Hamilelik sebebiyle horlamada artış, eşimin yatağı terketmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman bebekle yatacakmış, sürekli bebeğin yanında uyumasını istiyormuş ne kadar ironik değil mi?
ironiği bilmem de nasıl bebekle hep uyuyacakmış
hani deli sigara içiyor dediniz ya
yenidoğanı özellikle çat çat sigara içip bide ağız ve üst baş kokusuyla yanına yatıramaz

Bence üzülmeyin üzerinize alincak bi durum yok bende benimkine yapıyorum çünkü benim uykumda asiri hassas çit sesine uyanıyorum asla dalamıyorum bende horlayınca bazen kalkıp içerde uyuyorum, kalkip ise gidicem diyip sinir oluyorum kendime de uyuyamadigim icin. yani üzülmeyin hamilelik olur yani elinizde olan bisey değil bence burun bandı alın belki ise yarar

Bu kadar sıkıntıya zorluğa rağmen aynı yatakta yatma çabanız niye?Ayrı oda da rahat rahat uyuyun.Hamilesiniz üstelik.Bu sizin şuan yaşadığınız uyku sorunu varya emin olun bebeğe geçer.Geceleri uyumayan huysuz bir bebek olur benden demesi.Hamilesiniz ve konforlu rahat bir uykuya sizin daha çok ihtiyacıniz var.Ben yerinizde olsam eşim sorununu çözene kadar,uykumu zehir etmem,ayrı yatarım.Ki çoğu zaman yatıyorum da 10 yıldir evliyim aramızda bir soğukluk falan da oluşmadı ayrı yattigimiz için.

Bakın defalarca anlattım. Ben horlamadan yani hamşle kalmadan önce de durum böyleydi. Ben horlamazken bile ondan önce uyumam onu rahatsız ederdi, yatak dönmem onun uykuya dalamamasına sebep oluyormuş, o uyurken yatakta yüzüm ona dönükse beni uyandırır öteki tarafa dön derdi, kendi bacağını sallaya sallaya yatağı titrete titrete uyur ve o da horlar, ama bana gelince ben sonra uyuyayım, ben hareket etmeyeyim, ben kaskatı kasılıp onun uyumasını bekleyip onndan sonra uyuyayım ve ondan önce kalkayım. Neresi anlayış bunun?? Niye sadexe ben anlayış gösteriyorum. Hamile eşine şuan elinde olmayan sebeplerinden ötürü kızması yatağı sertçe söylenerek kapıları çarparak terketmesi hoş mu??
karyola ve yatağı değiştirin, ayrılabilir karyola alın, üzerlerine tek kişilik yataklar koyun, yatakların arasında birkaç cm mesafe olsun, yorganlarınız da ayrı olsun, siz başka türlü rahat uyku uyuyamayacaksınız çünkü, çalıştığı için yorgun olabilir, uykusu hafif olabilir, sizin eliniz değince uykusundan uyanıyor da olabilir ama insan bu yüzden eşini uyandırıp kızmaz, kapıları çarparak gitmez, kusura bakmayın ama eşiniz yalnızca kendini düşünen kaba saygısız biri.

Kendini ifade edis tarzi his olmamis ama ben de eşiniz gibi olduğum için kendisine hak verdim. Canınızı sıkmayayım ama horlamanın kesin tedavisi yok ve yaş ile daha fena hale geliyor. Elinizde olmayan birşey olduğununda farkındayım ama eşiniz ne yapsın. Gitmesine bu kadar takılmayın. Uyumak onun da hakkı. Hassas uyku insanın tabiyatı. Ben de en ufak sese uyanırım ve dalmam 30-45 dakikamı alır. Eşim 10 saniyede uyur. Şu anda kendisi hunharca horluyor. Yatağa gidince iyi bir uyandıracağım. Burun bandı işe yaramadı. Hareketli yatak aldık. Kafa kısmı daha yukarıda uyuyoruz. Belki bir tık işe yaramıştır. Seviyorsanız birbirinizi katlanıp alışacak ve alternatifler üreteceksiniz. Yapacak birşey yok.
Benim uykum da çok hassastır. Öyle böyle değil. Çok fena. Obsesifliğimin de etkisi var. Anlatsam inanamaz kimse. İnsanın o an nasıl bir agresifliğe bürüneceğini en iyi bilenlerdenim. Ağlama krizine girmişliğim bile vardır.

Ama ben bile konu sahibinin ilk mesajında adama hak veremedim. Çok acımasız. Üstelik eşi hamile. Ben uyuyana kadar bekle nasıl der aklım ermedi. Sürekli uykusundan uyandırıp azarlaması hiç hoş değil. Kendi uyandırılıp uyarılsa, evi başına yıkar heralde. Hiç empati kuramadım bu şahısla. Aksine içimde bir öfke oluştu. Vicdansız şey.

Benim eşim de bebekten dolayı uyuyamıyordu. Oturma odasında yatıyor şimdi. Aramıza soğukluk falan da girmedi. Eskiden neysek oyuz.
Aynen biz de ayri yatariz cunku sinegin golgesi degse uyaniyorum, hic sogukluk falan olmadi, evlenince yatakta birbirini rahatsiz edip uyumasini engelliyosa. niye zorla kasmak gerekli gibi algilaniyo bilmiyorum.

Benim uykum da çok hassastır. Öyle böyle değil. Çok fena. Obsesifliğimin de etkisi var. Anlatsam inanamaz kimse. İnsanın o an nasıl bir agresifliğe bürüneceğini en iyi bilenlerdenim. Ağlama krizine girmişliğim bile vardır.

Ama ben bile konu sahibinin ilk mesajında adama hak veremedim. Çok acımasız. Üstelik eşi hamile. Ben uyuyana kadar bekle nasıl der aklım ermedi. Sürekli uykusundan uyandırıp azarlaması hiç hoş değil. Kendi uyandırılıp uyarılsa, evi başına yıkar heralde. Hiç empati kuramadım bu şahısla. Aksine içimde bir öfke oluştu. Vicdansız şey.
Aynen ama ayri yatmayi sorun olarak goruyosa konu sahibi, adam yilmis olabilir uykusuzluktan, ben uyuyamasam, zorla da o yatakta tutulsam gicik olurum, ama okuz gibi davranmasini affettirmiyo tabii hic bisey

Uykusu hafif mi uykuya geç mi dalıyor? İkisini karışık yazıyorsunuz, bir mesajda biri, bir mesajda diğeri.

Horlayanın yanında uyumak işkence. Tedavi de olsa uykuya dalamayabilir.
Siz de tedavi olmalısınız.

Ama nolursa olsun eşinizin size davranışı çok kaba, saygısızca.

Aynen ama ayri yatmayi sorun olarak goruyosa konu sahibi, adam yilmis olabilir uykusuzluktan, ben uyuyamasam, zorla da o yatakta tutulsam gicik olurum, ama okuz gibi davranmasini affettirmiyo tabii hic bisey
Konu sahibi ayrı yataklarda yatmaya farklı anlamlar yüklüyor olabilir bilemiyorum. Ben hamilelikte ve doğumdan sonra bir sakınca görmedim mesela. Aksine eşimle birbirimizi düşündük sadece.
Soğukluk girer olayı bambaşka bir şey bence. Yani tartışıp yataklar ayrılınca olabilir. Mecburiyetten dolayı olamaz. Tecrübeyle sabit.

Bu kadar sıkıntıya zorluğa rağmen aynı yatakta yatma çabanız niye?Ayrı oda da rahat rahat uyuyun.Hamilesiniz üstelik.Bu sizin şuan yaşadığınız uyku sorunu varya emin olun bebeğe geçer.Geceleri uyumayan huysuz bir bebek olur benden demesi.Hamilesiniz ve konforlu rahat bir uykuya sizin daha çok ihtiyacıniz var.Ben yerinizde olsam eşim sorununu çözene kadar,uykumu zehir etmem,ayrı yatarım.Ki çoğu zaman yatıyorum da 10 yıldir evliyim aramızda bir soğukluk falan da oluşmadı ayrı yattigimiz için.
Ayrı odaya geçtim orda uyudum rshat rahat, dünde aynı şeyi yaptı giderken uyanıp, ne yaparsan yap gidersen gşt senşnle uğraşamam artık dedim.

Hamilesiniz ( hatta bebeğiniz olduğunda da ) ne olursa olsun etrafınızda kim varsa sizin her türlü halinizi hoş görmeli. Eşinizin kabalığı, işe gidecekmiş uyuması lazım hoş görün filan doğru bir yorum değil çünkü bebek olunca daha da az uyuyacak. Yeriniz de olsam gelme yatağa geniş geniş rahat rahat yatacağım deyin bakın o zaman tıpış tıpış nasıl geliyor.

Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Bu adam bebekle de uyumaz. Siz odaları ayırın iki taraf da rahatlasın.

Eşim zaten uykuya dalamıyor. Geç dalıyor veya saatlerce hiç dalamıyor, dalamayınca da bana sarıyor. Hassas uyku derken bunu kastediyorum ki aynı şeyler yani. Altında yatan sebepleri var dalamamasının mesela kafeini çok alması gibi, tam dalmışken ben döndğm diye uyanması veya elim ona değdi diye uyanması normal değil.
bence eşinizin asıl sorunu uykuya dalamama falan değil. okb olma ihtimali de var ki bu tarz durumlarda taktıkça takarsınız, iyileşmez daha da kötüleşirsiniz. benim de uykum çok hassastır, gürültüde uyuyamam vs üniversitedeyken doktora gittim ben bunun için. gece uyuyamıyorum, sabah dersim var uyumam lazım ama uyuyamıyorum dedim. önce psikolojik mi diye irdeledi. kafana bişey mi takıyorsun dedi. hayır deyince ilaç verdi, şurup verdi. çay kahve olayını sormadı ama biliyoruz yani çay kahvenin uykuyu olumsuz etkilediğini. mesela ben o ilacı kullandım ama bir süre sonra alıştı vücut ve o da işe yaramamaya başladı. inanın insan o ilaçla da uyumak istemez zira ertesi gün ruh gibi oluyordum. sizin eşinizde uykunun ötesinde başka sorunlar var. eşiniz çok kaba ve anlayışsız. adamın döndünüz diye, eliniz değdi diye uyanmasının sebebi uyku bozukluğu değil bence hele sonrasındaki tavırları çok kötü. yarın öbür gün sustur şu çocuğu diye size çemkirecek muhtemelen.

uyku sorununu bebekliğimden beri yaşayan bir insanım ben ilk mesajınızda tek sorun horlama yüzünden uyuyamayan biri gibi anlamıştım diğer detayları sonradan ifade ettiğiniz için mesela. ben dün akşam geç saatte 2 fincan çay içtim, gece 2'den sonra yatağa anca girebildim ve 3 gibi anca uyumuşumdur. bir ara wc'ye kalktım vs. dalmış olmama rağmen komşudan gelen tıkırtı sesine, sokaktan gelen konuşma sesine falan uyanmışlığım vardır. sizinki size sarıyor ve hiç normal değil.

Ben ayrı yatmak istediğimde bana kızıyor 🙄ama kendisi isteyince birşey olmuyor...

Ya üzülecek ne var bunda. Baska bi odada yatsin nolcak sanki. Ayrica horlayan kişinin doktora gitmesi daha mantikli olmaz mi? O ezelden beri hassas sizin horlamaniz yeni cikmis belki bi rahatsizliginiz var bilmediginiz.

Uykusu hafif mi uykuya geç mi dalıyor? İkisini karışık yazıyorsunuz, bir mesajda biri, bir mesajda diğeri.

Horlayanın yanında uyumak işkence. Tedavi de olsa uykuya dalamayabilir.
Siz de tedavi olmalısınız.

Ama nolursa olsun eşinizin size davranışı çok kaba, saygısızca.
Her ikisi de mi desem öyle birşey. Eskiden uykusu daha hafifti aslında bir telefona bir ses tık hemen kalkardı dsha abartılıydı gerçi şimdi de pek farkı yok ama eskiden evde işte yaptırmazdı uyuyamıyorum ben uyurken iş yapma derdi. Hemde uykuya geç dalıyor, ben 5 dk içinde dalıyorsam o yarım saat bazen daha uzun süre dalmak için bekliyor. Dalamauınca da yok yatakta döndün, yok elin değdi uyuyamadım gibi bahaneler uyduruyor. Hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde hiçbir sağlık sıkıntım olmamasına rağmen tıkanık burunla uyuyorum yani bir tarafı tıkanık, okyanus suyu ile burun yıkama yapıyorum ama yinede horlamsmın önüne geçmiyor, uykumda yine tıkanıyor burnum birde çok kuruyor. Doğumdan sonrs ds geçmezse eğer kbb gideceğim çözümü için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X