Hamilelik düşünenler covid aşısı vurulacak mısınız? Kısırlık yapar mı?

Kesinlikle katılıyorum.
Önce laboratuvar ortamında ürettiler şimdi aşılıyorlar.
Dünya üzerinde para ve makam için yapılmayan şey yok.

Ah onu da sonradan düşündüm. Pazartesi aşı randevum var, salı kadın doğum. Bari bir hafta sonraya al aşı randevunu di mi. Heyecanla ilk güne aldım

randevularınızı erteleyin böyle bir hakkınız var. Aynı durumda biz babamız için arada kaldık doktoruna danışmadan aşı yaptırmak istemedik. Doktoru ile görüştük, radyoterapi aldığı için aşının hiç bir faydası olmayacağını bu sebeple 6 ayda aşı yaptırabileceğimizi söyledi bu sebeple 6. ayı bekliyoruz.

bu konuda ki benim yorumum dahil hiç bir yorumu dikkate almamanızı öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririm. Baksanıza bizimkiler bilimsel makale yazacak kadar bilgililer.

Siz de gebelik mi planlıyorsunuz?
13 haftalık gebeyim ben.

Görümcem sağlık çalışanı, gebelik planlıyordu, aşılama süresince gebelik yasak olduğundan gebeliği ötelediler. Neden aşılanmayı ötelemediler derseniz, devlet aşılanmadan covid olup herhangi bir hayati kayıp yaşarlarsa hak arama yollarının kapalı olduğuna dair yazı imzalatmış olmak istemeyenlere. Yani aşılanmaya mecbur bırakıldılar.

Konunun hiçbir yerinde ben kısırlık yapar veya yapmaz diye bir iddiada bulunmadım, bulunmam. Sonuçları tıp dünyası dahil kimse bilmiyor çünkü. Yaşayıp göreceğiz.

siz değil bu platformada hiçbirimiz konu hakkında fikir iddia edebilecek konumda değiliz.

benim sizin cevaplarınızla ilgili tek eleştirdiğim fazla iyi niyetlisiniz. Üç çocuk diyen hükümet o aşıyı ülkeye sokmazdı demeniz veya önce bakanlar oldu demeniz. bakanlar vs hepsi gördüğüm kadarıyla çift doz aşı oldu. Ee çin aşısı tek doz? Kaldı ki çin aşısı ülkeye gelmeden aşı olan ünlüler oldu. Hiç kimse faz üçe denek olduklarına inandıramaz beni.

Herkesin kendi tercihi kimse kimseye birşey diyemez parlak zekalı hanım
Bakin söyle aciklayayim covid zamanı ordan oraya sürüklendik bu benim isim önüme gelen her zorluga eyvallah diyip gecerim cunku bu meslegi ben sectim niyetim demagoji yapmak degil. Toplum sagligini bu denli etkileyecek durumlarda insanlarin kulaktan dolma fikirlerini beyan etmesi bilgisi olmayip her konuda fikri olanlar çileden cikartiyor beni çıkışım biraz da o yuzdendi

Ağzına sağlık hocam

Benim eşim aylarca covitli hastalara baktı ve ona rağmen bulaşmadı kendimizi 1yıldır nasıl koruyorsak hala o şekilde korumaya devam ediyoruz. Bir tek siz yaşamadınız yani bunu herkes zaten kendi önlemini alsaydı bu kadar yayılmayacaktı. Kulaktan dolma fikirlerimde yok ayrıca. 1senede bulunan aşıya isteyen güvenir isteyen güvenmez zaten şuan zorunlu değil zorunlu olduğunda herkes olucak. Şuan aşı olup corona olan bir sürü tanıdığım var. Madem %50 koruyuculuğu var neden olayım ? Gelecekte bizlerde ne tür hasar olacağını kimse bilemez ? Herkesin fikrine saygı duymalısın burada sen kimsenin düşüncesiyle dalga geçemezsin ki burada sen bunları dedin diye koşarak aşı olacam ben demez kimse.

Mesajımda hiçbir bilgiyi bu böyledir diye iddia etmiyorum dikkat ederseniz. Artık çok sıkı takip etmediğim için tr den sonra aşıları kim aldı bilmiyorum. Mesajımda da soru olarak sormuşum. Hatta Libya yı yanlış hatırlamışım. O bağış bekleyen ülkeler arasındaydı aşı alan değil.

Aşıyı alan diğer ülkeler çok daha düşük oranda koruyucu etkisi olduğunu ilan ederken tr çok yüksek açıkladı faz 3 dediğiniz aşamadan bahsediyorum. Bana güven vermedi bu. Başka aşı alma şansımız olmadığı için alınabilen aşı iyiymiş gibi gösterildi.

aşı karşıtı bir insan değilim. ama özellikle çin aşısı aceleye getirildi. Kendilerinin bile kullanmaması şüphe verici. Tr de kervan yolda düzüldüğü için hep beraber yaşayıp göreceğiz sonuçları.

Merhabalar, bu konuyu daha 2 gun once doktorumla konustum, tüp tedavisine baslayacagız, ben aşı ol veya olma diyemem dedı, ama şunları da acıkladı, soguk ası olma dedı, Pfizer - 70derecede saklanıyormus ve saklama kosullarından dolayı bozulma oranı cok yuksek dedı, cin asısı da malum basit bir ası 4 derecede buzdolabında bıle muhafaza edilen bir ası.. Yumurta toplamadan sonra aşını olursun, 4.ayda transfer yaparız dedı, 3 ay korunma önererek..doktorun endısesı de şu, mutasyonu virüse yakalanırsın semptomlar cok agır olur, ası olursan belkı daha hafıf grcıreceksın dedı.. Hıcbırseyın garantisi yok elbette..
Kısırlık yapar mı dıye sormussunuz, su an kımse bilemez onu, 4 5 yıl sonra etkılerı ortaya cıkacak, belkı de ası etkisiz Bı ası bilemeyiz.. Ama korona gecıren birinin sperm sayısında ve hızında dusus oldugunu duydum..
Ben de ogretmenım ve aşı olmamaya karar verdim, zaten ınfertılite ile ugrasıyorum, zaman ilerliyor yaş gecıyor diye dusundum.. Dıkkat edebildiğim kadar edıyorum..

İlk cümleniz tamam basit bir arama motoru aramasıyla ulaşılabilecek bir bilgi. Kimse aksini iddia etmedi. Ben ilk bir mesajımda bunu yazdım ama soru işareti koydum.

ikinci cümleniz; neye göre çin’in ki gerçek aşı neye göre iki türk ün yaptığı sözde aşı?

almanya yaptı diye bir şey sanmamızın sebebi almanya, ab kriterleri belli, standartları belli. kartları açık. Çin gibi biz yaptık oldu, sorgulamaya kapalı şeklinde yönetilen ve iş çevrilen bir ülke olmadığı için ürettiği şey de güven veriyor. En son çin kendi aşısını kullanmıyordu bu da güven kırıcı.

Birinin gerçek aşı diğerinin kimyasal kurgu olduğu bilgisine nasıl ulaştınız? Ben nasıl ulaşabilirim?

mesajınızdaki bazı üslup hatalarını biz yapsak ban yemiştik. kendinizi de banlayacak mısınız?

sitenizi koruma içgüdünüzü anlıyorum. burada çin aşısını eleştirmek hükümetin icraatını eleştirmeye giriyor ama şu mesajınız da fazla iddialı. sonuçlarsa çin in de sonuçları belli değil.

Her kelimenin altına imzamı atarım. Aşı karşıtı değiliz. Her aşının etkisi sonucu belli. Ama bu aşının öyle değil. Hükümetin politikası, çin in tutumu ortada. Şüphe duymak güvenli hissetmemek hakkımız değil mi?

Sizinle konuşmuştuk, içim çok rahatlamıştı ama kendi arkadaşlarımdan tepki görünce çok üzüldüm, acaba önce embriyo mu dondursaydım aşı olmadan önce diye de düşündüm. O kadar korktum ki, her iki türlü de risk. Ben kendimi korusam da eşim çalışıyor olacak, gebeyken covid geçirmekten de korkuyorum yani. Henüz bir doktorum da yok, sadece salı günü vajinusmus tedavisine başlayacağım. O doktor da vurulun gelin dedi. Enfeksiyon uzmanına ulaşabildim telefonla, vurulun dedi. Ama insan bir doktor gibi düşünemiyor ne olursa olsun, elbet onlar çok daha iyi biliyor ama halk çoğunlukta olunca insan çevresinden etkileniyor

Bir süre sonra zorunlu kılınacak diye birşey okumuştu. Umarım böyle birşey olmaz.

Ben aşı vurdutmayacağımı her yerde yazdım, aşılara güvenmediğimi de yazdım. Lakin 2 farklı aşı arasında bir zorunluluk olursa Çin aşısının gerçek bir aşı olduğunu diğerine tercih edeceğimi söyledim ki hala bu sözümün arkasındayım. Yani hükümeti konuya bağlayıp eleştirilmez olduğu kanısını yazmanız biraz çirkin yaklaşım olmuş.

Bana google için tavsiye vereceğinize tanıdıklarınızın söylediklerini bir kenara bırakıp gidin biraz araştırın. Çin hangi teknolojiyi kullanmış, Almanya hangi teknolojiyi kullanmış. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Lütfen bana cevap yazmayın ben siz konuyu üzerinize alıp bana cevap yazdınız diye cevap verdim.

Ceza konusuna gelince maalesef bana sistem teknik olarak ceza veremiyor. İnanın yoksa size hakaret edip, içimi rahatlatıp ceza almayı çok isterdim ama dedim ya teknik olarak mümkün değil.

Çin aşısı dünyada bir çok ülkeye satıldı yani sadece Türkiye'ye satıldı cümlesin tamamen uydurma bir cümledir.

buna takılmışsınız : ))))

ama bu uydurma bir cümledir. Uyduruk bir cümledir, palavradır, saçmalıktır ve insanlara %100 yalan bilgi ile panik havasına sokmaya sebebiyet verir. ama ama ama ben Cümle sonuna soru işareti koydum diyip burada insanları panikletemezsiniz.

sordugum hicbir seye cevap alamamisim. fikirlerinizle ilgili sorular olustu zihnimde. soru sormak suc mu, hakareti hak edecek bir davranis mi?

tanidiklarimin soyledikleriyle hareket ettigimi nerden biliyorsunuz? siz nerden bulduysaniz, nasil arastirdiysaniz onu soruyorum. ben nasil ulasabilirim diyorum size. bebek tedavisi icin dr a gidiyorum ve dr um kendisi olmayacagini, bana da onermedigini soyledi. bilgi kaynagim bu. ki bu ulkede cin asisi yok.

halihazirda virusu almis oldugunuz icin vurdurmayacaksiniz bu belli zaten. vucudunuz o virusle karsilasmis ve savunmasini hazirlamis.

konuyu uzerime bir noktada alindim. digerleri fazlasiyla elestiriye acik ve sorulari pesinden getiren bir yorum. yoneticisiniz diye sorgulamaya kapali mi fikirleriniz?

hukumeti konuya baglamami hos gormeyebilirsiniz ama terazinin kefesine koydugunda daha agir basmayan cin asisini bu denli savunmanin da baska aciklamasini bulamadim. hepsinin bes yil sonra bize ne getirecegi daha dogrusu bizden ne goturecegi belli degil sonucta.

Son düzenleme:
Kazen bey, su yuz derecede kaynar mi? diyorum. bu simdi kesinlikle iddia etmek ve halki yanlisa tesvik etmek mi? bu bilgiden suphe eden basit bir aramayla dogru sonuca ulasir diyorum. bana google tavsiye etmeyin diyorsunuz. simdi beni alintilamadiginiz icin siz degil, ben sizi alintilayarak cevap verdigim icin ben polemik olusturmus olacagim de mi?

basit bir aramayla ulasilabilecek bilgiyle palavra sıkmıs, milleti panige tesvik etmis oluyoruz. sizin yaptiginiz cok mu şık? demogoji yapip soyledigimi baska yere cekiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…