• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik kedi sorunu

Keşke sadece tezgaha çıksa yemek tabağına giriyo resmen ve annemler bişey olmaz diyo çok enteresan

Ben de evde beslemek istiyorum ama bu sebeplerden dolayı beslemiyorum.
2 tane kuşum var asla mutfağıma sokmam.
Kanatları uçup yemeğe girebilir, uçarken kakaları yemeklere dökülebilir.

Yani hayvanlar canımız evet ama ben hayatlarımıza o kadar dahil olmalarını doğru bulmuyorum.

Mecburen kaldığınız evdeki bir bireyi istemediginizi mi söylüyorsunuz?

Saçma saçma tavirlara girmişsiniz.

Beşiği kendi odaniza alin. Kapıyı da kapali tutun.

Evladim bile olsaniz kedime boyle davranmaniza izin vermezdim ben.

Ben de evimde köpek besliyorum ama evladım ondan daha kıymetsiz değil sonuçta.
Hayvansever görüntüsü altında ne kadar gereksiz yorumlar gelmiş.
Evde ki her canlının alanına saygı duymak gerekiyorsa buna evladım ve bebeği dahil olmaz mı?
Yada bebeğin beşiğine çıkmasını istemeyince kediye kötülük mü edilmiş olunuyor.
Kuma kakasını, çişini yapan bir canlı sonuçta, bakteri taşıyabilir ayaklarıyla.
Dışarı çıkıyorsa yine aynı durum geçerli.
Yada tüyleri bebeğin boğazına kaçabilir, ciğerlerine yapışabilir. Neden anne olarak korumak istemesin ki.
Mutfak masasına çıkmasını istememek, yemek kaplarının ayrı olması vs. zaten olması gerekenler.

Bende evde ki köpeğimin yatağıma, yastığıma yatmasını istemiyorum ve öğrettim bunu.
Her defasında takip edip poposunu temizleyemiyoruz, farketmediğimiz zamanlar oluyor.

Ayrıca anne baba ile yaşamak kötü giden bir şeylerin mecburiyeti olamaz mı?
Neden sığıntı olsun?
Maalesef insanlar çok acımasız sapla samanı karıştırmışlar bugün desem ki bebeğim ve kedi öldü eminim bu insanlr kediye çok çok daha fazla üzülürler

Keşke sadece tezgaha çıksa yemek tabağına giriyo resmen ve annemler bişey olmaz diyo çok enteresan
Evet olmaz. Aşıları tam olan bir kediden hastalık bulaşmıyor. Yeri geliyor bende kedimle aynı tabaktan yiyorum. Mesela masaya çıkmıyor çünkü eve gelen misafir benim gibi olmayabilir rahatsız olur diye. Ama siz kediden rahatsız oluyorsanız ki zor durumdasınız anlıyorum ama bunların olabileceğini bilmeliydiniz.

Mecburen kaldığınız evdeki bir bireyi istemediginizi mi söylüyorsunuz?

Saçma saçma tavirlara girmişsiniz.

Beşiği kendi odaniza alin. Kapıyı da kapali tutun.

Evladim bile olsaniz kedime boyle davranmaniza izin vermezdim ben.
Arkadaşım hepinizin ciddi sıkıntıları var belli okumadan yorum yapmayın ben getirdim bu hayvanı zaten neyin istememesi? Sen kendi evladını istemezsin o zaman

kedi o evin bir bireyi, çok rahatsızsanız siz taşınacaksınız.

Biz eşimle annelerin evinde yaşamaya şu an için mecburuz çünkü bütün birikimimizle beraber evimiz yandı kül oldu annemler de gelin bizimle kalın dedi

Konu sahibi evim yandı kül oldu demiş keyfi bir durum yok ortada.
Üstelik kadın hamile.
Ne güzel çiziyorsunuz hemen insanları ya.

Pes valla kediden daha mı değersiz konu sahibi?

Arkadaşım hepinizin ciddi sıkıntıları var belli okumadan yorum yapmayın ben getirdim bu hayvanı zaten neyin istememesi? Sen kendi evladını istemezsin o zaman
Kendi evladimi istemeyecegimi nereden cikardiniz? Kedi de benim evladim. Dogurdugum çocuğun ve eşinin kedime boyle davranmasina izin vermem. Evlat da olsa misafir edebiyle oturmali.

Üstelik kadın hamile.

Maalesef öyleyim sırf mecburum diye köle gibi herşeye tamam diyip ağzımı açmadan oturmak zorunayım

Kendi evladimi istemeyecegimi nereden cikardiniz? Kedi de benim evladim. Dogurdugum çocuğun ve eşinin kedime boyle davranmasina izin vermem. Evlat da olsa misafir edebiyle oturmali.
Nasıl davranmışız biraz açsana mesela aç mı bırakmışız su mu vermemişiz sen neyden bahsediyosun ki bana neyin duyarını kasıyosun şu an? Gerçekten cevap vermiycem artık sizin gibiler yüzünden bütün gece zaten uyuyamadım ağrıdan Allah islah etsin

Maalesef insanlar çok acımasız sapla samanı karıştırmışlar bugün desem ki bebeğim ve kedi öldü eminim bu insanlr kediye çok çok daha fazla üzülürler
Anca sizin gibi hayvanlari 2. Sinif canli olarak gorenler boyle bir kiyas yapabilirdi. Niye birine birinden fazla uzulelim? O sizin gibi kötü kalplilerin işi. Hayvanseverler boyle yapmaz.

Son düzenleme:
Maalesef öyleyim sırf mecburum diye köle gibi herşeye tamam diyip ağzımı açmadan oturmak zorunayım

Sen bakma buradaki gereksiz yorumlara.
Haklısın.
Bebeğin sağlıkla gelsin umarım en yakın zamanda da gidersiniz kendi evinize.
İnsanlar kendi başına gelmeden ahkam keserler ama kendi başlarına gelince anlarlar.
Çok geçmiş olsun.

Sağlıklı doğumlar dilerim :KK200:

Nasıl davranmışız biraz açsana mesela aç mı bırakmışız su mu vermemişiz sen neyden bahsediyosun ki bana neyin duyarını kasıyosun şu an? Gerçekten cevap vermiycem artık sizin gibiler yüzünden bütün gece zaten uyuyamadım ağrıdan Allah islah etsin
Esiniz sinirlé tülü almış toplamis atmis kizmiş falan. Ha annenizin yaptigina boyle davranmissiniz ha evin kedisine. Ayni sey. Kedi o evin bireyi, siz misafirisiniz.

Son düzenleme:
annemler de öyle köpeklerine karsı, köpek sofrada sandalyede oturuyor masada yemek yiyor kendi tabagı servisi falan var, boynuna pecetesine kadar, masada sandalyede oturuyor yani normal insan gibi. kendi odası var, insan yatagı var normal cift kisilik yatakta yatıyor, köpek yatagında yatmıyor falan. ben annemlerle yasarken de boyleydı simdi de boyle. atıyorum ben annemlere tasınsam cocugum olsa oda olmasa evde köpegin odasını verin diyemem, vermezler de zaten. sonucta orası onun evi, istedigini yapabilir, siz gecicisiniz. özenip almıssınız ama yazık olmus uzuldum yani, artık dar da olsa sıkısık da olsa kendi odanıza geri getirin ya da uzerini bir seyle örtün kedi cıkmasın tüy bırakmasın ayrıca bilemeyiz bebek yeni dogunca belki alerjisi olacak bir sey olacak tüylere bence dikkat etmek lazım. insallah bir an once kendi evinize cıkarsınız.

sizin icin diil bu soyledigim ama bence evlenme olgunlugunda olan kisilerin kendi evleri olmadan ayrı bir ikametleri olmadan evlenmelerine izin verilmemesi lazım. sizin yasadıgınız yine kısmen daha hafif bir durum ama surekli kaynana problemi yasayan, evinde tek tuvalet olan butun abi abla kardes gelin birlikte yasayan insanlar ve yasanan duygusal siddet cok daha buyuk boyutta oluyor. ya devlet bir fon saglayacak bir ev verecek dusuk taksitli bir sekilde ya da kira yardımı yapacak bir sey bilmiyorum ama böyle olmuyor, ya da ayrı ev tutacak alacak durumu olmayan insan da evlenmesin beklesin ayarlayana kadar yani sonuc bu. tekrar soyluyorum sizin icin demedim bunu, genel yorum.. zor yani gercekten

Herkese merhaba biz mecbur sebeplerden dolayı ailemle yaşamak zorundayız ve şu an ayrı eve çıkmamız mümkün değil öncelikle bunu belirtmek isterim. Ben 37 haftalık hamileyim annemlerin bir kedisi var yani biz evlenmeden önce de vardı ve biz bilerek buraya yerleştik eşim normalde hayvanları çok sever fakat annem ve babam kediye insan gibi davrandıkları için herşeyi yapmasına müsade ediyolar. Buna mutfak masasına çıkmak gibi şeyler de dahil. Konum şu kızlar biz bebek için çocuk odası yaptık uzun süre kullansın diye bi de bi tane beşik aldık yatak odasına koymak için beşik şimdilik çocuğun odasında duruyodu doğumda yatak odasına alıcaktık. Annem beşiği oturma odasına alalım çocuk odasını kapatırız dedi bende tamam dedim beşiğin cibinliğini kapatıp koyduk ara ara babam cibinliği açtı kedi girsin diye bende istemediğimi eşimin de istemiyceğini söyledim beşiğe alma dedim hayvanı. Bir kaç kere daha yakaladım bu şekilde yaparken bugün eşim baktım söyleniyo evde ikimizdik odaya bi gittim kedi beşiğin içine girmiş cibinliği parçalamış her yer tüy içinde çok kızdı babanlar alıştırıyo diye. Cibinliği attı çöpe beğişi de odaya geri götürdü bana dedi konuş annenlerle ben bişey söylemek istemiyorum dedi. Ne yapıcam ben şimdi kalpleri kırılmadan nasıl sokucam kafalarına gerçekten çıkmaza girdim artık.
Ayri eve cikarak🤷‍♀️🤷‍♀️

Biz eşimle annelerin evinde yaşamaya şu an için mecburuz çünkü bütün birikimimizle beraber evimiz yandı kül oldu annemler de gelin bizimle kalın dedi.
Geçmiş olsun. Eşiniz de kendine gereksiz kıyafet alışverişi yapacağına bir an önce durumu toparlamaya bakmalı. En yakınlar da olsa ev ev üstüne olmuyor. Kapıyı açın diyen anne baba sizin rahatınızı pek önemsemiyor demektir. Bebek olunca daha hassas olurlar gerçi ama yine de borç harç bile olsa huzurunuz için kendi evinize çıkmalısınız.

Üstelik kadın hamile.

Duyar kasmaya ve like almaya çalışıyorlar sanırım
Aklıma başka bir şey gelmedi
Birey: Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.
İnsan= birey
Kedi=canlı
Ay ne güldüm ya, cool olmaya çalışırken saçmalamak bu yani :))

İki tane köpek besliyorum, aşıları tam, mamalarını fiyata değil faydasına göre seçerim. Süslerim, tararım, oynarım, gezdiririm. Ama ben bile bu kafalara ulaşamadım. İnsan kendi doğurduğu evladına bile sınırlar koyuyor, kediye niye koymasın ki :KK70:

Yani kusura bakmayın da hem insanların evinde yaşayıp hem kendi kurallarınız olsun diye bir şansınız yok onun için ya onların kurallarına uyum sağlayıp onları engellemede yaşayacaksınız yada ayrı eve çıkcaksınız mesela kediye böyle davrandıklarını biliyorsanız beşiği ortalığa çıkmalarına müsade etmeyin

Duyar kasmaya ve like almaya çalışıyorlar sanırım
Aklıma başka bir şey gelmedi
Birey: Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.
İnsan= birey
Kedi=canlı
Ay ne güldüm ya, cool olmaya çalışırken saçmalamak bu yani :))

İki tane köpek besliyorum, aşıları tam, mamalarını fiyata değil faydasına göre seçerim. Süslerim, tararım, oynarım, gezdiririm. Ama ben bile bu kafalara ulaşamadım. İnsan kendi doğurduğu evladına bile sınırlar koyuyor, kediye niye koymasın ki :KK70:
Şöyle bir durum var kediler eğitebilir canlı değiller. Kedimi günde 10 kez masanın tepesinden indiriyorum. Kızdım olmadı ödül verdim olmadı her şeyi denedim yok. Şimdi orası yasak mutfak kapalı tutuyorum. Mutfağın kapısının sesini duyduğu anda oraya fırlıyor. Burdaki konu sahibine de çok üzüldüm hevesle aldığı şeyleri parçalamış ama ben onun yerinde olsam yatak odasından dışarı çıkarmazdım.

Evimize bebek misafir geldi mecbur onu içeriye koydum çünkü o da bebek gibi oyuncaklarla oynammak istiyor. Malesef konu sahibi ya bebekle kediyi arkadaş olarak büyütecek ya da tüm eşyalarıyla kendi odasında. Yani malesef kedilere sınır konulamıyor.

İnsanlar yorumda bulunurken gerçekten karşı tarafın ne düşündüğünü önemsemiyor kedinin masaya çıkması falan ne kadar normal yemek tabağının içine giriyo ben de sığıntu olduğum için tamam diyip susmak zorunda kalıyorum

Ne kadar normal, anormal kişilere gore degisir. Bizim kedimiz de masaya cikabilir, hatta bazen tabagimizdan yiyebilir, genelde ona ayri minik bir tabaga tadimlik veriyoruz ama illa kucuk burnunu tabaklara da sokabiliyor.
Napayim? Misafir geldiginde dikkat ediyoruz ama misafir bizim eve yerleşmiyor neticede gidiyor 1-2 saate. 🙄
Uzun sureli misafirlikte sikinti olur tabi ki.

Sirf sizin icin demiyorum ama herseyde de aileyi mecbur tutmak bana sacma geliyor. Evli, coluk cocuk sahibi olacak insanlar aile evine yerleseyim ama benim istedigim gibi olsun, istedigim gibi yasayayim istiyor.
Evlenen insanlar her masrafi aileler karsilasin ama soz haklari olmasin ben seceyim, benim istedigim gibi olsun, benim istedigim alinsin istiyor. Bu kadari da farkli bir bencillik boyutu artik.
Bu anne baba ne zaman dinlenecek, istedigi gibi yasayacak bunun bir sonu yok mu?

Aile zorunda degil, mecbur degil diyince de aileden hic birseyi kabul etmeyin demiyorum, bazilari "zorunda değil" diyince aileyi el sayin hicbiseylerini kabul etmeyin diyorum gibi algiliyor.
Aileniz gonul rizasiyla severek yapiyorlarsa elbet kabul edin. Ama zorundalarmiş gibi tavir takinmak bana dogru gelmiyor. Ne guzel mecburiyet halinde aileniz size oda acmis, bebeginize oda kurulmuş. Siz de bazi seyleri gormeyin.

Back