• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliği geç söylemek

Evet ama annem benim için önemli. onu bile bile kıracağım. Söylesem ağzını tutmayacak. En azından ilk trimester geçsin dedim. 6 gün önce de sende tuhaflık var çok solgunsun ne oluyor dedi.
Annelerin gerçekten ağzında bakla islanmiyor bu bir gercek ,bunu ben de yaşadım 😄Kıyamam ben onlara ya,canları sağolsun ❤️

Anneme ilk hamilelikte 12. Haftaya ulasinca söylemistik. Sizin durumunuz özel oldugu icin söylememekte hakli buldum.

İlk çocuğumuzu ailelere 12-13. Haftadan sonra söyledik. Öncesinde düşüğüm vardı, o zaman benim için zordu. Arayan soran, teselli adına salak salak konuşan çok oldu. Alındılar alınmadılar bilemem, iki tarafa da uzaktaydık zaten. Kardeşim de benzer şekilde ilk gebeliğinde herkese söyledi. Sonrası düşük olunca toparlaması zor oldu. Bana da söylediğinde 12.-13. Haftalardaydı. Hiç de alınmadım. Bunda alınacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Nazar değer diye değil sonrasında arayıp garip konuşanlar oluyor ve canımız sıkılıyor diye böyle yaptık çünkü. Her ikimiz de kendi nezdinde doğrusunun bu olduğunu düşündü. Siz de doğrusunun ne olduğunu düşünüyorsanız öyle yapın bence. Üzülmeye bahane arayana bahane çok.

Daha çok Yeni düşük yaptım. Bu mesaj bana çok iyi geldi 🥹

Merhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.

Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum:(

Biz 6. Haftada kaybettik bebeğimizi, kimseye söylememiştik. Sürpriz yapalım tehlikeli dönemi geçsin dedik. Ben düşükten sonra kendimi gerçekten çok kötü hissettim o yüzden anneme ve eşimin annesine söyledim 🥹 şimdi 2. Bir Bebek olduğunda da biraz beklerim öyle söylerim diyorum çünkü bence o korku insanı mahvediyor. Sağlıkla alırsınız insallah kucağınıza darısı basımıza

Merhaba dün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Kalp atışını duydum doktor şimdilik sıkıntı olmadığını söyledi. Ama eylül başında düşük yaptım ve sonrasında pcos olabilirsin dedi doktor. Bence hala olabilirim. Bu yüzden tekrar düşükten çok korkuyorum. Annemin ve teyzemin düşüğü var. Genetikmiş gibi hissediyorum. Bu yüzden aile ve arkadaşlarımdan 3 aylık olana kadar gizlemeyi düşünüyorum. Daha eşim bile bilmiyor iş seyahetinde. Dönünce söylemeyi düşünüyorum. Ama ilk torun hatta kuzenlerim içinde de ilk torun ve insanlar beklenti içinde. İlk hamileliğimde herkes çok sevinmişti.

Bugün annem aradı biliyordu gittiğimi ne oldu diye söylemedim bu yüzden üzülüyorum çünkü annemle aram çok iyidir. Hiç sır saklamadım. Ve o da biliyor istediğimi. 6-7 gün önce dertleştik aramaktan korkuyorum anne dedim. Her zaman bana destek oldu. Arkadaş gibiyiz. Her zaman arkamda olduğunu hissederim. Ona haksızlık mı bilmiyorum. Nazar vs korkum yok sadece yine kaybedersem diye söylemek istemiyorum. Daha önce saklayanlar için aman bi o hamile sanki dediklerini de duydum. Şimdi anneme 12 haftada söylesem kırılacak biliyorum biraz kırılgan birisi. Söylesem ağzında tutamaz. Eşimin annesiyle de aram kötü o da bunu fırsat bulup yakın olmak isteyecek. İş yerine söylesem terfi aldım bir sürü sorun olacak. 2 gün rapor aldım. Anksiyetem var her şeyi düşünüyorum:(
Çok stres yapmışsınız. Bu kadar stres sizi çok yorar. Hayatım boyunca hamileliğini gizleyen, saklamaya çalışan evli insanları duyar ve garipserim. Yanlış anlamayın yadirgamiyorim garibime gidiyor. Hayatimizin her dakikasi riskli değil mi? Bir an sonrasinin garantisi var mı? Bebeğinizin de sizin de benim de annenizinde hiç kimsenin garantisi yok. Evet düşük olursa üzücü bir durum ama hayatın normali bu. Bugün düşer yarın düşer nasipse elbet o bebek can bulur. Öncelikle inancınız var ise tevekkül etmenizi öneririm. İnancınız yok ise neye inanıyorsanız ona bırakmanızı tavsiye ederim. Akışına bıraktığımız da hayat bizi bu kadar yormuyor. Ayrıca, siz de evlat sahibi olacaksınız aynı durumu evladiniz size yapsa nasıl hissedersiniz?
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı, bu süreçte hem mutluluğunuzu hem de endişelerinizi sevdiklerinizle paylaşmanızı dilerim.

Insallah saglikla ilerler ve 12 haftadan sonra soylersin.
Onceden buna anlam veremezdim ama gecen yil 11. Haftada kayip yasadim. O zaman herkese erken soyledigim icin cok pisman olmustum.. Olay nazar falan degil, insanin ozeli..
Mesela ben yurt disindayim annemin Turkiye'deki komsusu dusuk yaptigimi biliyor. Hic hos degil.
Suan yine hamileyim en basindan kimseye soylemeyecegiz dedik ve iyi ki soylememisiz. cunku yine beta duzenli artmiyor. Ilerlemeyecek sanirim. Annen kirilirsa anne yine duserse uzulmeyin diye soylemedim. Ilk 3 ay cok riskli neticede ne olacagi belli olmuyor dersin. Anlayisla karsilar sanirim

Insallah saglikla ilerler ve 12 haftadan sonra soylersin.
Onceden buna anlam veremezdim ama gecen yil 11. Haftada kayip yasadim. O zaman herkese erken soyledigim icin cok pisman olmustum.. Olay nazar falan degil, insanin ozeli..
Mesela ben yurt disindayim annemin Turkiye'deki komsusu dusuk yaptigimi biliyor. Hic hos degil.
Suan yine hamileyim en basindan kimseye soylemeyecegiz dedik ve iyi ki soylememisiz. cunku yine beta duzenli artmiyor. Ilerlemeyecek sanirim. Annen kirilirsa anne yine duserse uzulmeyin diye soylemedim. Ilk 3 ay cok riskli neticede ne olacagi belli olmuyor dersin. Anlayisla karsilar sanirim
Geçmiş olsun iyi haberinizi bekliyorum

Biz 6. Haftada kaybettik bebeğimizi, kimseye söylememiştik. Sürpriz yapalım tehlikeli dönemi geçsin dedik. Ben düşükten sonra kendimi gerçekten çok kötü hissettim o yüzden anneme ve eşimin annesine söyledim 🥹 şimdi 2. Bir Bebek olduğunda da biraz beklerim öyle söylerim diyorum çünkü bence o korku insanı mahvediyor. Sağlıkla alırsınız insallah kucağınıza darısı basımıza
Ben de çok kötü hissediyorum kafam uykudan kalkmıyor aşırı halsizim. İnşallah yakında iyi haber alırsınız.

Benim annem küser. Çünkü aramızdaki bağ kuvvetli ve alıngan. Söyleyeceğim sanırım eşimden sonra. Ben kendim anne olsam üzülürdüm

Anneniz sizin herkese söylenmesini istemediginize saygi duysa zaten hemen söylerdiniz. Sorun o yüzden sizde degil ki. Evet küsebilir, ama sizi sülalece strese sokmalarindan iyidir acikcasi

Anneniz sizin herkese söylenmesini istemediginize saygi duysa zaten hemen söylerdiniz. Sorun o yüzden sizde degil ki. Evet küsebilir, ama sizi sülalece strese sokmalarindan iyidir acikcasi
Kimseye söyleme desem bile teyzem kardeşlerim ve kocası garanti zaten. Belki biraz hassas olur diye umut edicem. Bugün de sabah eve geldi konu yine geldi çok takıyorsun vs diye. Anksiyetem var biliyor kriz geçiriyorum elimde olmuyor. Ona göre çocuk kaybetmek düşük normal olaylar anlamıyor allah ne yazdıysa o kime ne diyor. Taktığım şeyleri anlayamıyor kendisi aşırı rahat bi insan. Ama bana çok üzülüyor biliyorum niyeti kötü değil

Back