hamileler nolur böyle davranmayın

Lidya yazdıklarını okuyuncacevaplamadan duramadım.Canını sıkmana hiç gerek yok,aynı evi paylaştığımız,aynı odayı paylaştığımız,yılları paylaştığımız arkadaşlarımız bazen şaşırtabiliyor,ortamlar değişiyor,artık farklı yönlerini de görebiliyorsun.Ne mutlu sana ya senin umudun onlarda olsaydı,ekmeğini suyunu onlara muhtaç olsaydın?Çok şükür ki çocuğu veren de alan da allah,kiminin çocuk olmamasından ,kiminin hastalığından,kiminin ölümden,kiminin parasızlıktan derdi olacak.Şükür etmek lazım.Benim ikiz çocuklarım 6 aylık erken doğup öldüler,tüp bebekti,düşündüm ki ben şimdi kaybediyorum kimisi beş yaşında kimisi 10.Çocuk doğurmak allahın vergisi,kimsenin özel yeteneği falan değil,kaldı ki yetenek de allahtan.Vakitlice dostu,düşmanı,anlayışlıyı anlayışsızı allah sana gösterdiği için şükredip,umudunu yitirme.Şükür kaderimiz onun bunun elinde değil....Dualarını eksik etme....

işte kızlar benim eltim misali insanlar bunlar benim eltimde hamile kalmış benden gizledi benim cocugum vardı üstüne üstlük sonra bi şekilde ögrendik tabii o ara bende hamile kaldım sonra benden cinsiyetini sakladı erkekemiş onunki nazar degermiş efendim ama asıl nazarsa eger degen bana degdi cünkü 5 aylık bebişimi kaybettim gebeliğim sonlandırıldı şimdi bir oglumuz var Allaha şükür dogum yaptı saglıklı eltim ama ben gene hamileyim ve inat ettim söylemiycem karnım meydana cıkınca anlarlar nede olsa tabii onların yüzünden kendi ailemede diyemiyorum cünkü eşimle papaz oluruz var böyle insanlar bence o sana ne yaptıysa sende ona aynısını yap

öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
bende bi gün akrabalarla otururken 2 tane hamile vardı ve hamile olanın tekinin dediği laf ŞİMDİ BİZİ KISKANIP HAMİLE KALANLAR OLUR dedi başımdan aşağı kaynar sular boşaldı
artık bilinçlimi söyledi bilmiyorum ama ben çok kırıldım

mağrifetmiymiş bi seferde hamile kalmak cahil insan ya her halnden beli canım bilen bilmeyen konuşuo bnce sende hiç kafana takma allah büyük canım terbiyesizlik bu başka bişiy deil..çok sinirlendim ya snaki bana yapılmış gibi

öyle insanlar değil ANNE olmayı köpek sahibi olmayı bile haketmeyen insanlar diyorum çünkü onların seviyesine inmeye değmez boşverrrrrrrrrrrrrr üzülme canım

üzülme canim, insallah birgün seninde kucagin dolacak, buna inan ve daima dua et...bizler yanindayiz canim merak etme ve insallah en yakin zamanda yasarsin o güzel duygulari...insallah bizklerde yasariz ve bu günlerimize güleriz seninle...üzme canini yaa üzme ne olursun canim...

terbiyesizler,hiç anlamam böyle inanları insan fesat olmaya görsün sen s.et onları Rabbim çok büyük Allah gönlüne göre versin cnm

liyacığım canım yazdıklarını okurken sanki kendimi okuyorum. bende neler neler duyuyorum. en son olayı anlatayım bak. eşimin arkadaşı var sürekli bize geliyorlardı yemeğe falan. eşide benid sadece kahveye çağırıyordu.bende eşimde gelsin öyle dedim. neyse eşimin arkadaşı yemeğe gelin demiş. gittik. bu arada kadının annesi ebe ve ben ona bile gittim bi sürü paramı yediler. üstüne üstlük hastalık sahibi oldum ve yumurtlama düzenim bozuldu. kadın sürekli çocuğundan bahsediyor. sonra kaynanası bi yere gidiyordu aldı götürdü bebeğide. bu 5 dakika geçmiştiki başladı. oğlumu özledim oda beni özledi. yok acıktı yok bilmem ne. bende annedir dedim belki oluyordur. en son döndü sen anne değilsin ya anlamazsın dedi. inan öyle kalakaldım. dahada devam etti ama. eve geldim ama nasıl ağladım. yazık bu insanlara.Rabbimin verdiği en güzel hediyeyi sanki kendileri yapmış gibi hareket ediyorlar. istekle olsaydı benim bi sürü çocuğum olurdu. o kadın evlenir evlenmez oldu.kadın evime giremiyor. bedduada etmedim. ama öyle çokki böyle. inanki önüne geçemiyorsun. ama ben inanıyorum ki Rabbim herşeyi görüyor. sende öyle düşün canım sakın üzülme.

ne kendini bilmez insancıklar var. doğurmak marifet mi. allah istemese verir mi. ben de etrafımda düşüncesiz insanlar gördüm. arkadaşı aylarca bebek sahibi olmaya çalıştığı halde ilk denemede hamile kaldım diyeerek nispet yapan birini tanıyorum. ay istemiyormuş aslında ilk seferde olsun ama olmuşmuş... millete sıkıntı vermişti doğurana kadar. ben de o sıralar hamileydim ama hep dikkat ettim konuşmalarıma insanları üzmemek için.

canım öncelikle geçmiş olsun diliyorum takma kafana ve o kişiliksiz kadir bilmez insanlarla ilişkini kes allaha havala et herşey allahın dilemesiyle olur sen sırtını ona daya bu da senin sınavınmış sabır güzelim allah güzel gönlüne göre versin

canım yazdıklarını okuyunca ne kadar öfkelendim o insanlara anlatamam..benzer durumları ben de yaşadım zamanında..kısır damgası yedim.yeri geldi dalga geçildim.çok kırıldım çok incindim..birilerine içimi döküp derdimi anlatınca abartıyorsun dediler..hep içime attım...ne kadar gözyaşı döktüm bilemezsin..en sonunda mevlam dualarımı kabul etti..ve eşim hipogonadizm hastası olmasına ragmen dogal yoldan hamile kaldım..herkesin sesi kesildi ...derken 6.haftamda kanamam oldu..dr düşük riskin var dedi.o kadar ağladım ki kaybedeceğim diye ve o üzüntülü,gözü yaşlı halimi gören dost sandıgım bir kişi öyle bir laf etti ki asla aklımdan silinmez..neyse hersey geride kaldı ..çok şükür saglıkla bebeğimi aldım kucagıma..hiç üzme kendini..vakti zamanı gelince allah sana da nasip edecek..öyle insanlar da allahtan bulsun...

Herkesin hayatında böyle dangalakça kendini bilmeden laf edenler varmış demekki sözleriniz çok doğru bazı insanlar doğurmayı sadece onlara lütfedilen bir ayrıcalık olarak görüyorlar ve diğer yani bizim gibi bebek için uğraşanları aşalıyorlar ama Allah büyük bizi de meleklerimiz bir yerlerde bekliyor gelecekleri zamanı onlar biliyor.

Ya geçtim eşi dostu akrabanın yaptığına bak ,aileye yeni biri geliyor diye kıskanılır mı demek ki o seni nasıl kıskanıyor fesatlık düşünüyor ki senin de aynı davranacağını sanıyor.

ne kadar kötü, demek ki bir bebeği dünyaya getirebilmek için sadece şeyinin olması yetmiyormuş .İnsan ne yaparsa ne derse kendine yapıyor ben de çok üzüldüm Allah onu çocuklarına bağışlasın kimse sağlıklıyken benim başıma ne gelecek demiyor

amin canım inşaallah iyileşir bugün gördüm bebeği küçücük çok tatlı bişey inşaallah bahtı güzel olur benimde 8sene oldu :gitme:inşaallah kavuşuruz hayırlısıyla biranönce işte ozaman çektiklerimiz geride kalıcak ALLAHIN izniylekaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3:içelim::sm_cool::1hug:

düşüncesiz insan nolcak..takma kafana canım.allah seninde muradını bigün verir..eşine şifalar...

cnmm çok üzüldüm bu insanlar asıl yüzlerini sana göstermemişler zmaanında çok peşlerinde dolanmışsın her dediklerini yapmışsın arkadaşım diye kusura bakma cnm ama seni resmen kullanmışlar buradan o arkadaş sıfatına bile girmeyecek kişileri kınıyorum seni küçümsememeleri gerekiyordu hakları yok buna evet hamilelik mucize birşey ama bunun içinde hava atmaları gerekmiyordu inan arkadaşım çevremde çogu insan var hamile kalamayan ben hep onlarla beraber agladım onlarla beraber güldüm haylada öyle nedemek ya ben bir seferde hamile kaldım yazık teesuf ediyorum bu arkadaşını dualarm seninle cnm Allah yar ve yardımcın olur inşallah Allah tez zamanda kucagını bebişle doldurur inş. darısı tüm isteyen ve yıllardır bebek hasreti kalmışlara inşallah üzme sıkma canını er yada geç hatalarını anlayacaklardır

Lidyacım çok üzüldüm senin adına. ınşallah Allah sanada hayırlı bir evlat nasip eder. Yazdıklarını okuyunca çok duygulandım bende. Ama maalesef böyle insanlar var. Sen yine de vazgeçme, iyilik yap denize at bir bilen elbet çıkar, derler. Herkes layığını bir gün mutlaka bulur canım.

Evet canım kimsenin ettiği yanına kalmaz, hiç canını sıkma bence de.. Eşinle birlikte mutlu omaya bak, umarım evlat sahibi de olursunuz, her şeyin bir çaresi bulunur. Moralini kimsenin bozmasına da izin verme. Hamilelerin hormonları meselesine gelince ben o arkadaşlarının sana yaşattıkları şeyi onların hormonlarından çok, oluşmamış kişiliklerine bağlıyorum. Hamilelikteki hormonlar insanlıktan çıkma sebebi değil, ama bunu kullanıp da kendini naza çeken, millete eziyet yapan özünde bencil çok kadın var. Sen boşver bunlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…