• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik kedi sorunu

Yazsam da birşey değişmeyecek o yüzden yazmadım insanlar karşısındakinin ne yaşadığını bilmeden acımasızca eleştiriyor benim çocuğum olmayacaktı yani bu hamile kalmak için tek şansımdı kim istemez ki çocuğu ve eşiyle bir evde yaşasın başka kimse olmasın kolay değil anne babayla yaşamak ama anne olmak benim de hakkım değil mi? Çok basit söylemesi sen misafirsin madem ev alamıyosun çocuk yapmasaydın keşke herkesin hayatı bu şekilde yazanlar gibi olsa dün bu postu açarken çok farklı düşüncelerim vardı belki bir hal çaresine varabilirim diye düşünmüştüm. Şu an ağlaya ağlaya yazıyorum stresten karnım taş gibi oldu. Ama bu sizin için önemli değil dimi çünkü bu kadar abartmamam lazım. Çok kötü insanlrsınız çok
ben ne dedim de kötü oldum simdi ? Ağlayacak bir sey yok tanımadığınız insanlar yuzunden bu kadar uzmeyin kendinizi. Konuyu yanlis anlatmissiniz insanlarda tepki göstermiş. Iki tarafinda hakli oldugu yerler var ama yattığınız odaya kadar karismalari cok yanlis bencede. Konusacaksiniz annenizle baska yolu yok bu durumda. Kendi annemizin evinde misafir olmayız sonucta

Yazsam da birşey değişmeyecek o yüzden yazmadım insanlar karşısındakinin ne yaşadığını bilmeden acımasızca eleştiriyor benim çocuğum olmayacaktı yani bu hamile kalmak için tek şansımdı kim istemez ki çocuğu ve eşiyle bir evde yaşasın başka kimse olmasın kolay değil anne babayla yaşamak ama anne olmak benim de hakkım değil mi? Çok basit söylemesi sen misafirsin madem ev alamıyosun çocuk yapmasaydın keşke herkesin hayatı bu şekilde yazanlar gibi olsa dün bu postu açarken çok farklı düşüncelerim vardı belki bir hal çaresine varabilirim diye düşünmüştüm. Şu an ağlaya ağlaya yazıyorum stresten karnım taş gibi oldu. Ama bu sizin için önemli değil dimi çünkü bu kadar abartmamam lazım. Çok kötü insanlrsınız çok

Üzülme lütfen zaten yeterince strese girmişsiniz bebeğini düşün ne olursun.
Sen bakma buradaki yorumlara kapat sayfayı git ağlama lütfen misi :(

ben ne dedim de kötü oldum simdi ? Ağlayacak bir sey yok tanımadığınız insanlar yuzunden bu kadar uzmeyin kendinizi. Konuyu yanlis anlatmissiniz insanlarda tepki göstermiş. Iki tarafinda hakli oldugu yerler var ama yattığınız odaya kadar karismalari cok yanlis bencede. Konusacaksiniz annenizle baska yolu yok bu durumda. Kendi annemizin evinde misafir olmayız sonucta
Siz kötü olmadınız genel olarak söyledim

Hadi diyorum bakmayayım ama engel olamıyorum kendime insanlar öyle bi algı yaratmış ki biz hayvan düşmanıyız gibi çok yazık gerçekten
Üzülme lütfen zaten yeterince strese girmişsiniz bebeğini düşün ne olursun.
Sen bakma buradaki yorumlara kapat sayfayı git ağlama lütfen misi :KK43:

Başka insanları niye bu kadar takıyorsun canım. ne güzel Allah nasip etmiş olmuş çocuğun. Üzülüp kendini strese sokmana değer mi? Birbirimizi yolda geçerken tanımmayız. Anlıyorum hassas durumdasın ama kedi bu bu kadar takılma. İnşallah bu günlerini gülerek hatırlayacağın zamanların gelir. Elbet evini yeniden kurarsın. Bak bebek rızkıyla gelir derler hele bir doğsun o zaman herşey yoluna girer. Burdakileri bırak tanıdığın insanların bile dediklerini takma. Dünyanın en güzel duygularından birini yaşayacaksın.
Hayat bu çıkışlarda inişlerde olacak üzülmene değmez

Buradaki cevapları gerçekten anlayamıyorum.

Kedi eşittir çocuk benim gözümde.
Siz evdeki çocuğu her yere sokuyor musunuz?

Evde türlü türlü ilaç var, kimyasallar var. Masum gördüğümüz ağrı kesici parasetamol bir kediyi rahat rahat öldürebilir, çok zehirli.

Zehirleri bir tarafa bırakalım kedi yırttığı cibinliğin tiftik tüllerini rahatça yutabilir, tırnağı takılır kurtaramaz çırpınırken kanar. Türlü türlü kaza riski var.

Kedi bildiğiniz kendisini idare ediyor şu anda. Biraz sakar olsa kuyruğu ocakta yakmıştı.

Yani bir hayvanı heryere sokarak ona iyilik yapmıyoruz. Nasıl minik çocuklar için evi düzenliyorsak hayvanlar için de aynısı geçerli.

Bir odaya sokulmadı diye kediye eziyet ediliyor diyemeyiz, konu sahibinin evi yanmış nereye gidecek? Bu dünyada kedilere eziyet eden çok zalim var, bu kişiler dururken konu sahibine taşın demek.....

Karşılıklı anlayışla inşallah bu süreci de atlatacaklar.

Takma sen buradaki yorumları bebeğine odaklan cidden.
Allah herkesin karşısına kendisi gibi insanlar çıkartsın inşallah saygı içinde yorum yapanlara destek olanlara çok teşekkür ederim 🙏🏻 Binbir türlü insan var tabi ki herkesin düşüncesi bir olamaz bu şekilde yargılamak acımasızca eleştirmek hiçbir zaman doğru değil insanlar tanımadıkları için çok rahatça yorumda bulunuyorlar keşke bu kadar duyarlı olurken karşı tarafı da biraz olsun düşünmeye çalışsalar

Buradaki cevapları gerçekten anlayamıyorum.

Kedi eşittir çocuk benim gözümde.
Siz evdeki çocuğu her yere sokuyor musunuz?

Evde türlü türlü ilaç var, kimyasallar var. Masum gördüğümüz ağrı kesici parasetamol bir kediyi rahat rahat öldürebilir, çok zehirli.

Zehirleri bir tarafa bırakalım kedi yırttığı cibinliğin tiftik tüllerini rahatça yutabilir, tırnağı takılır kurtaramaz çırpınırken kanar. Türlü türlü kaza riski var.

Kedi bildiğiniz kendisini idare ediyor şu anda. Biraz sakar olsa kuyruğu ocakta yakmıştı.

Yani bir hayvanı heryere sokarak ona iyilik yapmıyoruz. Nasıl minik çocuklar için evi düzenliyorsak hayvanlar için de aynısı geçerli.

Bir odaya sokulmadı diye kediye eziyet ediliyor diyemeyiz, konu sahibinin evi yanmış nereye gidecek? Bu dünyada kedilere eziyet eden çok zalim var, bu kişiler dururken konu sahibine taşın demek.....

Karşılıklı anlayışla inşallah bu süreci de atlatacaklar.
Konu haricinde bence bebekler büyüyor ama kediler asla . Çok zor bakımı bir o kadar bağımlılık yapıyor. Biz evin içindeyken sürekli peşindeyiz. Ama iyi ki varlar .

Allah herkesin karşısına kendisi gibi insanlar çıkartsın inşallah saygı içinde yorum yapanlara destek olanlara çok teşekkür ederim 🙏🏻 Binbir türlü insan var tabi ki herkesin düşüncesi bir olamaz bu şekilde yargılamak acımasızca eleştirmek hiçbir zaman doğru değil insanlar tanımadıkları için çok rahatça yorumda bulunuyorlar keşke bu kadar duyarlı olurken karşı tarafı da biraz olsun düşünmeye çalışsalar

Kimse yaşamadan anlamaz ne yaşandığını ben bunu bilir bunu söylerim.
Kolaydır uzaktan ahkam kesmek.
Boş ver hiç üzülme sen güzelim sıkma canını, bebeğine odaklan doğumuna odaklan.

Strese girme daha fazla salla ya yukarıdaki x e basarsın herkes hayatından çıkar.

Sizin mesajınızı alıntılayarak şunu söylemek istiyorum. Kedi işte tezgaha çıkıyor masaya oturuyor filan arttırılır örnekler peki bunlar kedi ya da köpeğin doğasına uygun şeyler mi. Yoksa biz bu hayvanlara bunları yapmalarına izin vererek ya da öğreterek işkence mi ediyoruz.
Çıkar yahu ama alıp oradan indirmek yada mutfağın kapısını kapalı tutmak onu sevmediğin anlamına gelmez.
İşkence çok ütopik geldi bana açıkcası.
Bizim evde ki minik kız inatla sınır zorlar her seferinde. Hayır komutu yapmamasını gereken bir şeyi yaptığı anlamına gelir.
O an vazgeçer 10 dk sonra tekrarlamaya yeltenir. Pişşttt derim, gözüm üstünde demektir bu kuyruğu kıstırıp geri döner :))
Sizin bakış açınızla çocuğunuzun elinde ki yağlı bir yiyeceği akıta akıta, koltuklara süre süre yemesini kısıtlamakta bebeğe işkence. Oda bilinçsizce yapıyor sonuçta.
Ama müdahele ediyoruz o anda, büyüdükçe öğretiyoruz. İşkence etmiş olmuyoruz eğitiyoruz yani.
Zaten kedi köpeklerde evcil hayvanlar. Özellikle köpekler lider isterler, yönetilmek isterler.
Bir kuzuyu/ineği/balığı ev yaşamına göre eğitin desek saçma olurdu, ama kedi köpek için geçerli değil bu bence.

Dur şimdi böyle yazınca da hayvan düşmanı gibi görüyorlar bizi.
Ben asla değilim kendimde besliyorum sadece konu sahibinden daha üstün görülmesine şaşırdım.
Beğenmiyorsan gidersin, birey olamadınız mı hala annenlerle yaşıyorsunuz falan gibi yorumlar var.
Kadın yazmış zaten evlerinin kül olduğunu ceplerinde parada kalmadığını.
Sanıyorlar ki ömür boyu beraber yaşayacaklar ki farz edelim öyle olsa bile ailesinin kendi evladını, kedisinden üstün görmesi normal kabul edilebilir durum mu?
Bence değil.
Ben kedisini sokağa atsın demedim ama en azından kızına karşı daha hassas olabilir, mutfak tezgahına çıkmasını önleyebilirler.
Ben zaten buradaki o her şeye okeyim kesimini hiç anlamıyorum.

Ben o kadar geniş olmak zorunda değilim yani.
Gelsin bana beğenmedimler :KK70:
Ya üstün görmek değil aslında ama biz kedi sahipleri olarak kedilerin eğitilebilir varlıklar olmadığını biliyoruz sadece. Yani anne babanın tavrında tuhaf bir durum görmedim o yüzden. Bizim oğlan mesela kapalı kapı görsün açtırana kadar 3 gün o kapının önünde miyavlayabilir. Kendi ruh sağlığımız ve apartmanın huzuru için açıyoruz mecburen.

Bi de evet iğrenmiyoruz. Tüyünden, salyasından, kusmuğundan, kakasından rahatsız olmuyoruz. Aynı tabaktan yiyebiliyoruz, masaya ya da tezgaha çıkınca koşa koşa gidip temizlemiyoruz. Bizim için normal olan şeyler eve gelen herhangi biri için sorun olunca da çok umursamıyoruz açıkçası. Ama bizim misafirler kalıcı olmuyor. Böyle bir mecburiyet durumunda ne olurdu, nasıl bir çözüm bulunurdu bilmiyorum ben açıkçası.

Ya üstün görmek değil aslında ama biz kedi sahipleri olarak kedilerin eğitilebilir varlıklar olmadığını biliyoruz sadece. Yani anne babanın tavrında tuhaf bir durum görmedim o yüzden. Bizim oğlan mesela kapalı kapı görsün açtırana kadar 3 gün o kapının önünde miyavlayabilir. Kendi ruh sağlığımız ve apartmanın huzuru için açıyoruz mecburen.

Bi de evet iğrenmiyoruz. Tüyünden, salyasından, kusmuğundan, kakasından rahatsız olmuyoruz. Aynı tabaktan yiyebiliyoruz, masaya ya da tezgaha çıkınca koşa koşa gidip temizlemiyoruz. Bizim için normal olan şeyler eve gelen herhangi biri için sorun olunca da çok umursamıyoruz açıkçası. Ama bizim misafirler kalıcı olmuyor. Böyle bir mecburiyet durumunda ne olurdu, nasıl bir çözüm bulunurdu bilmiyorum ben açıkçası.

Tamam anlıyorum Kudra zaten burada konuşulan o mecburiyet durumu konu sahibi mecbur üstelik hamile hassas dönemde idare edilmesi gereken zaman da neden kedi için kendi idare etmek zorunda kalıyor?
Üstelik kv de değil annesinde kalıyor.
Hani anlıyorum kedi eğitilmiyor ama bazı önlemler alınabilir bana çok ütopik geldi bu.
Tiksinme durumu da öyle geçici bir süre için kedi idare edilebilir en azından.

Benim ailem bana yapsa bende çok üzülürdüm şahsen.

Tamam anlıyorum Kudra zaten burada konuşulan o mecburiyet durumu konu sahibi mecbur üstelik hamile hassas dönemde idare edilmesi gereken zaman da neden kedi için kendi idare etmek zorunda kalıyor?
Üstelik kv de değil annesinde kalıyor.
Hani anlıyorum kedi eğitilmiyor ama bazı önlemler alınabilir bana çok ütopik geldi bu.
Tiksinme durumu da öyle geçici bir süre için kedi idare edilebilir en azından.

Benim ailem bana yapsa bende çok üzülürdüm şahsen.
Ya işte biz anlayamıyoruz bazen onu. Benim için mesela kedi beşiğe yatsa ne olur ki, hevesini alınca tanıyınca zaten vazgeçecek. Bebek gelene kadar takılır sonra temizlenir yıkanır olur biter. Annesi de muhtemelen anlayamıyor sıkıntılarını çünkü bizim için gerçekten dert edilecek şeyler değil.

Ya işte biz anlayamıyoruz bazen onu. Benim için mesela kedi beşiğe yatsa ne olur ki, hevesini alınca tanıyınca zaten vazgeçecek. Bebek gelene kadar takılır sonra temizlenir yıkanır olur biter. Annesi de muhtemelen anlayamıyor sıkıntılarını çünkü bizim için gerçekten dert edilecek şeyler değil.
Tam olarak düşüncelerimi yazmışsın. Bize çok normal geliyor bunlar, ben de beşiğe yatmalarını sorun etmezdim mesela hamile olsaydım. Çümkü heryerdeler zaten kısıtlamadan anlamayan bir hayvan kedi hele de tekirse, bir de ben de istiyorum zaten eve tıktık hayvanları bir de sınır getirmeyelim diyorum kendime.

tek katıldığım konu gece yatak odasının kapısını açtırmak, siz içerideyken. o da sizin rahat edememeniz açısından sıkıntı. diğerlerinde bir şey göremedim pek. yani evimde kedim var, inanın hiçbir şeyinden rahatsız olmuyoruz eşimle. aynı sofraya da oturuyoruz, aynı suyu da içiyoruz. eve gelen annem, babam da kedi hastası. babamın geçen gün kedisi öldüğü için ailecek kendimize gelemedik. yukarıda yazılan bir şeye ithafen sokaktaki bir sürü cana bakarız, hatta düzenli olarak iş yerimizde de mama parası toplarız. eşim arazilere gittiğinde arabanın arkasında mutlaka mama olur, benim arabamın da. sadece evdeki kedimize merhamet etmiyoruz yani. şimdi ben böyleyken, evime gelenin haliyle rahatsız olabileceğini çok anlayamıyorum, nasıl o benim kediyi ne derece sevdiğimi anlayamıyorsa. inanın beşiğe yattığında hiçbir şey olmayacak, hatta merakını yendikten sonra adım bile atmayacak. hastalık bulaştıracak olsalar, hepimiz ölürdük zaten. ve yazanlara diyorum öyle ya üstüne oturursa ya bilmem ne.. şaka mı. kedilerin, bebeklere karşı davranışlarına bir dönüp bakın derim.

Tam olarak düşüncelerimi yazmışsın. Bize çok normal geliyor bunlar, ben de beşiğe yatmalarını sorun etmezdim mesela hamile olsaydım. Çümkü heryerdeler zaten kısıtlamadan anlamayan bir hayvan kedi hele de tekirse, bir de ben de istiyorum zaten eve tıktık hayvanları bir de sınır getirmeyelim diyorum kendime.
Anne baba da anlamıyor muhtemelen işte, onlara göre sorun yok çünkü.

Bizim oğlan yatağa gelince mutlu oluyorum ben. Totosunu ağzıma sokuyor sabahın beş buçuğunda. Normal şartlarda o saatte herhangi biri beni uyandırsa sinirlenirim bu sıpa gelince keyifleniyorum.

Herkese merhaba biz mecbur sebeplerden dolayı ailemle yaşamak zorundayız ve şu an ayrı eve çıkmamız mümkün değil öncelikle bunu belirtmek isterim. Ben 37 haftalık hamileyim annemlerin bir kedisi var yani biz evlenmeden önce de vardı ve biz bilerek buraya yerleştik eşim normalde hayvanları çok sever fakat annem ve babam kediye insan gibi davrandıkları için herşeyi yapmasına müsade ediyolar. Buna mutfak masasına çıkmak gibi şeyler de dahil. Konum şu kızlar biz bebek için çocuk odası yaptık uzun süre kullansın diye bi de bi tane beşik aldık yatak odasına koymak için beşik şimdilik çocuğun odasında duruyodu doğumda yatak odasına alıcaktık. Annem beşiği oturma odasına alalım çocuk odasını kapatırız dedi bende tamam dedim beşiğin cibinliğini kapatıp koyduk ara ara babam cibinliği açtı kedi girsin diye bende istemediğimi eşimin de istemiyceğini söyledim beşiğe alma dedim hayvanı. Bir kaç kere daha yakaladım bu şekilde yaparken bugün eşim baktım söyleniyo evde ikimizdik odaya bi gittim kedi beşiğin içine girmiş cibinliği parçalamış her yer tüy içinde çok kızdı babanlar alıştırıyo diye. Cibinliği attı çöpe beğişi de odaya geri götürdü bana dedi konuş annenlerle ben bişey söylemek istemiyorum dedi. Ne yapıcam ben şimdi kalpleri kırılmadan nasıl sokucam kafalarına gerçekten çıkmaza girdim artık.
Sevgili konu sahibi öncelikle bebeğini sağlıkla kucağını almanı dilerim :dua: :dua: Ve ağlayıp üzülecek bir durum yok bazı yorumlar biraz acımasız olabilir ama herkesin de kendi fikri fazla da takmamanı tavsiye ederim ;) Sonra konuya gelecek olursak; 3 tane kedim var ve bir de 13 aylık bebeğim. Kedilerimden ikisi annemde kalıyor Çünkü en küçük kedimin bulaşıcı bir hastalığı var 1 yaşından beri 7 yıldır bizimle hiç ayrılmadık. Şimdi bu kedi canlılar çok özgür varlıklar kapalı kapıları sevmezler, nereyi kapatır yasaklarsan oraya daha çok ilgi gösterirler. Benim mutfağım açık mutfak yani kapısı yok. Defalarca tezgaha çıkmasına izin vermesem kalkıp indirsem de yine de en kötü günde 3 kere çıkıyordur (bazen görmediğimiz zamanlarda), O yüzden ben mutfakta bir yemek iş vs yapmadan önce mutlaka tezgahı dezenfekte ederim, ama girip de kedimin yemek tabağında oturmasına da izin vermem açıkçası o kadar da uzun boylu değil. Bebeğim doğmadan önce beşiğini kurduğumuzda doğmadan kısa süre önceye kadar beşikte takıldı bişey demedik çünkü vazgeçeceğini biliyordum,Sonra zaten temiz çarşaf seriyorsun vs sorun kalmıyor. Bebeğim doğdu eve geldi ona çok temkinli yaklaştı hatta inanır mısın uzun zaman yanına yanaşmadı,ne beşiğine girmeye çalıştı ne takıldığı yere geldi. 6 aylıktan beri oğlum kedimin peşini bırakmıyor o da inanılmaz bir sabır gösteriyor,tüylerini yolmuştu ilk zamanlar, oğlumu uyardık güzel sevmeyi öğrettik şimdi seviyor sadece ama bazen bunaltıyor tabi, yine de bişey yapmıyor. Geçenlerde kaşla göz arasında yine kuyruğunu çekti, o da ilk defa pati attı eline ve biraz çizdi, oğlum çok ağladı ama ben kedime hiç kızmadım biliyor musun ve oğluma kendisinin hatalı olduğunu, kedinin kendini savunduğunu anlattım, çünkü onların ikisi de benim oğullarım kim haklıysa onun yanında olurum :D Şimdi siz bu eve gelmeden önce o kedi kapalı kapılar olmamasına,yasak eşya olmamasına alışmış, bu saatten sonra zaten anneniz-babanız ne yapsa ne yasaklasa da olmaz olamaz. Bu olay kedinin karakterine ters. O yüzden istemeseniz de(mecburiyetten de olsa) misafir kaldığınız evde o evin sahibine göre hareket etmeniz gerekiyor. Bence tüm kapıları açın bebek doğmadan önce o bir hevesini alsın herşeyden. Sonra zaten yanaşmayacak hiçbirşeye uzun bir süre ;)

Bir yazın makalelere bakın konu sahibi o zaman değil üzülüp ağlamak, iyi ki çocuğum kediyle büyüyecek diyeceksiniz 🥰 kedi/köpeğin tüyleriyle büyüyen, soluyan çocuklar hem çok daha sağlıklı hem de allerjiye çok daha az yatkın oluyor. Her bebek gelecek eve bir kedi/köpek lazım. Eşiniz büyük ihtimalle eski bilgisiz insanların etkisinde kalmış. Yok tüyü kaçar, yok yatağa yatmasın gibi ama tam tersi. Bebeğiniz için ‘aşıları tam’ kedi/köpek çok sağlıklıdır.

Kedi cibinliği parçalar ama evet. Benim de evde 2 kedi, bahçede 1 köpek, 3 kedi var. Koltuklar, perdeler en çok sevdikleri parçalama objeleri :) cibinlik zaten zararlı isabet olmuş kediciğin parçalaması. Düz beşik çok daha iyi.

Odanıza girmek istediğinde de özel durumlarda kapıyı kapattığınızı, sevişmelerinizi yayın yapmak istemediğinizi annenize söyleyin. Kapayı aç demesin. İşiniz bitince baktınız kedi kapıda kendini yırtıyor sizi uyutmayacak, o zaman açarsınız.

Evinizin yanmasına çok üzüldüm. Kendinizi toparlayınca kiraya çıkarsınız olmadı. Bir süre öyle idare edip kendi evinizi almayı öyle düşünürsünüz. Evin yangına karşı sigortası vardıysa zaten paranızı alırsınız inşallah.

Kediler evin çocuğu gibiyse aynı toleransı çocuklarınıza da gösterin.
Mesela çocuk evde ne istiyorsa olsun. Misafirin kapısını açmak mı istiyor, açsın. Onun evi değil mi, açsın?
Ha çocuk terbiye edilebilir varlık.
E kedi de kısmen eğitiliyor, bir şekilde o evin kurallarını öğrensin madem değil mi.
İnsan hayret ediyor bazı yorumlara.
Konu sahibi de o evin kızı. Belli ki bir durum var aynı evdeler. Kimin ne yaşadığını bilmeden ahkam kesmemek lazım.
Tamam evdeki düzeni, kedinin düzenini çok bozmazsınız ama sizin de bazı özellerinize karışmasınlar bir zahmet. Onlar da yabancı değil ki, anne baba.
İnsan ilişkilerini minimuma indirmek de moda oldu. Anne baba evinde kalmak yasak sanki. Kimse bayılmıyordur da muhtaçlık var işte.
Anlayışlı olmalı.
Çocuğa yatak odasi kapisi acilmamali diyerek bunu öğretebilirsiniz. Kediye bunu ogretemezsiniz. İceride birinin oldugunu biliyorsa kapali kapı sevmezler.

Ben konu sahibinin annesi olsam o esnada kediyi alir odama götürürdüm. Açınn kapıyıı demezdim.

Diğer konularda da onlarin kediye saygi duymalarini beklerdim. Ister koltukta yatar, ister sandalyede oturur.
Dokunmasini istemedikleri ozel esyalari varsa yatak odalarina kaldırırlar.

Back