hamilelik belirtileri ve şüphesi olanlar

Evet insan merak ediyor. Birde bizde Rh uyuşmazlığı var o beni çok geriyo. Bilmeden düşük yapmaktan korkuyorum o yüzden olabildiğince erken öğrenmeye çalışıyorum ki iğne olmam gerek öyle bir durumda, tekrar hamile kalırsam sorun olmasın diye. Uyuşmazlık olmasa aramızda ben takmam çok er geç öğrenirim derim ama iğnenin 3 gün içinde yapılması gerekiyor o yüzden benim böyle bir süreçte stres yapmayip oluruna bırakma lüksüm yok. 🙈 Sizde mi bebiş istiyosunuz 🥰
Kan uyuşmazlığı eşimle bizde de var.3 gün içinde iğne yapılması gerekmiyor tedirgin olmayın 6. Ayında iğne var birde doğumdan çıkınca 2. Gebelik olursa bebeği korumak için iğne yapıyorlar.

Kan uyuşmazlığı eşimle bizde de var.3 gün içinde iğne yapılması gerekmiyor tedirgin olmayın 6. Ayında iğne var birde doğumdan çıkınca 2. Gebelik olursa bebeği korumak için iğne yapıyorlar.
Bizim doktorumuz herhangi bir kanama düşük vs kaç haftalık olursa olsun yapmayı tavsiye ediyorum dedi. Özelliklede uyardı. Normalde 12 haftaya kadar aslında çok sorun olmuyormus tabi sorun olma ihtimalide varmış. Riske atmaya gerek yok öyle bir durum olursa iğneyi ol dedi. Bazı kaynaklar 5 hafta bazıları 8 hafta diyormus garanti bişey henüz yokmuş. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama size de tavsiyem bence sizde bu konuda dikkatli olun. Çünkü doktor bize illa düşük olmasına gerek yok sadece kanama bile olsa iğne ol dedi iyide bir doktor vardır bildiği tecrübesi.

Ben düşük ve kanama ihtimalleri için söylemiştim onu doktor o durumlarda yapılmalı dediği icin. Tecrübesiz olduğumdan farketmeyebilirim gebe olduğumu düşük yapsamda anlamam ( ailede gebelikte üstüne görme genetik olarak çok var) o yüzden erken öğrenmem gerek demek istemiştim. Öyle düşük kanama vs durumu yoksa tabi iğne yapılmasına gerek yok sorunsuz ilerleyen gebeliklerde önlem amacli 6 ayda doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna Göre yapılıyor. Ben belirtim olup kanama yaşadığım için tedirgin oldum onu demek istedim Koruma içgüdüsü 🙈 bide üniversitede Amerika'dan gelen hocamız anne çocuk sağlığı dersinde aynı şekilde araştırmalarda farklı bulgular var çok büyük sorun değil engel değil ama dikkat edilmeli demişti. İnşallah bebislerimiz vardır sağlıkla kavuşuruz hepimiz 🙏

Son düzenleme:
Merhaba henuz yeni uye oldum dayanadim daha fazla surekli okuyordum artik yazayim dedim 😂 benim de adetime yaklasik bir hafta var. Bikac gundur inanilmaz bir kasik agrisi batma kasiklardan bacaga yayilan bi agrim var. Gece uyuyorum sabah kahvaltidan sonra yine uyuyorum dayanamiyorum asiri bi acikma var yemegi yedikten yarim saat sonra midem kaziniyor. Kahverengi ve pembe akintim oldu bikac kez peceteye geldi pedim temiz. Daha once de psikolojik olarak hamilelik belirtileri yasamistim ama acikma ve uyku ilk defa. bakalim erken gebelik testi siparis verdim gelsin hemen yazicam cok heyecanli 😇

Merhaba henuz yeni uye oldum dayanadim daha fazla surekli okuyordum artik yazayim dedim 😂 benim de adetime yaklasik bir hafta var. Bikac gundur inanilmaz bir kasik agrisi batma kasiklardan bacaga yayilan bi agrim var. Gece uyuyorum sabah kahvaltidan sonra yine uyuyorum dayanamiyorum asiri bi acikma var yemegi yedikten yarim saat sonra midem kaziniyor. Kahverengi ve pembe akintim oldu bikac kez peceteye geldi pedim temiz. Daha once de psikolojik olarak hamilelik belirtileri yasamistim ama acikma ve uyku ilk defa. bakalim erken gebelik testi siparis verdim gelsin hemen yazicam cok heyecanli 😇
Evet beklemek cok heyecanlı gerçekten 😄 bizde yeni düşünmeye başladık daha 8 gün var olmama ama kasık ağrısı yaşıyorum 4 gündür..psikojik olduğunu düşünmüyorum çünkü ilk deneme. :) olursa olur olmazsa olmaz kafasındayım daha denicemiz günler çok var. Kasık ağrım çok rahatsız ediyor sadece agrimasini istemiyorum

Evet beklemek cok heyecanlı gerçekten 😄 bizde yeni düşünmeye başladık daha 8 gün var olmama ama kasık ağrısı yaşıyorum 4 gündür..psikojik olduğunu düşünmüyorum çünkü ilk deneme. :) olursa olur olmazsa olmaz kafasındayım daha denicemiz günler çok var. Kasık ağrım çok rahatsız ediyor sadece agrimasini istemiyorum
2010 da insanlarin bu sitede yazdiklarini okudum. Boyle bizim gibi dusunup meraklanip mutlu haberi alan o kadar cok kisi olmus ki.. insan okudukca onlarin adina mutlu oluyor, kendi adina umutlaniyor. Rabbim isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah 🙃

Ben de 8 gün önce yaptım negatifti bugün bat tarihim hala bir şey olmadı çok şükür. Fakat adet belirtilerim var ümidim yok o yüzden pek. Bir de bazı sayfalarda da kabızlık belirti diye yazıyor sanırım herkeste farklı bu işler 😅

Kabızlık belirti ishal belirti akıntı belirti yorgunluk belirti günlük hayatta her insanın başına gelenler belirti olduğu için anlayamıyoruz resmen :KK43: hep o yöne vuruyoruz öylestediğimiz için Allah hepimizin kucağını doldurasın sağlıklı bebişler versin inşallah 🌹

Kabızlık belirti ishal belirti akıntı belirti yorgunluk belirti günlük hayatta her insanın başına gelenler belirti olduğu için anlayamıyoruz resmen :KK43: hep o yöne vuruyoruz öylestediğimiz için Allah hepimizin kucağını doldurasın sağlıklı bebişler versin inşallah 🌹
Amin ya vücudu dinlersek bir sürü şey hissedebiliriz

Selamlar, 20si bat, yumurtlamadan bir iki gün sonra göğüs ağrısı yaşamaya başladım hala gecmedi sadece dokununca acıyor. Onun dışında hafif bir sızlama var rahim bölgesinde yumurtalıklarda. Gebelik belirtisi mi bilmiyorum ama pozitifse tekrar yazarım. Allah hepimize en kısa zamanda nasip edecek inşallah. 🤲🏻

İyi günler geçen ay doktora gittim klomen verdi 5 gün içip bıraktım daha sonra tekrar kontrole gittiğimizde yumurtamin olgunlastigini söyledi ve gün aşırı ilişki önerdi yumurtamin catladigi günü denk getirip degerlendirmistim.suan adetime 8 gün var adete 10 gün kala goguslerde agri kasiklarimda ince bir sancı ve belimde geçmeyen bir ağrı var bacaklarımda da 2 gündür geçmeyen agri var normalde adet günü belime ve bacaklarıma agri girdikten 1 saat sonra adet olurum acaba gebelik belirtisi olabilirmi

Umarım bende hamiledirim bende de bir çok belirti var ama kestiremiyorum adetini bekliycem mecburen😔

Kızlar adetime 6 gün var şuan da kasıklarımda karnımda ve belimde ağrım var hemde baya ağrıyor zaten adetime daha 15 gün varken göğüs ağrım başladı şuan da yeni yeni ağrı kalmadı göğsülerimde fakat baya büyüdü göğüslerim ama adet olacakmışım gibi ağrılarım var neden acaba 🤔

Kızlar benimde adetime 4 gün var , henüz sadece göğüslerime dokunumca ağrı var. Herhangi başka bir belirti yok , merakla bekliyorum bende

Merhabalar
Bende yardımcı olmak adına erken belirtilerini paylaşmak istedim. Şu an 7 haftalık hamileyim kalp atışlarını da duydum çok şükür🤗❤️ benim belirtilerim aşağıdaki gibi olmuştu:
- yumurtlama ağrısı çektim ve o günü değerlendirdim değerlendirdiğim zaman sağ yumurtalığımda bir ağrı oldu o taraftan yumurtladığım için ağrı ve döllenme oldu sanıyorum
-yumurtlsmsdan 6/7 gün sonra göğüs hassasiyeti başladı adet olucam zannettim çünkü benim adetten 10 gün mutlaka göğüslerim ağırır ve adet günü kesilir fakat bu sefer ağrı kesilmedi. Adetim geçmesine rağmen göğüs ağrım devam etti benim için en büyük belirti buydu
- kasık batması ve hafif ağrı ( özellikle sağ tarafta) sağ tarafta döllenme olduğu için genellikle batmalarım sağ tarafta oldu ama aşırı yada adet sancısı gibi değildi. Biraz vurup geçiyordu hafif
- bel ağrısı oldu.adet öncesi beliniz hafif hafif yoklarya o şekilde bi bel ağrısı oldu ancak sürekli değildi genelde iş yaptığımda hissediyordum. Dinlenince geçiyordu
-bacak sızlaması buda çok hafifti yani günlük hayatımı etkilemiyordu birde bu belirtiler adet tarihime 1 hafta kala daha çok yoğunlaşmıştı.
- etten soğuma ve tiksinme yaşadım. Adet gecikmesi olmadan 3 gün önce etten tiksindim et yemek istemiyordum. Çok fazla koku hassiyeti olmadı ama et yiyemiyordum.
-halsizlik evet adet öncesinde gecikmeden sonrada bir halsizlik oldu yani uzanmak istiyordum devamlı gecede hemen uykuya dalıyordum. Hala da öyle .
-mide bulantısı kusma çok olmadı hala da yok dediğim gibi et aklıma gelince midemde bi tiksinti oluyordu o kadar
- ayak üşümesi adet gecikmesinden sonra özellikle geceleri ayaklarım zor ısınıyordu ama tabi bu demir eksiliğinden de kaynaklı olabilir

- affedersiniz ishal olmuştum yani bi gün normal bir gün ishal oluyordum.
- idrarımda metalimsi bir koku vardı şimdi geçmeye başladı bol su içmeye başladım diye sanırım.

- ben araya ramazan bayram girdiği için geç öğrendim hamileliğimi yani adetim neredeyse 10 güne yakın gecikmişti ve ucuz testlerden alıp sabah ilk idrarla yaptım yapar yapmaz hemen koyu bir çizgi çıktı ve ertesi gün gittiğimde keseyi gördük. Geç gitmek benim için çok iyi oldu çünkü erken gitseydim beta HCG yükseliyor mu diye 2 günde bir hastaneye gitmek durumunda kalacaktım bu şekilde kendimi yormadan direk keseyi gördüm. Çok uzun oldu farkındayım yazı ancak bir belirti arayan pek çok kişiye yardımcı olmak istedim kolay bir süreç değil bir kadın için. Son olarak tavsiyem bütün tahlillerinize ve özellikle insülin direncinize muhakak baktırın.umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsada cevaplamaya çalışırım. Ha birde akıntı bende adet öncesi ile aynıydı yerleşme kanaması yaşamadım ben.
bendede belırtılerın aynısı var yumurtladaman 7 gunsa gosguslerde agrı kasıkda ınce bır sızı gıbı tam edete yakın olan sancı gıbı degıl belım ve sırtım cok agrıyor suan adetıme 7 gun var normalde bende adete yakın tatlı ıstegı olurdu suan yok bacaklarımda cok fazla agrıyor sormak ıstedıgım goguslerınızı ucu mu agrıyor yoksa tamamı mı

X