Hamilelik kedi sorunu

Kedilere sınır koyulamadığını duymuştum, o yüzden sahiplenmedim.
Ne kendimi strese sokayım ne hayvanı diyerek.
Her yere zıplayabiliyorlar, mutfak masası, tezgahı konusunda bende çok huylanırım mesela.
Sizde bazı şeylerden rahatsız olup sınırlar koymaya çalışıyormuşsunuz. Bunu yapınca kedinizi sevmeyen olmuyorsunuz.
Bazı cevaplar bu anlamda çok abartı geldi bana.

Hayvanın fikri yok, muhakeme yeteneği yok her yere çıkar girer, parçalar.
Bu anlamda onu yönetmek sahibine kalıyor, mecbur kısıtlayacaksın yada hoşnut olmadığın şeyler yaşanacak.
Bu gibi durumlardan rahatsız olmak hayvan sevmediğin anlamına gelmez ki.

Evimizde yorkshire kızımız var, köpekler çok yükseğe zıplayamadığı için sorun yaşamıyoruz.
En fazla koltuğa çıkabiliyor, günlük rutin temizliği yapılmadıysa ondan bile huylanırım.
Ayaklarını, poposunu temizlerim ilk iş.

ben rahatsız olmaktan vazgeçtim yoksa kediyle yaşamak mümkün değil.
kedinin olduğu yerde konu sahibinin yaşaması için malesef huylanmaktan vazeçmesi lazım. Odaya koyabilir tüm eşyalarını ama muhakkak bebeği koklama gelir. Bir şey alsak poşeti k9 köpekliri gibi koklar mesela
Malesef konu sahibinin kediye ayak uydurması gerekiyor. Evet haklısınız bazı cevaplar bazen karşıdakinin durumunu bilmeden verilebiliyor yalnış ama anne babası da bu durumda birşey yapamaz . O hayvan evin içinde olduğu müddetçe istediğini yapar. Birde ciddi anlamda kediler evi sahiplenir. O yatağa girer yatar yani. Bizimki bizi bile misafir olarak görüyor.

Dur şimdi böyle yazınca da hayvan düşmanı gibi görüyorlar bizi.
Ben asla değilim kendimde besliyorum sadece konu sahibinden daha üstün görülmesine şaşırdım.
Beğenmiyorsan gidersin, birey olamadınız mı hala annenlerle yaşıyorsunuz falan gibi yorumlar var.
Kadın yazmış zaten evlerinin kül olduğunu ceplerinde parada kalmadığını.
Sanıyorlar ki ömür boyu beraber yaşayacaklar ki farz edelim öyle olsa bile ailesinin kendi evladını, kedisinden üstün görmesi normal kabul edilebilir durum mu?
Bence değil.
Ben kedisini sokağa atsın demedim ama en azından kızına karşı daha hassas olabilir, mutfak tezgahına çıkmasını önleyebilirler.
Ben zaten buradaki o her şeye okeyim kesimini hiç anlamıyorum.

Ben o kadar geniş olmak zorunda değilim yani.
Gelsin bana beğenmedimler

Desinler ben kendimi bildikten sonra sıkıntı yok.
İki tane dört ayaklı cana bakıyorum senelerdir.
Ben eşim, annem, babam olarak baktığımda bile evlatlarım ilk sırayı alır.
Tabi ki onların rahatı için kimsenin/canlının hakkına girmem.
Adaletli olmak budur zaten?
Evladım bebeğini korumak istiyorsa endişeleniyorsa onada saygı duyarım, orta yol çözüm bulmaya çalışırım.
Kediler sahiplerini bile tırmalayabiliyor oynarken, bebeğe yapmayacağı ne malum.
Bunu bilinçsizce, doğası gereği yapar hayvan, göz kulak olması, önlemler alması gereken benim bu durumda.

Bahçede köpeğimiz var yeme ve gezme saatleri var hayvanın. Saati geldi mi çalar saat gibi havlar, dakikası şaşmaz
Çocuğum dur şu oyunu bitireyim vs gibi bahanelerle geciktirirse ona kızarım bu defa.
Hayvan acıkmış, wc ye sıkışmış senin oyununu anlar mı diye.

Bende senin gibi düşünüyorum.
Konu sahibini de sonuna kadar haklı buluyorum.

Ne besliyorsunuz bilmem de kedi egitmek o kadar kolay degil. Sınır koyulacaksa kedi yavruyken koyulur belki işe yarar bilmem ama egitmek ozellikle sonradan egitmek çok zor her kedi uyumlu degil, hepsi ayni karakter degil.
Mevzu birini birinden ustun gormek degil.

Bir ara konu acmistim kedimden dolayi dogru durust istedigim süs esyasi, yapay cicek vs masalarda bulunduramiyorum diye. :))) Bazi önerileri dinledim uygulamaya calistim ama olmuyor yani sonradan, ben kiziyorum diye yapmasa bile ben yokken veya bakmadigimda yapiyor :)) napayim döveyim mi hayvani? "Önleyebilir" olmuyor yani.

Evet bu durumda aileniz garip davranıyor. Büyük ihtimalle sizi istemiyorlar kedi ile bahane arıyorlar.

Ben muhabbet kuşu besliyorum sadece salonda salıyorum.
Özellikle mutfakta salmam mesela yemeklere kanadı düşmesin diye.
Evet kediyle aynı değil kedi daha zor bir hayvan benim burada savunduğum şey mutfağa girmesi engellenebilir yada eşiyle yatıyorken onların olduğu odaya girmek zorunda değil.
Bu üstün görme olayını da siz sonradan gelmişsiniz, kedi evin yaşayanı siz geçicisiniz yazanlara yazdım.
Evlenince kimse kendi ailesine gidip kalmasın o zaman.
Konu sahibinin evi yanmış başka gidecek yeri yokken buradakilerinde eleştirmek hakkın değil diye yazması ne kadar doğru ?
Konu sahibi ailesinin evladı yani kendi canından kanından evladı kedisinden ne kadar değersiz olabilir ?
Baktığımız hayvanlarda evlatlarımız ama sen kendi çocuğundan üstün tutar mısın kedini ?

Şiddetin her türlüsüne karşıyım bu arada demek istediğim şey birazcık anlayış.

Arkadaşım hepinizin ciddi sıkıntıları var belli okumadan yorum yapmayın ben getirdim bu hayvanı zaten neyin istememesi? Sen kendi evladını istemezsin o zaman
Bende sokaktaki kedileri beslemek için arabamda evimde sürekli kedi maması bulunduruyorum. Kedi köpeğin yiyebileceği yemeklerimi ayırır çöpe öyle koyarım. Bebeğim kedilere bayılır. Arkadaşlarıma kedi sevmeye gittiğimizde çayın yanına kek götüreceğime kediye mamayla gideriz. Eminim buradaki kedi sahiplerinin çoğu sokak hayvanlarını görmez bile. Çoğu zaten sahiplenmemiş gidip cins hayvanları almışlardır. Gelip burada yok hayvan sevmeyen insan sevmez falan filan gibi yorumlar yapılıyor. Eee hayvan seviyorsun yolda yörende yardıma ihtiyacı olan insanları görünce gerisin geriye kaçıyorsundur.

Benimde sokakta baktığım 10 a yakın kedim var.
Hepsine bayılıyorum asla karşı değilim.
Her gün mama, su, yemek ihtiyaçlarını karşılarım.
Geçen bir tanesine araba çarptı gözümün önünde öldü yavrucuk sabaha kadar ağladım ama evimde olsa kedimi sevip kızıma da eziyet etmezdim.
Tezgaha çıkmasına da izin vermezdim.
Eşimin halasında da kedi var kadının sadece salonunda yaşıyor kedi.

Ne mutfak bilir, ne masa.

Arkadaşım hepinizin ciddi sıkıntıları var belli okumadan yorum yapmayın ben getirdim bu hayvanı zaten neyin istememesi? Sen kendi evladını istemezsin o zaman
<Evet bir senin
Kendi evladimi istemeyecegimi nereden cikardiniz? Kedi de benim evladim. Dogurdugum çocuğun ve eşinin kedime boyle davranmasina izin vermem. Evlat da olsa misafir edebiyle oturmali.

Üstün tutmak değil mevzu, çocuğundan üstün değil tabi ki ama benim düşünceme göre, evde yaşayan hayvan da evde özgür hareket edebilmeli, o evin bireyi. Kim beslediği hayvana nasıl bakar bilmem ben öyle bakarım. Benim de muhabbet kuşum var, evin her yerinde özgür gezme hakkına sahip, siz mutfaga sokmuyormuşsunuz mesela, ben yemek yaparken de mutfakta benimle duruyor, tezgahta, masada her yerde benimle. Bu benim doğrum. Benim evime misafir gelse kalsa,kuş yanıma gelmese dese, salma dese , ben 3. gün gitsin artık bu misafir derim. Benim kuşum uyumak ve yemek yemek için kafesine giriyor çünkü sadece. Misafir de önemli ama kuşum da en az onun kadar önemli. Kimse için kuşumun da keyfini bozamam gibi geliyor.
Konu sahibi de haksız değil tabi ki, mecburen annesinin evindelermiş, bebeğin cibinliğini parçalamış ama kedinin huyu bu, yıllardır bakıyorlarmış, tahmin ederler böyle bir şey yapacağını. Hem kedinin, hem konu sahibinin bebeğinin zarar görmeyeceği bir düzen kurulmalı, kurulamıyorsa da konu sahibi ne yapıp edip, ayrı eve çıkmaya çalış bence.

Çalışıyorum ben o yüzden tüylerini her yere dökmesini istemiyorum.
Bir de dediğim gibi yemekten falan çıkmasını istemem o yüzden salonda salıyorum.
Bende çok seviyorum ama işte benim biraz kurallarım vardır yani herkes tabi ki de aynı olacak diye bir şey yok.
Konu sahibine de gelince hem hamile hem de zor durumda onun için bu zamanlarda biraz daha ılımlı olabilir ailesi.

Ben onu savunuyorum yoksa amacım hiç bir canlıya zarar vermemek tabi ki de.

Evi yanmış böyle bir felaket yaşamış çocuğuma bir odayı ayırıp, özeli olarak kabul edemiyorsam,
bence anneliğim eleştirilmeli, kedimin daralttığım alanı değil.
Kedi kadar saygıyı damadım, kızım hak etmiyorsa beni eleştirmeleri, bana kırılmaları da çok normal.
Konu sahibi biz geldik bu evden kedi gitsin dememiş ki.
Bebeğimin beşiğine yatırmayın, yatak odamıza her istediğinde girmesin demiş.
Hayvan kapıda miyavlıyor açın kapınızı demek tuhaf olan.

O kediden kediye fark ediyor malesef. Bir kedi sadece salonda yaşasa mutlu olmaz ama ya düşünsenize tüm hayatı sadece bir yerde.
Ben olmadığım zamanlar mutfağın kapısını kapalı tutarım ama yemek yaparlken falan sandalyeye oturur patisini koyarm asaya bebek gibi yemek koklar arar ben şimdi bunu nasıl engelleyeyim

Bir imsafir evime gelse senin kedin salonda gezmesin mutfaktayürümesin dese bir iki gün idare ederim ama sonra derim ama benim kuzum bu evde yaşıyor ve ben onu engelleyemem diye. Açıkcası evimde kedimden huylanan kalmasın diye düşünürüm.
Burda konu sahibi için de zor bir durum ama kediyi sadece kendi odasına almayarak çözebilir sorunu yoksa hayvan her yerde gezer evde canları sıkılıyor

O değil de siz ayrı eve çıkamayacak maddiyatsizliktayken ne münasebet çocuk yaptınız ?

Kızı da misafir mi oluyor annesinde kalmaya zorunda olduğu halde ?

Aynen.. Tamam kedi o ailenin bir parçası olmuş ama eve gelende kendi evlatları.. Yatak odasının kapısını gece yarısı açtırmak da çok absürd olmuş. Hadi gündüz açsınlar ama özel anlarda garip yani..Tamam aile sevgi dolu ama sanki damat ve kızlarını istemiyor gibiler.

Açıkcası kedi eğitilemez diye bir şey yok. Yavruyken edinildiyse pekala birçok şeyi öğreniyorlar. Bizimde kedimiz var oğlumuz çok güzel eğitti. Hayırı anlıyor. Masaya çıkmaz, dur bekle dendiğinde oturur bekler, mutfağa girmez. Kapalı kapı takıntısı yoktur..

Ama bebeğimi ilk günler merak etti çoğunlukla yanına uzandı uyudu, şimdi ise onu takmıyor arada onunla aynı odada kalmak, oynamak istiyor o kadar.

Üzücü olan o işte kızına değer vermemesi, saygı duymaması ama hala kediyi istemiyormuşuz gibi anlaşılıyor.
Benim annem bize yapsa bende kırılırdım yani konu sahibine has bir durum değil.
Kedi mi önemli kızıyla karnındaki torunu mu

Dört tane sokaktan kurtardığım cins olmayan kedim var, her hasta gördüğüm sokak canını götürürüm hatta az önce bir tanesini kurtaramadık veterinerden ağlaya ağlaya geldim. OLDU MU?

Butun yorumlari okuyamadim, aşiri tepki verenler de olmus olabilir. Konu sahibinin evi yanmiş simdi okudum gecmis olsun. Konu sahibi icin de anne baba icinde zor bir olay.
Yatak odasi kapisi da "kedi geldi" diye actirilmaz. İstisna yapilip ugrasilabilir
tabi gel de kediye anlat simdi bunu.

Mutfakta birsey kirildiginda dokuldugunde iceri kediyi almiyoruz ya inanin o kapi yarim saat acilana dek assssla susmuyor. İşte kediyle yaşamak zaten boyleyken bir de ev ustune ev koyup kediyi devamli engellemeye calisarak yaşamak çok zor olacak. Bilmiyorum cocuk dogunca ne yapacaklar artik. Yatak odasi kapisi disinda konu sahibi de bazi seyleri gormezden gelmeli diye dusunuyorum hala.

Bu arada evdeki kedim cins kedi değil merakli, yaramaz bebekken sokaktan kurtarilmiş bir kedi 6 yildir bizimle.

Sokaktaki kedileri cocukluktan beri beslerim (kedi/kopek) hala esimle duzenli besleme yapariz ama ayni evde bir kediyle yaşamak başka disarda beslemek başka oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…