- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi Misisipili
Kedilere sınır koyulamadığını duymuştum, o yüzden sahiplenmedim.Şöyle bir durum var kediler eğitebilir canlı değiller. Kedimi günde 10 kez masanın tepesinden indiriyorum. Kızdım olmadı ödül verdim olmadı her şeyi denedim yok. Şimdi orası yasak mutfak kapalı tutuyorum. Mutfağın kapısının sesini duyduğu anda oraya fırlıyor. Burdaki konu sahibine de çok üzüldüm hevesle aldığı şeyleri parçalamış ama ben onun yerinde olsam yatak odasından dışarı çıkarmazdım.
Evimize bebek misafir geldi mecbur onu içeriye koydum çünkü o da bebek gibi oyuncaklarla oynammak istiyor. Malesef konu sahibi ya bebekle kediyi arkadaş olarak büyütecek ya da tüm eşyalarıyla kendi odasında. Yani malesef kedilere sınır konulamıyor.
Ne kendimi strese sokayım ne hayvanı diyerek.
Her yere zıplayabiliyorlar, mutfak masası, tezgahı konusunda bende çok huylanırım mesela.
Sizde bazı şeylerden rahatsız olup sınırlar koymaya çalışıyormuşsunuz. Bunu yapınca kedinizi sevmeyen olmuyorsunuz.
Bazı cevaplar bu anlamda çok abartı geldi bana.
Hayvanın fikri yok, muhakeme yeteneği yok her yere çıkar girer, parçalar.
Bu anlamda onu yönetmek sahibine kalıyor, mecbur kısıtlayacaksın yada hoşnut olmadığın şeyler yaşanacak.
Bu gibi durumlardan rahatsız olmak hayvan sevmediğin anlamına gelmez ki.
Evimizde yorkshire kızımız var, köpekler çok yükseğe zıplayamadığı için sorun yaşamıyoruz.
En fazla koltuğa çıkabiliyor, günlük rutin temizliği yapılmadıysa ondan bile huylanırım.
Ayaklarını, poposunu temizlerim ilk iş.