hamileler nolur böyle davranmayın

lidya81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
133
17
Merhaba arkadaşlar bu satırları ağlayarak yazıyorum. 3,5 yıldır bi bebeğimiz olsun diye uğraşıyoruz en istediğimiz dönemde eşimin kanser olduğunu öğrendik çok şükür kanseri yendik ama gördüğü radyasyon tedavisi nedeni ile 1 yıl daha bebek sahibi olamıycaz ve ben de PCOluyum, neyse son 3 yıldır en yakınımda bulunan beş arkadaşım sırasıyla hamile kaldılar. Hepsi için çok sevindim, elimden gelen her şeyi yaptım, hatta eşlerinin çekmedikleri nazlarını bile ben çektim, çünkü onlar çok yakın arkadaşlarımdı ve çok özel bir şey yaşıyorlardı hamile arkadaşım için gecenin 3ünde börek açtığımı biliyorum .Helali hoş olsun ama onlar bana nasıl davrandı? belki bilinçsiz belki de bilinçli hepsi hamile kaldıktan sonra bi havalara girdi, tavırları davranışları değişti, tabiki kolay değil hormonlar değişiyor ama bir görün benle doğru dürüst konuşmaz oldular. Çoğu şeyi bebeklerinin cinsiyetlerini ve isimlerini benden sakladılar nedeni Nazar değermiş!!! önemsemedim ama en sonuncu arkadaşım bana öyle bi şey dediki çok kırıldım. Onun bir an önce çocuk sahibi olması için o kadar uğraştım ki bebek istemiyordu kendi durumumu anlattım geç kalma dedim günlerce dil döktüm, neyse sonunda hamile olduğunu öğrendi ve benle görüşmeyi kesti ama şu lafı söyleyerek SEN YILLARDIR UĞRAŞIYORSUN BAK BEN BİR SEFERDE HAMİLE KALDIM.çok dokundu arkadaşlar beni 6ay aramadı altı ay sonra aradığında bebeğin cinsiyetini bin naz niyazla söyledi adını söylemedi. Eşim rahatsızlandı dedim ne oldu bile demedi ve ben bu insanla bekarken tam iki yıl aynı evi paylaştım , nişanında düğününde en yakınında ben vardım.
Kusura bakmayın başınızı çok şişirdim hamile bayanlardan ricam herkes aynıdır demiyorum, biliyorum bir mucize yaşıyorsunuz ama nolur bunu yaşarken birazda etrafınıza bakın kimse size nazar değdirmez kötü düşünmez nolur bebeği olmayan arkadaşlarınıza bunları yaşatmayın inanın karşınızdakinin kalbi öyle çok kırılıyor ki bu nazardan da kötü... Allah hepinizin bebeğini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, benim gibilere ise bi umut ışığı göndersin mafoldumben

canım takam kafanaaaa yalnız değilsin bizde bebek istiyoruz olmuyo
aynı durumlara bazen maruz kalıyoruzzz
sen allaha sığınn
rabbim bizede verecke inşlh bi gün vakti saati gelmemiş
hem bak eşinin sağlığı iyi olsun bebek olurrr
çok geçmiş olsun bu arada

gerçekten okurken bende çok duygulandım ve üzüldüm
ama lidyacım sana üzülmedim
çünki sen üzülünecek durumda değilsin bece kendinle gurur duymalısın
bu kadar sıkıntıdan kurtulmuşsun
eminim ALLAHIM sana çifter çifter evlat verir
ama o arkadaşlara gerçekten üzüldüm
bu onların zavalllılığını gösterir
şu anda bende hamileyim
ama etrafımda hamile kalmak isteyen 2 yakınım var
hep ALLAHIMA önce onlara ver diye dua ettim
çünki benim zaten 1 evladım var
ama RABBıM yine önceliği bana tanıdı
sen içini ferah tut
inşallah önce eşin tamamen iyileşsin
acil şifalar diliyorum
ALLAH BıDAHA YAŞATMASIN
bebeğinizde olur eminim
bende senin için dualarımı eksik etmiycem canım
temiz kalbini bozma sen zemuszemusopuyorumnanaktan

Sağol canım ben de kendimi böyle avutuyorum ama bir yandan da içim sızlıyor benle aylardır konuşmayan hanım bu akşam mail adresime göbeğinin her yandan çekilmiş fotoğraflarını gönderiyor ama bir nasılsın bile demiyor.

Canım öncelikle eşin için çok geçmiş olsun diyorum.Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Çok kırılmışsın.üzülmüşsün,en yakınım dediğin;fedakarlık yaptığın arkadaşlarının davranışlarına bak bir de... Canım malesef bazı insanlar fesat oluyor,karşısındakini kıskanıyor,yani hakikaten de nazarı değiyor...Amaaaa sen en yakın arkadaşım diyosun,zamanında aynı evi paylaşmışsınız....Senin niye nazarın değsin ki?:tomato: Üstelik nasıl da incinmişsin. Sen teselliye ve dostluğa ihtiyaç duymuşsun asıl.o zor zamanlarında yanlarındalar mıydı gerçekten? Boşver canım ve arkadaşlığını sürdürme onlarla.Ve umarım en güzel,en hayırlı zamanda hamile kalırsına.s.

Canım afedersin am bir ona Yuhhhhhhhhhhh diyebilir miyim? Ne düşüncesiz insanmış o ya:dilcikar:

Son düzenleme:
çok büyük geçmiş olsun allahım bu kadar acının üstüne sizede bir bebek verirde.aynılarını sen de onlara yap ozaman hatalarını anlarlar ve yüzlerinede vur bu hatalarını o kadar sinirlendimki anlatamam.üzülme canım

sen okadar güçlü okadarr bi kadınsınkii hayran kaldım ve yardımsever fedakar bi arkadaşsınn o insanlar demekki senini sadece arkadaşınmışş sen onlara dost olmuşsun ama onlarr sana arkadaş bilee olmamışlarr RABBıM öyle büyükii bir kerede verdini 1 saniyedede alırr yılarca vermedinee peşpeşe ikitane evlat veriri kuzenime verdigi gibi 8 yıl çocugu olmadı bi oglu oldu 1.5 yaşında ve ikinciye hamile bu rabbiimn yüceligi herşeyde bi hayır vardır ne demişler iylik yap denize at halik bilmezse malik bilir üzülmeye degmezz kişiliksizz insanlarr yinede haklı olarak tüm iyi niyetine karşı duyfduklarına yaşadıklarınıa haklı olarak üzlüceksin elbet birgün seninide evlatların olucak olmasa bile rabimin ilahi takdiri cenetindee seni evlatlarla mükafatlandırıcaktır elbet biz hep bu dünyada kalıcakmışız gibi yaşıyoruzz haşıyoruzz ama asıll dünyamız orası kalbini şimdi oldugu gibi temiz tut yüce rabibimn bi bildigi vardır elbett hayat bi sınav herkez yaptının hesabını vericek yaptıgın kötülügü görmeden göçmezmiş insanoglu bu dünyadan elbett onlarda görücekler yaptıklarının aynını çok uzattım ama çok sinirlendimm arkadaşım eşinee çok çok geçmiş olsunn inşaalh rabbim en kısa zamanda sana ve eşine saglıklı hayırlı bi evlat nasip eder ALLAH a emaneet oll canım

canım bırak kes onlarla muhabbetini yaptıklarını allah görüyo sakın takma kafana benimde 3 yıl bitti hala bebeğim olmadı allah büyük onlar utansın sakın takma kafaya

canım benim çok geçmiş olsun ve inş. mükafatını
hem bu dünyada hem öteki dünyada en güzel şekilde alırsın:Saruboceq:
arkadaşlarının yaptığı çok çok büyük bi ayıp
yerinde olsam bende onlarle konuşmazdım asla
sende konuşma ve kendini yıpratma canım
inş.en kısa zamanda eşin ve sen sağlınıza kavuşursunuz
ve minik mucizeniz size katılır

ne kadarda tuhaf insanlarmis su arkadas dedigin insanciklar. onlarin yaptiklarinin hormonla falan alakasi yok canim bizde hamile olduk bana niye öyle hic olmadi.ama dikkat etsinler Allah öyle bir vururki insana nereden geldigini anlayamazlar.insallah sende birgün anne olacaksin umudunu hic bir zaman yitirme ve hic üzülme canim.esinede gecmis olsun.

lidya çok geçmiş olsun, bunlara üzülmeye bile değmez, çok zavallı olduklarının farkında bile değiller, ben olsam o insanlarla görüşmem bile, kendine niye eziyet ediyorsun, insan gibi insanları bulundur çevrende, öylesi arkadaşların yarardan çok zararı olur, arkadaş, dost dediğin senin en zor gününde yanında olmalı, eşin rahatsızken sana kol kanat germeliler, üzülme değmez o yaratıklara, Rabbim sana çifter çifter verir de bugünleri hatırlamazsın inaşllah.

lidyacım çok geçmiş olsun allah bir daha ne eşini ne seni hastalıkla sınamasın. boşver o değersiz insanları rabbim çok büyük onlarada gösterir bir gün yaptıklarının yanlışlığını . Sen arkana bakma artık allah sana tez zamanda hayırlısıyla evlat sahibi olmayı nasıp etsin ben henüz 3,5 aylık hamileyim umarım hayırlısıyla kucağıma alabilirim. Hergün isteyen herkese dua ediyorm bundan sonra senin içinde duacı olucam. Allah isteyen herkesin kalbine göre verir inşallah sevgiler

Cnm benim rabbim gönlünün bu güzelliğine elbet mükafat verir
çok iyi yüreklisin ama anlayana
eşin içinde çok sevindim allah bidaha yaşatmasın
ama üzülme inan zamanla görüceksin allah herkese bi şekilde ders verir
ve senin çektikleirnden sonra güzel günlerde gelicek
allah yardımcı olsun
ve bu tür insanlar için üzme knd değmez

Canım bende bebek sahibi olmak için çaba harcıyorum.Henüz yolun başındayım ama yinede seni çok iyi anlıyorum. Benimde aynen senin gibi çok yakın arkadaşlarım evlendiler ve hamile kaldılar hatta biri ilk bebeğinden 7 ay sonra tekrar hamile kaldı (spral varken). Şimdi çevreden bana da hadi bak şu ilk ayında hamile kaldı bak bu evlendiği akşam hamile kaldı falan gibi dürtmeler oluyor.
Ama umursamıyorum. Çünkü Rabbim bilir. Ne onlar bilirler nede ben bilirim. Biz istediğimiz methodu deneyelim istediğimiz şeyi yapalım Rabbim ol demedimi olmaz.
Allah öncelikle sana ve eşine sağlık versin.Siz birbiriniz için evlendiniz çocuk için değil. Rabbim çocuk verse de vermese de siz ömür boyu birlikte olacaksınız inşallah. Öncelikle siz sağlıklı olacaksınız ki bebişiniz de sağlıkla gelsin.ve bu biraz zaman alacaksa da alsın.
Umarım bu bekleyişinin karşılığını ikiz hatta üçüz bebişlerle alırsın canım.

Üzülme lütfen. O son anlattığın arkadaşının çapsızlığına ver. Çok düşünceli olmasına gerek yok, gerçekten candan seven insan zatnen öyle davranmaz.
Ama bir de şunu da göz önünde bulundur derim (o kişi için değil de diğerleri için söylüyorum) bazen insanlar da karşısındaki insanı üzmeyeyim diye aşırı ince düşünmekten eline yüzüne bulaştırıyor. Mesela hani benim çok sevdiğim bir arkadaşımda olmayan birşeye sahip molsam çok fazla anlatırsam, çok fazla hevesli hevesli bütün gün ondan bahsedersem üzerim diye biraz geçiştirmeye çalılırım o konuyu.
Senin karşına bir densiz çıkmış ama herkesi de aynı değerlendirme, eminim seni çok seven, çok düşünen bir sürü arkadaşın vardır.
Eşin için de çok geçmiş olsun. Daha önce benim eşim de aynı sıkıntıları yaşamış, biz o zaman tanışmıyorduk. Atlattı tamamen çok şükür. Ama her yıllık kontrolde sonuç beklemek nasıl birşey bilirim. Sıkma kendini, eşini de. Bebek için de kanser için de en iyi ilaç huzur ve sevgi. Hiç unutma.

bence senin arkadaslarin saglam degilmis. benim is yerimde senelerce hamile kalamayan insanlar var ama yinede hamile kalanlar her seyini onlarla paylasiyor. ben o zamanlar hep dusunurdum neden hic biri saklamiyor acaba hemen cinsiyyetini adini dogum tarihini paylasiyorlar ama simdi bunun sacma oldugunu anladim
birde bunu anlatmak isterdim benim ablam ve en yakin kiz arkadasim ayni anda hamileydiler ablam her kese anlatiyor bebisine elbiseler aliyor arkadasimsa herkesten (benden degil tabi) sakliyor ve bekliyor ne olur ne olmaz dogsun sonra alirim diyordu ve sonunda ne yazik ki arkadasim bebeyini 6 aylikken kaybetti
o yuzden boyle seyleri kafaya takmamak gerekir. insallah sende bebisini kucagina alinca unutursun her seyi canim opuyorumnanaktan

hepinize iyi niyetleriniz ve benden sakınmadığınız dualarınız için çok teşekkür ederim .ıyiki varsınız ve iyiki sizlerle derdimi paylaştım , söylediğiniz her şeyde çok haklısınız .Arkadaşlarınla görüşme demişsiniz çok doğru ama görüşmeyi bu dönemde kesmekten çekindim nedenine gelince onları kıskandığımı fesatlık yaptığımı düşünmelerinden korktum bak çekemedi bizi demelerini istemedim ama anladım ki bu kadar ince düşünmem kimsenin umrunda değil kimse kendinden başkasını önemesemiyor kırıp inciteceğini düşünmüyor sizden aldığım kuvvetle dün akşam beni çok üzen arkadaşımı msnde engelledim ve sildim inanın çok rahatladım Allah herkesin gönlüne göre versin.

lıdyacım oncelıkle cok gecmıs olsun... Rabbım buyuktur kımseye tasıyabılcegınden fazla yuk vermez. dagına gore kar verır... cok zor seyler yasamıssın ama ınsallah mukafatıda cok guzel olucak... soyledıgın seyler cok acı ınsan en yakınındakılerden bırını neden boyle kırar kı? destek olucagı guc verıcegı yerde hemde... arkadasların bencıllıgın sınırında gezıyolar anladıgım kadarıyla. hıc uzme kendını gun gelır senınde bebegın olur o zaman onlarda sana sorarlar ederler... canını sıktıgına degmez ınan bana... zaten cok zor seyler yasamıssın bıde boyle kısıler tawırlar ıcın hıc daha fazla uzulme...

canım zaten arkadaş dediğin kötü günde belli olur.bende çok bekledim bir bebeğimim olmasını tam 3.5 yıl..belki okumuşsundur.çevremdeki bebeği olanlar bebeklerini kucağıma bile vermeyişleri aklıma geldikçe daha da sinir oluyorum..şimdi hamileyim 2 aylık..görsen bir zamanlar beni kıskandırmak için kendilerini halden hale sokan o insanlar varya,bana yanaşmak için çırpınıyor..çünkü beni tek kıskandırabilecekleri konu bebek konusuydu.çünkü her yönden onlardan daha iyiydim maddi yada manevi..ama şimdi ben konuşmuyorum onlarla..ozamanlar allaha havale ettim hepsini..şimdi mutluyum..ama onların beni kıskandırma çabalarını hiç unutmayacağım..ve daha çok nefret edeceğim her aklıma gelişinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…