- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
- Konu Sahibi Misisipili
-
Üzücü olan o işte kızına değer vermemesi, saygı duymaması ama hala kediyi istemiyormuşuz gibi anlaşılıyor.
Benim annem bize yapsa bende kırılırdım yani konu sahibine has bir durum değil.
Kedi mi önemli kızıyla karnındaki torunu mu
Siz neden üstünüze alındınız. Kedi sahiplerinin çoğu sizin gibi yapsa keşke. Bence tepkiyi yanlış yere veriyorsunuz. OLDU MU?Dört tane sokaktan kurtardığım cins olmayan kedim var, her hasta gördüğüm sokak canını götürürüm hatta az önce bir tanesini kurtaramadık veterinerden ağlaya ağlaya geldim. OLDU MU?
Kedi DE kızı kadar önemli, anlayamadığınız nokta bu işte.
Belki gitsin diye yapiyodurVive ben önemsemesin demiyorum zaten annesinin yatak odasının kapısını açtırmasını doğru bulmuyorum diyorum.
Kızı zorunda kalmış yaşamalarına neden anlayış göstermiyor diyorum.
Bunun yargısını yapmak sana mı kaldı? Sen nerden biliyosun benim ne şartlarda hamile kaldığımı?O değil de siz ayrı eve çıkamayacak maddiyatsizliktayken ne münasebet çocuk yaptınız ?
Belki gitsin diye yapiyodur
Kadının da düzeni bozuldu
Bizlerde ne ailemizi ne kayinailemizi istemiyoruz mesela evimizde uzun sureli
Ya aslında aynı şeyi konuşuyoruz. Sizde kedinize sınırlar koyuyorsunuz ben yazdıklarınızdan onu anlıyorum.O kediden kediye fark ediyor malesef. Bir kedi sadece salonda yaşasa mutlu olmaz ama ya düşünsenize tüm hayatı sadece bir yerde.
Ben olmadığım zamanlar mutfağın kapısını kapalı tutarım ama yemek yaparlken falan sandalyeye oturur patisini koyarm asaya bebek gibi yemek koklar arar ben şimdi bunu nasıl engelleyeyim
Bir imsafir evime gelse senin kedin salonda gezmesin mutfaktayürümesin dese bir iki gün idare ederim ama sonra derim ama benim kuzum bu evde yaşıyor ve ben onu engelleyemem diye. Açıkcası evimde kedimden huylanan kalmasın diye düşünürüm.
Burda konu sahibi için de zor bir durum ama kediyi sadece kendi odasına almayarak çözebilir sorunu yoksa hayvan her yerde gezer evde canları sıkılıyor
Bir atasözü var bilirmisiniz. Baban oğluna bir bağ bağışlamış ama oğlu babaya bir salkım üzüm verememiş. Evlat olarak anne babayı istemiyoruz ama bir anne baba evladını çok zor evinde istememesi. İstisnalar dışında.Belki gitsin diye yapiyodur
Kadının da düzeni bozuldu
Bizlerde ne ailemizi ne kayinailemizi istemiyoruz mesela evimizde uzun sureli
Siz neden üstünüze alındınız. Kedi sahiplerinin çoğu sizin gibi yapsa keşke. Bence tepkiyi yanlış yere veriyorsunuz. OLDU MU?
Kediler evin çocuğu gibiyse aynı toleransı çocuklarınıza da gösterin.
Mesela çocuk evde ne istiyorsa olsun. Misafirin kapısını açmak mı istiyor, açsın. Onun evi değil mi, açsın?
Ha çocuk terbiye edilebilir varlık.
E kedi de kısmen eğitiliyor, bir şekilde o evin kurallarını öğrensin madem değil mi.
İnsan hayret ediyor bazı yorumlara.
Konu sahibi de o evin kızı. Belli ki bir durum var aynı evdeler. Kimin ne yaşadığını bilmeden ahkam kesmemek lazım.
Tamam evdeki düzeni, kedinin düzenini çok bozmazsınız ama sizin de bazı özellerinize karışmasınlar bir zahmet. Onlar da yabancı değil ki, anne baba.
İnsan ilişkilerini minimuma indirmek de moda oldu. Anne baba evinde kalmak yasak sanki. Kimse bayılmıyordur da muhtaçlık var işte.
Anlayışlı olmalı.
O sözü bilirimBir atasözü var bilirmisiniz. Baban oğluna bir bağ bağışlamış ama oğlu babaya bir salkım üzüm verememiş. Evlat olarak anne babayı istemiyoruz ama bir anne baba evladını çok zor evinde istememesi. İstisnalar dışında.
Malesef öyle. Burdakiler gibi haddini bilsin o misafir sesini çıkarmasın olarak görmüyorum ama o evdeki hayvanı tutmanız fiziken mümkün değil kendi kedimden biliyorum. Bence bunun kötü olmadığını düşünmesi gerekiyor kendi kedisi de olsa aynı şeyleri yaşayacaktı aslında. Zaten kediyi kendisi getirmiş. kedi bu laf dinlemiyor ki çocuk değil. En güzeli evin içinde kendine ait olan odada bebeğine alan kurması huylanıyorsa .Kızı da misafir mi oluyor annesinde kalmaya zorunda olduğu halde ?
İyi de gece yarısı kızımla damadımın kapısını çalıp, "açın kedi girecek" diyeceğime o kediyi ordan alır sabaha kadar oynatırım, yanıma alırım daha iyi.İyi de evin cocuguna da birseyleri cocukken ogretmeyip yetiskin ya da ergen oldugunda ogretmeye kalkinca basarisiz olunur ustelik cocuk en azindan konustugumuzu anliyor ona ragmen geç egitim sorun oluşturur cocukta, kediden cokta bir sey beklememek lazim.
Kedi yetiskin bir kedi muhtemelen ve simdiye dek sinir koyulmamişsa bu saatten sonra koymak cok zor.
Ben de kendi kedime yavruyken sınır koymadim sonradan koymaya calisinca da olmadi biraktim ben de kabul ettim. :)))
Yazsam da birşey değişmeyecek o yüzden yazmadım insanlar karşısındakinin ne yaşadığını bilmeden acımasızca eleştiriyor benim çocuğum olmayacaktı yani bu hamile kalmak için tek şansımdı kim istemez ki çocuğu ve eşiyle bir evde yaşasın başka kimse olmasın kolay değil anne babayla yaşamak ama anne olmak benim de hakkım değil mi? Çok basit söylemesi sen misafirsin madem ev alamıyosun çocuk yapmasaydın keşke herkesin hayatı bu şekilde yazanlar gibi olsa dün bu postu açarken çok farklı düşüncelerim vardı belki bir hal çaresine varabilirim diye düşünmüştüm. Şu an ağlaya ağlaya yazıyorum stresten karnım taş gibi oldu. Ama bu sizin için önemli değil dimi çünkü bu kadar abartmamam lazım. Çok kötü insanlrsınız çokKonu sahibi neden evinizin yandığını bu yuzden annenizde kaldiginizi konunuza yazmadiniz? Insanlar farkli anlayıp ona gore yorum yapıyor sizde bosuna üzülüyorsunuz yorumlara.
Tabi ki o konuda haklisiniz daha onceki yorumumda da dedim zaten yani insanlarin yatak odasi da actirilmaz kedi hanim oyle istedi diye.İyi de gece yarısı kızımla damadımın kapısını çalıp, "açın kedi girecek" diyeceğime o kediyi ordan alır sabaha kadar oynatırım, yanıma alırım daha iyi.
Hani kedi de kediliğini bilmesin mi.
Sizin mesajınızı alıntılayarak şunu söylemek istiyorum. Kedi işte tezgaha çıkıyor masaya oturuyor filan arttırılır örnekler peki bunlar kedi ya da köpeğin doğasına uygun şeyler mi. Yoksa biz bu hayvanlara bunları yapmalarına izin vererek ya da öğreterek işkence mi ediyoruz.Ya aslında aynı şeyi konuşuyoruz. Sizde kedinize sınırlar koyuyorsunuz ben yazdıklarınızdan onu anlıyorum.
Yemek yaparken sandalyeye oturan kediniz, salata doğrarken tezgahta dolansa rahatsız olursunuz yani değil mi?
Tüyü salataya girmesin, ekmek koyduğum yere ayağıyla basmasın vs vs diye düşünüyorsunuz.
Bu sınır koymak oluyor zaten. Kedinizi sevmediğiniz gereksiz kısıtlamalar yapıp mahrum bıraktığınız anlamına gelmiyor.
Çocuğunun yatağı içinde konu sahibi benzer endişelerle yatmasını istemiyor.
Haklı değil mi sizce?
Konu çok basit aslında, nasıl hayvan sevmemezlikle suçlamıyor anlamak mümkün değil.
Ben zaten konu sahibine kızmıyorum. Açıkcası zamanla oralara çıkmasına da alışıyprsun tabi ki yemek yaptığım tezgaha çıkmasına izin vermem ama ben sarılıp her tarafını öpüyorum zaten.Ya aslında aynı şeyi konuşuyoruz. Sizde kedinize sınırlar koyuyorsunuz ben yazdıklarınızdan onu anlıyorum.
Yemek yaparken sandalyeye oturan kediniz, salata doğrarken tezgahta dolansa rahatsız olursunuz yani değil mi?
Tüyü salataya girmesin, ekmek koyduğum yere ayağıyla basmasın vs vs diye düşünüyorsunuz.
Bu sınır koymak oluyor zaten. Kedinizi sevmediğiniz gereksiz kısıtlamalar yapıp mahrum bıraktığınız anlamına gelmiyor.
Çocuğunun yatağı içinde konu sahibi benzer endişelerle yatmasını istemiyor.
Haklı değil mi sizce?
Konu çok basit aslında, nasıl hayvan sevmemezlikle suçlamıyor anlamak mümkün değil.
Kabul ediyorsunuz linçlediğinizi öylemi. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz. Size iyi forumlar böyle okuduğunu anlamayan linççi üyeleri gözardı ediyorum. Cevap yazarsanız görmeyeceğim haberiniz olsun.O sözü bilirim
Ama ailemle yada ailelerle birlikte yaşamak istemem
Pardon da taşlarken size sormak lazım siz kaynananizla annenizle hepppp yaşamak ister miydiniz ?
Evet deyin de göreceğiz bir of dediğinizde
Hani nolduuu hep yaşarım diyodun diye hatirladin kendinize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?