- 30 Mayıs 2020
- 13.060
- 49.302
-
- Konu Sahibi notdefteri2_
Biriyle karıştırdınız sanırım. Üç çocuk isteyen hükümete dair hiçbir yorumum yok bildiğim kadarıyla çünkü. Bakanlar oldu diyen benim ama.Konunun hiçbir yerinde ben kısırlık yapar veya yapmaz diye bir iddiada bulunmadım, bulunmam. Sonuçları tıp dünyası dahil kimse bilmiyor çünkü. Yaşayıp göreceğiz.
siz değil bu platformada hiçbirimiz konu hakkında fikir iddia edebilecek konumda değiliz.
benim sizin cevaplarınızla ilgili tek eleştirdiğim fazla iyi niyetlisiniz. Üç çocuk diyen hükümet o aşıyı ülkeye sokmazdı demeniz veya önce bakanlar oldu demeniz. bakanlar vs hepsi gördüğüm kadarıyla çift doz aşı oldu. Ee çin aşısı tek doz? Kaldı ki çin aşısı ülkeye gelmeden aşı olan ünlüler oldu. Hiç kimse faz üçe denek olduklarına inandıramaz beni.
daha agir basmayan cin asisini
cunku hem virusun cikis noktasi hem asinin geldigi nokta ayni; cin. ve cinin en buyuk problemi de nufus sayisindaki artis. hatta bu mesele kuresel olarak dusunulup virusun dunya nufusunu azaltmasi icin bilincli olarak uretildigi, oyle wuhan'da hayvan pazarinda dogal olarak olusmadigi tezine inananlar var. bir sure onun insan ölümlerine sebep olmasina izin verildigi, kasitli olarak beklendigi, simdide asi araciligiyla dogurganligin azaltilarak dunya nufusunun kontrol altina alinmaya calisildigi fikirleri mevcut. bahsettiginiz diger asilar bulundugunda dunyanin nufusla ilgili problemi yoktu o sebeple akla gelmiyor boyle komplo teorileri.Bir de şu aşı davasında neden hep kısırlık düşünülüyor? Su çiçeği aşısından kuduz aşısına kadar aşı dendi mi hemen kısırlık yapar mı ya bağlanıyor mevzu. Ne biliyim insan kan değerlerimi etkiler mi, akciğerimi kalbimi etkiler mi beynime bişey olur mu falan diye sorgulamıyor da hemen kısır olur muyum düşüncesi geliyor. Bu da bana garip geliyor
Kaddafi yıllar önce böyle bir yorumda bulunmuş. Önce virüs üretecekler sonra da zaten var olan ilacını araştırıp bulduk diye parayla satacaklar diye.Kesinlikle katılıyorum.
Önce laboratuvar ortamında ürettiler şimdi aşılıyorlar.
Dünya üzerinde para ve makam için yapılmayan şey yok.
cin asisinin iki doz oldugunu inanin simdi ogrendim. cevabinizi gorunce baktim. simdiye kadar tek doz diye biliyordum. yasadigim ulkede o asidan olmadigi icin gundemde yok hic. tr den de yakinlarimdan olan hic yok. duymadim hic.Biriyle karıştırdınız sanırım. Üç çocuk isteyen hükümete dair hiçbir yorumum yok bildiğim kadarıyla çünkü. Bakanlar oldu diyen benim ama.
Faz 3 kısmı için zaten gönüllü denekler oldu diye biliyorum ben öncesinde 20 bin kişi mi ne gönüllü olmuştu zaten.
Gizli olmadı yani o denek işi.
Oradaki sonuçlardan sonra herkese yapılmaya başlandı aşı.
Çin aşısı nasıl tek doz?
Herkes çift doz oluyor çünkü benim bildiğim.
O zaman bu insanlar be aşısı oluyor size göre 2 doz?
Tanıdığım herkes alman aşısı mı oluyor yani en baştan beri?
Son olarak da istediğinize inanmakta tabi ki serbestsiniz.
Ama iddiaada bulurken kanıtları sunarsanız daha iyi olur bana göre.
Sonuçta aşı gibi toplum sağlığı söz konusu olan bir konuda ciddi iddialarda bulunuyorsunuz.
Benin fikrim şu bu da kanıtı gibi makale, haber, video, röportaj ne biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
Belki biz yanlış biliyoruzdur.
Aydınlanmış oluruz
Kesinlikle katılıyorum.
Önce laboratuvar ortamında ürettiler şimdi aşılıyorlar.
Dünya üzerinde para ve makam için yapılmayan şey yok.
Tüm dünyada Çin dahil çin aşısını tek yaptıran ülke Türkiye değil mi? Bir de Libya yı duymuştum Çinden aşı alacak diye.
Tüm dünya iki dozlardan yaptırıyor. Benim olduğum ülkede sağlık çalışanları bile olmuyor. Almanyadan gelen aşı bu arada. Bir de duydunuz mu bilmem Çin aşısı olanın AB ülkelerine seyahati yasaklanacak. Çünkü aşının koruyucu etkisi yok
Şu iddialarınıza ithafen kanıt gösterirseniz daha iyi olur demiştim ben aslında.3 çocuk yapın diyen devlet büyüklerinin Çinden aldıkları kredileri biliyor musunuz? Çin, Çin aşısı almamız için Türkiyeye kredi açtı. Bu sebeple oradan alındı aşılar. Para yok bir. Ticari olarak Çine bağımlıyız Uygur türklerinin yaşadığı zulme bile dur diyemiyoruz Türkler olarak bu da iki. Aynı devlet büyükleri Çin aşısından olmadı. Çolukları çocukları daha güvenilir aşılardan oldular bu da üç.
Bence dünyanın nüfusu azalmalı zaten keşke de bunu hastalık çıkarıp aşı üretmekle yapmaya uğraşmak çok masraflı ve uzun bir yol değil mi? Üstelik aşı hem kadına hem erkeğe yapılıyor aynı vücut hormonlarına üreme sistemine sahip değiliz kadınları mı kısır yapacak erkekleri mi?cunku hem virusun cikis noktasi hem asinin geldigi nokta ayni; cin. ve cinin en buyuk problemi de nufus sayisindaki artis. hatta bu mesele kuresel olarak dusunulup virusun dunya nufusunu azaltmasi icin bilincli olarak uretildigi, oyle wuhan'da hayvan pazarinda dogal olarak olusmadigi tezine inananlar var. bir sure onun insan ölümlerine sebep olmasina izin verildigi, kasitli olarak beklendigi, simdide asi araciligiyla dogurganligin azaltilarak dunya nufusunun kontrol altina alinmaya calisildigi fikirleri mevcut. bahsettiginiz diger asilar bulundugunda dunyanin nufusla ilgili problemi yoktu o sebeple akla gelmiyor boyle komplo teorileri.
Merhaba fikirlerinize bir sey demeyecegim yalnizca yanlış bilgiyi duzeltmek istedim.Mesajımda hiçbir bilgiyi bu böyledir diye iddia etmiyorum dikkat ederseniz. Artık çok sıkı takip etmediğim için tr den sonra aşıları kim aldı bilmiyorum. Mesajımda da soru olarak sormuşum. Hatta Libya yı yanlış hatırlamışım. O bağış bekleyen ülkeler arasındaydı aşı alan değil.
Aşıyı alan diğer ülkeler çok daha düşük oranda koruyucu etkisi olduğunu ilan ederken tr çok yüksek açıkladı faz 3 dediğiniz aşamadan bahsediyorum. Bana güven vermedi bu. Başka aşı alma şansımız olmadığı için alınabilen aşı iyiymiş gibi gösterildi.
aşı karşıtı bir insan değilim. ama özellikle çin aşısı aceleye getirildi. Kendilerinin bile kullanmaması şüphe verici. Tr de kervan yolda düzüldüğü için hep beraber yaşayıp göreceğiz sonuçları.
Ben de diğer aşılar gelseydi buraya konu bile açmazdım, çünkü onları vurulmazdım ilk etapta. Bu ölü virüs aşısı olduğu için daha çok güveniyorum. Tek güvenemediğim aceleyle yapılmış bir aşının içinde olması gerekenden farklı bir yapı var mıdır, gözden kaçan ya da korona daha önemli şu an pandemide bundan vazgeçsek de olur diye feda edilen bir mevzu var mıdır, diğer ölü virüs aşılarından farklı olarak başka bir yan etki gelişme ihtimali olabilir mi diye korkuyorum. Yoksa dediğiniz doğru 300 yıldır ölü virüs aşısı oluyoruz, aşıdan ötürü kimsede kısırlık gelişmemiş bu kadar yıldır.Diyorum ki Türkiye'de aşı üreten tesisler kapatılmamış olsa idi yapılacak, üretilecek olan aşı da Çin'in yaptığı yöntemle üretilen aşı gibi olacaktı yani virüsten aşı üretmek(ilk 1796) şeklinde olacaktı ve aşı bu şekilde üretilir diyorum. Bunu Çin değil Kenya'da yapsa savunacağım budur.
Türkiye alsa da almasa da 225 yıldır aşı doğal olarak böyle üretilir. Genetiği ile oynanan kimyasallar doğal bir aşı değildir. Bu benim fikrim, ben aşının üretilme şeklini kriter alıyorum.
Şöyle düşünün biri gezen tavuk yumurtası, diğeri çiftlik yumurtası.
Biri geleneksel aşı(gezen tavuk yumurtası) bir diğeri biyoteknolojik aşı(çiftlik yumurtası).
Ben geleneksel aşıyı savunuyorum, bunu siyasi söyleme ısrarla bağlamanızı anlamıyorum.
Yani başka sizin anlayacağınız gibi nasıl anlatayım inanın bilmiyorum ki....
Geleneksel aşıyı organik besin gibi düşünün
Biyoteknolojik aşıyı da paketlenmiş raf ömrü uzatılmış ürün olarak düşünün
daha başka ne örnek vereyim bilemedim anlatamıyorum ki
Ben de diğer aşılar gelseydi buraya konu bile açmazdım, çünkü onları vurulmazdım ilk etapta. Bu ölü virüs aşısı olduğu için daha çok güveniyorum. Tek güvenemediğim aceleyle yapılmış bir aşının içinde olması gerekenden farklı bir yapı var mıdır, gözden kaçan ya da korona daha önemli şu an pandemide bundan vazgeçsek de olur diye feda edilen bir mevzu var mıdır, diğer ölü virüs aşılarından farklı olarak başka bir yan etki gelişme ihtimali olabilir mi diye korkuyorum. Yoksa dediğiniz doğru 300 yıldır ölü virüs aşısı oluyoruz, aşıdan ötürü kimsede kısırlık gelişmemiş bu kadar yıldır.
Asla devletçi biri değilim ama hiç bir devlet kendi kafasına sıkmaz kalkıp da kendi vatandaşına böyle bir aşı yaptırmaz yok hatta çip yakacaklar bize aşı yoluyla iyi misiniz ya3 çocuk yapın diyen devlet büyüklerinin Çinden aldıkları kredileri biliyor musunuz? Çin, Çin aşısı almamız için Türkiyeye kredi açtı. Bu sebeple oradan alındı aşılar. Para yok bir. Ticari olarak Çine bağımlıyız Uygur türklerinin yaşadığı zulme bile dur diyemiyoruz Türkler olarak bu da iki. Aynı devlet büyükleri Çin aşısından olmadı. Çolukları çocukları daha güvenilir aşılardan oldular bu da üç.
siz iyi misiniz peki? kendiniz calip kendiniz soyluyorsunuz. ben mesajlarimin hic birinde ne kisirlik yapiyor dedim ne cin'in komplosu dedim. uc cocuk diyen devlet boyle bir seye izin vermez demek de en basit tabirle fazla iyi niyet.. uc cocuk diyor da uc cocuga uygun ekonomi hazirliyor mu, gelecek hazirliyor mu, is kaynagi hazirliyor mu.. cani istemedigi noktada bana mi sordunuz diye iki gun onceki beyanini yalanlayan insan icin fazla iyi niyetli yaklasim. ben vatandasimdan uc cocuk istiyorum kisirlik yapan virusu ulkeme sokmam diyecekAsla devletçi biri değilim ama hiç bir devlet kendi kafasına sıkmaz kalkıp da kendi vatandaşına böyle bir aşı yaptırmaz yok hatta çip yakacaklar bize aşı yoluyla iyi misiniz ya
Aşı yapılırken orda miydiniz? İçeriğine nasıl bu kadar vakıf olup savunabiliyorsunuz?Bende diyorum ki doğurganlık üzerinde çevre etkenleri yanında inanın bu hiç bir şey ve mutlaka doktorunuz size en sağlıklı bilgiyi verecektir.
Hiç bir ekmeğin raf ömrü 2 hafta olamaz
Tütün zararlı değildir, zararlı olan sigaradır
Gazlı içecekler, fastfood gibi zararlı alışkanlıklardan çocuklarınızı ve kendinizi uzak tutun
Yattığınız odada asla TV, telefon vb sinyal alıp veren cihaz bulundurmayın
Inanin aşı bunların yanında melek
Siz bu zekayla üretirsiniz o halde siz bir aşı bulunda onu vurulalım siyaset yapmaya hiç gerek yok şu durumda başka çare yok aşıya karşı olmak bana direk cehalet olarak geliyor insanlar ölüyor ve aşıdan başka çaremiz yoksiz iyi misiniz peki? kendiniz calip kendiniz soyluyorsunuz. ben mesajlarimin hic birinde ne kisirlik yapiyor dedim ne cin'in komplosu dedim. uc cocuk diyen devlet boyle bir seye izin vermez demek de en basit tabirle fazla iyi niyet.. uc cocuk diyor da uc cocuga uygun ekonomi hazirliyor mu, gelecek hazirliyor mu, is kaynagi hazirliyor mu.. cani istemedigi noktada bana mi sordunuz diye iki gun onceki beyanini yalanlayan insan icin fazla iyi niyetli yaklasim. ben vatandasimdan uc cocuk istiyorum kisirlik yapan virusu ulkeme sokmam diyecekcin den baska yerden asi almaya para var miydi devletin kasasinda acaba.. cin asi sattigi ulkelere kredi acti.
Kazen babanız için randevu almış mıydınız? Yoksa randevu almadan 6 ay bekleyelim mi dediniz? Randevu iptali ya da ertelemesi hakkında hiç bir yerden bilgi alamadım bütün gün.randevularınızı erteleyin böyle bir hakkınız var. Aynı durumda biz babamız için arada kaldık doktoruna danışmadan aşı yaptırmak istemedik. Doktoru ile görüştük, radyoterapi aldığı için aşının hiç bir faydası olmayacağını bu sebeple 6 ayda aşı yaptırabileceğimizi söyledi bu sebeple 6. ayı bekliyoruz.
bu konuda ki benim yorumum dahil hiç bir yorumu dikkate almamanızı öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririm. Baksanıza bizimkiler bilimsel makale yazacak kadar bilgililer.
Aşı randevu günü değişiyor mu gerçekten? Yoksa hakkım en sona mı erteleniyor? Eşim öğretmen değil aşı olmayacak.Merhaba. Aşı ol ya da olma diyemem ama aklıma gelen şu eşin de öğretmense aşı olacaktır sanırım hamileliğinden önce. Bu durumda kısırlık yapıyorsa onuda etkiler senin olmaman Bi şeyi değiştirmemiş üstüne birde corona olursan ağır geçirme ihtimalini doğurmuş olacak. Eşin olmayacaksa da bu durumda önce kadın doğum Dr unla görüşüp, artı eksi hangisi ağır basarsa onu yapman. Aşı randevu gününü değiştirebilirsin
Evet ablam değiştirdi bir gün için. Bak Bi deneAşı randevu günü değişiyor mu gerçekten? Yoksa hakkım en sona mı erteleniyor? Eşim öğretmen değil aşı olmayacak.
Aynı şeyleri ben de düşünüyorum hatta böyle bir başlık açmayı bile düşündüm. Benim de 1 çocuğum var öğretmenim 2.çocupu istyrm ama aşı kafamı karıştırıyorPardon ben başka bir sebeple diye düşündüm. Bir yandan da hakkımı da kaçırmak istemiyorum, hamileyken covid geçirmek daha mı kötü olur diyorumçok kararsızım