:14::14::14:
Anne Demek Ne Demektir Bilir misin ...?

* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.

* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.

* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.

* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.

* Anne demek yüreğini parçalara bölüp her bir parçayı özenle onlara sunmaktır.

* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!

:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14: Allahım anneolmak isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin kevserim AMİNNNNNNNNNNNNN

selamm kızlar bn geldmmm moralim çok bozukk bu gun görümceler geldiler kahvaltı ettik yukarda ..bn aşşa inndim atıyodum miğdem çok yanıyodu neyse görümcem çekyatlara bakmak için geldi kaynanamla çamaşırları dürüyordum yatıyodum dedim sağlam insan yatarmı niye yatıryosun dedi kaynanam bnde dedim sağlam olsam yatmam dedimm miğdem yanıyo dedimmm neyse gittiller evn içine temizledim hastayım kapının önnde otuuyorlar yerleri süpürüyo kaynanam bağırıyo cam açık duyuyoru m al süpür kapının önünü diyorr..çıkmadım bile neyse sonra diye görümcem gelmiş dışardalar bi çay yapııyımm demiyosun diyo koccanda hain sende hainsin diyo şok geçirdimm sinirlerim bozuldu bnde çıktım dedim ne bn hainim nede kocam dedim daha yeni oturdum hastayım dedim görümcem kaynanama çok kızdı ne yapcan sen kızı bırak otursun rahat rahat evn de çekyatlara bakmaya gittiğimizde kız kaçkerededi çay yapıyım diye..fln baya kızdılar bende ağladım zoruma gitttii

sonra eşimin babası geldi ağlama dedi dedim baba ne zaman aşşa eve gelse durmadan laf sokuyo dediimm...oda dediki kızım sen haklısın boşwer ben arkandayım ağlama dedi..gitti bn ağlıyorum ama sonra yukarı çıkıyorlarmış çağırdılar dedim aağlıyarak gelmicem ddim.sonra eşimi aramışlar yukarı geldemişler..babam beni aradı yukarı geldedi
çıktım ne çay içtim nede bişey şimdi gittile görümcemler...kızlar ben neyaptım ya dayanamıyorummmm

selamm kızlar bn geldmmm moralim çok bozukk bu gun görümceler geldiler kahvaltı ettik yukarda ..bn aşşa inndim atıyodum miğdem çok yanıyodu neyse görümcem çekyatlara bakmak için geldi kaynanamla çamaşırları dürüyordum yatıyodum dedim sağlam insan yatarmı niye yatıryosun dedi kaynanam bnde dedim sağlam olsam yatmam dedimm miğdem yanıyo dedimmm neyse gittiller evn içine temizledim hastayım kapının önnde otuuyorlar yerleri süpürüyo kaynanam bağırıyo cam açık duyuyoru m al süpür kapının önünü diyorr..çıkmadım bile neyse sonra diye görümcem gelmiş dışardalar bi çay yapııyımm demiyosun diyo koccanda hain sende hainsin diyo şok geçirdimm sinirlerim bozuldu bnde çıktım dedim ne bn hainim nede kocam dedim daha yeni oturdum hastayım dedim görümcem kaynanama çok kızdı ne yapcan sen kızı bırak otursun rahat rahat evn de çekyatlara bakmaya gittiğimizde kız kaçkerededi çay yapıyım diye..fln baya kızdılar bende ağladım zoruma gitttii

sonra eşimin babası geldi ağlama dedi dedim baba ne zaman aşşa eve gelse durmadan laf sokuyo dediimm...oda dediki kızım sen haklısın boşwer ben arkandayım ağlama dedi..gitti bn ağlıyorum ama sonra yukarı çıkıyorlarmış çağırdılar dedim aağlıyarak gelmicem ddim.sonra eşimi aramışlar yukarı geldemişler..babam beni aradı yukarı geldedi
çıktım ne çay içtim nede bişey şimdi gittile görümcemler...kızlar ben neyaptım ya dayanamıyorummmm

kevserim kusuruma bakma dün giremedim şimdi geldim okudum senin o kaynanana diyecek laf bulamıyorum hiç mi Allah korkusu yok o kadında sen hamilesin dikkat et demesi gerekirken senden işmi bekliyo ben bu insanları anlamıyorum inan böyleleri nasıl can verecek hiç bilemiyorum senin karnındaki torunu yaaa sen yapmak istesen bilee durdurması lazımki kızım sen hamilesin diyee Allahından bulsun daha kötü şeyler çıkıyo ağzımdan ama inanki burda diyemiyorum üzülme sen gülüm boşver bırak takma ne oludğu belli kadının üzülpde prensesimzi strese sokmaa lütfennn bak kayınpederin veee eşin senin yanındaa Allahtan :47::47::47:

melisam dün görüşemdik bugün büyük gün gülüm nerdesin gitmeden bir haber ett merciğimi görmeyee olurmu bak bekliyorum hee biraz işlerim varr çevrim dışı olsada bilki sistemdeyim otomatik atılmışımdırkesinlikle gelicem gelincede haber et bak bekliyoum heee hele ultrason resmini isterim isterimde isterimmmm tamammı bacım :46::46::46:

melisam dün görüşemdik bugün büyük gün gülüm nerdesin gitmeden bir haber ett merciğimi görmeyee olurmu bak bekliyorum hee biraz işlerim varr çevrim dışı olsada bilki sistemdeyim otomatik atılmışımdırkesinlikle gelicem gelincede haber et bak bekliyoum heee hele ultrason resmini isterim isterimde isterimmmm tamammı bacım :46::46::46:

canım sabah gidiyim hasta cok olmaz dedimya ben,imki ameliyatta ya. üf onu bekliyorum oglene kaldı sanırsam ya bende cok heyecanlıyım bakalım ne olcek. doktoru yakalıyabilirsem bugun ne ala. göstermesmiyim gülüm bi görüyümde ultrosonda kac haftalık acep biz 6 diyoz ya bakalım ultrosana göre uymuyo sanırım bi keseyi göerydim eyiydi.:9::9::9::9:

cıkmamıs daha ya bu doktoru muayene sırasında bulmak cok zor ya. bakalım bekliyorum hala. benim ameliyata fazla girmeyen bi doktor bulmam lazım ya.:26::26:
canım sen devlete gidince sdabahtan sıramı alıyosun telefonlamı randevu alıp gidiyosun. cok bekliyomusun hastanede. ya ben doktora dicemki folilk asiti degişteirseniz elevit yada solgarın folik asidini istiyorum dicem bakalım. :ssz::ssz::ssz::ssz:

canım sabah gidiyim hasta cok olmaz dedimya ben,imki ameliyatta ya. üf onu bekliyorum oglene kaldı sanırsam ya bende cok heyecanlıyım bakalım ne olcek. doktoru yakalıyabilirsem bugun ne ala. göstermesmiyim gülüm bi görüyümde ultrosonda kac haftalık acep biz 6 diyoz ya bakalım ultrosana göre uymuyo sanırım bi keseyi göerydim eyiydi.:9::9::9::9:

canım benim bende gelmeyince merak ettim ne oldu diyee az kaldı az sabret görüceksin Allahın izniylee yaa biz son adet tarihine göre hesp yapıyoruz belkide geç döllenmedirr bilemeyizzz ki balım ultrasona girincee görücez anlıycaz artıkın:18::18::18:

cıkmamıs daha ya bu doktoru muayene sırasında bulmak cok zor ya. bakalım bekliyorum hala. benim ameliyata fazla girmeyen bi doktor bulmam lazım ya.:26::26:
canım sen devlete gidince sdabahtan sıramı alıyosun telefonlamı randevu alıp gidiyosun. cok bekliyomusun hastanede. ya ben doktora dicemki folilk asiti degişteirseniz elevit yada solgarın folik asidini istiyorum dicem bakalım. :ssz::ssz::ssz::ssz:

valla melsiam senin bu doktoru gözüm heç tutmadı bencede başka doktor olsa iyi olucakda dur bakalım bir bugün git bakalım ne diyecek ona görecanım ben netten girip alıyorum doktorumu seçip tabi randevu bulabilmem biraz zor oluyo istediğim tarihlere ama öyle işte birde snein dediğin folik asit bu ekleyeceğimdenmi anlamdım balım $151020123167.jpg bundanmı gülüm

canım benim bende gelmeyince merak ettim ne oldu diyee az kaldı az sabret görüceksin Allahın izniylee yaa biz son adet tarihine göre hesp yapıyoruz belkide geç döllenmedirr bilemeyizzz ki balım ultrasona girincee görücez anlıycaz artıkın:18::18::18:

son adete göre hesap yapılıyo ama mantıksız degilmi elifim ya cünkü yumurtlama günümüadetten sonraki en erken 14. günü sayıyolar ki benim 30 günde bi olsa bu ay 16. günüm oluyo yanı 16 yada 14 gün kafadan büyük gösteriliyo.anlamadım gitti demek ole hesaplanıyo. bi banyo yapıyımda ole gideyim temizlik yapmıcam bugun. yemekte yok evde aba daba duuuuuuuuuuu bi sürü iş var ya.
kıs vajinal muayene etmez demi aslında en saglıklısı oymus net görülüyomus kac haftalık oldugu göbekten bakacak benimki sanırsam. işimede gelir bacaklarımı temzilemistimde seyim biraz kotu durumda.:27::27:

son adete göre hesap yapılıyo ama mantıksız degilmi elifim ya cünkü yumurtlama günümüadetten sonraki en erken 14. günü sayıyolar ki benim 30 günde bi olsa bu ay 16. günüm oluyo yanı 16 yada 14 gün kafadan büyük gösteriliyo.anlamadım gitti demek ole hesaplanıyo. bi banyo yapıyımda ole gideyim temizlik yapmıcam bugun. yemekte yok evde aba daba duuuuuuuuuuu bi sürü iş var ya.
kıs vajinal muayene etmez demi aslında en saglıklısı oymus net görülüyomus kac haftalık oldugu göbekten bakacak benimki sanırsam. işimede gelir bacaklarımı temzilemistimde seyim biraz kotu durumda.:27::27:

gülüm vallaha ben onunla ilgili videolar bulmuştum uzman tvle alkalı hesap o şekilde ben o siteyi bulayımda izlersin olurmu öm atarımsana gülüm mankıen baktığımızda alttan bakımdaa tehlike diyolar bendede o korku hep vardır ama ilişkde dee hani oluyo anlarsın o zaman neden birşey olmuyoo ama işte bendeki korku şartlandırma varr sanada baktırma derim ki ilişlide yasak demiş zaten beninanırım nerde ters birşey söylese mesela saç kestirmeyee derler bende kestremiyorum aslında tamamen batıl şu aralar düşüyüorum daa korkmuyoda değilimm haniii dimek temizlik etmedin aman boşver gülüm doktorlar alışık vallaha dikkat bile etmiyorlarr emin ol sen rahatına bak:38:

elifim cok kotuyum gel hadi ne olur. doktor keseyi göremedi
tekrar kan istedi ve detaylı ultrosın istedi kanı verdim geldim. ultroson için bekliyorum 9 kişi varmıs onumdde 1 saat sonra gidecem dua et ne olur bi sorun cıkmasın. dıs gebelikten suphelendi.:43::43::43:

melisammmmmmmmmmmmmmmmmm gelmişin hadi anlat ne oldu gördünmü kızzz minnak kuzumu:18::18::nazar:

gülüm vallaha ben onunla ilgili videolar bulmuştum uzman tvle alkalı hesap o şekilde ben o siteyi bulayımda izlersin olurmu öm atarımsana gülüm mankıen baktığımızda alttan bakımdaa tehlike diyolar bendede o korku hep vardır ama ilişkde dee hani oluyo anlarsın o zaman neden birşey olmuyoo ama işte bendeki korku şartlandırma varr sanada baktırma derim ki ilişlide yasak demiş zaten beninanırım nerde ters birşey söylese mesela saç kestirmeyee derler bende kestremiyorum aslında tamamen batıl şu aralar düşüyüorum daa korkmuyoda değilimm haniii dimek temizlik etmedin aman boşver gülüm doktorlar alışık vallaha dikkat bile etmiyorlarr emin ol sen rahatına bak:38:

ettişm ettim temizlend,im gittim banyomu da yaotım ne olur ne olmaz da baklalım insalah kötü bişi yoktur cok korkuyorum elifim ya.:43::43:

elifim cok kotuyum gel hadi ne olur. doktor keseyi göremedi
tekrar kan istedi ve detaylı ultrosın istedi kanı verdim geldim. ultroson için bekliyorum 9 kişi varmıs onumdde 1 saat sonra gidecem dua et ne olur bi sorun cıkmasın. dıs gebelikten suphelendi.:43::43::43:

canım benim bak bence hiç korkma bitanem ben sana gitmeden diyecektim ama doktr sonucunu duymadan aklını karıştırmak istemdeim bak beni iyi dinle melisam hatırlarsan benim adetim 7 gün geçmişti kanda 60 çıkmıştı geçdöllenme yüzünden olduu benimde göremedi 7 gün geçtiğinde önce ultrasona girdim 15 mm olmuş dedi rahim kalınlığı yani hamile olablirsin ama kanda bakalım dedi baktık 60 çıktı üzülme meleğim sneinkide 64 bence sneinkide geç döllenme bak görr içini ferah tut kanın sonucu artmışsa korkma keseyidde daha erken olablir kaçıncı haftasıki eğer geç döllenme olduysa benim gibi belkide sneinkide daha 4 haftalık falandırki bu haftada zaten göremezsin gülüm benim snein saha 2 haftaya ihtiyacın var demektir korkma sabret bak normal gebelik o bence sen bir doktorla kalma bu doktordan sonra sonuçları alınca birr başkaya git devlete git meselaa bakalım ne dyeckler ama korkma normal çıkıcak herşey Allahın izniylee

ettişm ettim temizlend,im gittim banyomu da yaotım ne olur ne olmaz da baklalım insalah kötü bişi yoktur cok korkuyorum elifim ya.:43::43:

korkma melisam korkma vallaha bak başıma geldiği için ben rahat söyleyebiliyorum bak hatırla benimde 60 çıktı 2 günde bir yaptırdım arttı değer ben gittiğpimde daha 4 haftalık bile değil dedi 2 hafta sonraya gün verdi gittiğmde 6 haftyalıktı o zaman bilee baktı dediki birşey görünüyo ama noktadanda küçük yeni oluşuyo daha düşün kaç haftalığım sen stres yapma balısı seninde değerin 64 ben o zaman diyecektim aklını bulandırmak istemedim erken döllenmelerde değerler 300leri 500leri buluyo 250lerde oluyo bizimki 60 yani düşünsene apaçık belli geç döllenme sen şimdi bana adetinin kaçıncı günlerinde yumurtladın onu söle bakım

korkma melisam korkma vallaha bak başıma geldiği için ben rahat söyleyebiliyorum bak hatırla benimde 60 çıktı 2 günde bir yaptırdım arttı değer ben gittiğpimde daha 4 haftalık bile değil dedi 2 hafta sonraya gün verdi gittiğmde 6 haftyalıktı o zaman bilee baktı dediki birşey görünüyo ama noktadanda küçük yeni oluşuyo daha düşün kaç haftalığım sen stres yapma balısı seninde değerin 64 ben o zaman diyecektim aklını bulandırmak istemedim erken döllenmelerde değerler 300leri 500leri buluyo 250lerde oluyo bizimki 60 yani düşünsene apaçık belli geç döllenme sen şimdi bana adetinin kaçıncı günlerinde yumurtladın onu söle bakım

hiç bilmiyorumki gülüm adetin kacıncı günü yumurtladıgımı gecen ay 2 eylulde olmudsstum adet 9 unda idrar yaptım işte o günde kana gittim hemen. daha da bugun gel demişti doktor. bi sürü soru hazırlamıstım doktora soracak moralim ock bosuk bundan dıs gebelikten cok korkuyodum ta basından beri düşündügüm sey basıma mı geldi nedir cok kotuyum be elifim birazdan cıkacam bakalım detaylı ultrosonda ne cıkacak doktor ne dicek. kan verirken basladım aglamaya ya.
insallah dedigin gibidir gec dollenmedir.:43::43::43::43:

melisammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ses ver balım üzülme lütfen bakk sıkıntı olmıycak inan banaa gülümmmmm

Back