Öncelikle merhaba arkadaşlar
Buraya gelmemdeki amaç yaşadıklarımı paylaşmak ve bi nebzede olsa aynı sürece giren anne ve babalara ışık olmak yardımcı olmak
Bebeğim olacağını öğrendiğimizde bir çok anne baba gibi mutluluktan havalara uçtuk artık herşeye daha çok dikkat ediyor konuşmalarımızdan kelimeleri bile seçer hale gelmiştik taaki 28. Haftada Samsun’da özel bir detaylı ultrason yapan maneviyatı unutmuş paragöz bir dr bile demek istemiyorum denk gelene kadar… Randevu aldık gittik sıramız geldi girdik baktı önce ben konuşucam sonra siz dedi daha ağzımızı bile açmadık yani neyse bebeğin bir böbreği gelişmemiş multikistik displastik böbrek dedi biz nasıl yani dedik? Bebek gelişim aşamasındayken sağ böbrek oluşurken kistik oluşmuş dedi biz yıkıldık üzerime duvarlar düştü sanki eşim ağladı ben ağladım adam orada amniyo sıvısı alalım genetikmi bakalım dedi, bende genetik olduğunda bi tedavisi varmı diye sordum! hayır bunun tedavisi yok dedi hemen alalım sıvıyı bakalım dedi 34 bin tl dedi bende bi düşünelim bi kendimize gelelim diye kalkmak istedim ultrasondan iyiki öyle yapmışım hemen ertesi günlerden bir güne fakülteden randevu aldık perinatolojide prf a baktırdık prf ben up darlık görüyorum dedi nasıl o ne demek falan tabi bilmiyoruz iyimi kötümü ? anlattı bize prf ders verir gibi böbreği anlattı kötünün iyisi olduğunu en azından tedavisi olduğunu öğrendik Allah razı olsun miraci hocadan
gittik geldik doğum yaklaştı doğumumu yaptım tabi stres ne olacak bi sorun varmı kaygılarıyla bebeğimi sezaryen yöntemi ile doğurdum 3. Gün fakülteye gittik enfeksiyon kapmadan tedaviye başlanması gerekiyor diye bu kez yine dalında başkan prf şaban hocaya gittik bizi görünce üzüldü 3 günlük beni emen bebeğimle odasındayız baktı gidin ultrason çekin gelin dedi baktı 1 ay sonra bi daha gelin dedi hocam bunun aciliyeti yokmu dedik yok dedi kendiliğinden bile düzelebilir takip edeceğiz dedi biz çok sevindik eşimle ilk defa rahat nefes aldık tabi o zamana kadar kafamızda neler kuruyoruz ne senaryolar geceleri kalkıp balkona çıkıyoruz ağlıyoruz uyanıp uyuyup ağlıyoruz şaban hocadan sonra rahat uyuduk Allah razı olsun sonraki ay gittik ultrason çektirdik hidronefroz up darlık genişleme büyümüş bazen darlık kendiliğinden açılabiliyormuş ama bizim öyle olmadı ultrasonları 15 güne indirdik ilerleme devam etti tabi sintigrafi istedi hocamız biraz zor aşamaydı bebeğime sonda takıldı daha 3 aylıktı serum takıldı zor oldu sintigrafi Mag 3 çektirdik o gün sıkıntıdan sütüm kesildi Daha bebeğimi emziremedim öyle zor günlerdi hala düşünürken başım dönüyor ağrıyor… sintigrafi sonucuna göre ameliyat kararı verdiler Bebeğim tam 5 aylıkken ameliyat oldu sabaha kadar gözümü kırpmadım bebeğimin elini tuttum nefes alamadım sonra sabah almaya geldiler ameliyata götürmek için soydum beziyle kucağıma aldım emziğini emerek ne oluyor diye etrafa bakarak kucağımda ameliyathanenin kapısına kadar götürdüm adımlarım ileri gidiyordu ama beynimde geri geri herşey sadece ileride böbrek yetmezliği çekmesin diye onun iyiliği için diye düşünerek ona sığınarak inanarak onu teslim ettim beni kapıdan gönderdiler ama nefesim kesildi zaman geçmek bilmedi ağlaya ağlaya içim söküldü zaman geçmek bilmedi 5 saat sonra bebeğim çıktı baygın halde onu gördüm kavuştum ya güçlü olmak zorundaydım odaya yerleştirdik ayıldı o ağladı ben ağladım kapalı ameliyat yapmışlar odaya gelince gördüm normalde açık olacak demişlerdi kapalı olmasına orada sevindik gerçekten dedikleri gibiydi bebek olması bizim zorumuza gitti ama hiçbirşey yokmuş gibi davrandı anestezi etkisiyle uyudu uyandı hep aynı akşam sondası çıktı serum bitti ağrı kesici bile verilmedi hastanede ameliyat günü sonrası 2 gün kaldı Salı günü ameliyat oldu perşembe çıktık yani eve geldik oynadı hareketlerinde hiçbir sıkıntı yoktu bebek hissetmez Allah acıtmaz dediler doğru dediler şükürler olsun Rabbime şimdi ameliyat olalı 2 hafta oldu gayet iyi durumda 1 ay sonra stent takılmış o çekilecek sonrası takip edeceğiz Buda bizim nazarımız olsun Allahım kimseye dermansız dert vermesin oralara gidince kendi derdimize şükür ettik inanın herşeyden bi haber yaşıyorduk gördük şükür ettik buraya birilerine faydam dokunsun diye yazıyorum umarım faydalı olurum içinizi rahatlatırım… ( Asyama şifa için dua edin
) Rabbim size ve yavrularınızda şifa versin inşallah