• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik kedi sorunu

arkadaşlar iyi misiniz? :) kediye her şey serbest olabilir mi? her şeyi hoş görülebilir mi? madem o da evin bir üyesi ona da sınırlar çizilecek. (kurallara gayet de uyum sağlıyorlar) nasıl kendimiz yemek masasına ayak uzatmıyorsak kedi de tezgaha çıkmayacak, beşiğe alınmayacak.
kedi bu ailenin kedisi ise kız da bu ailenin kızı, doğacak da bu ailenin torunu.
bazen sapla saman karışıyor bu sitede.

bu dede ile anneanne bebek evdeki eşyaya zarar verdiğinde de duvarları boyadığında da yap evladım diyip her şeye göz yumacaklar mı?

Kedi sahipleri genelde öyle olur zaten. Sizin anne babanıza has bir durum değil. Benim de kedim var. Ilk çocuğumuz o gibi bir durum var evde. Çünkü öyle görüyoruz onu. Bizim bardağımızdan su içiyor. Ben hamileyken kızımın bütün eşyalarına yattı. 2 beşik 1 ana kucağı... Kızım doğdu hiçbirine patisini sürmedi. Gelip gidip kızımın kafasını kokluyor sadece.
Bizde de aynısı olmuştu, gelip gelip kafasını kokluyordu kızımın patili ablası ☺️ Sevgili konu sahibi, kediler çok meraklı canlılar muhtemelen beşiği merak ettiği için çıkıyor. Allahtan çabuk sıkılan canlılar aynı zamanda. Kendi tecrübemden yola çıkarak bebeğiniz doğana kadar merakını törpülemesine müsade ederseniz muhtemelen ilgisi kaybolacaktır. Yasaklarsanız daha çok ilgileniyorlar. Ben bebek doğmadan her şeyi kurcalamasınlar müsade ettim, bir ruloya bakar. Bebekle eve geldiğimizde koklamasına vs. de izin verdim. Şu anda kedimin en müsamaha gösterdiği insan kızım. Hatta düşsün, ağlasın falan koşarak gelip beni yargılıyor bi çocuğa bakamıyorsun diye. Bir önerim daha var telefonunuzdan bebek ağlaması açıp beşiğe koyun şimdiden alışsın.

Ailenin kediye sınır koymaması normal değil; ne demek kedi geldi kapıyı açın 😀

Üzgünüm ama anne / kayınvalide evinde yaşandığı sürece onların düzenine müdahale etmek de doğru değil, ev ev üstüne olmuyor işte…

Artık iyice saçmaladı bazı üyeler.Kadin mecburiyetten ailesinin evinde diye doğmamış bebeğin beşiğini de kedinin parçalamasina ya da içinde oturmasına normal demezsiniz be arkadaşım.Buna normal diyenin başına gelse aslan kesilir.Bu kadar iki yüzlü olmayın artık.Konu sahibi çok haklısınız beşiği odanıza alın kapınızı da sürekli kapalı tutun.Annenizi de uyarın.Onlarla yasiosunuz diye evin kölesi değilsiniz ya.En kısa zamanda da kendi evinize çıkarsınız inşallah.

Anne babanızın evine zorla yerleşmediniz sanırım. Yani bunu anne babanız da istedi. Bu yüzden size sığıntı muamelesi yapılması hoş değil. Kasıtlı şekilde aç beşiği girsin aç kapıyı girsin doğru değil. O evde kedinin rahatlığı nasıl düşünülüyorsa siz ve bebeğiniz de düşünülmeli. Sizin en rahat olduğunuz yer odanızdır oraya da müdahale edilmemesi gerekir. P.S: Kedi düşmanı değilim sahiplenmeyi bile düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ay burada da herkes iyilik meleği, anlayışta nirvanaya ulaşmış hiçbir şeyi sıkıntı yapmayan tapılası insanüstü varlık olup çıkıyor ya şöyle konularda müge anlı hesabı 'şiddete meylim yok ama duvara çarpasım geliyor'.
Yatak odasının kapısını aç o zaman diyen var yaa iyi misiniz cidden? Mecbur kalmış geçmişler evet ama bu anne babanın boyunduruğu altına girmelerini gerektirmiyor, hele ki evli bir çiftin yatak odasının kapısını açın diye komut verilmesi hiç gerekmiyor. Beşiği salona taşımak hiç akıl karı değilmiş evet ama taşınan besige de kedi çıkarılmaz yani, bebek geldiği vakit tepesine atlasa bebeği nefessiz bıraksa iyi mi olacak, tabi ki çıkmasına izin vermeyecekler hayvanın ki o da bilecek oraya çıkmaması gerektiğini. Yemek masasına kedi çıkarmak da mı çok normal bir hareket? İndir mama kabını yere orada yemeye alışsın. Çok mu zor değil. Yeri geldiğinde aile her şeydir, birbirimiz için fedakarlık yapmalıyız lafları havada uçuşurken burada yine çark dönmüş anne baba sana ayak uydurmak zorunda mı'ya dönmüş. Yemin ediyorum tam insanı delirtmelik bir forum olup çıktı burası, empati yoksunu tek amacı laf sokmak olan insan yığını haline dönüştü.
Şu yazinin alnı olsa alnından opucem.Millet derdini açmaya gelio bazıları akbaba gibi başına ususuyo.Bazilari safi kötü,fesat,içleri kararmış.

Şu yazinin alnı olsa alnından opucem.Millet derdini açmaya gelio bazıları akbaba gibi başına ususuyo.Bazilari safi kötü,fesat,içleri kararmış.
Buradan duyar kasması kolay. Kendin başlarına gelse çocuğum evladım bebeğim deyip anneyi babayı kediyle beraber kapının önüne koyarlar. Allah konu açanlara yardım etsin. Kadınlar çare aramaya gelirken dert edinip gidiyorlar.

Zaten kedi gitsin demiyoruz bende seviyorum sonuçta bile bile yerleştik ama resmen toz kondurmuyolar kedilerine asla bişey söyletmiyolar
Ben de kedime toz kondurmam,kimseye de laf soyletmem. Garibimin dili yok ki kendini savunsun,tabii onu ben savunacam.
O yüzden anne babaniza kızmayın lütfen. Kedi bu girer çıkar yani. Sizin odanıza girme aliskanligi yoksa yine şanslısınız. Benimki kapalı kapıyı görünce onbeş saat turnalar,miyavlar,rahatsızlik veriri içeri girmek icin

Herkese merhaba biz mecbur sebeplerden dolayı ailemle yaşamak zorundayız ve şu an ayrı eve çıkmamız mümkün değil öncelikle bunu belirtmek isterim. Ben 37 haftalık hamileyim annemlerin bir kedisi var yani biz evlenmeden önce de vardı ve biz bilerek buraya yerleştik eşim normalde hayvanları çok sever fakat annem ve babam kediye insan gibi davrandıkları için herşeyi yapmasına müsade ediyolar. Buna mutfak masasına çıkmak gibi şeyler de dahil. Konum şu kızlar biz bebek için çocuk odası yaptık uzun süre kullansın diye bi de bi tane beşik aldık yatak odasına koymak için beşik şimdilik çocuğun odasında duruyodu doğumda yatak odasına alıcaktık. Annem beşiği oturma odasına alalım çocuk odasını kapatırız dedi bende tamam dedim beşiğin cibinliğini kapatıp koyduk ara ara babam cibinliği açtı kedi girsin diye bende istemediğimi eşimin de istemiyceğini söyledim beşiğe alma dedim hayvanı. Bir kaç kere daha yakaladım bu şekilde yaparken bugün eşim baktım söyleniyo evde ikimizdik odaya bi gittim kedi beşiğin içine girmiş cibinliği parçalamış her yer tüy içinde çok kızdı babanlar alıştırıyo diye. Cibinliği attı çöpe beğişi de odaya geri götürdü bana dedi konuş annenlerle ben bişey söylemek istemiyorum dedi. Ne yapıcam ben şimdi kalpleri kırılmadan nasıl sokucam kafalarına gerçekten çıkmaza girdim artık.
Alışılmış bi ortam var ve siz misafirisiniz böyle zorlanmanız çok normal biraz daha sabırlı olmaya çalışın olmadı konuşursunuz tekrar

Her ne kadar oturmaya mecbur dahi olsak özel hayatımıza saygı beklemek sizce mantıklı değil mi siz eşinizle bişeyler yaşarken anneniz gelip aç kapıyı dese eminim he tamam o zaman demezsiniz

Haklısınız ama o zaman kendi evinize çıkacaksınız, orası anne babanızın evi onların kuralları geçerli olur.

Maalesef bir tahlilsizlik yaşamış aile evine muhtaç olmuşsunuz
İnsallah kısa sürer bu durum
Hem sizin hem aileniz için zor durum
Mecbur kalınca bazı şeyleri kabul etmek zorunda kalıyor insan

Asıl zorluk bebek doğunca başlayacak gıbı
Çünkü gerçekten kapalı kapı sevmiyolar
Kapıda açın dıye ağlayıp bebeği uyandırma ihtimali de çok yüksek

Bende aileniz gibiyim benım oğlum nasıl muamele görüyorsa kedim de aynı sekilde
Yapılacak hersey onu da düşünerek yapılıyor

O yüzden size bol bol dua edıyorum biran önce kendi evinize kavuşmanız dileğiyle🙏

Herkese tek tek yazmam çok uzun olacağı için bu şekilde yazmaya karar verdim umarım görürsünüz. Biz eşimle annelerin evinde yaşamaya şu an için mecburuz çünkü bütün birikimimizle beraber evimiz yandı kül oldu annemler de gelin bizimle kalın dedi. Bu kediyi bu eve zaten ben getirdim bazılarınız öyle bi yazmış ki sanki ben kedi hayvan düşmanıyım yok o ev sahibi biz sığıntı tarzında söyleyebileceğim tek şey Allah bu şekilde söyleyenleri aynı duruma düşürmesin kimsenin böyle yaşamasını istemem çünkü. Bazılarınız duyar kasmaya gelmişsiniz evet anlıyorum bu çok hoşunuza gidiyo ama kapısı kapalı olan bi odayı sırf kedi istiyo diye açıcak kadar aklımı kaybetmedim yani boşu boşuna burda saçma sapan oluru olmayan şeylere sırf linçlemek için yorumda bulunuyosunuz. Kendi başınıza gelirse eğer bigün çok iyi anlıycaksınız ama Allah büyük yorumlarınız o kadar acımasız o kadar nefret dolu ki. Beni anlamaya çalışıp fikir veren destek olmaya çalışan herkese teşekkür çok ederim 🙏🏻

Herkese tek tek yazmam çok uzun olacağı için bu şekilde yazmaya karar verdim umarım görürsünüz. Biz eşimle annelerin evinde yaşamaya şu an için mecburuz çünkü bütün birikimimizle beraber evimiz yandı kül oldu annemler de gelin bizimle kalın dedi. Bu kediyi bu eve zaten ben getirdim bazılarınız öyle bi yazmış ki sanki ben kedi hayvan düşmanıyım yok o ev sahibi biz sığıntı tarzında söyleyebileceğim tek şey Allah bu şekilde söyleyenleri aynı duruma düşürmesin kimsenin böyle yaşamasını istemem çünkü. Bazılarınız duyar kasmaya gelmişsiniz evet anlıyorum bu çok hoşunuza gidiyo ama kapısı kapalı olan bi odayı sırf kedi istiyo diye açıcak kadar aklımı kaybetmedim yani boşu boşuna burda saçma sapan oluru olmayan şeylere sırf linçlemek için yorumda bulunuyosunuz. Kendi başınıza gelirse eğer bigün çok iyi anlıycaksınız ama Allah büyük yorumlarınız o kadar acımasız o kadar nefret dolu ki. Beni anlamaya çalışıp fikir veren destek olmaya çalışan herkese teşekkür çok ederim 🙏🏻
Hic canınizi sıkmayın burdaki fesat kadınlara.Burasi kötü kalpli deryası oldu.Disarda bişey olamayanlar burda ona buna saldırıo.Yok efendim evin kedisiymis de konu sahibi sigintiymis.Hic Allah başınıza vermesin de demeyin.Madem düşünceleri bu Allah başlarına versin.Ne güzel kedi beşikte yaşar,bebeğin esyalarina zarar verir üyeler de mutluluk duyar bundan.O,evin kedisiymis siz de o evin kizisiniz.Evlendiniz diye el mı oldunuz.Sunu yazanlar biraz utanın ya çok ikiyuzlusunuz.

Sonuna kadar haklısın konu sahibi bende olsam razı olmazdım.
Sonucunda sen kedi gitsin demiyorsun sadece sizin hayatınıza saygı duyulsun istiyorsun.
Bebeğinin eşyalarını kullanmasın istiyorsun bende hak verdim.

Bende hayvan severim kedilere bayılıyorum ama evimdeki mutfak tezgahına da çıkmasına izin vermezdim.

Artık iyice saçmaladı bazı üyeler.Kadin mecburiyetten ailesinin evinde diye doğmamış bebeğin beşiğini de kedinin parçalamasina ya da içinde oturmasına normal demezsiniz be arkadaşım.Buna normal diyenin başına gelse aslan kesilir.Bu kadar iki yüzlü olmayın artık.Konu sahibi çok haklısınız beşiği odanıza alın kapınızı da sürekli kapalı tutun.Annenizi de uyarın.Onlarla yasiosunuz diye evin kölesi değilsiniz ya.En kısa zamanda da kendi evinize çıkarsınız inşallah.

Buna katılıyorum insanlar cool olacağım derken iyice genişlemeye başlıyorlar.
Evet hayvan sevgisi çok güzel, onlar da evlat ama konu sahibine resmen el muamelesi yapmışlar.
Kendinin evde ne kuralı olabilir ki yani :/

İşte like alacağım diye oluyor böyle şeyler.

Ben de evimde köpek besliyorum ama evladım ondan daha kıymetsiz değil sonuçta.
Hayvansever görüntüsü altında ne kadar gereksiz yorumlar gelmiş.
Evde ki her canlının alanına saygı duymak gerekiyorsa buna evladım ve bebeği dahil olmaz mı?
Yada bebeğin beşiğine çıkmasını istemeyince kediye kötülük mü edilmiş olunuyor.
Kuma kakasını, çişini yapan bir canlı sonuçta, bakteri taşıyabilir ayaklarıyla.
Dışarı çıkıyorsa yine aynı durum geçerli.
Yada tüyleri bebeğin boğazına kaçabilir, ciğerlerine yapışabilir. Neden anne olarak korumak istemesin ki.
Mutfak masasına çıkmasını istememek, yemek kaplarının ayrı olması vs. zaten olması gerekenler.

Bende evde ki köpeğimin yatağıma, yastığıma yatmasını istemiyorum ve öğrettim bunu.
Her defasında takip edip poposunu temizleyemiyoruz, farketmediğimiz zamanlar oluyor.

Ayrıca anne baba ile yaşamak kötü giden bir şeylerin mecburiyeti olamaz mı?
Neden sığıntı olsun?

Hic canınizi sıkmayın burdaki fesat kadınlara.Burasi kötü kalpli deryası oldu.Disarda bişey olamayanlar burda ona buna saldırıo.Yok efendim evin kedisiymis de konu sahibi sigintiymis.Hic Allah başınıza vermesin de demeyin.Madem düşünceleri bu Allah başlarına versin.Ne güzel kedi beşikte yaşar,bebeğin esyalarina zarar verir üyeler de mutluluk duyar bundan.O,evin kedisiymis siz de o evin kizisiniz.Evlendiniz diye el mı oldunuz.Sunu yazanlar biraz utanın ya çok ikiyuzlusunuz.
İnsanlar yorumda bulunurken gerçekten karşı tarafın ne düşündüğünü önemsemiyor kedinin masaya çıkması falan ne kadar normal yemek tabağının içine giriyo ben de sığıntu olduğum için tamam diyip susmak zorunda kalıyorum

Sonuna kadar haklısın konu sahibi bende olsam razı olmazdım.
Sonucunda sen kedi gitsin demiyorsun sadece sizin hayatınıza saygı duyulsun istiyorsun.
Bebeğinin eşyalarını kullanmasın istiyorsun bende hak verdim.

Bende hayvan severim kedilere bayılıyorum ama evimdeki mutfak tezgahına da çıkmasına izin vermezdim.
Keşke sadece tezgaha çıksa yemek tabağına giriyo resmen ve annemler bişey olmaz diyo çok enteresan

Back