Hamilelik düşünenler covid aşısı vurulacak mısınız? Kısırlık yapar mı?

Sağlıkçıyım covidde oldum aşı da oldum sonrasında tekrar geçirmemek adına..hamile olanlar ve hamilelik düşünenlere önerilmiyor açık bir şekilde nasıl ki bası ilaçları hamileler kullanamıyor yan etkinolabilecepinden dolayı onun gibi..kısırlık yapabileceğini sanmıyorum bu zmana kadar ne ilkel yöntemlerle yapılan aşıları olduk kısırlık yapmadı..

Pardon ben başka bir sebeple diye düşündüm. Bir yandan da hakkımı da kaçırmak istemiyorum, hamileyken covid geçirmek daha mı kötü olur diyorum çok kararsızım

aşı olduğunuzda geçirmeyeceğinizin garantisi yok. O antikorun koruyuculuğu ne kadar sürecek bilmiyoruz. Kaldı ki 3 ay sonra hamile kalsanız 9 ay hamilelik 1 sene korumayacağı kesin.
Ben gebelik düşünürken gebelikte yaşayacağım olası bir yan etki için olmayı düşünmezdim.

covid aşısı çok basit bir grip aşısı bence de doğurganlığı etkilemez sadece koruyucu mu yeterince bilmiyoruz.
Ama gardasil aşısının çok kötü sonuçları oluyor. Bizzat tanıdığım biri yaşadı. Epilepsi nöbetleri geçirdi uzun süre. Pazarlama şeklinin de kanser aşısı olması acı :)

Tam olarak kısırlıkla bağlantısını açıklar mısınız?
Koruyucu değilmiş tamam ama kısırlığa yol açıyor mu?
Buradaki asıl soru bu çünkü

Bir de ne yapmamızı önerirdiniz?
Malum almanya aşısı hepimize gelmiyor.
Ya da en güvenli aşı hangisiyse hepimizin ona erişimi olmayacak
E korona da bitmiyor.
Oturup acaba bağışıklığım kuvvetli mi diye mi bekleyelim aşı olmayıp?
Alanım sosyal bilimler o yüzden çok fikir iddia edemeyeceğim ama düz mantık düşünüyorum.
Herhalde dediğiniz gibi korkunç bir şey olsa bize zaten henüz sıra gelmedi de o kadar insana keyiften vururlar mıydı?
Özellikle önce bakanlar filan vuruldu

Virüsle yada asiyla ilgili dünya kadar yorum var asıl amaç bilimsel verileri takip etmek olmalı dedikoduları değil.Virusun laboratuvar ürünü olduğunu söyleyen arkadaş bu konuda tek bir bilimsel makale gönder ben de okumak isterim.Gen bozduğu safsatasiyla ilgili bir video izledim alttada bilimsel ağır İngilizce metinler veriliyor ekrana, molla tipli bir adam onu kendince Türkçe'ye çeviriyor ordan bazı kelimeler fosforlaniyor ama metin butun olarak ekrana verilmiyor fosforlanan kelimeler doğru ;şöyleki mesela diyor ki "erkek bebek cenininin ciğeri " evet bu kelimenin İngilizcesi metinde fosforlanmis.Adam çeviriyor "aşilarda erkek bebek cenininin ciger hücresi var çünkü genlerimizi degistiriyorlar aşıyla ,neden illa erkek amaç toplumu eşcinsel yapmak" Uğraştım netten o çevirdiği metnin tamamını buldum.Yazan ne biliyor musunuz :) Sadece covid aşısının değil aşıların tümünün ilk reaksiyonlarinin erkek cenin ciğeri üzerinde denendiği asilarda çok çok eser miktarda bu hücre bulaşığı olabileceği.Yani şöyle diyeyim genetiginizle oynancaktiysa iki yaşına kadar olduğunuz tüm aşılarla zaten yapılabilirdi bu.Onlari sorgusuz sualsiz zaten oluyoruz dimi.Turkiye şu ana kadar tüm aşıları yurtdışından alıyordu zaten.Bu aşının faz3 çalışması bitmeden ben de olmam diyordum çünkü yan etkileri belli değildi.şu an öyle düşünmüyorum e nabizda gördüğüm gün randevu alacağım.Saglikci olan arkadaşa soruyorum yukarıdaki , ben sağlıkçı değilim aşının ikinci dozundan 15 gün sonrasına kadar zaten bağışıklık sağlamadığını nasıl bilmezsin bunu herkes söylesin de siz söylemeyin .Hatta 15 gün öncesi ve her iki dozun tamamlanmasindan 15 gün sonrasına kadar alkol alımı yasak yeterli antikorun oluşmasını engelliyormus vücutta. Şu an aşıyla ilgili en bilinmez şey ne kadar süre etkili olacağı bir yıl mi ömür boyu mu ? Belki de her yıl grip aşısı gibi olmamız gerekecek işte bunu zaman gösterecek.Kimseye ol aşını olma demek haddime değil ama bilene uzmana danışın.Demiyeyim dedim ama söyleyeceğim konu sahibi arkadaş hamile iken bu hastalığa yakalanıp bebeğiyle birlikte kurtarılamayan hasta biliyorum.Belki kurtulanlar da vardır karar sizin sonra aşı olur ,bir süre belki de kendiliğinden bir sıkıntı yaşarsınız hamile kalmakta aşıya baglarsiniz vebal alamam ama bence burda danışıp herkes oluyor olayim ya da kimse olmuyor olmayayim ile kendinizi rahatlatmayin jinekologunuza danışın.

Kafam karıştı... Ben hamileyim aşı olmalıyım olmamalıyım? Hemşire doktor varsa bilgi verebilir mi?
Merhaba, hamilelerde bu aşıya çok ama cok benzer aşılar güvenle kullanılmasina rağmen yine de bu aşı için elimizde yeterli araştırma henuz yok, o nedenle gebelere önerilmiyor suan icin.

Ha diyelim hamilesiniz ve bilmeden aşı oldunuz, sorun yok bir sey olmayacaktir.

Yine de hamileler icin onay almasini beklemenizi öneririm.

İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. Zaten ailemizden 3 kişiyi kaybettiğimiz için hiç düşünmemiştim aşı olayım mı diye, hemen randevü aldım ama sonra okudukça, gördükçe korkularım başladı ilk korku herkeste kısırlık.
Şu an tek korkum şu; hani aşı onaydan geçmek için 15/20 gün süreyle incelendi ya, gerçekten içindeki tüm maddelere bakılıyor mu? Gözden kaçan bir şeyin olması mümkün mü acaba? Tv deki doktorlar onay alan her aşıyı olabilirsiniz demişlerdi, acaba onay sırasında gerçekten ince eleyip sık sokuyorlar mı?

Çok teşekkür ederim Kazen, söylediğin gibi ben de diğer aşılardan korkuyorum, hem yeni hem de alerji ve ölüm oranı yüksek aşılar. Diyorum ya yaş itibariyle son senelerim olmasa, bir tane de çocuğum olsa halihazırda, ölü virüs aşısı nasıl olsa diyip çoktan vurulmuştum. Ama konu bebiş olunca bir kişinin söylediği bile etkiliyor beni

Ben de hamileyken covid olmaktan korkuyorum açıkçası, hem kilom var, hem de obazite gebelerde covid çok ağır geçiyormuş. İnanın istediğim tek şey aşıyı vurdurup, hamile kalıp, korkmadan, en azından eskiye oranla daha rahat şekilde en azından yürüyüşlerimi yapabilmek, ölüm endişesi olmadan hastelere gidebilmek istiyorum çok teşekkür ederim cevabınız için

Kısırlık ile bağlantısı yok aşının. Hiç bir veri yok kısırlık yaptığına dair.

covid19 virusunun erkeklerde infertilite yaptığına dair veriler var sadece. Yani laf buradan çıktı diye düşünüyorum. Aşı degil de direk covid olmak nadiren de olsa kısırlık yapıyor diyor bazi çalışmalar yani.

İsmi sadece almanya diye kiymetli göründüğünü düşünüyorum o aşının. Yoksa eminim herkese anlatilsa "bakin 2 teknik ile üretiyoruz biz bu aşıyı, biri 100 yildir kullanilan, bir cok cesidini urettigimiz herhangi bi yan etki gormedigimiz teknik, digerini yeni keşfettik o da iyi görünüyor suan icin yan etki gorulmedi " dense bence herkes yine de 100 yıllık olani alayim der.

Ayrica goz onune alinmasi gereken Pfizer aşısı bizim milyonlarca doz almamizin imkansiz oldugu bir aşı. 5 gunun uzerinde bekleyecekse yanlış hatirlamiyorsam -70 derecede korunmasi gerekiyor. O kadar fazla dozu nasil getireceksin nasil tum turkiyeye -70te saklayarak dagitacaksin? Ozel araclar lazim depolar lazim hastanelerde saglik ocaklarinda o imkan var mi? Köylere nasil götüreceksin? Etkinliği ne kadar iyi olsa da soğuk zincir bozulduğu an çöp olacak aşı.

Sinovac oyle mi, normal buzdolabı kosullarinda saklanan geleneksel aşı. Taşıma etme derdi yok.
Imkanlarimizi da goz onune almaliyiz.

Ne yapmaliyim derseniz, bence siraniz gelince hangi aşı varsa onu olmanizi öneririm. Pfizerin da sinovac in da asla kötü olduğunu düşünmüyorum. Sonuclari gayet iyi ikisinin de.

Pandemi olmus virus böylesine yayılmış artik aşı olmadan bitmesi imkansiz.. ayrica soylemek istiyorum hastalığı geçirenlerde yeterli bağışıklık olmayabiliyor, ama aşı bağışıklık odakli oldugu icin hastalığı geçirmekten daha cok antikor uretimi sagliyor vucutta.
Yani her türlü aşı bizim icin tek kurtuluş gibi görünüyor

Kısırlıkla bi bağı olduğunu ben de düşünmüyorum zaten
Alıntıladığım üye aşıları toptan kötülediği için neler bildiğini öğrenmek istemiştim aslında

Kendi bildiklerme gelince kovidin erkeklerde infertiliteye yol açabildiğini okumuştum ben de
Testislerinde sorunlara yol açabiliyormuş
Ama uzun vadede net bilgi yok elimizde anladığım kadarıyla

Aşı konusuna gelince eminim ki almanya her zamanki yöntemi, çin yeni yöntemi deneseydi herkes yüzyıllık yöntem tabi ki onu kullanmalıyız derdi
O konuda size katılıyorum

Kendi durumuma gelince de doktoruma danışıp öyle bir yol izleyeceğim
Önceki yorumlarda hamilelere vurulabildiği filan yazıyordu sanırım
Henüz hamile değilim ama 3 ay erteleme durumu söz konusu değil
Tedavi ortasındayım çünkü zaten

Yani elbette aşının içeriğine ben bakmadim, ama birileri bakti, güvenerek oldum. Sonucta bakan kisi 1 degil kim bilir kac doktor.
Ayrica bir cok aşı, ilac yurtdisindan geliyor. Yiyecek paketli gida katki maddeleri.. ithal cok sey var.
Gizlice bir gun birinin içeriğini değiştirip ne bileyim zarar verebilirler mi bize? Evet.. ama boyle düşünmenin sonu yok.

Aşının içindeki şeylere bakılıyor, zaten 5 6 madde var. Zararli, korkunç bir seyi diyelim ki icine koydular, nasil saklayacaklar? Normal aşıların icinde asla olmayan bir sey olmasi lazim.
Ustelik insan vucudu da hemen 1 ml şeyden zarar görmez mutlaka belli bi miktar olmasi lazim o kişiye zarar verebilmek icin, vucuda dağılsın etki etsin. Yani kimsenin anlayamayacagi kadar az bir seyi koyup o aşının içeriğinde kaybetmek pek akla mantiga yatkin degil. Ilac bile etki etsin kanda belli miktarlara ulaşsın diye gunde 2 3 kere veriyoruz da anca 1 haftaya etkisi ortaya çıkıyor.

ayrica sizin şu açıdan mutlaka aşı olmanizi öneririm, bazi insanlar genetik olarak bu virusa karşı daha hassas olabiliyor, sizin ailenizde 3 kayip var, belkide genetik olarak bu virüs sizde daha ağır seyrediyor olabilir (Belki denk gelmiştir yada belki bulaşan virus daha güçlü bir varyanttir tabi bilemeyiz)

En doğrusu doktorunuza danışmanız, sağlıkla alin kucağınıza bebeginizi insallah ben gercekten soru sordunuz zannetmistim

aklınızda en ufak endişe, en ufak soru işareti varsa embriyo dondurun... fakat ben inanmıyorum yapılan dedikodulara

verdiğiniz mg veya ml için başka bir örnek vereyim.

bazı balıkların etinde civa miktarı çok olduğu ve insanları zehirlediği gibi bir saçma bilgi var. Hiç bir insan hayatı boyunca yediği balıklarda ki civa oranından zehirlenmesi teknik olarak hatta bilimsel olarak mümkün değildir. Lakin böyle balığı bir dönem kötülemek adına bazı balıklarda civa var diye bir saçmalık uydurdu işsiz bir profesör ve peşine milyonları taktı.

dediğiniz gibi o oran devede kulak....

Eşimin anneannesini, eniştesini ve amcasını kaybettik. Dediğiniz gibi onların ailesinin bağışıklığı düşük sanırım çünkü 7 kişi de hastanede yattı genç olmalarına rağmen. O kadar korktum ki duydukça, hiç sanmıyordum böyle şeyler düşüneceğimi, yatıp kalkıp aşı gelsin diyordum. Konu bebiş olunca akıl da şaşıyor. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) içim rahatladı

aklınızda en ufak endişe, en ufak soru işareti varsa embriyo dondurun... fakat ben inanmıyorum yapılan dedikodulara
Ah onu da sonradan düşündüm. Pazartesi aşı randevum var, salı kadın doğum. Bari bir hafta sonraya al aşı randevunu di mi. Heyecanla ilk güne aldım

Ben hamileyim ama hamile olmasaydım da kesinlikle aşı olmazdım.
Yan etkilerinin neler doğuracağı belirsiz.
Bir covit geçirenler aşılanmayacak diyorlar.
Bir testlerin %100 güvenirliği yok deyip önüne geleni aşılıyorlar.
Benim akrabam art arda yapılan 4. testte ancak pozitif sonucu gördü.
Benim testlerim negatif olmasına rağmen ben covit geçirdim ve bundan son derece eminim.
Bir arkadaşım ameliyat olacaktı testi negatif çıkmışken kanında virüse rastlandı.
Yani hiçbir şeyin güvenirliği yok.
Aşıya asla güvenmiyorum.
Coviti atlatmanın ihtimali varken karşılaşacağımız yan etkilerin ne olduğunu bilmiyoruz.
Bilinmezlik kötü

bu arada bu konuda ahkam kesen profesörlerin kaçı en son tıbbi bir araştırma yapmış ciddi merak içindeyim. Tek yaptıkları televizyonlarda kanal kanal gezmek. TV programlarından ne vakit kalıyor bilimsel araştırma yapıp o bilgileri veriyorlar gerçekten merak ediyorum. Alayı çalıntı tez ile doçent olmuş şimdide profesör olmuş TV maymunları..

Yazık hakkı ile akademik kariyer yapanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…