Henüz başındasiniz hamileliğin yaptığınız şeylerin bir zarari olmaz. Bilmeden insanlar ne ilaçlar iciyor.Evet annem çooook üzülecek. Bu sefer hiç dikkatli değildim spor yaptım yüzdüm içki içtim vs kendi sorumsuzluğum içime dert oluyor. Önce kocama söyleyeyim. Sordum niye demedin diye yine küsmez inşallah
Doktor da sıkıntı olsa görürüz kalp atışı var dedi ilkinde 6 haftalıkken daha farklıydı. İlkinde hiç hissetmedim ama bunda kötüyüm uykudan kalkmıyor kafam halsizim hasta gibiyim. Dışarıdan da fark ediliyor bu hatta. Belki pcosa taktım diyedir. İştahımda yokHenüz başındasiniz hamileliğin yaptığınız şeylerin bir zarari olmaz. Bilmeden insanlar ne ilaçlar iciyor.
Insan annesine soylemez mi yahuu, anneye soylememk gibi bir sey ne sebepten olursa olsun olamaz. Koskoca bir yanlis yapiyorsunuz su anda.
Annem söylemeyecek olsa anlatırım. Annemle bağım da kuvvetli. Araya soğukluk girecek. Ben 6 senelik evliyim bilerek yapmadık. Bunda bile ara ara laf söyleyen oldu. İlk düşüğümde teyzem onca sene yapsaydın şimdi okula giderdi rabbim aratır diye korkuyorum dedi içime dert oldu. Ben de sadece yakın çevreye söyledim anne baba vs babaannemin üstümde emeği çok. Ona da söyledim. Milleti aramış haber vermiş. Babam ultrason fotoğrafı paylaştı. Kaldır dedim bi sen mi hamilesin. Şu suyu iç şu duayı oku şu kayadan yürü diyecekler. Annemi tembihlesem de söyler bence.Ben 22. Haftadan sonra söyledim annem dısındakilere, eşimle böyle karar aldık. Tüm testler ve detaylı ultrason sürecinin bitmesini bekledik ki bir sorun cıkarsa gerçekten kimseden nasihat dinlemek ya da kimseye açıklama yapmak istemiyordum, bunun nazarla ya da padişah cocugu doğurma ile ilgisi yok tamamen kişisel tercih. Kimisi sosyal medyada haberi alır almaz ultrason fotosu paylasır kimi gizli yaşar.
kaybetmekten korkmanızı anlıyorum çok doğal ancak 12. haftadan sonra da bir problem olmayacağı kesin değil evet risk azalıyor ancak kim ne der diye düşünmemelisiz sonuçta acı şeyler bile yaşasak tek başımıza atlatmak çok daha zor bir durum hakkınız da hayırlısı olsun.Merhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.
Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum
3 aydan sonra bile normal bir doğum için 6 ay gibi uzun uzun zaman var sevinmeleri için. Kendiniz için rahat olanı seçin insanları mutlu etmeyi değil bi de yani çok da büyük bir sır değilMerhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.
Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum
Herkesin aile dinamikleri farklı. Annem herkese söyleyecek biri olsaydı ona da 22. Haftada söylerdim:)Annem söylemeyecek olsa anlatırım. Annemle bağım da kuvvetli. Araya soğukluk girecek. Ben 6 senelik evliyim bilerek yapmadık. Bunda bile ara ara laf söyleyen oldu. İlk düşüğümde teyzem onca sene yapsaydın şimdi okula giderdi rabbim aratır diye korkuyorum dedi içime dert oldu. Ben de sadece yakın çevreye söyledim anne baba vs babaannemin üstümde emeği çok. Ona da söyledim. Milleti aramış haber vermiş. Babam ultrason fotoğrafı paylaştı. Kaldır dedim bi sen mi hamilesin. Şu suyu iç şu duayı oku şu kayadan yürü diyecekler. Annemi tembihlesem de söyler bence.
Benim bir tanıdok da ilk düsük yapımca ikinci beş aylıkken demişti. Kimse de birşey demedi yani unutuldu gitti hatta çocuk yedi yasadı. Deneyin bence de kendinizi güvende hissedeceksiniz. Torun beklentisi var gibi birşey okudum bu çok rahatsız edici. Lütfen insanların beklentilerine göre yasamayın heleki böyle önemli konulardaMerhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.
6 hafta var. Annem biliyor doktora gittiğimiAnlıyorum sizi. Zaten 3 hafta kalmış dolmasına. Bende 18 haftalık hamileyim ve dolunca söyledim. Geç öğrendim, doktora gittim görmemişler vs dedim.
Doktora gittiğimi biliyor ya aradı sordu ben de ultrason tarihi verdi dedim. Niye tarih verdi dediAnnene regl olduğunu ama az geldiğini söyle. Sonra meğer hamileymişim anlamadım regl olunca ama meğer yerleşme kanamasıymış dersin.
Kitle olabilir, çikolata kisti vs olabilir dedi dersin. Ultrasona gitmediğini şuan bunu kaldıramayacağını söyle.Doktora gittiğimi biliyor ya aradı sordu ben de ultrason tarihi verdi dedim. Niye tarih verdi dedi
Evet var eskiden lafı geçince yaşım küçük diyordum sonra borcumuz var diye annem konusunu açmadı. İlaç bıraktım dedim orada dordu neden yoksa çocuk mu yapacaksın diye. Yok artık kullanmak istemiyorum dedim. Yok sen çocuk yapacaksın dedi. Sonra hamile kaldım çok mutlu oldu annem de 2 sene önce 5 aylık hamileyken doğum yaptı aslında biraz empati yapsa anlayacak. Ama aramız çoook iyi ve biliyorum çok üzülecek. Dün öğrendim diye paniğim belki 1-2 güne dayanamam söyletimBenim bir tanıdok da ilk düsük yapımca ikinci beş aylıkken demişti. Kimse de birşey demedi yani unutuldu gitti hatta çocuk yedi yasadı. Deneyin bence de kendinizi güvende hissedeceksiniz. Torun beklentisi var gibi birşey okudum bu çok rahatsız edici. Lütfen insanların beklentilerine göre yasamayın heleki böyle önemli konularda
Bilmiyorum küsebilir çünkü çok alıngan yengeç burcu. Hemen kurar içindeHerkese soyleyen biri olsaydi ben anneme de soylemezdim. Ben de dusuk tehlikem oldugu icin anne kardes kv kp dışındakilere soylememistim 12 hafta dolana kadar. Ama onlara da tembihledik kimseye soylemediler, herkese yayacaklarini dusunsem soylemezdim. Hamile kadina kusecek hali yok ya azcik tavir yapar geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?